Şimdi Ara

TRABZON HALKI TERÖRİST AVINA ÇIKTI ! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
4
Favori
5.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: * KıL

Kıro şehri trabzon.

Hayatımda tanıdığım en ağır trollsün ya
  • izmirde böyle.(ciddiyim)
  • Plan yapmaayiinn pilaannn
  • Arkadaşlar bende OFLUYUM . En fazla silahlanma bizim burda olur genelde (Trabzon) . Ve acaip milliyetçi toplumuz. Trabzonlular ve OFLULAR bölgesinde olamazlar :D Şeytan ile OFLUNUN ŞARKISINI DINLEYIN DERİM
    http://www.youtube.com/watch?v=frXZmy-bWKI&feature=player_detailpage
  • quote:

Orijinalden alıntı: Necoman

Arkadaşlar bende OFLUYUM . En fazla silahlanma bizim burda olur genelde (Trabzon) . Ve acaip milliyetçi toplumuz. Trabzonlular ve OFLULAR bölgesinde olamazlar :D Şeytan ile OFLUNUN ŞARKISINI DINLEYIN DERİM
    http://www.youtube.com/watch?v=frXZmy-bWKI&feature=player_detailpage

Hemşerim

• Ben Trabzonlu değilim ama 7 sene trabzon da yaşadım. Her şehrin her bölgenin iyisi de olur kötüsü de olur. Çok sağlam arkadaşlıklarım oldu. Trabzonlu değilim diye dışlayanlar da oldu.
    Ama bu konuda söyleyebileceğim o teröristler orada kesinlikle barınamaz tam tabiriyle "Adamın g.tünden kan alırlar". Ayrıca oranın adamı o dağları yaylaları avucunun içi gibi bilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorpn

Ben Trabzonlu değilim ama 7 sene trabzon da yaşadım. Her şehrin her bölgenin iyisi de olur kötüsü de olur. Çok sağlam arkadaşlıklarım oldu. Trabzonlu değilim diye dışlayanlar da oldu.
    Ama bu konuda söyleyebileceğim o teröristler orada kesinlikle barınamaz tam tabiriyle "Adamın g.tünden kan alırlar". Ayrıca oranın adamı o dağları yaylaları avucunun içi gibi bilir...

Tam trabzonlu lafi "adamin dot..en kan alirlar" degulmi ballim :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phaldor

quote:

Orijinalden alıntı: abrahamme

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 1881

quote:

Senin derdin milliyetçilikle herhalde ama bence fazla kurcalama o kısmı İnsanların yaşam tarzları,örf ve adetleri kendine hastır,ben şimdi doğudaki akraba evliliğini ve berdeli veya toplumdaki görücü usulü evlilikleri örnek veririm hiç çıkamayız işin içinden..

Eğer kadının çay toplaması ve erkeğin kahvede oturması milliyetçilik yüzünden oluyorsa doğudaki kadının ezilmişliği,10-12 çocuk doğurması (üstelik kimisini tarlada doğuruyor) üzerine kuma getirilmesi de mi milliyetçilikten? Demek ki senin dediğin şey toplum yapısı,yetiştirilme tarzı ile alakalı..Ha tabi milliyetçilik adı altında kafatasçılık doğru değil elbette ama Türkiye'de kadın her alanda eziliyor zaten,bu durum Trabzon veya milliyetçilikle alakalı değil..

Ooooooo sağlam oturtma yapmışsın.

Ben kimseyi güneydoğu ile kıyas yapmadım dostum. Kişi önce kendine bir bakmalı dedim ama kime ne anlatıyorumki ? Laz işte.

Zaten sana kıyasladın demiyorum ki aksine ben kıyaslama yaparak örnek veriyorum Söylediğim şey çok açık ve basit,polemik yaratacak bir cümle değil..Eğer kadının çayda çalışması erkeğinde kahvede oturması yani Karadenizde kadının ezilmesi senin dediğin gibi milliyetçilikle alakalı ise doğuda ezilen kadınların durumu da milliyetçilikten mi kaynaklanıyor? Yani doğu ve güneydoğudaki erkekler çoğunlukla kadınları ezip sömürüp,10 çocuk doğurtup,üzerine de kuma getirip kendileri kral gibi yaşıyorlar ve bunun da nedeni milliyetçiliktir dememiz mi lazım? Basit bir mantık sorusu..

