Şimdi Ara

TRABZON HALKI TERÖRİST AVINA ÇIKTI ! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
4
Favori
5.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rizeliyim.Bizim köyde tüfeği olmayan yoktur.Ayriyeten çeşitli tabancalarda mevcuttur Birde gidebileceği bir yer yok yani rizede bir köye giren kaçamaz her türlü bulunur.Çaylıklar dizin biraz üstüne gelir ormana girse domuz yer yani sıkıntı yok isterlerse şanslarını denesinler.Ayrıca öyle bir şey olursa dua etsinler önce jandarma falan bulsun halk bulursa kolay kolay jandarmayı arayıp terörist bulduk demeyebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: abrahamme

quote:

Orijinalden alıntı: 1881

quote:

Orijinalden alıntı: Phaldor

Senin derdin milliyetçilikle herhalde ama bence fazla kurcalama o kısmı İnsanların yaşam tarzları,örf ve adetleri kendine hastır,ben şimdi doğudaki akraba evliliğini ve berdeli veya toplumdaki görücü usulü evlilikleri örnek veririm hiç çıkamayız işin içinden..

Eğer kadının çay toplaması ve erkeğin kahvede oturması milliyetçilik yüzünden oluyorsa doğudaki kadının ezilmişliği,10-12 çocuk doğurması (üstelik kimisini tarlada doğuruyor) üzerine kuma getirilmesi de mi milliyetçilikten? Demek ki senin dediğin şey toplum yapısı,yetiştirilme tarzı ile alakalı..Ha tabi milliyetçilik adı altında kafatasçılık doğru değil elbette ama Türkiye'de kadın her alanda eziliyor zaten,bu durum Trabzon veya milliyetçilikle alakalı değil..

Ooooooo sağlam oturtma yapmışsın.

Ben kimseyi güneydoğu ile kıyas yapmadım dostum. Kişi önce kendine bir bakmalı dedim ama kime ne anlatıyorumki ? Laz işte.

Zaten sana kıyasladın demiyorum ki aksine ben kıyaslama yaparak örnek veriyorum Söylediğim şey çok açık ve basit,polemik yaratacak bir cümle değil..Eğer kadının çayda çalışması erkeğinde kahvede oturması yani Karadenizde kadının ezilmesi senin dediğin gibi milliyetçilikle alakalı ise doğuda ezilen kadınların durumu da milliyetçilikten mi kaynaklanıyor? Yani doğu ve güneydoğudaki erkekler çoğunlukla kadınları ezip sömürüp,10 çocuk doğurtup,üzerine de kuma getirip kendileri kral gibi yaşıyorlar ve bunun da nedeni milliyetçiliktir dememiz mi lazım? Basit bir mantık sorusu..

Bu arada laz olmak nedir ne değildir belli ki bilmiyorsun "Laz işte" derken kullandığın üslup tamamen hakaret amaçlı..Senin bana birşey anlatmana gerek yok,yaşım başım senden birşey beklememi gerektirmiyor..Bence artık sen bu konuda yorum yazma çünkü etnik köken nedir,milliyetçilik nedir bi habersin ve tehlikeli cümleler kuruyorsun,insanları etnik kökenlerine göre ayırarak hakaret etmen sorun yaratabilir..Bu konu senin ergenliğini kaldıracak kadar makara ve gırgır bir konu değil..

• Karadeniz İnsanı
  • Trabzonspor nedeniyle Trabzonluları da sevmezdim. Ama artık Trabzonluları kendi hemşerilerimden daha çok seviyorum. Helal olsun
  • ah arkadaş iş güç olmasa toplan 3-4 otobüs çık yola nedir bu ya
    nu arada arkadaşlara iyi avlanmalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antbebox07 -- 28 Haziran 2012; 17:12:43 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Senin derdin milliyetçilikle herhalde ama bence fazla kurcalama o kısmı İnsanların yaşam tarzları,örf ve adetleri kendine hastır,ben şimdi doğudaki akraba evliliğini ve berdeli veya toplumdaki görücü usulü evlilikleri örnek veririm hiç çıkamayız işin içinden..

