Şimdi Ara

Togg'dan Cumhuriyetimizin 101. yılına özel şarj hediyesi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
249
Cevap
1
Favori
5.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

90'larda neden çeşme otobanını yaptığını bilmeyen izmirli biriysen daha ne anlatıyorsun? Birincisi çeşmede rant vardı ikincisi ise yugoslav iç savaşı yüzünden tırları çeşmede yükleyip italya trieste limanında indirmek için yapıldı. Böylelikle yugoslavyaya tırlar hiç girmeyecekti.

Şansı mansı boşver o zamanlar ekonominin yarısı kayıt dışıydı devlet düzgün vergi toplayamıyordu ona rağmen devlet otobanları kendi topladığı vergiyle yapmaya çalıştı.

Çift duble yol dediğin eski yola birer şerit eklemekten ibaret. 90'lardaki nüfus ve araç sayısı ortada. Zaten o yıllarda duble yol dediğin şeye başlanmıştı ama çok gerideydi. Zaten 22 senedir iktidarda olan akp sanki kısa bir zaman gibi konuşmayın. Sonra o 77 kmlik çeşme otobanı dışında birkaç otoban daha yapıldı. Mersin otobanı, kuşadası bunlarda yapılmıştı. En azından devlet yaptı. Geçiş ücreti yeni yapılanların yanında sakız parası kalır.

Otobanla senin dediğin duble yolda aynı şey değil.

Paralı yap işletler devletin dünya kadar vergi alıp bunu yatırım yapmak yerine yol yapım masrafını bize itelemesidir. 90'larda devletin topladığı vergiye, vatandaş üzerindeki vergi yüküne bak öyle konuş.

1000 lira kebapçıya ödemek tercih meselesidir. İsteyen istediğini yer kendi parası. İsterse kır pidesi yer. Ancak sen bir yolu yapmayıp buna geçiş garantili otoban yapıyorsan bu acizliktir. Bu otobanı yapana neden geçiş garantisi veriliyor sonra kimse geçmese niye aradaki farkı devlet ödüyor? Kimin parasını kime veriyorsun?

Kaymak asfalt duble yol meselesi de yalan. Senin derdin siyasi propanda yapmak. 1000 liraya kebap yemekmiş, starbucksmış. Herkes sizin gibi bir şekilde köşeyi dönmüş değil. Yani siz parayı kolay kazanıyorsunuz diye böyle şeyleri savunmak kolay geliyor. O işler herkesin geçerli değil. Ben salak mıyım 1000 lira yakıt alacağıma o otobana vereyim?

• en1gma kullanıcısına yanıt

2011'de o belediye başkanı yoktu ki. Belediyenin görev zararı diye birşey olmaz. Belediyelerin bütçesi bellidir. Öyle yap işlet proje yapamaz.

Devletin karayoluyla belediye ne alaka? Karayolları devletin sorumluluğundadır. Otoban konusu önceden de vardı ve gereksizdi. Birileri para götürmese yapılmazdı.

Belediye üst geçit yapmadı diye otoban yapıldı demek gülünç birşeydir. Bazı şehirlerde bu yüzden çevreyolu yapılır araçlar şehre girmeden dışından geçer mesela akhisar öyledir. Bu çevreyollarını da bakanlık yapar belediye değil. Belediye dediğin altı üstü bir yerel yönetimdir. Bütçesi belli, alabileceği kararlar bellidir. Kafasına göre borçlanamaz, istediği projeyi kafasına göre yapamaz. Galiba senin derdin siyaset ama herkese sökmez.

Aydın şehiriçi trafiği ise yoğun bir trafik değildir. Antalyaya gitmek için o yolu kullanmasam inandıracaksın ya. Belediye üst geçit yapmadı diye otoban yapıldı diye başka yerde söyleme çok dalga geçerler.

• Seni unutmadım ha,kalem kalem yazacaksın görev zararını
    Öyle dut yemiş bülbül gibi izleme oradan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Olabilir ben öyle hatırlamıyordum.

Yalan söyleyen yok ben aydın belediye başkanlarının çetelesini tutmadım.

Ancak yok insanlar illalah etti o yüzden yapıldı diye salakça şeyler yazma. Vaat etmiş tutmamışsa onun sorunudur. Sen ise bu üst geçit yapmadı diye otoban yapıldı diye saçmaladın. Daha belediyenin yetkilerinden haberin yok. Karayolları merkez yönetimin sorumluluğundadır. Sen önce yerel yönetim- merkez teşkilatı farkını öğren sonra yaz. Aydın şehrinin trafiği de pek birşey değildir. Sanırsın izmirin içinden geçerek gidiliyor.

