< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA (1738. sayfa)
-
-
balatalardan ıslık sesi balatalar kirli ise geliyor. ben sık sık aracı yıkarım balatalara ve diske bol su tutar iyice her yerini temizlerim şimdiye kadar balata ıslık sesi gibi bir sorunum olmadı. göğüs çizilmesi çözülmedi hala hassas ve çiziliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosasaurus -- 25 Kasım 2022; 17:30:6 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
rölantide çok yüksek yakması normal mi Bence bir yazılım hatası var gibi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Anladım teşekkürler bilgi için.
Tüketilen yakıt/kat edilen mesafe şeklinde hesaplama yapar yol bilgisayarı. Siz olduğunuz yerde beklediğiniz için tüketim yüksek gözüküyor matematiksel hesaplamadan dolayı. Toyota mühendisleri rölantide bekleme için özel bir tüketim hesaplama özelliği eklememişler VW grubundaki gibi. Sorun yok yani, Toyota'nın eksik bir özelliği sadece.
Daha önce yazmıştım size ama yine söyleyeyim. Ortalama hacimdeki içten yanmalı motorlar saatte ortalama yarım litre yakar rölantide.
-
2014 1.6 kullanıcısıyım, brc lpg kiti mevcut, 2 yıldır ara ara tekrar eden bi lpgde iken gaz yememe sorunu vardı, benzinde herhangi bir problem yok iken lpgde araba tekliyor, gaz yemiyor ve hatta stop ediyordu, önce bi enjeksiyon arızalı dendi değiştirdik bi süre gitti tekrar etti, daha sonra kalan 3 enjeksiyonda değiştirildi bu yaz, yine çare olmadı, en son yeni değişmiş olmama rağmen bujilerde denildi onlarda değişti sonuç ise değişmedi, geçtiğimiz hafta sraç tamamen lpgde gaz yemiyor durduğu yerde dip gaz yapsanız bile 3000 deviri geçmiyordu, son gittiğim ustam sorunun lpg basınç sensöründen kaynaklı olabileceğini söyledi, arıza tespitte herhangi bi ayarsızlık gözükmüyordu ama bi süre değerleri incelediğimizde arada sensörün sapıttığını gözlemledik, ve sadece bir sensör değişimi ile bütün sorun çözüldü, yaşayabilecek olan arkadaşlar olursa ben gibi sürünmesinler diye bilgi amaçlı yazdım, gerçekten bi noktadan sonra artık insan sıkılıyor, herkese iyi forumlar 😃
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Bilgi için teşekkürler. Lpg servisleri ne arıza olsa hemen enjektor değişimine gidiyor maalesef. Olmazsa motorcuya gönderiyor. Şöyle içten arızayı bulmaya uğraşan insan evladı lazım.
Ben bahçelievler kocasinan’da ayar otogaz’a gittim ilk defa tavsiye üzerine gitmiştim, sanırım brc ve atiker servisi var sadece, ne dese tamam diyecek durumdaydım artık, sağolsun çözdü problemi 😃
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ne diyeyim iyisine denk gelmişsiniz. 👏
Lpg montajı sonrası eksilen antifriz yerine çeşme suyu koyan insan gördüm. Ve bu arkadaş mühendis. Araç ise sıfır km.
Yeni 1.5 motorun düz viteslisini kullanan var mı? LPG'siz haliyle benzin tüketimi makul müdür? C sınıfında arkada bağımsız süspansiyon sadece Corolla'da kaldı, faydasını görebiliyor musunuz?
-
Vites hakkında yorum yapamam, benimki otomatik ama süspansiyon konusunda birkaç şey paylaşabilirim.
Kendi aracım güncel kasa corolla. Şirket aracım güncel kasa megane ve egea. Bağımsız süspansiyon kesinlikle daha konforlu yapıyor aracı. Çukur ve bozuk yollarda daha konforlu. Megane mesela yalıtımı daha iyi ama yol konforu konusunda corolla kesinlikle daha iyi. Corolla'da biraz yalıtım olsaydı ve motoru daha güçlü olsaydı kesinlikle segmentinin en iyisi olurdu.
-
Cevap için teşekkürler.
-
Merhaba. Toyota corolla 2015 advance model arabam var. İstanbul carvocal da multimedya ekran taktırdım. Eve geldim bagaj kapağı açılmıyordu. Anahtardan ve içerdeki koldan açılıyor ancak dışardan elle açılmıyor. Carvocal e söyledim. Tabi ki adamlar üstlenmedi. Daha önce başına böyle bir olay gelen var mı. Yada duyupta nasıl çözüleceğini. Yardımlarınızı bekliyorum.
facebook toyota gruplarında bu marka cihazın taktıranlarda kapı kitleyince dörtlü yanmama bagaj açmama sorunları yarattığını yazıyor kullanıcılar çözebilen yok malesef kimi insan kafaya takmayıp kullanmış kimisi söktürmüş eski orijinale dönmüş
-
Memnun musunuz araçtan?
-
Orjinale dönsek sıkıntı ortadan kalkar mı acaba
evet kullanıcılar öyle diyor ben daha önce okuduğum birşey olduğu için bilgiyi aktarıyorum firmanın sorunu kabul etmediğini ve çözümünün olmadığından bahsediyorlar söktürüp eskiye dönen de var bu şekilde kullanan da var karar sizin ne yapmak istiyorsanız siz yapacaksınız
-
harika bir haber, tebrikler arkadaşım.
-
Kardeşim çok teşekkür ediyorum. Sanayide deneyecem. Birde Anadolu yakasında Toyotekdi sanırım öyle bir yer var. Araştırırken gördüm. olmadı oraya getirecem. O da olmadı carvocal de hukuki olarak Bi maceraya atılacam :))
Anadolu yakasında ricar vardır, İbrahim usta iyidir ilgilenir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X