Eğer kadının çay toplaması ve erkeğin kahvede oturması milliyetçilik yüzünden oluyorsa doğudaki kadının ezilmişliği,10-12 çocuk doğurması (üstelik kimisini tarlada doğuruyor) üzerine kuma getirilmesi de mi milliyetçilikten? Demek ki senin dediğin şey toplum yapısı,yetiştirilme tarzı ile alakalı..Ha tabi milliyetçilik adı altında kafatasçılık doğru değil elbette ama Türkiye'de kadın her alanda eziliyor zaten,bu durum Trabzon veya milliyetçilikle alakalı değil..

Ben kimseyi güneydoğu ile kıyas yapmadım dostum. Kişi önce kendine bir bakmalı dedim ama kime ne anlatıyorumki ? Laz işte.

Zaten sana kıyasladın demiyorum ki aksine ben kıyaslama yaparak örnek veriyorum Söylediğim şey çok açık ve basit,polemik yaratacak bir cümle değil..Eğer kadının çayda çalışması erkeğinde kahvede oturması yani Karadenizde kadının ezilmesi senin dediğin gibi milliyetçilikle alakalı ise doğuda ezilen kadınların durumu da milliyetçilikten mi kaynaklanıyor? Yani doğu ve güneydoğudaki erkekler çoğunlukla kadınları ezip sömürüp,10 çocuk doğurtup,üzerine de kuma getirip kendileri kral gibi yaşıyorlar ve bunun da nedeni milliyetçiliktir dememiz mi lazım? Basit bir mantık sorusu..

Bu arada laz olmak nedir ne değildir belli ki bilmiyorsun "Laz işte" derken kullandığın üslup tamamen hakaret amaçlı..Senin bana birşey anlatmana gerek yok,yaşım başım senden birşey beklememi gerektirmiyor..Bence artık sen bu konuda yorum yazma çünkü etnik köken nedir,milliyetçilik nedir bi habersin ve tehlikeli cümleler kuruyorsun,insanları etnik kökenlerine göre ayırarak hakaret etmen sorun yaratabilir..Bu konu senin ergenliğini kaldıracak kadar makara ve gırgır bir konu değil..

Benim burada trabzonlu LAZ ninelerim var. LAZ İŞTe derken bunu hakaret olarak söylemedim. Bunu anlaman lazımdı. Miliyetçilikten bi habersin demekte haklısın çünkü beni tanımıyorsun bu konuda ne kadar araştırma yaptığımı bilmiyorsun. O yüzden böyle demen normal. Ayrıca lazlar konusunda benim araştırdığım kadar emin ol birçok karadenizli araştırma yapmamıştır. laz kültürü ile ilgili çok fazla zaman ayırdığımı bilmeni isterim.

yukarıdaki arkadaş, trabzonda laz olmadığını ısrarla iddia ediyor. İmkanım olsa onu öyle yerlere götürürümki burası trabzonmuymuş der. Bende kendi doğduğu büyüdüğü yerden haberi yok.

Bu arada Trabzonlu çok çok meşhur Türkiyece tanınan ve karadeniz kültürünü yaymaya çalışan birçok tanıdığım kişiler var. Bu kişiler öyle basit kişiler değil. Sırf o insanlarla beni görseniz bile benim lazlarla, trabzon, rizelilerle ne kadar içli dışlı olduğumu görürsünüz ama lafı uzatmanın tartışmayı ilerletmeninde kimseye yararı yok. Ben hiç bir etnik kökeni hor görmem, bu hayatımda en nefret ettiğim şeydir bunuda bilmenizi isterim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Benim burada trabzonlu LAZ ninelerim var. LAZ İŞTe derken bunu hakaret olarak söylemedim. Bunu anlaman lazımdı. Miliyetçilikten bi habersin demekte haklısın çünkü beni tanımıyorsun bu konuda ne kadar araştırma yaptığımı bilmiyorsun. O yüzden böyle demen normal. Ayrıca lazlar konusunda benim araştırdığım kadar emin ol birçok karadenizli araştırma yapmamıştır. laz kültürü ile ilgili çok fazla zaman ayırdığımı bilmeni isterim.

yukarıdaki arkadaş, trabzonda laz olmadığını ısrarla iddia ediyor. İmkanım olsa onu öyle yerlere götürürümki burası trabzonmuymuş der. Bende kendi doğduğu büyüdüğü yerden haberi yok.

