Şimdi Ara

Top Hukuk okumak o kadar da mantıksız değil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1500-3000 arasında EA sıralaması olanlar, sırf top tier üniversite diye özel sektörde karşılığı olmayan teori odaklı bölümlere yöneliyor. Polemik çıkarmak için demiyorum, bu bölümlerin müfredatına bakın, amacı özel sektöre beyaz yakalı değil devlete diplomat, müfettiş, kaymakam, sayıştay denetçisi gibi A grubu memurlar veya akademisyen yetiştirmek. Bu kadrolara da torpilsiz girmek çok zor. Özel sektöre girenler de var tabii ama bölümün sağladığı altyapıdan ziyade üniversitenin networkü ve bireysel çaba ile.

Hukuk fakültesinden de bu A grubu memurluklara pekala girilebiliyor, üstüne hakimlik-savcılık şansı da var (parti kovalamak lazım). İlla kendi büronuzu açmanız gerekmiyor, çok iyi seviye ingilizce ile uluslararası iş yapan hukuk bürolarına girebilirsiniz, özel sektörde banka müfettişliği, iç denetim, mevzuat uyum, düzenleyici işler gibi departmanlarda beyaz yakalı da olabilirsiniz.

Hukuk fakültesi seçeneğini de göz ardı etmeyin.

• ben olsam hukuk yerine ctis okurdum
  • caginyks2025 kullanıcısına yanıt

Sen bu kafayla değil ctis, özelde burssuz hukuk kazanamazsın. Bana laf yetiştireceğine sınava çalış.

• benim ibre ankara hukuka kaymaya başladı önümdeki top tier iibfcilerle kapışmam mümkün gözükmüyor
  • beşgünkalaintegral kullanıcısına yanıt

Mantıklı.

• İlgim olsa Ankara Hukuk yazar kaçardım ama o kadar ilgisizim ki bölüme ve genel olarak avukatlığa, başlarsam ilk seneden bırakırım bunu biliyorum.

• Çağın hocam siz yeterli miktarda çalışırsanız büyük ihtimal Eşit Ağırlık 128.000 sıralama yapıp 3.000 kişi farkla Hukuk Fakültesi barajını kaçırmazsınız, ve daha iyi bir sıralama yapabilirsiniz diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalciadam335 -- 18 Temmuz 2024; 4:3:5 >
  • güncel

• Metalciadam335 M kullanıcısına yanıt
    sayısalda ilk bine girmeye çalışacağım sağ olun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caginyks2025 -- 18 Temmuz 2024; 11:5:36 >
  • Size şöyle söyleyim avukatlık o kadar iğrenç bir meslek ki 26 yaşında tekrar yks girip meslekten kurtulduğum için göbek atıyorum. Hukuk nerede olursa olsun yazmayın yazdırmayın mavi boncuğa gerek yok

• Slash702 S kullanıcısına yanıt

hocam sen 26 yaşında mısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 18 Temmuz 2024; 11:19:1 >
  • evet hocam bir çok alt başlıkta dillendirdim ama siz görmediniz sanırım avukatım istanbulda 26 yaşındayım  

• Slash702 S kullanıcısına yanıt

ne okuyacaksın hocam avukatlıkta para yok mu, tekrar okumak sıkıntı olmayacak mı

• hocam parası yerin dibine batsın açıkçası avukatlıkta iş bilmeyen memurlar, hakimlerin sizi aşağılaması , yeni mezunlara stajda 7 8 bin maaş teklif edilmesi , mesleğin başında oo 25 bine iş buldum diye sevinmeler artan mezun yüzünden artık ilanların çok spesifik olması kendi ofisinizi açmanız durumunda insanların avukata çok para vermek istememesi siz tarife kuralları gereğince ücret söyleyince başka bir mselsktaşın ahlaksızca %50 ucuza işi kapması , kurumsal yerlere başvuru için +1000 başvuru ve torpille girilmesi gibi bir çok şey gerek yok yani

Sonuç olarak boş zamanlarımda mesai sonrası yks çalıştım 29100 geldi sıralamam kıbrıstaki tüm burslular dahil + tüm taşra tıpları sıralayacağım umarım gelir. Gelmezse de marmara cerrahpaşa - hamidiye diş üçlüsünden birine gidip dus kovalayacağım en azından beyaz önlük hayalim gerçekleşir zaten sayısaldım hedefim hep hekimlikti. Ama yaşımın sorun olmayacağını bilseydim mühendislik bu zamanda daha güzel geliyordu. kız arkdaşım istatistik mezunu ve çok güzel şartlarda bir bankada uzman olarak çalışıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slash702 -- 18 Temmuz 2024; 11:32:30 >

• İÜÇ EEM okuyun

• Gsu/koc/bilkent disi ciddi bir rus ruleti. Eger kendinize akademik olarak cok güveniyorsanız auhf/iuhf yazip fulbright/jean monnet vs ile master kovalarsiniz gerisi cok riskli etrafinizda bir hukuk komunitesi yoksa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.