Şimdi Ara

TOSHİBA SATELLİTE P50-B-116 KULLANICI KULÜBÜ (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
788
Cevap
15
Favori
45.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayarımla sorunlarım var hemde fazlasıyla;
    1. si Çok ses yapıyor fanı ağlıyor gibi
    2. si Klavye ışıkları kontrolümü kaybettim açık ve kapanmıyor
    3. sü Ekran kartı gtx850 gibi bi model sanıp aldım ki alakası yok
    4. sü Lol'de eskiden kasma yapmazdı 160-120 arası fps ile oynuyorum fakat donmalar yaşıyorum
    4. Gta 5 indirdim (torrent) çok kez fakat hiç birisini çalıştıramadım ama bakıldığında sistem gerekesenimleri fazlası ile yeterli
    5. si ise ısınıyor
    Birde arkadaşlar tam dolu şarj seviyeniz ile ne kadar gidiyor sizinkiler benimki 30 dakka falan fakat yüksek performansda herşeyi
    Touch pad arasıra tutukluk yapıyor korkuyorum bu sorunlardan nasıl kurtulurum arkadaşlar o kadar para verdik yardımcı olur musunuz.
    Birde cihazın f4 tuşu geldiğinden beri arızalı çalışıyor fakat diğer tuşlar gibi değil içindeki sistem çalışmıyor yumuşak fakat garanti için değmez diye düşündüğümden göndermedim
    Onun dışında bilgisayar hafif bir darbe aldı çantasından çıkarırken garanti yardımcı olur mu bu konuda?
     TOSHİBA SATELLİTE P50-B-116 KULLANICI KULÜBÜ TOSHİBA SATELLİTE P50-B-116 KULLANICI KULÜBÜ TOSHİBA SATELLİTE P50-B-116 KULLANICI KULÜBÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lark Blue -- 15 Temmuz 2015; 0:05:01 >

• ısınmasını bende merak ediyorum lol açınca acayıp fan çalışıyor ve adeta alev atıyor yüksek sesle çalışıyor acaba cihaz mı sorunlu yoksa yapılcak bişey mi var soğutucu alsam yararı olur mu önereceğiniz bi soğutucu var mı ?
  • Yaklaşık bir aydır bende bu cihazı kullanıyorum genel olarak memnunum ama kesinlikle sessiz denilecek bir cihaz değil arkdaşlar. Hatta ısınmada var orta düzeyde. Yalnız ben üzerinde gelen mcafee güvenlik yazılımını kaldırdıktan sonra seste bayağı bir azalma oldu çünkü o program gereksiz yere herşeyi tarayıp durduğu için fan sesinin artmasına sebep oluyor. Fan sesinden çok şikayetçi olanlar bir deneyebilir.
  • 1. Sistemin yoğunluğuna göre çalışıyor fan, arka planda sistemi yoran uygulamalar varsa onlardan kaynaklıdır, ayrıca cihazın arkasına yüksekliği 1 santimden az olacak bir parça koymanızı tavsiye ederim, hava girişi cihazın altında ve kendi ayakları yeterince yüksek olmadığı için hava akışısı olumsuz etkiliyor.
    2. Klavye ışıklarıyla ilgili olarak ilk önce gerekli sürücüyü Toshiba'nın sitesinden indirmenizi tavsiye ederim, eğer o da işe yaramazsa sanırım bir önceki forum sayfasında anlatmış olduğum bir yöntem var onu deneyin.
    3. Evet ekran kartı maalesef Nvidia GT850M gücünde değil, 840M-850M arası bir performans sunuyor.
    4. Oyunu orijinal almanızı tavsiye ederim, gerekli güncellemelerle sorunsuzca oynayabilirsiniz orta ayarlarda.
    5. Isınma için sistemi fazla yormamanız ve ilk cevapta verdiğim gibi hava akışını sağlamalısınız. Buna rağmen, arka planda çalışan uygulama olmamasına ve çalıştırdığınız sistemi yoracak uygulama olmamasına rağmen ısınma varsa servise başvurun.
    Touchpad ısınmadan kaynaklı sorun yapabilir, F4 tuşu için servise başvurabilirsiniz, garanti dahilinde onarılacaktır muhtemelen. Kasa eziği garanti kapsamına girmez eğer sigorta yaptırmadıysanız.