Bu arada Trabzonlu çok çok meşhur Türkiyece tanınan ve karadeniz kültürünü yaymaya çalışan birçok tanıdığım kişiler var. Bu kişiler öyle basit kişiler değil. Sırf o insanlarla beni görseniz bile benim lazlarla, trabzon, rizelilerle ne kadar içli dışlı olduğumu görürsünüz ama lafı uzatmanın tartışmayı ilerletmeninde kimseye yararı yok. Ben hiç bir etnik kökeni hor görmem, bu hayatımda en nefret ettiğim şeydir bunuda bilmenizi isterim.

Araştırdıysan öğrenmiş olman gerekirdi bazı şeyleri ama bana göre sen çok düz bir mantıkla "karadenizde kadının ezilmesi=milliyetçilik" dediğin an konu farklı biryere gidiyor..

Trabzon'da laz olup olmadığı benim meselem değil öyle bir lafım iddiam da olmadı,o lafı söyleyen arkadaşla bunu tartışabilirsin elbette Benim tek söylediğim o önceki mesajında milliyetçilikle kadının ezilmesi meselesini nasıl bağlayabildin birbirine bunu anlayamadım,çok soyut bir bakış açısı..Ayrıca "Kişi önce kendine bir bakmalı dedim ama kime ne anlatıyorumki ? Laz işte." lafını hakaret yada küçümseme anlamı dışında nasıl anlayabiliriz ki başka türlü,laz olduğum için (bu fikre de nereden vardıysan) anlatamıyormuşsun bana..

Her neyse bunlar sonuç olarak fikir ifade etmektir,saygı sınırları aşılmadığı sürece tartışmanın kimseye zararı olmaz..

• Karadeniz halkina can kurban. Sinop/Duragan da bulunan boyabat baraji bizim koy de kuruluyor. 6 tane terorist yakalamisti bizimkiler. Adamlari geberttiler cesetleri devlete bile vermediler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kckfrk -- 28 Haziran 2012; 19:13:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazılarının karadenizde verilen tepkiye kızması doğal. Hainler sürü gibi ürüyor.

Size ne karadenizin etnik kimliğinden çok merak ediyorsanız söylüyoruz Türküz...

Sonra yine söylüyoruz Türküz...

Bir kez daha söyleyelim Türküz...

İnsanlar nasıl hintli, nasıl arap, nasıl rus, nasıl ingiliz olduysa bizde öyle Türküz.

Anlamışsınızdır umarım.
  • Bunun örnekleri daha öncelerde de mevcut. pkklılara meydan dayağı var hatta en bilindik, kameraların kaydettiği. Trabzon'umla gurur duyuyorum. Umarım tüm ülke insanı da aynı bilinçte olur ve terörü ülkemizden kendi elimizle atarız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sterilsenfoni

...
    3- Aydın
    ...

Açık ara Türkiye'nin en milliyetçi illeri.
    O açıdan haberi görünce şaşırmadım, terör falan barınamaz buralarda; adamın g...tünden kan alırlar kan

Aydın'ın merkez ilçesine bağlı Ovaeymir Beldesi'nin belediyesi BDP'li?
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: sterilsenfoni

...
    3- Aydın
    ...

Açık ara Türkiye'nin en milliyetçi illeri.
    O açıdan haberi görünce şaşırmadım, terör falan barınamaz buralarda; adamın g...tünden kan alırlar kan

Aydın'ın merkez ilçesine bağlı Ovaeymir Beldesi'nin belediyesi BDP'li?

Onu Özal'a soracaksın, rahmetli sağolsun zamanında doğunun yarısını egeye taşıdı. Didim, söke vs buralarda da durum farklı değil.
    Ben Aydın merkezi baz alarak söyledim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sosyal-Sol

Umarım O Aramaya Katılan Sivillerin Teröristler İçin Kolay Lokmadan da Kolay Olduğunu Biliyorsunuzdur?
    Bu Olay Bana Biraz Aptallık Gibi Geldi..
    Çünkü Arazi Yapısını Bilen Bilir..
    Ne Zaman Nereden Ne Çıkacağı Belli Olmayan Bir Coğrafyadır..

O Sivillerin Yapmaları Gereken Askerle Gitmek Değil , Köylerin Güvenliğini Sağlamak Olmalıydı..
    Çünkü O Teröristler Öldürülmezse İlla ki O Köylere Musallat Olacak..

O halk o araziyi askerden daha iyi bilirler. Emin ol.