Kime ayar verdiğin umrumda değil. Öyle erkeklik merkeklik yazma. Yazacaksan eğer izmirdeysen senle bir görüşelim. Sen işin içine başka şeyler karıştırdın herkese sökmez o. İstiyorsan görüşelim şimdi gelirim. Öyle internetten uzaktan yazmakla olmuyor.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

evet Özal döneminde çeşme otobanı rant için yapıldı , hah şunu söyle , yugoslavya savaşı sosu ile uydurma gereksiz bahaneler sunma ,ben o yolun yapıldığından beri tırlarla dolu olduğunu hiç görmedim ,yani tamamen rant için yapıldı ,ve devlet tarafından yapılmasına rağmen ücretliydi ve dediğim gibi yıllarca da kullanılmadı boştu

evet o yollar devlet tarafından yapılmasına rağmen yine ücretliydi hemde ilk yıllarında iyi ücretliydi pahalıydı , şimdi ucuz çünkü neredeyse 30 yıl olmuş yapılalı,bu ucuzluk bu yollar gibi yap-işletlerde de olacak

işte anlayamadığın yap-işlet modelinin sebebi tamda bu eski tip yatırımlardır, devletin kaynakları bu otoyola harcanıyor ve tekrar yeni yatırım için amorti etmesi , yeni yatırıma para yıllarca bulunamıyordu , ne arge ne gelişim neden çünkü harcanan kaynağın tekrar toplanması yıllar alıyordu , 77km lik yol sonra ?? izmir istanbul en çok kullanılan yol , o gidiş geliş tek şerit ,orada rant yokmuydu ??

madem tek şerit eklemek o kadar kolaydı ,duble yol kolaydı ,hemde tüm yurtta neden bu zaman beklenildi , ben neden kelle koltukta gidiş geliş tek şerit yollarda yolculuk ettim ??

böyle yapıldığı için 90 yılda yapılan yolun 3 katı 20 yılda yapılabildi ,yanında havalimanları köprüler marmaray iha/siha projeleri dikkat et hepsi aynı dönemde yapıldı ,senin düşüncenle bu kaynak sadece devlet eliyle yapılan yollara ayrılsa çoğu proje daha sırasını bekleyecekti

kendin söylüyorsun bu dönemde daha çok vergi toplanıyor yani daha çok kazanılıyor ki daha çok toplanıyor ,yinede aynı anda tüm bunlara yapmaya yeter mi ,biraz düşün bakalım ,uzay uydu balistik roket ,uçaklarrr ,helikopterlerr ,yollar köprüler hastahaneler havalimanları ,dünyanın en çok kullanılan bacasız fabrika İstanbul havalimanı mesela , devlet eliyle yapılmaya kalkılsa kaç yıl beklerdi 50-60 ??

almanya 1936 da ilk otobanı açmış biz neden 90 ları beklemişiz , duble avrupa standartlarındaki yollar içinde 2010 ları ??

ücretsiz geçişli onlarca yol var hemde neredeyse otoban standartlarında amma otobandan gitmek istiyorsan avrupadaki gibi otoban ücretini ödüyorsun

duble yollar kaymak asfalt sen yalan söyleme , bunlar yapılanlar bunların yapıldığını söyleyince propaganda mı oluyor ? yapılmayanları yapılmış gibi saysam o zaman propaganda olurdu ,benim öyle işlerle işim olmaz yapılanlara bakarım ,konu TOGG du değil mi onuda sayalım

Ben parayı kolay kazanmıyorum ama nerdeyse yarım yüzyıldır bu topraklarda yaşıyorum ne zaman ne yapıldığını çok çok iyi biliyorum  

Bilmediğin konularda yorum yapmazsan seviniriz

Vaat et KAÇ paraları hiç et onun sorunu nede olsa hırsız bizim

Milleti 37 trafik lambasına abone et yap işlet devret olmasın yandaş kazanmasın vergilerimiz sokağa gitmesin bizim sorunumuz

Tam bir Kılıçdaroğlu seçmeni  

Ve evet tekrar yazıyorum,85 kere inkâr et 85 kere yazarım

O otoyol oraya mevcut yol yetmediği, REHABİLİTE EDİLMEDİĞİ

Senin,

onun sorunu diye tık diyecek cesareti bulamadığın topuklu efe vaat edip KAÇTIĞI için yapıldı.

Ve iddia ediyorum buraya 3838373 gün yazalım,o kadına da,onun gibi vaat edip KAÇAN diğerlerine de tek bir kelime edemezsin.

