Şimdi Ara

TOPLANIN, KONUDA SÜT ÜRETEN BİR ENAYİ VAR (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
169
Cevap
7
Favori
11.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
122 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam çok ama çok yanlış düşünüyorsun belli ki kaliteli hizmet vermeye çalışıyorsun ama bandrol filan ise yaramaz hatta tam tersi zarari olur ne kadar ambalaj isine girersen market sutlerinden farkın kalmayacak tüketiciler dogal almak istiyor bunu da afilli ambalajlarla bandrolle degil su bidonuna sut doldurup satarak yapabilirsin aci ama gerçek:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • markette satılan sütün yarısı sudur, inanmayan çiftçiden süt alıp karşılaştırsın..onun için biz sütü 5 kg'lik halinde çiftçiden alıyoruz...bu şekil bir çok kişi alıyor

bu şekil satış yapılır müşteri tutarsan güzel olur... malum ülkede her şeyin kalitesi çok düştü

çogu kişi 1 fazla veriyim kaliteli olsun diyor

• rukA_m kullanıcısına yanıt

yani hak hukuk adalet yine umurunda değil, o zaman beter olmayı hak etmişsin, hiç kusura bakma, burada sadece kendi ekonomini dile getirerek dert yakınıyorsan demek ki işlerin bozulmasaydı sesin çıkmayacaktı... bilmem demek istediğim anlaşıldı mı.

ayrıca oy verdiysen sorumlu sen ve senin gibilerdir, bu tartışmaya kapalı bir konu, bir şey söylersen de ancak kendini tatmin etmek için olur. oy vermediysen de böyle bir tartışma açman zaten mantık dışı, demek ki oy vermişsin ve işlerin bozulmaya başladığı için sesin çıkıyor, belki yaşayacağın travmalar sana empati yapmayı öğretir de artık hep beraber haklarımızı savunmaya başlarız, belki o zaman ortak ses çıkarmayı ve adaletin ne kadar kıymetli olduğunu anlarız.. gelir adaleti, vergi adaleti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D65A48858 -- 21 Mart 2022; 3:11:41 >
  • Biz de buğday , arpa üreticisiyiz .Gübreler 5 6 kat arttı.
    MaZot zaten uçmuş gitmiş. Destek yarırdık dediler bi gittik bankamatiğe 5 bin lütfetmişler.
    2 depo mazot parası! O ürün toplanana kadar kaç defa sürülüyor o tarla
    Bu sene çiftçi ekemiyor.
    Köprüleri kemirsin artık millet.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkenin durumu evet sıkıntılı , fakat değişelimde başkası gelsin diyoruz ama karşısında çözümle gelen bir muhalefette yok , özerklik verecem diyor birisi diğerleri sadece boş vaatlerde bulunuyor. Şimdi kime oy verelim ? Sırf kurtulalım diyede ülkeyi daha kötüyemi itelim. En mantıklısını oy kullanmamakta görüyorum ben şuanda.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yem bitkisini kendiniz üretmeden, hayvancılık yapamazsınız!

• Biraz daha sabredin hocam gözleri ışıldayan bakanımız ekonomiyi kurtardık diye açıklama yaptı.

şaka bir yana herkes aynı şeylerden şikayetçi. halinizi ve haklı isyanınızı anlıyorum. Allah yardımdınız olsun. bu memlekette başka bir şey diyemiyorum.

diğer mesajlara şöyle bir baktım, köprü ve sihataparların sesi çıkmamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black.Smith -- 21 Mart 2022; 9:26:14 >
  • Hocam öncelikle elinize sağlık, tebrikler ve başarılar.

Eğer mümkünse doğal ürünler stan bi işletme kurup kendi sütünüz, peynir vs ürünlerinizi satmanızı tavsiye ediyorum. Yukarılarda arkadaşlarıın bahsetmiş olduğu kooperatif yolu ile üretim tesis açma yada seyyar bir ekip kurup perakende satış yapma işini de düşünmelisiniz.

Günde 1.000 litre yi 2 TL fazladan satsanız ayda 50.000 TL falan fazla eder ki kuracağınız ekibin parasını kısa zamanda çıkarırsınız ve sonrasında daha uygun fiyatlı ürün verirsiniz. (Amin=) Hayırlı satışlar.