Bir fıkra sunayım size. Trabzon'da banka soymaya kalkışan silahlı 4 kişiyi bankanın müşterisi silahlı 16 kişi etkisiz hale getirdi diye. Köylerde her eve en az bir silah düşer derler. Kullanmasını da 15 ay askerlik yapanlardan daha iyi bilirler.

Çok merak etme sen.

• quote:

Orijinalden alıntı: kckfrk

Karadeniz halkina can kurban. Sinop/Duragan da bulunan boyabat baraji bizim koy de kuruluyor. 6 tane terorist yakalamisti bizimkiler. Adamlari geberttiler cesetleri devlete bile vermediler

Böyle terörist öldürüldü falan diye konuşuyorsunuz ama sakata gelmeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saitou Hajime

Yakalarsak fena olacak da aranan suan ıcın bır arac adana plakalı bır arac videoda bahsediliyor.

http://www.haber61.net/news_detail.php?id=117045

Yok artık , yine mi ?
  • quote:

laz işte derken ne demek istedin cidden çok merak ettim. zaten gerçekte ne demek istediğini herkes anladı da nasıl çevirmeye çalışıcaksın acaba merakla bekliyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilm-i yorum

Terörist o yörenin sakininden daha iyi bilemez dağlık kesimin şartlarını.Her yer yayla mezra.Ben de Rizeli'yim. 21 yaşında olmama rağmen Rize'de uçsuz bucaksız dağları yaylaları biliyorum.
    Ayrıca her evde güvenlik amaçlı silah vardır.Silahta öyle altı patlar vs. değil tüfek,tabanca.Çoğu evin erkeği,büyükleri de silah kullanmayı iyi bilir avcı insanlarızdır vahşi hayvanların bulunduğu bi iklimde yaşandığından.
    Sanmayın ki karşısına terörist çıksa eli titrer ateş etmeye.Terörist korksun önce oraya gelmeye.Kısaca o araziyi 3-5 aylık atanmış askerlerden daha iyi bilir halk.Ayrıca Trabzonlular evet biraz farklıdırlar.Kavga gürültü çok olur ama ben daha bugüne kadar vatanına kötü söz söyleten bi Trabzonlu görmedim önemli olan budur.Bazı dingiller kro memleketi falan yazmış ama en azından memleketini klavyeden kurtarmıyo.

Helal olsun be harika bir yazı olmuş.

Annem Rizeli babam Trabzonlu 2 ilide çok çok iyi bilirim.Aynen dediğin gibi her evde mutlaka tüfek vetabanca vardır ve bu 1 tane değildir.Bir ev bilmiyorum ki 2 taneden aşağı tüfekleri ve tabancaları olmasın.Ben köyümde silah kullanmayı bilmeyeni hiç duymadım her türlü domuz,çulluk,sarı kuş avına çıkarlar

Trabzon 90-2000 arası gerçekten zorlu dönemlerden geçti her hafta bi leş atarlardı akçaabatta caminin şadırvanına.Bölgesel mafyalar vardı ama halka asla zararı dokunmazdı bunların.İhtiyacı olana ihtiyacı olanı veriyorlardı neyse beni anlayan anladı.Kendi aralarında sıkıntı çıktığında da vururlardı birbirlerini ama 2000 den sonra polistenmidir ölümdenmidir bilmem bu devir bitti.

Trabzon insanını KTÜ'de okuyanlar iyi bilir . Yabancı insana başta soğuktur ama iki muhabetten sonra senin için canını bile verir.Kro diyenlerin şu anda ne halde olduklarını biliyoruz tartışmaya bile değmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Saitou Hajime

Yakalarsak fena olacak da aranan suan ıcın bır arac adana plakalı bır arac videoda bahsediliyor.

http://www.haber61.net/news_detail.php?id=117045

Yapanı bulmuşlar kardeş şimdi bağlantıları ,bombanın nasıl buraya geldiğini araştırıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaptanCe

quote:

Orijinalden alıntı: kckfrk

Karadeniz halkina can kurban. Sinop/Duragan da bulunan boyabat baraji bizim koy de kuruluyor. 6 tane terorist yakalamisti bizimkiler. Adamlari geberttiler cesetleri devlete bile vermediler

Böyle terörist öldürüldü falan diye konuşuyorsunuz ama sakata gelmeyin

No problem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

Bu da Samsundan..

Ahaha o gün oraya çok yakındım bi 10 dk daha erken gitsem canlı izleyecektim

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.