Şimdi Ara

TRABZON HALKI TERÖRİST AVINA ÇIKTI ! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
4
Favori
5.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • doğrusun neo 14 yıl sonra yaptıkları en büyük hata
  • Kimin memleketi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: miyuzo

quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

quote:

Orijinalden alıntı: Mehmetzn93

Türkiye'nin en delikanlı insanlarının bulunduğu şehir Trabzon'dur.

Aynen

tanımadan karar vermeyin.

not: içlerinde yaşıyorum. akrabalığım da var. böyle bir şeyi istemezsiniz.

İğrenç insan her yerde vardır, önemli olan bunun bölgelere göre değişen miktarıdır.

• bu habere köstek olanlar, olumsuz yorum yazanlar , haberi saptıranlar kendinizi belli ediyorsunuz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: miyuzo

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mehmetzn93

Türkiye'nin en delikanlı insanlarının bulunduğu şehir Trabzon'dur.

Aynen

tanımadan karar vermeyin.

not: içlerinde yaşıyorum. akrabalığım da var. böyle bir şeyi istemezsiniz.

İğrenç insan her yerde vardır, önemli olan bunun bölgelere göre değişen miktarıdır.

tabiki. ama ben bizzat içlerinde olan biri olarak soya çekime kesinlikle inanıyorum.

mesela benim yarım laz yarım gürcü. buralarda da bir laf vardır: "laz parayı gürcü havayı sever." diye ve aksini görmedim

yani belli milletlerin belli huyları vardır. bu yüzden söyledim.

• teröristin geleceği en son yerdir doğu karadeniz. Kırsal kesimde her evde mutlaka tüfek tabanca vardır. Burası çok milliyetçi dir.

• Sonunda olay daha kötü yerelere gidecek. Her zaman diyorum kürtler gitmedikçe veya sürülmedikçe kimse rahat edemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Necoman

Trabzonum benim be .

Türkiyede trabzonlu olmak gibidir Trabzonda OFLU olmak.

zaten kesın yarısı ofludur

+61,5
  • Birde pkk lı kürtlerle diğerlerini aynı kefeye koymayın diyorlar.Teroristleri görüp ihbar etmeyende bir nevi teroristtir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1881

quote:

Orijinalden alıntı: Phaldor

Senin derdin milliyetçilikle herhalde ama bence fazla kurcalama o kısmı İnsanların yaşam tarzları,örf ve adetleri kendine hastır,ben şimdi doğudaki akraba evliliğini ve berdeli veya toplumdaki görücü usulü evlilikleri örnek veririm hiç çıkamayız işin içinden..

Eğer kadının çay toplaması ve erkeğin kahvede oturması milliyetçilik yüzünden oluyorsa doğudaki kadının ezilmişliği,10-12 çocuk doğurması (üstelik kimisini tarlada doğuruyor) üzerine kuma getirilmesi de mi milliyetçilikten? Demek ki senin dediğin şey toplum yapısı,yetiştirilme tarzı ile alakalı..Ha tabi milliyetçilik adı altında kafatasçılık doğru değil elbette ama Türkiye'de kadın her alanda eziliyor zaten,bu durum Trabzon veya milliyetçilikle alakalı değil..

Ooooooo sağlam oturtma yapmışsın.

Ben kimseyi güneydoğu ile kıyas yapmadım dostum. Kişi önce kendine bir bakmalı dedim ama kime ne anlatıyorumki ? Laz işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: abrahamme

quote:

quote:

Senin derdin milliyetçilikle herhalde ama bence fazla kurcalama o kısmı İnsanların yaşam tarzları,örf ve adetleri kendine hastır,ben şimdi doğudaki akraba evliliğini ve berdeli veya toplumdaki görücü usulü evlilikleri örnek veririm hiç çıkamayız işin içinden..