O yolu adam etseydi biz de çıkıp salak misiniz kaymak gibi yol varken ne otobanı diyecektik ,

Kaçtı sayesinde 37 lamba beklememek için 380 TL ödüyoruz

Nasıl,güzel mi?

• Belen geçidi bu hükümet dahil 20 hükümet gördü.yıllardır insanların kabusu,her sene en az 10 ölü var.

yap işlet devretle yapılsa şuan otoyoldan beleş geçiyorduk

Aha buda eski Hbb başkanı

https://atayurtgazetesi.com.tr/baskan-lutfu-savas-serinyol-madenli-yolu-yil-sonuna-kalmadan-hizmete-acilacak//

Yıl sonu açacağım dediği,beleni bypass edecek yolun yalnızca %5ini bitirdiği ortaya çıktı 

Ve belediyenin borcu tam 7.5 milyar lira.

Yazsana hırsızlar vergilerimizi çaldınız haram zıkkım olsun diye?

@Vanished Man

Tünel inşaatı Daha yeni başladı,5 sene verilen minimum rakam

O yolun bugüne kadar yapılmamasının bedeli?

Görev zararı.

Kimden çıkıyor?

Forumdakilere sorsan ücretli yol pahalı,olmayan hizmet beleş  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 28 Ekim 2024; 22:22:40 >

• alfa-x kullanıcısına yanıt

Otobanda sen tır görmediysen ben ne yapayım? Çeşme limanından gemiler italyaya gider. Benim mesleğimi bana mı öğreteceksin? Çok güzel bir güzergah bulmuşlar. Çeşmeden tırlar ro-rolara biner italyada iner. O limanda slovenya dibindedir.

Sen bütçe diye birşeyden haberdar mısın? Bütçe dediğin senelik yapılır. Türkiye gibi yüksek nüfus artışı olan ülkelerde para zaten altyapıya gider. Okul, hastane bunların ihtiyacı bitmez.

80'li yıllarda 40 milyon civarı olan nüfus bugün 85 milyon. 90'larda 65 milyonu görmüştük ülkenin nüfus artışı fazla. Nüfusu yerinde sayan ülkeler gibi değil sürekli yeni okul, konut projesi diğer ıvır zıvırlar gerekiyor.

Bak senin anlayamadığını söyleyeyim. Devlet öyle kaynaklar buraya harcanıyor diye yatırım yapmamazlık etmez. Devlet zararına işlere de yatırım yapar. Aldığı para karşılığında hizmet yapar. Devletin görevi ar-ge yapmak falan değildir. O işler öyle şirket yönetmek gibi olmaz. O zaman okulda açmayalım sırf zarar. Hiçbir şekilde maddi kar olarak kar etmez.

Eğer sen otobanı yap işlet yöntemiyle yapacaksan yani devletin yapması gerekenleri halkın sırtına yükleyeceksen o zaman vergileri düşüreceksin. Yani devleti küçültmek vergileri düşürmekle olur. Oysa vergiler düşmüyor ve sürekli artıyor. Bunu neyle açıklayacaksın?

Duble yollarda geç kalınmış olması işe başlanmadı demek değildir. Türkiyede hangi hizmet çok hızlı gelmiş ki? Ona bakarsan avrupalılar interneti bizden 10-20 kat hızlı kullanırken biz 1mbit anca alıyorduk. Şu an bile onlar daha hızlısını kullanıyor. Telekom devletin elindeyken yatırım azdı. Özelleşti birşey değişmedi. Türkiyede yapılır ama geç yapılır.

78 milyon nüfusu olan almanyada 1936 yılında otoban olabilir. O zamanlar türkiye 16 milyon. 16 milyon nüfuslu nüfusun %80'i köylerde yaşayan bir ülkenin otobanı mı olacaktı? Arabası mı var ki otobanı olsun. 100 bin nüfuslu şehirlerinde metro da olsun bari. Almanyayla buranın benzeyen hiçbir yanı yok. 70'li yıllarda güneş geldi diye arabanın yerinin değiştirildiği bir ülkeymiş. Büyüklerimiz anlatırdı. Türkiyeyle almanyayı kıyaslamak nedir ya? Birisi nüfusu az tarım ülkesi ötekisi dünya savaşı çıkaran sanayi ülkesi. Türkiye o yıllarda krediyle, devlet eliyle anca temel maddeleri üreten sanayiyi kuruyordu o da yetersizdi.