• Öncelikle geleceğin bitmeyen mesleği tarım ve tarım ürünleridir. Bunu unutmayın. Gelecekte gıda her zaman ön planda olacaktır. çiftliğiniz nerede ve kaç adet büyük baş hayvanınız var. Sorun değilse öğrenebilir miyiz. Sistemin yanlışlıkları maalesef giderek artıyor. Saman ithal eden ülke olarak hayvancılık çok zor. Meralar kalmadı ege , karadeniz yada anadolu da hayvancılığın bakım maliyetleri farklıdır. Bunlarda çok önemli. İnşallah devam edersin. Valla bizde çok pahalı olduğundan şikayet ediyoruz. Bakalım sonu ne olacak.

• Valla bende geçende bu işin getirisini bir akrabamdan dinleyene kadar sizin gibi düşünüyordum. Kendisinin annesi Düzce de bu işi yapıyor ve büyük baş hayvanları var. Tek tek hayvanlara verdiği yemler ve ürettiği süt miktarını hesapladık. Hangi kuruma süt verdiğini sütü başka nerede sattığını hesapladık. Toplamda inek başına kendisine 2600 TL para kaldı ve 6 inek var. 7 bin küsür aylık masrafı var bu ineğin. Yemi küspesi vs.

Ya bana rakamları net anlatmadı yada gerçek buysa bu işte bence iyi para var. Şimdi mevcut hükümet yanlısı falan olduğumu düşünmeyin, yanlı falan değilim fakat eğer aramızda bu işi yapan varsa, bu işin maliyetini ve sütü nereye kaça verdiğini tek tek yazsın o zaman konuyu netleştirelim isterim.

1 inek ayda kaç LT süt verir, o sütü vermesi için 1 inek aylık ne kadar yemle beslenir, o yemin maliyeti nedir. Tüm bunlardan sonra üretilen süt, kime nereye kaça satılır gibi rakamları paylaşırsanız birlikte muhakeme edebiliriz diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gatetrans -- 21 Mart 2022; 11:36:46 >

• Kardeşim sen de durduk yere gidip üretim yapıyorsun sermaye bağlayıp, memlekete faydalı oluyorsun. Aklına gelmedi mi şakşakçı iş bitirici bi vakıf kurmak. Ayıptır ya tıh tıh.

Ailece kime oy verdiniz ?

• batkent B kullanıcısına yanıt
    150 da kendi tarlamı, bir 150 de kiralayıp kendi mısır silajımı vs. üretiyorum ama yeterli olmuyor maaelesef.

• Hayal dünyanız çok başarılı ama bunu insanlara iftira atmak yerine resim, müzik gibi sanatsal alanlarda kullanmanızı öneririm.

Gerçekten psikolojik desteğe ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum. Zira akıl sağlığı yerinde olan bir insan bu tarz yazılar yazmamalı.

Neden zarar ettiğimi şimdi daha iyi anlıyorum, teşekkürler…

• Destekleyen, fikir önerilerinde bulunan sağlıklı bir eleştiri yapan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Fikirleriniz benim için için çok önemli, bunları imkanım doğrultusunda değerlendireceğim.

Bu mesajım bundan sonra gelecek mesajlara da cevap niteliğinde olsun çünkü daha fazla mesaj yazmayacağım…

O kadar midemi bulandıran yorum gördüm ve bunlar sayesinde anladım ki bu ülke benim yüzümden bu haldeymiş. Hatta malum partiyi bile desteklemeden %50 oy falan almasına sebep olmuşum, bu mide bulandıran arkadaşlar sayesinde bunu anladım.

Bu arkadaşlara da son kez yazayım, insanları tanımadan bilmeden önyargı ile yaklaşarak hakkında iftiralarda bulunmayın.

Her sakallıyı dedeniz;
    her namaz kılanı akçı;
    her atatürkçüyü de dinsiz sanmayın.

Sizin gibiler yüzünden toplumda saçma sapan algılar oluşuyor, her geçen gün sizin gibilerden daha fazla tiksiniyorum. İyi günler…

anladığım kadarıyla sütü işleyen fabrikalarda üreticiyi zorluyor. gerçi onlara da sorsak 1000 tane dert yanarlar.

belki bu kapasitedeki sütü işleyecek makineler maddi olarak elbette yüksektir fakat daha ev kullanıcısı için süt işleyebilecek makineler vardır diye düşünüyorum.

bu seviyelerden başlayıp gelirinizi artırabilirsiniz. zaten bi anda büyümek olmuyor. ürün elde etsende o ürünü satman gerekiyor.

