Şimdi Ara

Toyota Corolla ve BRC Sequent32 Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
4.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, 06.04.2019 tarihinde aracıma BRC Sequent32 marka lpg dönüşümü yaptırdım. Aracımın montajı sabah 9 da başladı akşam 16.00 gibi bitti. Montaj esnasında tüm adımları izledim. İşlem bittikten sonra BRC'nin programı ile kalibrasyon yapıldı. Program önce benzin haritasını çıkardı daha sonra lpg haritasını çıkardı ayarları yaptı ve aracı bana verdiler yol testi yapmamı istediler. Aracı sürdüm benzinli ile lpg arasında performans açısından bir fark olmadığını gördüm. Daha sonra ilgili bayiye döndüm ve bir problem olmadığını söyledim. Kendilerini cihaz bağlayarak değerleri görmemiz gerekmez mi diye sordum. Ayarlar tamamdır dediler ve ilgili bayiden ayrıldım. Sequent32 kit anlamında iyi bir cihaz olduğunu ve toyota corolla araçlar içinde uyumlu olduğunu yaptığım araştırmalarda gördüm. Bu arada benzin haritasını çıkarırken sarı çizgi ile yeşil çizgi birbirlerine çok yakın idi. aralarında fark yok denecek kadar yakındılar. Sormak istediğim,

1-) Eml327 cihazı alarak Torque programı üzerinden değerlere bakmalımıyım?
    2-) Ayarların tam oturması için ve gerekli müdahale yapılması için illaki yol ayarı gerekli midir?

Konu hakkında destekleriniz için teşekkür ediyorum.

• Merhaba,
    Hayırlı olsun, bence iyi tercih yapmışsınız. Ben de sequent24 modelini kullanıyorum, amatör olarak bir süredir ayarları kendim yapıyorum. Nacizane görüşlerim şöyle:
    1. Obd üzerinden ltft değerini kontrol etme şansınız olursa iyi olur, arıza lambası yanmasa bile bir miktar fakir veya zenginde kalmış olabilir.
    2. Brc nin oto kalibrasyonu çok başarılı bence, çoğu arabada yeterli sayılabilecek ayarı yapıyor. Ama benim aracımda yapamıyor mesela (turbolu olduğu içindir belki).

Bir sorun olmasa da yolda kontrol ettirmek en iyisi tabii ki. Ama bunu yapacak yer bulmanız zor olabilir. Ilk etapta ltft değerini konrol etmekle başlayabilirsiniz bence. Eğer çok bir sapma yoksa sorun yok demektir. son olarak seq32de obd bağlantısı özelliği var diye biliyorum, eğer bağlanmışsa yol ayarına gerek olmayabilir, bende olmadığı için bu kısmı tecrübe etmedim.
  • Merhaba,

Desteğiniz için teşekkür ederim. Eml327 cihazını bu gün aldım. Değerleri takip edeceğim. Inşallah düzgün sonuçlar verir.
  • Elm327 cihazı ile Torque programıyla değerleri kontrol ettim. Yorumlayabilir misiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caperz -- 11 Nisan 2019; 18:16:12 >
  • Yüksek devir :https://www.youtube.com/watch?v=RYpOpHZcLP4
    Rölanti :https://www.youtube.com/watch?v=z9_fh4b-1KE
    Normal Kullanım :https://www.youtube.com/watch?v=9ybUZ9Y1H3A

Gördüğüm kadarıyla LTFT hep eksi yönde gidiyor. Yani zengin kullanımda. STFT'de eksi yönde gidiyor. Ne yapmam gerekir. Taktırdığım yerdeki makine mühendisini aradım bana LPG BENZIN'den %10 civarı fazla yakar normaldir diyor. Ayara gerek yok mu dedim yok diyor.