Sen o 90 yıl bilmem kaç yıl hikayelerini koy bir kenara. Dünyada yerinde sayan veya geriye giden bir devlet yok. Siyasi propaganda deneme sökmez. 22 yılda eşeği koysan birşeyler değişirdi. Özal iktidara geldiğinde başka bir ülke vardı öldüğünde başkaydı. Özal-demirel az parayla çok iş yaptı. Zaten önceden dışarıdan böyle kolay borçlanamıyordun. Bir tek imf'den para bulunabiliyordu. Herşey bir yana senin bahsettiğin parti tabansız köksüz olarak türemedi. Vekilleri eskidende vekildi,bakandı. 90'lı yıllarda koalisyon olarak iktidardaydı, Özal'ın anap'ının tabanı da sizden farksızdı. Ülkeyi genellikle Ap,dp,dyp,anap, rp yönetti. Bunların senin savunduğun partiden farkı neydi? Eskiye çamur atma o da sendendi. 2001 yılında diğer sağ partilerden toplama parti olarak kuruldu. Bugünkü sistemde iktidar bile olamazdı. %10 barajı olmasa aldığı %33 oyla tek başına zaten iktidar olamazdı.

Daha çok vergi toplanması yeni vergiler icat edildiği ve sürekli vergi oranları arttırıldığı için oluyor. Onun daha çok kazanmayla ilgisi yok. Maliye mezunu adamım vergi yükü diye birşey var hep arttı. O vergiler bunları yapmaya yeter. Kim dedi sana uçak inmeyen anadolu şehrine havalimanı yap diye? Uzay uydu falan yok helikopter bırakın bu işleri ya. O helikopter italyan a129'un aynısı. Ya kimi kandıracaksın sen? Ülkeyi hastanesiz, köprüsüz mü aldın? Sana kim dedi eski hastaneyi kapat dağbaşına hastane aç diye. O hastane bile hasta garantili ya. Şaka gibi. Doğru düzgün hizmette yok. Gittiğimden biliyorum. Geçen yıllarda değişen tek şey teknolojinin sağladığı nimetler. Önceden sabahtan kuyruğa girerdin şimdi internetten randevu alıyorsun. Onu da bulursan tabi. Ben kardiyolojiye 15 gün bulamamıştım. Ülkenin 2002 yılındaki iç borç oranını bile geçmiş durumdasın. İstanbul havalimanı mesela eskisini kapatıp açmak nedir? Bir havalimanı yapamayacaksan ne biçim devlet bu. O kadar büyük bir tesise ihtiyaç yoktu. Türkiye senin bahsettiğin otobanları yapacak kadar zengin bir ülke değil. Alışmışınız arabaya oysa o parayı başından beri demiryollarına harcasalardı ülke çok ilerlerdi. Senin bahsettiğin duble yollarda otobüsle gidiyorum arabanın yapacağı hız belli. Yolu 5 şerit yapsan yine o kadar gidecek.

Karşında ilkokul mezunu var gibi yazıyorsun ama sen şu meşhur hükümetin iktidara gelirken bulgaristan, romanya, polonya gibi ülkelerin kişi başı milli gelirine bak bir de türkiyenin bak. Bir de bugünkü haline bak. Bu devletler hep aldı yürüdü dünkü halkı aç devletlerdi.

Dediğim gibi sen bir şekilde yolunu bulmuşun karşındakini öyle sanıyorsun. Arabayla istanbula gideceğim bir de 1000 liralık kebap yiyecekmişim. Benzini hesaplayan adam otobana para vermez. Biz kaç para maaş alıyoruz sanıyorsun? Ben kıytırık memuriyet için bile ne torpiller döndüğünü bilirim. Senin övündüğün hükümet zamanında göstere göstere hakkımızı yemişti. Sen hala savunmaya çalışıyorsun. Benden para istemesinler, hastanesi de duble yolu da senin olsun. Mümkünse sgk bile istemiyorum. Surilerin bedava bakıldığı hastaneye enayi gibi para ödüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vanished Man -- 28 Ekim 2024; 22:56:5 >

Sevinmeyi boşver sen. Ne yazdığının önemi yok. O iş oraları geçti. Sen burada mısın ondan bahset. Erkeklik falan yazıyordun. Seninle bir görüşelim. Bu işler öyle kolay değil. Gittiği yere kadar. Bekliyorum

• Kaç yaşındasın bilmiyorum benim yaşım 45, ömrüm tır sırtında yollarda geçti, ve sebepsiz yere bir karıncayı bile incitmedim

Hayatımda ilk defa memleketini posta posta soyan belediye başkanlarına laf ettirmemek için karşısındakini kavgaya çağıran birini görüyorum

Neyse bir daha bu tarz mesaj yazacaksan engeller geçerim seni.