Eğer kadının çay toplaması ve erkeğin kahvede oturması milliyetçilik yüzünden oluyorsa doğudaki kadının ezilmişliği,10-12 çocuk doğurması (üstelik kimisini tarlada doğuruyor) üzerine kuma getirilmesi de mi milliyetçilikten? Demek ki senin dediğin şey toplum yapısı,yetiştirilme tarzı ile alakalı..Ha tabi milliyetçilik adı altında kafatasçılık doğru değil elbette ama Türkiye'de kadın her alanda eziliyor zaten,bu durum Trabzon veya milliyetçilikle alakalı değil..

Ben kimseyi güneydoğu ile kıyas yapmadım dostum. Kişi önce kendine bir bakmalı dedim ama kime ne anlatıyorumki ? Laz işte.

Önce laz kavramının ne olduğunu, lazların kim olduğunu nerelerde yaşadığını öğren ondan sonra bi Karadenizliyle alay et.Lazlar Rizenin Pazar Ardeşen Fındıklı, Artvinin Hopa ve Arhavi ilçelerinde yaşar.Karadenizin tümüne mal ettiğiniz laz kavramı başka bi yerde hele de Trabzonda hiç yoktur.Ayrıca üstte bi mesajımda yazmıştım.Karadeniz bölgesinde kimse kafatasçılık yapmaz burda tek kimlik Türklüktür.

• Bi ara Rize'ye gösteri yapmaya gelen bi grup vardı eski Ford Transit bi arabaya doluşmuşlar Şehre girerken taş yağmuruna tuttular arabayı sağlam yerleri kalmamıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ogzhn_ -- 28 Haziran 2012; 11:56:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cevo_61

quote:

quote:

quote:

Önce laz kavramının ne olduğunu, lazların kim olduğunu nerelerde yaşadığını öğren ondan sonra bi Karadenizliyle alay et.Lazlar Rizenin Pazar Ardeşen Fındıklı, Artvinin Hopa ve Arhavi ilçelerinde yaşar.Karadenizin tümüne mal ettiğiniz laz kavramı başka bi yerde hele de Trabzonda hiç yoktur.Ayrıca üstte bi mesajımda yazmıştım.Karadeniz bölgesinde kimse kafatasçılık yapmaz burda tek kimlik Türklüktür.

Dostum bence sen laz ırkının ne olduğu bilmiyorsun. Ama ben çok iyi biliyorum. Lazların kim olduğunu, dillerini, kültürlerini çok iyi biliyorum. Bölgede uzun yıllar yaşamaış olan bir ırk hakkında trabzonda hiç laz yok demen biraz hayalcilik olur dostum. Yüzyıllardır bir arada yaşamış toplumlar muhakkak birbirine karışır. O yüzden sadece rizede var vs gibi şeyler tamamen hayal ürünü. Karadenizin tamamında laz bulunur. Bence sen önce git laz ne demek öğren.

Bu kadar aşırıcı olma. Gerçekten çok itici oluyor. Trabzon hakkında demek istediğimde bu zaten. Çok aşırıcı yaşadıkları için itici oluyorlar. Bu biz öz eleştiri. Benimde bir tarafım trabzonlu.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Dostum bence sen laz ırkının ne olduğu bilmiyorsun. Ama ben çok iyi biliyorum. Lazların kim olduğunu, dillerini, kültürlerini çok iyi biliyorum. Bölgede uzun yıllar yaşamaış olan bir ırk hakkında trabzonda hiç laz yok demen biraz hayalcilik olur dostum. Yüzyıllardır bir arada yaşamış toplumlar muhakkak birbirine karışır. O yüzden sadece rizede var vs gibi şeyler tamamen hayal ürünü. Karadenizin tamamında laz bulunur. Bence sen önce git laz ne demek öğren.

Bu kadar aşırıcı olma. Gerçekten çok itici oluyor. Trabzon hakkında demek istediğimde bu zaten. Çok aşırıcı yaşadıkları için itici oluyorlar. Bu biz öz eleştiri. Benimde bir tarafım trabzonlu.

