Şimdi Ara

Toshiba A300 Kapanma Sorunu *****12.08.2017 / GÜNCEL*****

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bugün Bir arıza çeşidinden bahsedeceğiz.
    - Meşhur Toshiba A300 ve Bazı A200 modellerinde ÇAT diye kapanıyor
    - Format atarken bilgisayar çat diye kaanıyor
    - Adaptör takılı iken ÇAT diye kapanıyor.
    Bu arıza şekli bir kaç şekilde gerçekleşebiliyor.Bunlardan bazılarını aşağıda belirteceğim.

1- Bilgisayarınızın bakım zamanı gelmiştir.Aşırı ısınmadan kaynaklı bu sorunu Deneyimli bir bilgisayarcıya götürmenizde fayda var.Fan bakımı+Varsa ekran kartı termal macunlarını temizletin.ortalama 50TL civarında para harcarsınız. Siz bilgisayarı sökerseniz inanın ki düzgün toplayamazsınız. Yani Deneyimli bir bilgisayarcı arkadaşımıza götürün. Bakım yapıldıktan sonra da kapanma görünüyorsa 2.ci bölüme göz atın,

2- Şimdi bu bölümde de NECTOCIN dediğimiz parçadan bahsedeceğiz. bu parça lokasyon olarak İşlemci soketinizin altında yer alır.Bu parça Bilgisayrınız CACH bellek dediğimiz bölünü kontrol ediyor.Genellikle A300 modellerinde bu parça yerine onun tam yanında yer alan KUZEY KÖPRÜ sü dediğimiz Çipi değiştiriyorlar ve 3 gün sonra bilgisayar aynı sorunla geri geliyor.Sizden tekrar para talep ediyorlar.Bu parça Çok dikkatli bir şekilde sökülmeli.Eğer siz yapamayacak yani yeterli bilgi birikime sahip değilseniz Sakın ELLEMEYİN. Düzgün ve kaliteli bir bilgisayarıya götürün.
    3. Bu sefer size zahmetsiz olan birşey söyleyeceğim.Bilgisayarın power tuşuna basar basmaz F2 tuşuna basın ve BİOS dediğimiz ayarlar bölgesine girin. Orada Çift çekirdeği tek çekirdeğe indirdiğinizde bu sorunu geçici olarak çözebiliyorsunuz fakat Çift çekirdekli bilgisayarınız Pentium 4 kapasitesinde çalışacaktır.Yavaş çalışmasını istiyorsanız Bunu yapın.Biz bunu tercih etmiyoruz.

AMMA VELAKİN bu arıza şekli ile bir bilgisayar firması olarak çok uğraştık ve bu NECTOKİN dediğimiz parçanın yeri Muadil daha uzun ömürlü bir parça takmaya karar verdik.Değiştirdiğimiz bu muadil parça sıfır takılırsa 2-3 yıl dayanmaktadır.fakat 2.el takılırsa 3 sene ya dayanır ya dayanmaz.
    Buradan kullanıcılara sesleniyorum. Uyanık olun. Gereksiz para harcamayın. Yaklaşık 250-300 e yakın arkadaşımızın bilgisayarına bu şekilde müdahale ettik ve sorununu giderdik.
    Eğer sormak istediğiniz bir durum olursa buradan yada PM den bilgi alabilirsiniz.
    Herkese iyi günler diliyorum.Saygılarımla

Eğer bu konuyu yanlış yere açtıysam lütfen beni uyarın değiştireyim.yada uygun bölüme taşıyalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cello1907 -- 12 Ağustos 2017; 11:35:53 >

• Kardes benimde ayni sorunum var toshiba a300 kendi kendine kapanma sorunu. Ve bunu yaptirmam lazim sizlerden cevap beklicem.

d.akgun@msn.com. mail adresim bu.

Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muso23

Kardes benimde ayni sorunum var toshiba a300 kendi kendine kapanma sorunu. Ve bunu yaptirmam lazim sizlerden cevap beklicem.

d.akgun@msn.com. mail adresim bu.

Teşekkürler

Mail ile bilgilendirme yapıldı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hafta içerisinde 9 Kullanıcımızın da bilgisayarını çalışır hale getirdik.Gerek kargo ile gönderim olsun, gerek elden getirenler olsun memnuniyet sunmayı unutmasınlar.Tecrübe paylaşmakla olur.
  • bu şekilde 2 adet laptobum var bir köşede. ayrıca pm attım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reyuna

bu şekilde 2 adet laptobum var bir köşede. ayrıca pm attım.

PM üzerinden cevap verilmiştir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.