Şimdi Ara

TOPRAK HATTI HİÇBİR YERDE YOK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba donanımhaber ailesi. Bugüne kadar hep bir sorum olduğunda bu siteden yararlandım fakat hiç hesap açmayı düşünmemiştim bugüne kadar. Uzatmadan konuma gelmek istiyorum:

Taşındığımız kiralık evde toprak hattı olmadığını hiçbir bilgim olmadığı için anlayamamıştım fakat geçen gün bilgisayarın Hdd ve bir takım donanımı bozulduğunda böyle birşey olabileceğini düşünüp haldır haldır bu forumda topraklama üzerine açılan diğer konuları tek tek inceledim ve kulaktan dolmada olsa bir şeyler öğrendim.Prizlere baktıktan sonra elektrikçi çağırdım ve topraklama olmadığını belirttim gelen adam doğruladı ve sigortaya baktı bir toprak hattı çekildiğini söyledi sonra benim söylemim üzerine binanın ana sigortasına baktık topraklama bakır telinin ucu kesilmiş binalara gelmiyordu. Adamda bana binanın eski olduğu için kabloların demir borudan çekildiğini ve topraklamanın bu demir boruya bağlanarak, eve dağıtılabileceğini söyledi yüklü bir fiyatta belirtti 500 lira civarında.
    Sorunum budur biraz uzun tuttum kusura bakmayın yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

• Demir boru hattının toprak ile bağlantısını nasıl tespit etti ,nasıl ölçüm yaptı ?.
  • Borunun toprakla bağlantısı olup olmadığını ölçmeden söyledi. İyice araştırdık apartman genel sigortasındaki toprak hattı dairelere ulaşmıyormuş bu arada kesmişler, onu yaptırıp dairelere toprak hattını sağlarsak eğer ben şöyle bişey düşündüm; evimin sigortasındaki toprak kablosunun en önemli olan prize dışarıdan uzatıp bağlatabilirmiyim acaba. Eski bina kablo kopar falan diyolar.
  • Eski binalarda topraklama kablosunu muhtemelen kısa devre oluşup ,iptal etmişlerdir .
    Bina sigorta pano girişinde sağlam ? toprak hattı kablosu mevcutsa dahili hattan dairenize kadar çekilebilir ,mevcut olan borudan yeni hat çekmek problemlere neden olabilir .
  • Yani anlatmak istediğiniz eğer düzgün çalışan bir toprak hattı mevcutsa eski hattan çekmek sıkıntı çıkartır, dahili yani yeni bir hat oluşturup eve uzatmak sanırım. Ana yerdeki toprak hattını kontrol ettirip eve çektirdiğimi farzedersek o çektirdiğim toprak hattı eve yaymak masraflı olacak sanırım, tüm ev yerine sadece bir iki prize gene dahili bir şekilde duvarın üzerinden bağlamak mümkün olurmu acaba ? en masrafsızı bu olcak gibime geliyor.
  • Evet Kiracı olduğunuzu düşünürsek ,en sağlıklı ve ucuz yöntem sizin söylediğiniz gibi . yalnızca bilgisayarınızın prizine bağlanabilir .
    Fakat elektrikli termosifon ,Ç.Makinası ,Elektrikli Fırın ,Buzdolabı gibi hayati önem taşıyan cihazlar için topraklama önemlidir.
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    O zaman bahsettiğim gibi düzgün çalışan bir toprak hattını duvarlar üzerinden 2 adet prize güvenli bir şekilde uzattırdığım takdirde hem az masraflı hemde iş görür birşey yaptırmış olacağım galiba. Yorumlarınız için teşekkürler.
  • Son olarak bir kişi tavsiyede bulundu nötr leme işlemine gitmelimiyim acaba?
  • Bunca şey yazdıktan sonra

Oturduğum apartman 95 yapımı ,banyo ve mutfakta gerçek topraklama var .
    çalışma odamda cihazlarım şöntleme yöntemiyle toprakladım . bir sıkıntı duymadım yıllardır .
    Fakat doğrumu ? Yanlış tabiki
  • En sağlamını yapmak lazım haklısınız
  • Nötr ile toprak arası gerilim bakın 2 v üstünde ise tamam diye biliyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -ForeverY- kullanıcısına yanıt
    Bugün basit birşeyler yaptırdım ve nötr ile toprak arası değer 193-192 çıktı iyice kafam bozuldu. Neden böyle oldu diye sordugumda nötr kabloları çıplak geliyor ondan denildi anlayamadım gitti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tzubasa

Bugün basit birşeyler yaptırdım ve nötr ile toprak arası değer 193-192 çıktı iyice kafam bozuldu. Neden böyle oldu diye sordugumda nötr kabloları çıplak geliyor ondan denildi anlayamadım gitti.