• İyi hoşta,biraz adam akıllı ses kartı koysalar ne olacaktı şu laptop a ya,kulaklıkla dinlenen müzik resmen çamur gibi ve gainlenme yapıyor bazı frekanslarda.Hoparlörler kaliteli olmasa rezalet bir ses çıkaracak bu ses kartıyla demekki,tam performansında kullanamıyoruz hoparlörleri,telefonu falan bağlayıp dinlediğinizde hoparlörlerden daha kaliteli ses alıyorsunuz fark ettiyseniz.
  • Cihazın bu eksi yanları gün yüzüne çıktıkça acaba biz yanlış bir tercihte mi bulunduk soruları akıllara geliyor hocam ? Sizce ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevdasokaqi

Cihazın bu eksi yanları gün yüzüne çıktıkça acaba biz yanlış bir tercihte mi bulunduk soruları akıllara geliyor hocam ? Sizce ?

valla sırf ekranı ve harman kardon beni cezbetti zaten,müzik işiyle uğraştığğım için düşünmedm pek.ama bu fiyata bence bu laptop a alternatif görmüyorum ben.Asuslarda kronik sorun var bu fiyat bandı modellerinde,lenovo da aynı şekilde.Monster alsan eşşek gibi,msı alsak pahalı o da çirkin bu fiyat bandı modelleri, napak ölek mi acaba

• IPS panel etkisi yanına müzik stüdyo kalitesi ve + yapılan testler+donanım özellikleri+5 yıl garanti+alternatif modellerin olmaması gibi faktörlere dayanarak aldım hocam ama acaba diyorum işletim sistemi ile mi bir problemi var..Böylesine bir cihazın ses kartı o kadar da can sıkıcı olamaz..Canımız sağ olsun hayırlısı...
  • sevdasokaqi kullanıcısına yanıt
    Yok hocam malesef var,realtek i güncelledim hala aynı.Genel olarak laptoplarda ses kartına özen gösterilmiyor,diğer markaların çoğuda öyle.Sound blaster kullanan modeller var onlar da monster da falan var sanırm
  • Harici ses sistemleri ile durumu kurtarma şansımız olabilse de bu fiyata böyle bir kombini almak üzerine 5 yıl garanti kapsamına sokabilmek çok güç..En iyisini istemekte haklıyız..Para bayıyoruz o kadar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevdasokaqi

Harici ses sistemleri ile durumu kurtarma şansımız olabilse de bu fiyata böyle bir kombini almak üzerine 5 yıl garanti kapsamına sokabilmek çok güç..En iyisini istemekte haklıyız..Para bayıyoruz o kadar..

Ya hocam ikide bir 5 yıl garanti deyip durma,zaten 1 hafta arayla kaçırdım o garantiyi canım sıkkın :D :D
  • Bu cihazı aldıysam sırf o madde yüzünden .. Tamam tııpp sustum..İnş. daha iyi fırsatlar senin olur hocam..
  • sevdasokaqi kullanıcısına yanıt
    haha sağol hocam seninde inşallah şöyle +10 yıl uzatma kampanyalarına denk gelirsin inşallaah
  • Arkadaşlar, ben de 3000 TL civarı bir dizüstü arıyorum. Toshiba'ya biraz önyargım vardı ama yorumları okuyunca baya ilgimi çekti açıkçası.

Önceliklerim 1080p iyi bir ekran, ki yorumlara göre bu model bu konuda gayet tatmin edici, 2. olarak ince sağlam bir tasarım ve taşınabilirlik, 3. olarak ışıklı klavye (program yazarken eksikliğini bir hayli hissediyorum), son olarak da boş vakitlerimde oyun oynarım, güncel oyunları orta ayarlarda oynasam yeter. Bende nedense amd ekran kartlara karşı bir soğukluk var. İçinizde nvidialı benzer bir model kullanan varsa, kıyaslayabilir mi?