İkimiz de orada kastettiğim şeyin ne olduğunu biliyoruz

Başkanına ,partine laf edememeye devam edeceksen sende diğerleri gibi engelleyebilirsin.

Biz burada kavga dövüş aramıyoruz,yumruklarimiza değil fikirlerimize güveniyoruz

Önüne geleni tehdit edince ,kavgaya çağırınca haklı çıkılmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 28 Ekim 2024; 23:10:40 >

Partinin canı cehenneme, ben aydınlıda değilim. Orada da oturmuyorum. Bir otoban yapılmasıyla aydın gibi şehirimsi bir yerin trafiğini bahane eden birisin. Denizlide neden yolu şehirden ayırmışlar? Bu işlerin üst geçitle alakası yok. Yaparsın bir çevreyolu olur biter araçlar şehre girmez.

Yaşın umrumda değil. Tırın değil istersen atın tepesinden inme bana ne? 45 yaşına gelmişin ama ergen gibi salak saçma yazıp smileyler koyuyorsun. Engellemek senin ne olduğunu gösterir. Öyle erkeklik falan diye yazmayacaktın. Burası internet ortamı diye sokakta yarısını bile konuşamayacağın şeyleri söyleyemezsin. Sen meseleyi kişiselleştirdin. Altı üstü benden 6 yaş büyüksün ama bende arkamda bırakmaktan korkacağım hiçbirşey yok. Anlaşılan sen buralarda değilsin veya karşıma çıkmayacaksın. İnşallah bu forumda bir kişisel bilgin olur. Ben bloklamam ama beklerim unutmam. Bizim mesleğimiz tırcılara konteyner taşıtmakla alakalı öyle bulurum seni. Sen istediğin kadar blokla.

Tehdit edeceğine o yolun neden yapıldığını araştır,madem Partinin canı cehenneme ne demeye bu kadar savunuyorsun? kadın 2009da başkan olmuş 2011de yok yazdın yav iyi misin sen?

O yol yapılmayacaktı oraya,kendi ağzınla söylediğin gibi aydın küçük bir şehir ihtiyacı yoktu o otobana.

Niye yapıldı o zaman arkadaşım,başka yer mi yoktu memlekette de Aydın Denizli arasına yaptılar?

Sen yandaş yazacaksın hırsız yazacaksın mali götürüyorlar yazacaksın,kendi belediye başkanın yapmadı madem bu kadar cesursun o yolu yapmayana da laf söyle denilince seni bulurum geride bırakacağım birşey yok falan demeye başlayacaksın

Hangimiz anormal şimdi?

O iş o meseleyi geçti sen hakaret ettin. İnternet ortamı diye istediğin kişiyle istediğin şekilde konuşamazsın. Tehdit falan da değil benim yapım böyle ben beklerim. 4 sene bekledim bu forumda bana özel mesajla hakaret edeni. 4 sene sonra denk geldi. 20 sene önce lisede artistlik yapan biri vardı o denk gelse onu bile unutmadım.

Aydın- denizli arasına çorba çıksın diye yaptılar neden yapacaklardı ki? O yol cayır cayır akıyor. 2 şerit yol. Otobüs 2-3 saatte denizliden izmire giriyor. Eğer sen tırcıysan trafik lambası kalkmasıyla yolun akmayacağını bilirdin. O iş kolay olsa çevreyolu yapmazlardı. Belediye çevreyolu yapmaz, battı çıktı yapmadıysa hatalıdır. Ben aydında öyle yoğun trafikte görmedim. Şehir içinde lambasız yol da olmaz. Anca çevreyolu olur veya alttan gider onu da aydın belediyesi zor yapar. Manisa-akhisar arasında bir sürü trafik lambası var. Duble yol oldu diye lambalar kalkmadı.

Eğer o sözü hakaret olarak algıladıysan sildim, özelden de sana ulaştım. Burada yukarıda da söylediğim üzere fikirler üzerine tartışma yapıyoruz,yapamayacaksak tartışmaya devam etmeyelim kimsenin kalbi kırılmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 28 Ekim 2024; 23:48:59 >

Yoktuda ondan görmedik , vardı diyede sallama , 90 larda çeşme otobanını Türkiyenin ihracatını biliyorum , yıllarca boş yere işe yaramayan bir yol olarak ölü yatırımdı , onun yerine daha çok işe yarayacak izmir istanbul yapılmadı cevabın yok

o yol devlet eliyle yaptırıldı ve geçiş o zamana göre pahalı ve yine ÜCRETLİYDİ cevabın yok ,oraya ayrılan para nasıl yerine kondu cevabın yok madem hersene planlama var hersene otoban yapılır bu döneme yol yapma derdi kalmazdı ee oda yok

demekki önceki yıllarda bütçe yapılmamış para hastaneye okula gitmemiş ,ben izmirde büyük şehir olmasına rağmen 50-60 kişilik sınıflarda okudum 80 ler-90 lar her sırada 3 kişi oturuyordu , nerede planlama nerede bütçe?

