Şimdi Ara

Topraksız priz topraklı priz yapılabilir mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
3
Favori
82.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dante

Arkadaşlar peki topraksız prize kaliteli bir üçlü veya beşli veya ne bileyim böyle bir uzatma cihazı bağlasak nasıl olur? Amfimi bağladığım üçlü dandirik bişey, priz de topraksız. Cıt cıt ses geliyor arada, prizle pc aynı prize bağlı mesela, pc uyku modundayken amfiyi kapatınca pc açılıyor

Bunların önüne nasıl geçebilirim? Kaliteli uzatma kablosu almak çözüm müdür?

Çözüm değildir. Çözüm toprak hattı baglantısı mevcut priz kullanmaktan geçer,topraksız prize dünyanın en kaliteli uzatmasınıda taksan topraksız olarak kullanmaya devam edersin

• Bir avuç toprak alıp prize serpiştiriyoruz, toprak ıslak çamur kıvamında olursa ve lekesi kalırsa daha iyi. Prizimiz torpaklı priz oluyor

Kıy paraya, 200TL harcayıp kablo ve bakır tel al. Pencereden aşağı sarkıtıp kendi toprak hattını çek. İlerde PC yanarsa vereceğin paradan daha az en azından...
  • ilk önce toprağı nötrden almak gibi bi manyaklık yapma bütün cihazlar bozula bilir ve ciddi anlamda yaralanmalar olabilir tek piriz için topraklama istiyosan prizin altındaki kasanın üstünden bi çivi cak 1,5 lik kabloyla prizin toprak ucu ile çivininkini birleştir kullan hiç sorun çıkmaz bu yöntemde
  • ABİLERİM BİZİM OTURDUĞUMUZ EVDE TOPRAKLAMA YOK ŞOFBEN DE BİLE BEN ÇEKMEK İSTİYORUM KANAL ALSAM VEYA KROŞE TAVANDAN ÇEKSEM TOPRAGA GÖMSEM OLURMU EGER OLURSA TAVANDAN BOAT LARA GETİRİRİM BORULAR SAĞLAM İSE PRİZLERE KADAR GÖTÜRÜRÜM AMA OLMAZSA DREK PRİZE DIŞARIDAN ... OLURMU BÖYLE BİRŞEY YAPILA BİLİRMİ???
  • merhabalar.
    toprak konusu almış yürümüş ama nedense kavram kargaşasına düşmüş.
    elektrik tesislerinde iki çeşit topraklama vardır.birincisi işletme topraklaması,ikinciside koruma topraklamasıdır.
    işletme topraklaması binalar için sözkonusu değildir.bundan dolayı girmiyorum.
    koruma topraklaması bizi ilgilendiren konudur.adı üzerinde korumak için yapılır.korumadan kasıt direk olarak insan hayatıdır.başka birşeyi korumaz.
    yani pc,buzdolabı,ütü vs. gibi cihazları korumaz. ayrıca binalarda kaçak akım rolesi kulanmak gerekir.toprak kaçaklarında devreyi keser ve çarpılma tehlikesini ortadan kaldırır.
  • Arkadaşlar. Bilgisayar ile müzik kayıdı yapıyorum. Bir kaç dakikada bir pıt pıt pıt diye sesler geliyor. Önce onboard ses kartından şüphelendim ( m audio harici ses kartı kullanıyorum) devre dışı bıraktım ama devam ediyor. Sanıyorum prizimde topraklanmama sorunu var. 8 li bir priz kullanıyorum. Tv, amfi, laptop, konson, muzik seti vs. hepsi buna bağlı. Ben hangi topraklamayı yapmalıyım? Tüm eve tesisat çekilmesine gerek yok. Elektrikçiyi çağırdığımda ona demeliyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Command.com

BEN BİLGİSAYARIMI YAKLAŞIK 15 SENEDİR NÖRT den TOPRAK h HATTINA KÖPRÜ ATILMIŞ PRİZLE KULLANIYORUM... HİÇBİR SORN YAŞAMADIM

bilgisayarım çalışma odamda çalışırken yemek odamızda kilitleniyor bu topraklamasının yetersizliğinden kaynaklanabilirmi
  • toprklama hattı yoksa sende sıfırlama yap
  • sıfırlama yapacağız mecburen. çünkü apartmanda yaşıyorum. peki bu sıfırlamanın çeşitleri var mı? ne bileyim kimsi kalorifer borusuna bağlıyor. en sağlıklısı hangisi sıfırlamada?
  • quote:

Orijinalden alıntı: guitarman

sıfırlama yapacağız mecburen. çünkü apartmanda yaşıyorum. peki bu sıfırlamanın çeşitleri var mı? ne bileyim kimsi kalorifer borusuna bağlıyor. en sağlıklısı hangisi sıfırlamada?

sıfırlama prizin toprak ucuna nötür bağlayarak yapılıyor yanı prize ikitane nötür bir faz baglayacaksın
  • Yapılabiliyorsa sıva altı tesisata kullanacağınız priden, mutfak veya banyonuzdaki topraklı prizin buatına kablo çekerek oradan topraklama almaktır. ha görüntü farketmez diyorsanız halı altından vs.. size kalmış ama her evde banyo ve mutfakta mutlaka topraklı priz vardır. Yüksek güçlü almaçlar (fırın,buzdolabı çamaşır makinesi gibi) özellikle rezistans kullanan araçlar kaçak yapma olasılığı yüksek olduğundan herzaman topraklanırlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: minicikdev

Topraklamanın cihaza sagladığı fayda nedir?

PSU nun içini gördünüz mü bilmem. İçini açıp baktıysanız Anakarta giden siyah kabloların (GND) nin toprak hattıyla irtibatlandırılmış olduğunu görürsünüz. Topraklama GND hattında oluşabilecek zararlı yükleri toprağa akıtmak için önemlidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzmir'de bildiğiniz, tanıdığınız iyi ve ciddi bir elektrik ustası var mı?
  • Takip....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laptop'u prize takınca kasa üzerinde elimi gezdirdiğimde bir titreşme hissediyorum :) Kontrol kalemiyle baktım ve lambanın yandığını gördüm hem de kasa tamamen plastik olmasına rağmen :) Bana ve makineye zararlı olabileceğini düşünüyorum.
  • ağaca bağlayarak topraklama yapabilirmiyiz acaba?
  • Topraklamayı da öğrendik,takipteyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: the forest

ağaca bağlayarak topraklama yapabilirmiyiz acaba?

ona ağaçlama denir ağaç yalıtkandır ve elektriği iletmez tahta iletken değildir.
  • Benim faz-toprak arası 220. Faz-nötr arası 220 ve Nötr-toprak arası 193 gösteriyor. Bu ne demek olur nötr ile toprak arası 2 olması gerekirken 193 çıkıyor elektrikçiye sorduğumda nötr kablolarınız açık o yüzden böyle dedi bilenlerin yorumlarını bekliyorum
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.