• oy vermedim kafam ve vicdanim rahat oy verenler agliyo bu sene oyum akp oyle zoru gorunce birakmak yok 😂

ben kendi adıma konuşayım; diğer fikir veren arkadaşlar gibi ticari bir öneride bulunamadım ama, manevi olarak destek olmaya çalıştım. eğer bir parça faydası oldu ise, ne mutlu...

diğer olumsuz yorum yazanlar için de şunu söyleyebilirim; dinimizde "kınamayın" denir. çünkü kınanan şeyin aynısı kendi başına da gelebilir kınayan insanın.

düşmez kalkmaz bir Allah vardır bu dünyada(inancı olanlar için yazıyorum), bugün durumunuz çok çok iyidir, yarın Allah sizi sınamak için birçok şeyi(sağlığınız da dahil) elinizden alabilir.

bugün çok kötü durumdasınızdır, yarın Allah sizi tabi tuttuğu sınava elinizden geldiğince sabır ve tahammül gösterdiğinize kanaat getirerek sizi öyle bir mükafatlandırır ki, bugün durumu iyi olan insanlardan da daha öteye gidersiniz maddi ve manevi zenginlik anlamında.

zor durumda olan bir insana, bir insanın(elinden geldiğince) yardımcı(maddi, manevi) olması, yani düşene el uzatması dinimiz gereğincedir.

Allah bizleri yaratmış ve bu dünya üzerine yerleştirmiştir. her şey insanlar içindir, hastalık da, sağlık da, zenginlik de, yoksulluk da...

önemli olan böyle bir durumda nasıl hareket edildiğidir...

• Zamanında avrupa birliği hibesi+kredi+sermaye şeklinde bir kombo ile bu iş dalına bulaşılabilirmi araştırması yapmıştım. kurulacak arazi, eu normlarında bir tesis ve makinalar, hayvanların fiyatı ve sağlık giderleri ve tabiki yem ücretleri, elde edilecek sütteki bakteri miktarına göre fiyat değişiklikleri, sütün saklanması, nakliye vs. derken baya bir bilgi sahibi oldum. hayvan bakımı konusunda da araştırma yaptım.

netice-i sonuç: en kaliteli sütün üreticiden 2 liraya alındığı ve doların/euro'nun mantıklı fiyatlarda olduğu zamanlarda yatıracağımız sermaye kendisini 7 yılda çıkarıyordu. asıl para sahibi arkadaş 5 yıl olsa girerdim, 7 yıl uzun diyerek yan çizdi, eh bizde de kapital gırtlaktan ses getirdiği için olay yattı. iyikide yatmış çünkü sonrasında yurt dışından süt çamuru ithalatına izin verdiler. bütün olayı bozdu. süt çamuru nedir diyecek arkadaşlar için söyliyeyim; sütün içindeki su miktarı azaltılarak yapılıyor, yoksa sıvı haldeki sütün uluslarası nakliyesi imkansız. bu süt çamurunda canlı hiçbirşey mevcut değil, dolayısıyla bozulması da söz konusu değil ama süt'te sayılmaz pek. süt tozunun hafif sulandırılmışı gibi birşey, yediğiniz yoğurtlar/peynirler bundan yapılıyor, çiftlik sütünün kullanıldığı alanlar oldukça sınırlı kaldı.

Şu anda herşey hazır ve sıfır borç dahi olsa mevcut yem fiyatları ile işletmeden kar elde edebilmek için çok geniş arazilerde kendi yem tarımını yapmak gerekiyor ki, o arazide başka ürünlerin tarımının yapılması çok daha karlı olur. şu anda tesisi açmak istediğimiz ilçede insanlar süt ineklerini kesimhaneye gönderiyor, son zamanlarda et fiyatlarının ciddi oranda artmamasının tek sebebi budur, fakat bu da bittiğinde ne et nede süt kalmayacak. memlekette acilen tarım reformu gerekiyor. hemde çok ama çok radikal olması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yabani -- 21 Mart 2022; 15:44:56 >

• Sanırım burada sütü sizden temin edip piyasaya süren firmalar kazanıyor, sonuçta siz sütün yağına dokunmadan firmaya teslim ediyorsunuz firma bunun yağını ayırıyor hem tereyağı, krema vb. gibi ürünleri piyasaya sürüyoru hem de sütü işlemden geçirip paketleyip kârıyla piyasaya sürüyor. Ama kafama takılan bir nokta var onlar da çok kazanıyorsa birisi piyasa payını artırmak için uygun fiyatlardan satış yapamaz mı burada onların da kazanamadığı şüphesi oluşuyor bu konuda bilginiz var mı? Emin olduğum bir konu var o da Dolar bazında girdiler olduğu için (üzülerek söylüyorum ki hayvan yemleri bile) tüm piyasayı allak bullak eden bu oluyor ve hükümet bu konuda bir çözüm üretmek bir yana TL nin değerini daha da düşerecek hamleler yapıyor.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.