Çınarlı SSK hastanesine sabah 6 da orada olacak şekilde sıra almaya giderdik , o zaman memurlar için ayrı devlet hasteneleri vardı ssk lılar için ayrı,memurlar için olanlar kısmen daha rahattı , ssk ise rezalet nerede bütçe ?? nerede derslik nerede hastane bunlar temel ihtiyaçlar

Demekki neymiş 20 yılda 80 yılda yapılanın en az 3 katı işler yapılıyorsa bende bu 80 yılı sorgularım

yap-işlet bu kadar gelişmeyi kısa zamanda yapmak istiyorsan tek çözüm ,hala bu kadar proje aynı anda nasıl yürüdü ne fikrin ne de cevabın var hep topu taca atıyorsun

eşeği bağlasan 20 yılda birşeyler değişiyorsa izmirdeki nasıl bir eşektir ki izmirde değişen birşey yok , hatta devlet izbanı ,çevreyolunu yapmasa ,konak tünellerini ,buca viyadüğünü yapmasa resmen bitikti ,denizi zaten b.. götürüyor balık bile kalmadı leş oldu

almanlardan verdiğim örneğide anlayamamışsın ,diyorsun ya yapımı basit dediğin yolları adamlar 1936 larda yaparken biz neden bu zamanı bekledik ? 70 ler 80 ler 90 lar 2000 ler

yada mke 1922 de kurulmuş ikinci dünya savaşında 1942-1943 makineli tüfek kullanılmaya başlamış , Kıbrıs harekatı dahil biz neden Milli Makineli Tüfek için 2010-2012 yi beklemişiz , eşeği koysan 22 senede birşeyler değişir diyorsun ya , koyulan eşekler neden bu zamana kadar en temel piyade silahını bile Milli yapamamış ??

sonra ihayı sihayı geç uzayı geç eee 90 larda bir avuç zengin için yapılmış 70km lik çeşme otoyolunu savun , üstelik ticaretin çok daha fazla olduğu izmir istanbul arasına yapma , izmir çeşme arasına yap , sende bunu savun , sonrada yok maliye yok ekonomi geç bunları resmen masal anlatıyorsun

NATO ülkesi Polonyaya siha satıyoruz , romanya bulgaristan hala yolları bile gidiş geliş evet evet çok ilerlediler ,biz savaşa hazırlanıyoruz savunmaya devasa bütçe bu yüzden , biz hristiyan değiliz onlara yapılan yardım bize yapılmıyor..

benzini hesaplıyorsan duble yollar var bedava hemde eskiye göre epeyde kestirme ve kısa çünkü bedava tüneller viyadükler var hepsi ücretsiz ,alternatif var rahat ol , izmir istanbul arası ÜCRETSİZ DEVLET yolu duble ve kaymak asfalt ,otoban kadar hızlı değil ama 120 yapabiliyorsun , bizim zamanımızdaki gibi gidiş geliş tek şerit yol değil Özal ve Demirel yapmamışlardı

Sabuncubeli Tüneli de ücretsiz , az kişi ölmedi o rampalarda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 29 Ekim 2024; 0:17:47 >

• Neyse Cumhuriyetimizin 101. yılına girdik çok şükür nice yüzyıllara İnşALLAH

Milli markamız ,yerli üretim TOGG un verdiği ücretsiz bir depodan fazlası elektrik içinde TOGG a teşekkürler  

• alfa-x kullanıcısına yanıt

Sanki 90'larda cayır cayır ihracat vardı ya. Adamlar otobanı yapmış işliyor. Devlet kaynağıyla, geçiş garantisiz, vergilerle yapıldı. O yolda tırlar gelip gidiyor. Aynı 1. ve 2. köprü gibi. Onları da devlet yaptı geçiş parası yap işletlere göre çok ucuz.