Voltaj konumunda olcutugunuze emin misiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olay aynen şu; evin içinde toprak hiç yok ve adam çağırdım tek bir prize yaptırmak istedim, sarı-yeşil toprak kablosu çekti ucunuda yukarda kapak ile kapatılmış kablo topluluğunun içindeki saca vida ile bağladı. avometre ile ölçüldü faz-nötr 220 , faz-toprakta 220'di sanırım fakat nötr-toprak 193 net gösteriyor hep.
  • Ev kaçıncı kat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ev zemine yakın 1. kat. Adam bana nötr kablolar çıplak geliyor dedi ne yaparsan yap böyle değer çıkar falan dedi ama hiç güvenmiyorum böyle birşey olabilirmiki ? yukarılarda sağolsun bir arkadaşla konuştuk bir kaç fikre sahip oldum ama gelen adam böyle deyince kafam iyice karıştı. Nötr kablosu çıplak gelince toprak ile nötr arası değer 193 mü çıkarmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tzubasa -- 14 Nisan 2015; 19:11:43 >
  • Kardeş idareten kullanabileceğin bir yöntem de su borusudur. bir kelepçe ile sağlam bir şekilde toprak kablosunu boruya bağlayarak kullanabilirsin. Dikakkat etmen gereken kopnu plastik boru ile devamında eklerin olmamasıdır. yada kalorifer borusuda aynı işi yapabilir.
  • Eski evlerde tesisat kaynaklı bir çok sorun oluyor. Bu demir boruların içinden geçen kablolardada zaman içinde izole kaybı olduğundan sıkıntı yarattığını duymuştum. Ev kiralık olduğundan bence fazla uğraşmayın astarı yüzünden pahalıya çıkar. Evin tesisatının komple yenilenmesi gerekebilir, bu işin masrafı ise ev sahibine aittir.
    Bence siz kaliteli bir ups alın elektronik cihazları bunun üzerinden çalıştırın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su borusunu ve kalorifer borusunu topraklama olarak KULLANMA!!! Bir kaçak durumunda sizin veya apartmanda oturan başka birisinin çarpılmasına ve dolaysıyla ölmesine sebebiyet verebilirsin.
  • Yorumlarınız için teşekkür ederim. Ups hakkında pek bir bilgim yok fakat ani elektrik akımındamı ney sistemi şak diye kapatıyormuş buda bana pek sağlıklı birşey gibi gelmedi aslında.
    Yapmam gerken 2 şey vardı 1. sini yaptırdım ama yukarıda anlattığım gibi çıplak kablo geliyor gibi sebep söylendi bana, başarılı olmadı.
    2. yapacağım işe de yarın girişmeyi planlıyorum kısmetse onuda, en tepedeki yorumlarda bahsetmiştim. Çağıracağım elektrikçilere pek güvenmiyorum acaba apartman sigortasındaki toprak kablosunun toprağa ulaştığını nasıl anlayabilecekler bilgisi olan varmı çok donanımlı olacaklarını sanmıyorumda.
    Son olarakta bu ana şartelleri sonradan yeni yaptılar eskilerini değiştirip ve toprak kablolarını ( kesilmiş bir durumda) ya iptal etmişler yada zaten iptal durumdaymış. Araştırdığıma göre bu yasal bir durum değil bir takım herşeyi çok bildiklerini sanan küçük beyinli apartman sakinleri 'Tanıdık' ları aracılığıyla yaptırdı bu yenileme işini şikayet etmeyi düşünüyorum.
    Üzerinde durmak istiyorum apartman sigortalarındaki kesik durumdaki toprak kablolarının işlev görüp görmediği nasıl anlaşılacak. Faz ile o kabloları veya nötr ile test edildiğinde ortaya çıkarmı acaba. Boşta olabilir kablolar çünkü...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.