Sende bi nebze Trabzon damarı olsaydı veya Trabzonu biraz tanısaydın böyle cahilce konuşmazdın ve üstteki arkadaşa laz kafa diye aklınca dalga geçmezdin.Ben doğma büyüme hakiki Trabzonluyum ve laz değilim lazcayı Rizede arkadaşlarımdan öğrendim ve ancak 3-5 kelime bilirim.trabzonluyum ama yaklaşık 10 yıldır senin tanımadığımı iddia ettiğin lazların içinde Rize/Pazar'da yaşıyorum şuan da orda ailemin yanın tatildeyim.Karadeniz Teknik Üniversitesinde okuyorum.Karadeniz bölgesini de bilirim Trabzonu da Rizeyi de lazları da.Türkiyede yaşayan insanların kafataslarını araştırırsan belki de gerçek Türk olan kesim yüzde 5 bile çıkmayacak.Benim kastettiğim o değil laz olarak yaşayan lazca konuşan dili kültürü laz olan insanlardan bahsediyorum.Lazları aşağılamak için söylemiyorum en yakın arkadaşlarım da lazdır hep ama bana birisi sırf karadenizliyim diye laz damgası vurduğu zaman da sinirleniyorum.Lazdan kastım karadeniz şivesiyle değil hakiki lazca konuşan anası babası laz olan insanlar.Sen git Trabzonda bi tane laz, onu da geçtim lazca bilen bi kişi göstersene bana.Belki rizeden veya artvinden iş güç için gitmiş veya Ktüde okumaya gitmiş bikaç laz bulursun o kadar.Gerçek lazın Trabzonda ne işi var bide tüm karadenizde laz vardır diyorsun güldürme insanı

Neyse konuyu dağıtmanın manası yok.Karadenizde türk de var laz da var rum da gürcü de.Ama kimse bu kavramları Türklükten üstün tutmaz.Biri diğerini üstün görmez.Herkes Türktür ve vatanını milletini sever.Terörü de barındırmaz buralarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevo_61 -- 28 Haziran 2012; 12:39:45 >

• lazlık işi bizde latife bence türk oğlu türk'üz biz herşeyden önce müslümanlık türklük deyince yüreklerin tutuştuğu yerdeniz
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bunu yillardir
    Nerelisin?
    Trabzon
    Lazmisin?

Diyeenlere anlatmya calisiyorum anlamiyorlarki biktim artikk

• TRABZONNNNNNNNNNN GİDİN KÜÇÜK İLÇELERE BELDELERE BAKIN BDP BİNASI VAR BATIDA OLSUN DOGUDA KOSKOCA TRABZONDA BİR TEK BDP BİNASI YOK AKILLI OLCAK HERKES !
  • Terörist o yörenin sakininden daha iyi bilemez dağlık kesimin şartlarını.Her yer yayla mezra.Ben de Rizeli'yim. 21 yaşında olmama rağmen Rize'de uçsuz bucaksız dağları yaylaları biliyorum.
    Ayrıca her evde güvenlik amaçlı silah vardır.Silahta öyle altı patlar vs. değil tüfek,tabanca.Çoğu evin erkeği,büyükleri de silah kullanmayı iyi bilir avcı insanlarızdır vahşi hayvanların bulunduğu bi iklimde yaşandığından.
    Sanmayın ki karşısına terörist çıksa eli titrer ateş etmeye.Terörist korksun önce oraya gelmeye.Kısaca o araziyi 3-5 aylık atanmış askerlerden daha iyi bilir halk.Ayrıca Trabzonlular evet biraz farklıdırlar.Kavga gürültü çok olur ama ben daha bugüne kadar vatanına kötü söz söyleten bi Trabzonlu görmedim önemli olan budur.Bazı dingiller kro memleketi falan yazmış ama en azından memleketini klavyeden kurtarmıyo.
  • bölücülük borusu ötmez karadenizde!
  • şu anda trabzon soğuksu yaylasından yazıyorum. Çek yapımı 16lıyla yedek 50 mermiyle pusudayım merkez Tamam :)

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.