İzmir-istanbul otobanını neden yapmadıklarını bir akpli vekile soraydın ya. Çünkü o yıllarda bakan olanlar sonradan akp vekili oldu. Ben boşuna demiyorum ki hiç öyle 80-90 yıl deme diye. Tabansız köksüz bir parti olarak kurulmadı. Eski bakanlar akpye geçti. Akp yoktu diye geçmişten sorumlu değil olmuyor. 1989 iç işleri bakanı abdülkadir aksu geldi akpnin iç işleri bakanı oldu. Cemil çiçek de eskilerden geliyor uğraşsam dolu bulurum. Sen bunlara sorabilir misin niye yapmadınız diye. Otoban ücretli ama senin yap işletlerin yanında çerez parası kalır. Ayrıca dolar cinsinden sözleşmeleri yok. Karayolları işletiyor.

Eski yıllarda bütçe yapıldı diye para herşeye yetecek diye birşey yok ki. Büyükşehirlerdeki nüfus yığılmasına ne okul ne de ev dayandı. O yıllarda belediyelerin bütçesi neydi ki? Hükümetin aldığı vergi yetmiyorsa halkın gırtlağını sıkıp daha çok ver mi deselerdi? Bir de o zamanlar ekonominin yarısı kayıtdışıydı milletten nasıl para alacaksın? Sonra sen 50-60 kişilik sınıfta okudun da nedense bizimki 30 kişi bile değildi. Sen okula aidat ödemedin şimdi para istiyorlar. Madem ülke zenginleşti aidat neyin nesi? Daha 1-2 hafta önce millet temizlenmiyor hademe yok diye isyan ediyordu.

Senin hastaneye sabahın köründe gitmen teknolojinin olmasından dolayı. İnternet vardı akıllı cihaz vardı da randevu mu alamadın? En azından sabah giderdin öğleden sonraya kadar bir şekilde işin görülürdü. Şimdi randevu yok. Ssk hastaneleri dışında kötü hastane yoktu. Emekli sandığı kraldı, bağkur iyiydi.Bunları birleştirdiler geçici bir düzelme oldu o kadar. Eskiyi kötülemeyi biliyorsun da şimdi hastanede kimin işi görülüyor? Millet niye farkını ödeyip özele gidiyor? Devlet hastanelerini bizde biliyoruz. Ameliyat için 1 sene sonraya gün verirler 1 sene sonra o doktoru da bulamazsın. Ciddi bir sorundan gitte gör bakalım. Zaten o hastaneler surilere, ukraynalılara çalışıyor. Bedava diye oradalar. Kendi vatandaşına gss borcun var öde diyorlar. Kendi ülkenden 2.sınıfsın. Bana sorsalar ne emekliliğini istiyorum ne de sgk ödemeyi. Birisi bedava bakılıyorsa ben niye para vereyim?

20 senede 80 yılda yapılanın 3 katı iş yapıldı meselesi yalan. Siyasi yalan. Mesela izmirdeki bozyaka, yeşilyurt, tepecik, ege üni, dokuz eylül? Bunların hangisini akp yaptı? Eski karayoluna şerit ekleyip ortasını bölmeyi sıfırdan yol yapmak sanıyorsan o hesapla kimseyi inandıramazsın. Hem biz eski hükümetlere 4-5 sene bile sabretmedik sandığa gömdük akp çok şanslı. Karşısında muhalefet olsa en geç 2015'te işi bitmişti. Demirel gibi bir rakibi olsa akpyi tabela partisine çevirirdi. 22 sene hangi partiye iktidar versek onu yaptık bunu yaptık diye anlatırdı.

Senin yap işlette proje dediklerinin çoğu gereksiz bile kütahyanın uşağın havaalanı olsa ne olmasa ne? Sonra bunların parasını biz niye ödüyoruz? Böyle birşey var mı ya? Uçak inmese, araç geçmese garantisi var. Ticarette karda var zarar da. Neden zarar yok? Neden ingiliz mahkemeleri yetkili?

Madem yap işletle yapılacak devlet bu işten çekilecek o zaman neden vergiler azalmıyor sen bunu açıkla? Devlet küçülüyorsa giderleri azalır herşey özelleşiyorsa devletin alacağı vergiler azalır. Azalma falan görmüyoruz.

İzmirde birşey değişmiyorsa sorumlusu sadece belediye mi yoksa şehrin ödediği verginin kaçta kaçının bu şehre geldiği mi? İzmir kaç veriyor kaç alıyor? Oy vermiyor diye ayrımcılık yapıldığı ortada. İzmir metrosuna bakanlık ne kadar ödenek ayırmış? 3 bin lira değil miydi? Sen parayı buradan toplayıp doğu karadenizdeki kendine hayrı olmayan şehirlere harcarsan ne olacaktı? Bir oralar bir de iç anadolunun yine kendi kendine ayakta duramayacak şehirlerine.

