Şimdi Ara

Toshiba alırken dikkat!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ya bu tv yi alalı 4 sene oldu ama hemen ekranın yarısı dikey çizgiler sayesinde kullanılamaz hale geldi!

bu kadar dandik bir marka mı olur ya!
    kamyonlar para verip aldığım lcd şimdi melül melül bana bakıyor! Servise gönderdim
    adamlar 400 tl ye yaparız 6 ay garanti veririz diyorlar.

Toshiba global e şikayet yazdım ipleyen bile yok!

Sakın toshiba almayın arkadaşlar sakın!

hayır ürün sorunlu olabilir ama hiç mi şikayet yazılarına cevap yazılmaz?
    Toshiba Türkiye TV için yok..distributor ne kladar ilgilenirse işte.

Tekrar söylüyorum sakın Toshiba TV almayın muhatabınız olmuyor!

Ben de ne yapacağımı bilmiyorum!

• toshoba turkiye zaten yok hukmunde

laptopdan magdur olan da cok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2007 Model XF35x Serisi panelde "Samsung S_PVA" tip Modül(panel)kullanılmaktadır,bahsettiğin problemde VSL hatası dediğimiz
    ve genelde 2006/2007/2008/2009 Model bu tip Modüllerde olmaktadır!

Teknik olarak bunun Tosh ilede alakası yoktur!
    Tosh sadece panel olarak bunun tamir/değişim v.s işlerini yapar

XF350/ZF375 Serisi paneller de ise ağırlık olarak 40/46 larda oran olarak bu sorun çok fazla çıkmıştır,ancak senin panel 4 senelik
    ve bu süreçte zaten bir panelde sorun çıkar/çıkabilir!! 4/5 sene gibi süreler özellikle TFT-LCD ler için uzun sürelerdir

Panellerin normalde 24ay Garantisi vardır! bundan sonraki arıza v.s durumunda ücretli tamir edilirler ve bu her markada böyledir!

Ancak Servisin söylediği bana biraz "palavra" geldi;şöyleki Modül arızası ise bu olay,Modül değişimi gerekiyor!buda ellerinde yoktur olsada
    verim alınmaz v.s
    400 kağıda yaparız olayıda bana biraz tyhaf geldi ve şayet Modül hatası değilse ki pek inanmıyorum buna,400 kapıda değil 1000/1500
    kapıda tamir edilir!

Veya T-Con/Inverter/Display-b v.s hatası ise o zaman 400 kapıt normaldir ama ben yinede pek tatmin olmadım,verilen cevaptan!

Çünkü XF/ZF lerde bu hata VSL hatası olup direk Modül(veya panel)değişimi gerektirir!

++
    Sana bir bilgi daha vereyim,o elindeki 2007 XF35x paneli şuanda piyasada olan en baba panelden çok daha iyidir sen ister buna
    Sony HX85 i koy istersen Phil 9 serisini koy istersen Samy den ES8xx paneli koy,XF hepsinden en azından Motionhandling olarak iyidir
    +doğru renk üretimi olarak yine bunlarda çok daha iyidir ve halen piyasadaki en hızlı panel hangisi ise ondan da çok daha Hızlıdır!

SD lerde CRT gibi resim verir,hele hele kalite bir Receiver ile piyasadaki tüm panelleri tokatlar

Dist.Firma olan "TNB" maalesef Servis/Merkez v.s yapılanmasında iyi değil hatta ciddi sıkıntılı olabiliyor,ama Tosh paneller için sana şunu söylerim
    hemde imzamı atarak,şuanda senin bildiğin bilmediğin markalar(Kore/Japon)içinde en kalitelisi HW olarak Tosh lardır,kalite kontrol olarakta aynen öyledir!
    Ve "panel" olarak Servislere ve Merkeze en az dönen markada Tosh tur!!! diğer Markaları yazmıyayım,sonra kimileri komplekse girebilirier,Forum çünkü fanatik
    kaynıyor hiç bir şey bilmeden sallayanlar grubu olarak

++
    Takılırsan bana eMail den ulaş,sana teknik olarak başka bilgiler ve takip edeceğin yol gösterebilirim,ancak tamir olayını hala anlamış değilim,bunu iyi sor
    ve 400 kağıda bu panel düzelirse seni bir kaç sene daha götürebilir! çünkü yukarıda yazdım,panel şuanda 2012 model panellerdne çok daha kaliteli resim üretiyor
    ve herşeyiylede çok iyidir,atılacak bir panelde değildir,başka markalar ile karıştırma Tosh ları!

Saygılar

• Albani hocam ozelden yazdım. Tamirciler panel ile kablo yada modül beraber diyolar. Biz de özel bir cihazla yaparız diyorlar
    ben tv Nin isininca panel ile görüntü aktarım modülü arasındaki bağlantıda sıkıntı olduğunu düşünüyorum
    üstüne buz akısı koyunca baslarda düzeldi ama malum havalar sıcak olunca artık o da çok kısa suruyor
    keske yapılabilse

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevapladım+

bana gelişmeleri ayrıca bildir OK+
  • cevap gelmemiş hocam..
    ---
    gelmiş yanıtladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi losquadernos -- 25 Haziran 2012; 0:26:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.