Bu arada laz olmak nedir ne değildir belli ki bilmiyorsun "Laz işte" derken kullandığın üslup tamamen hakaret amaçlı..Senin bana birşey anlatmana gerek yok,yaşım başım senden birşey beklememi gerektirmiyor..Bence artık sen bu konuda yorum yazma çünkü etnik köken nedir,milliyetçilik nedir bi habersin ve tehlikeli cümleler kuruyorsun,insanları etnik kökenlerine göre ayırarak hakaret etmen sorun yaratabilir..Bu konu senin ergenliğini kaldıracak kadar makara ve gırgır bir konu değil..

Benim burada trabzonlu LAZ ninelerim var. LAZ İŞTe derken bunu hakaret olarak söylemedim. Bunu anlaman lazımdı. Miliyetçilikten bi habersin demekte haklısın çünkü beni tanımıyorsun bu konuda ne kadar araştırma yaptığımı bilmiyorsun. O yüzden böyle demen normal. Ayrıca lazlar konusunda benim araştırdığım kadar emin ol birçok karadenizli araştırma yapmamıştır. laz kültürü ile ilgili çok fazla zaman ayırdığımı bilmeni isterim.

yukarıdaki arkadaş, trabzonda laz olmadığını ısrarla iddia ediyor. İmkanım olsa onu öyle yerlere götürürümki burası trabzonmuymuş der. Bende kendi doğduğu büyüdüğü yerden haberi yok.

Bu arada Trabzonlu çok çok meşhur Türkiyece tanınan ve karadeniz kültürünü yaymaya çalışan birçok tanıdığım kişiler var. Bu kişiler öyle basit kişiler değil. Sırf o insanlarla beni görseniz bile benim lazlarla, trabzon, rizelilerle ne kadar içli dışlı olduğumu görürsünüz ama lafı uzatmanın tartışmayı ilerletmeninde kimseye yararı yok. Ben hiç bir etnik kökeni hor görmem, bu hayatımda en nefret ettiğim şeydir bunuda bilmenizi isterim.

Araştırdıysan öğrenmiş olman gerekirdi bazı şeyleri ama bana göre sen çok düz bir mantıkla "karadenizde kadının ezilmesi=milliyetçilik" dediğin an konu farklı biryere gidiyor..

Trabzon'da laz olup olmadığı benim meselem değil öyle bir lafım iddiam da olmadı,o lafı söyleyen arkadaşla bunu tartışabilirsin elbette Benim tek söylediğim o önceki mesajında milliyetçilikle kadının ezilmesi meselesini nasıl bağlayabildin birbirine bunu anlayamadım,çok soyut bir bakış açısı..Ayrıca "Kişi önce kendine bir bakmalı dedim ama kime ne anlatıyorumki ? Laz işte." lafını hakaret yada küçümseme anlamı dışında nasıl anlayabiliriz ki başka türlü,laz olduğum için (bu fikre de nereden vardıysan) anlatamıyormuşsun bana..

Her neyse bunlar sonuç olarak fikir ifade etmektir,saygı sınırları aşılmadığı sürece tartışmanın kimseye zararı olmaz..

Sen çok yanlış anlamışsın. Ben milliyetçilikten dolayı demedim onu. Sen yazdıklarımı hiç anlamamışsın. Delikanlılığa cevap olarak yazdım onu. Neyse boşver.

• quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

quote:

Orijinalden alıntı: Orbjk

Bırakın allah aşkına kaç yıldır doğuda gönüllü koruculuk yapan yaparken şehit olan adamları kimse övmüyorda 40yılda bir böyle olay gören trabzonu övüyorsunuz.Sanki cepheye savaşmaya gidiyorlar.

40 yılda bir olur çünkü Karadeniz insanı adamdır. oraya teröristi sokmaz. Girenin de ne olduğu ortada. Dikkat edin yıllardır Karadeniz bölgesinde ufak tefek olaylar olur ama cevabını devletten önce halk verir. Kavrayamadığınız nokta bu. Kimisi ölen teröristin cesedini isteyip törenle uğurlarken, karadeniz insanı adamı öldürür, cesedi denize atar yine de vermez.