İzban zaten vardı. Rayların değişmesi, bazı istasyonların yerinin değişmesini büyük yatırım mı sandın? İzmirde yaşayan banliyö trenini bilir. Çevreyolu dediğin ta 1988'de başlamış. Bak oy alamayan özal bile yatırım yapmış. Konak tünelleri tek işe yarar icraati de o bayraklıdaki gökdelenlere ankaradan imar veren kim? Parsel bazlı imarlarla 30-40 katlı gökdelenleri kim dikti? Neden hep istanbul sermayesi bu işlere girdi? Sonra körfezde yıllardır dip taraması yaptırmayan bakanlık ne işe yarar? Bir de limanı satmaya çalışıyorlar dibinde melezin çamuru var.

Herşeyi belediye yapacaksa yetkiyi ve bütçeyi vereceksin. Belediye yapmayacaksa bakanlık işini yapsın. Dertleri iş yaptırmamaksa birşey değişmiyor millet yine oy vermez. Öyle seçim önce grev kararı aldırmakla da olmuyor. Zaten belediyelerin hatası sosyal yardım yapmak. Enayi gibi yoksullara yardım yapıp hükümetin işini kolaylaştırıyorlar. Oysa 1 lira harcamazdım gitsinler ekonomiyi yöneten hükümete çemkirsinler. Hepsi kaymakamlıklara, valiliğin kapısına dayansın.

Alman otoban örneğine gelince birşey ihtiyaç olunca yapılır. Bir de şartlar uyacak. Otoban yapmak ucuz demedim ki. 1970'lerde otobana ihtiyaç var mıydı? 30-35 milyon nüfus vardı. 70'li yıllarda türkiyenin otobanlarla donatacak imkanı olduğunu sanmıyorum. O yüzden almanyayla kıyaslanmaz.

Mke falan bu konuyla ne alaka? Sen askerdeyken sana yabancı silah mı verdiler? Ben g3 kullandım yerli üretimdi. Keleş vardı o yabancı. 70'li yıllarda üretilmiş g3'ler vardı. Benden büyükler kırıkkale tüfek kullanmış. Bunlar yerli olmuyor mu? Milli falan deyince ne değişiyor? Togg tasarımı da yerli değil ama yerli araba oluyor. G3 burada üretilince milli olmuyor mu?

Polonyaya siha satmanın konuyla ne alakası var? Biz diye birşey yok ki. Polonya senden kişi başı milli gelirde önde. 2002'de arkadaymış gelmiş geçmiş gitmiş. Bulgaristanda öyle. Açtı sefildi. Hani sen 22 sene falan diyordun ya dünyada ülkeler çok daha iyi büyümüş. Kim takar siha satmanı? Sanki sen satıyorsun. Kim üretip satıyorsa o kazanıyor. Sanki sen ortağısın. Kendine hayrı olmayan iran devleti de siha satıp duruyor. Halkına ne faydası var? Murat 131 alacak parası olmayanın togg arabasıyla övünmesi gibi. Savunma bütçesi de devasa falan değil yüzde 19'dur aç 2024 bütçesini savunmanın payını gör. Yardım almadığını iddia ediyorsan nato yoluyla alacağını almışın.

Ben yap işlet yoluna girmedim diye niye 120 yapıyorum? Arkadaş ben benzini bedava mı alıyorum. Boşuna demedim sen yolunu bulmuşsun diye. Herkes senin gibi yolunu bulamadı. Sen çeşme otobanına çık bakalım arabalar eskisi gibi uçuyor mu yoksa 90-110 arası bit yarışı gibi mi gidiyor gör.

Ben CHP'li belediyeleri savunmam baska partinin belediyeleri beni ilgilendirmez ben sana CHP ve belediyeleri super dedim mi? senin dedigin gibi diyelim akpli belediyeler vatandasa ustun hizmetler sundular diyelim ne degisecek? ben seninle Togg Iha siha uzerinden ozel sirketlere para kazandirilmasi iha siha islerinin bile milli savunma mevzusundan cok ticari odakli olmasindan ve senin guya milliyetci gecinip, Moskof hayranligin uzerinden tartisirken sen birden konuyu belediyelere getirdin belediyelerden bana ne? bu forumda ilk kez tartismadan bu sekil kacan birine denk geliyorum  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 29 Ekim 2024; 7:28:49 >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

CHP'li belediyeler değil Aydın büyükşehir belediyesi.

Genelleme yapma yemem.

O belediyenin yapmadığı yol yüzünden 380 TL ödüyoruz

Yandaş fondas yazana kadar hesap çıkar.

Kalem kalem bekliyorum faturayı,lafı çevirme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 29 Ekim 2024; 7:35:59 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.