• Caperz kullanıcısına yanıt
    Ne kadara taktirdiniz kiti acaba ? Bide nerede? Teşekkürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • LPG'yi bulunduğum şehirde taktırdım. (Rize) BRC Sequent32 taktırdım. 3600 TL.
  • Amortismanı kaç bin kilometrede çıkarır sizce 3600+tahmini fiyat tüv ve noter 500 TL desek 4100 TL bende düşünüyorum ama yılda ortalama 12000km yaptığımdan dolayı kararsız kalıyorum,kazasız belasız sürüşler dilerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thunder 06

Amortismanı kaç bin kilometrede çıkarır sizce 3600+tahmini fiyat tüv ve noter 500 TL desek 4100 TL bende düşünüyorum ama yılda ortalama 12000km yaptığımdan dolayı kararsız kalıyorum,kazasız belasız sürüşler dilerim
    Comfort taktirin. Platinuma gerek yok.
    2700 TL
    Toyota Auris'e taktirdim çok mennunum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Prins tehnomaks veya BRC comfort arasında bir seçim yapacağız artık ikisi de aynı fiyat bandında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu lpg montajı işini ankara ve çevresinde sorunsuz,araca zarar vermeden yapan hangi bayii var? Araç 2019 corolla,brc sq 32 ye iyi deniyor.çorumda özençler otogaz var bolca corolla montajı yapmış..ank çorum yapmaya değer mi bilmem?

• fluminense kullanıcısına yanıt
    Ankarada şimşekler otogaz ve mavidenizler var brc için. Montaj sonrası yol ayarı da yapıyorlar. Ben gitmedim ama müşteri yorumları genelde iyi. Prins düşünürseniz bir de mocan otogaz var.
  • Dostlar corolla için platinum mu ? Comfort mu ? Tavsiye edersiniz. Bir de motor için kasko yaptırdınız mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Üstadım LPG durumu nasıl arabada

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    Kardeş benim de 2017 1.6 corolla var kafamı birkaç kit meşgul ediyor atiker grand brc comfort ve prins technomax sen comfort tan memnun musun

• Son olarak Çorum Özençler Otogaza gidip aracıma yol ayarı yaptırdım. Şu anda aracımın Ltft ve Stft değerleri harika. +5 -5 arasında geziniyor. Ayrıca BRC Seq32den ben çok memnunum. Corolla için bence en iyi kit diyebilirim. 1 senedir kullanıyorum. Şehir içi 27 kuruş yakıyor. Şehir dışı 20-22 arasında geziniyor. İmkanınız varsa Özençler Otogaza giderek montaj yaptırın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thunder 06

Amortismanı kaç bin kilometrede çıkarır sizce 3600+tahmini fiyat tüv ve noter 500 TL desek 4100 TL bende düşünüyorum ama yılda ortalama 12000km yaptığımdan dolayı kararsız kalıyorum,kazasız belasız sürüşler dilerim
    Benzin ile kullanırken aylık 500 TL civarında bir yakıt harcamam oluyordu. Şimdi aylık Benzin ile birlikte maksimum 300 TL harcamam oluyor. Aylık 200 Tl kârdayım diyebilirim. 12 ayda 2400 tl bir paraya denk geliyor. önümüzdeki yıl kâra geçmiş olurum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Caperz

Benzin ile kullanırken aylık 500 TL civarında bir yakıt harcamam oluyordu. Şimdi aylık Benzin ile birlikte maksimum 300 TL harcamam oluyor. Aylık 200 Tl kârdayım diyebilirim. 12 ayda 2400 tl bir paraya denk geliyor. önümüzdeki yıl kâra geçmiş olurum

Alıntıları Göster
    Neyse güle güle binin bende lpg taktırdım bu arada,1,5 yıl sonra kârdan bahsedebiliriz gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thunder 06 -- 23 Ekim 2019; 18:5:13 >

• Brc comfort ta obd desteği yok bildiğim kadarıyla. Acaba aynı fiyat bandında obd özelliği barındıran yeni technomax mı taktırsam işin içinden çıkamıyorum

• BRC Seq32 taktırın kafanız rahat olsun. Aracımda var ve çok memnunum. Tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.