Pier hocanin bu yazisindan sonra mesaj atmamak gerekir.

Aslan karadeniz usaklari...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sAkyz

quote:

Orijinalden alıntı: scorpn

Ben Trabzonlu değilim ama 7 sene trabzon da yaşadım. Her şehrin her bölgenin iyisi de olur kötüsü de olur. Çok sağlam arkadaşlıklarım oldu. Trabzonlu değilim diye dışlayanlar da oldu.

Tam trabzonlu lafi "adamin dot..en kan alirlar" degulmi ballim :D

Doğru dedun oni

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 1881

quote:

Senin derdin milliyetçilikle herhalde ama bence fazla kurcalama o kısmı İnsanların yaşam tarzları,örf ve adetleri kendine hastır,ben şimdi doğudaki akraba evliliğini ve berdeli veya toplumdaki görücü usulü evlilikleri örnek veririm hiç çıkamayız işin içinden..

Eğer kadının çay toplaması ve erkeğin kahvede oturması milliyetçilik yüzünden oluyorsa doğudaki kadının ezilmişliği,10-12 çocuk doğurması (üstelik kimisini tarlada doğuruyor) üzerine kuma getirilmesi de mi milliyetçilikten? Demek ki senin dediğin şey toplum yapısı,yetiştirilme tarzı ile alakalı..Ha tabi milliyetçilik adı altında kafatasçılık doğru değil elbette ama Türkiye'de kadın her alanda eziliyor zaten,bu durum Trabzon veya milliyetçilikle alakalı değil..

Ooooooo sağlam oturtma yapmışsın.

Ben kimseyi güneydoğu ile kıyas yapmadım dostum. Kişi önce kendine bir bakmalı dedim ama kime ne anlatıyorumki ? Laz işte.

Zaten sana kıyasladın demiyorum ki aksine ben kıyaslama yaparak örnek veriyorum Söylediğim şey çok açık ve basit,polemik yaratacak bir cümle değil..Eğer kadının çayda çalışması erkeğinde kahvede oturması yani Karadenizde kadının ezilmesi senin dediğin gibi milliyetçilikle alakalı ise doğuda ezilen kadınların durumu da milliyetçilikten mi kaynaklanıyor? Yani doğu ve güneydoğudaki erkekler çoğunlukla kadınları ezip sömürüp,10 çocuk doğurtup,üzerine de kuma getirip kendileri kral gibi yaşıyorlar ve bunun da nedeni milliyetçiliktir dememiz mi lazım? Basit bir mantık sorusu..

Bu arada laz olmak nedir ne değildir belli ki bilmiyorsun "Laz işte" derken kullandığın üslup tamamen hakaret amaçlı..Senin bana birşey anlatmana gerek yok,yaşım başım senden birşey beklememi gerektirmiyor..Bence artık sen bu konuda yorum yazma çünkü etnik köken nedir,milliyetçilik nedir bi habersin ve tehlikeli cümleler kuruyorsun,insanları etnik kökenlerine göre ayırarak hakaret etmen sorun yaratabilir..Bu konu senin ergenliğini kaldıracak kadar makara ve gırgır bir konu değil..

Benim burada trabzonlu LAZ ninelerim var. LAZ İŞTe derken bunu hakaret olarak söylemedim. Bunu anlaman lazımdı. Miliyetçilikten bi habersin demekte haklısın çünkü beni tanımıyorsun bu konuda ne kadar araştırma yaptığımı bilmiyorsun. O yüzden böyle demen normal. Ayrıca lazlar konusunda benim araştırdığım kadar emin ol birçok karadenizli araştırma yapmamıştır. laz kültürü ile ilgili çok fazla zaman ayırdığımı bilmeni isterim.

yukarıdaki arkadaş, trabzonda laz olmadığını ısrarla iddia ediyor. İmkanım olsa onu öyle yerlere götürürümki burası trabzonmuymuş der. Bende kendi doğduğu büyüdüğü yerden haberi yok.