İhtiyaçlarımı karşılayacak bir bilgisayar gibi görünüyor. Ama taşınabilirlik konusunda tecrübelerinize ihtiyacım var. Şu an Asus k53sv kullanıyorum. 2,6 kg. Gün içerisinde yanımda taşımam gerekiyor. Pili artık 2,5 saat civarı gittiği için şarj aletini de taşımam gerekiyor. Çok ağır oluyor. Bu modelin pili ne kadar dayanıyor? şarj aleti büyük mü? Şarj aletiyle beraber ağırlığı ne kadar mesela?

Son olarak fırsat bulursam mağazada da inceleyeceğim ama tecrübelerinize göre kasa kalitesi nasıl? Bazı toshiba modellerde kasanın çok narin olduğunu farketmiştim. köşesinden tutup kaldırdığımda kolayca esniyordu. Bu da öyle mi?

Biraz fazla teferruat soruyorum ama cavaplarsanız sevinirim.

• Arkadaşlar kimse kendini kandırmasın ! Bu laptoptaki ekran kartı orta seviyedir. İsteyen notebookcheck sitesinden performans testlerini kontrol edebilir. Yalnız Laptop piyasasında ciddi bir tıkanma var. 860m li modeller 6000 tl gibi uçuk fiyatlardan satılıyor. Düşük fiyatlı olanlarda da çöp diye tabir edebileceğimiz ekran kartları mevcut. Umudum Toshiba nın yeni çıkaracağı yeni Windows 10lu modellerde umarım nvidia ekran kartına sahip düzgün ürünler çıkarırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freekmichael -- 22 Temmuz 2015; 0:24:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • optimux kullanıcısına yanıt
    Yeni çıkacak toshibaları beklemenizi öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Freekmichael

Yeni çıkacak toshibaları beklemenizi öneririm.

Hocam yeni modeller ne zaman gelir ki ? Zaten p50-b-11u kodlu olan yeni geldi deniliyor ve fiyatı 3500 bandında,yeniler için çok beklemek gerekecek o zaman.bende 3500 tlye alacağım gibi duruyor ,bu fiyata başka model beğenemedim açıkçasıda.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • diklato kullanıcısına yanıt
    Sizin durumunuzdayım . Şu an piyasadaki en iyi donanımlar f/p olarak monster da fakat onlarda taşınabilir değil. Hem de yazılım desteği konusunda oldukça zayıf .
    Ayrıca bahsettiğiniz model win 8 li ben çıkacak Windows 10lu modellerden bahsettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freekmichael -- 22 Temmuz 2015; 0:46:34 >
  • optimux kullanıcısına yanıt
    diklato kullanıcısına yanıt
    3000 tl ye alacağınız en iyi laptop budur,eğer bütçenizi artırırsanız yeni modelleri bekleyin derim.Bütçeniz 3000 tl civarıysa zaten yeni modelleri fiyat olarak 3.600 den aşağı olmaz,taşıması sıkıntı yaratmıyor ben her gün omzumda gezdiriyorum.ama çok pil performansı bekleme sonuçta bu performans bilgisayarı,yani bundan pil tasarrufu fazla beklememelisin.Bilgisayar benim grafik işlerimi rahat şekilde kaldırıyor onlardan şüpeniz olmasın,photoshop illustrator after effect render işlerinde vs vs sıkıntı çıkarmadı hiç,şarj aleti biraz büyük ama tuğla gibi değil.Kasa kalitesi piyasada en kaliteli kasaya sahiptir onu söyleyim sana,esneme çıtırdama yok.bataryası çıkarılmıyor ayrıca içinde.Son olarak amd ekran kartını yabana atmamak gerek, r9 serisi ..bazı nvidia modellerinden düşük gibi görünsede bazı yerlerde daha çok performans verdiği görülmüştür.Ekran kartı beni hiç üzmedi hiç demedim keşke daha iyi ekran kartı olsaymış diye.Gta 5 olsun bf4 olsun grafik programları olsun sıkıntı çıkarmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luke Cage -- 22 Temmuz 2015; 0:45:06 >

• Bu ekran kartının testleri pek öyle demiyor ama.
    Edit: 3000 tl bandında iyi bir Laptop olabilir. Fakat ekran kartı yetersiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freekmichael -- 22 Temmuz 2015; 0:52:01 >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.