Bu arada Trabzonlu çok çok meşhur Türkiyece tanınan ve karadeniz kültürünü yaymaya çalışan birçok tanıdığım kişiler var. Bu kişiler öyle basit kişiler değil. Sırf o insanlarla beni görseniz bile benim lazlarla, trabzon, rizelilerle ne kadar içli dışlı olduğumu görürsünüz ama lafı uzatmanın tartışmayı ilerletmeninde kimseye yararı yok. Ben hiç bir etnik kökeni hor görmem, bu hayatımda en nefret ettiğim şeydir bunuda bilmenizi isterim.

Araştırdıysan öğrenmiş olman gerekirdi bazı şeyleri ama bana göre sen çok düz bir mantıkla "karadenizde kadının ezilmesi=milliyetçilik" dediğin an konu farklı biryere gidiyor..

Trabzon'da laz olup olmadığı benim meselem değil öyle bir lafım iddiam da olmadı,o lafı söyleyen arkadaşla bunu tartışabilirsin elbette Benim tek söylediğim o önceki mesajında milliyetçilikle kadının ezilmesi meselesini nasıl bağlayabildin birbirine bunu anlayamadım,çok soyut bir bakış açısı..Ayrıca "Kişi önce kendine bir bakmalı dedim ama kime ne anlatıyorumki ? Laz işte." lafını hakaret yada küçümseme anlamı dışında nasıl anlayabiliriz ki başka türlü,laz olduğum için (bu fikre de nereden vardıysan) anlatamıyormuşsun bana..

Her neyse bunlar sonuç olarak fikir ifade etmektir,saygı sınırları aşılmadığı sürece tartışmanın kimseye zararı olmaz..

Sen çok yanlış anlamışsın. Ben milliyetçilikten dolayı demedim onu. Sen yazdıklarımı hiç anlamamışsın. Delikanlılığa cevap olarak yazdım onu. Neyse boşver.

quote:

Bu benim düşünce tarzım değil gerçekler dostum. Yalansa yalan de. Git çay tarlalarına bak. Bir tane çay toplayan erkek varmı ? Git odun toplayanlara bak. Kütük taşıyan erkek varmı ?

İşte milliyetçilik bu yüzden tehlikeli. İnsanı hatalarını görmekten uzaklaştırdığı için. Bir anda insanı gaza getirdiği için.

Ben deli kanlıyım kem küm. E tamamda kadınları eziyorsun kardeş. Nasıl oluyor bu delikanlılık.

Şu alıntıladığım cümlenden,delikanlılık ve milliyetçilik yüzünden o sonuca vardığın anlamı çıkıyor,muhtemelen cümleyi okuyan 10 kişiden 8'i aynı anlamı çıkartır benim gibi..Ha diyelim ki ben yanlış anladım ama emin ol yazış biçimin yanlış anlamaya müsait,kavramlar iç içe geçmiş..Burada amacım senin düşüncelerini değiştirmek değil buna ne gücüm yeter ne de niyetim var zaten Sadece doğru şeyleri doğru zeminde tartışmak gerekir,Trabzon'daki terörist saldırı ve Trabzon halkının bu tür olaylara ve gruplara karşı tavrı ile kadının çayda çalışıp erkeğin kahvede oturması arasında herhangi mantıklı bir bağlantı yok

• bende bu konu ile ilgili birkaç cümle yazmak istedim.

çok klasik ama bence çok önemli temel bir şey var. "terör ve terörist ile en şiddetlisinden mücadele edeceksin, bu uğurda şehitler verceksin ama vatandaşın temel hak hukuk ve özgürlüklerini sonuna kadar vereceksin ve koruyacaksın"

anadan öğrendiğim karadeniz şiveli konuşmayı, ülkemin kanunları yasaklarsa, bu ülkeye olan sevgim ve bağlılığım değişebilir. bu bağlılığı sorgular hale gelebilirim. çok basit bir örnek bu.

empati yapalım ve bir kürt ün yerine kendimizi koyalım. bırakın şiveyi, anadan öğrendiği dilini yasaklamış devlet. yıllarca. lütfen şimdi demeyin "eeeee şimdi kürtçe serbest ama gene yapıyorlar" bunu demeyin. nasıl ki yıllarca bu tür baskılarla, ülkesine uzaklaştırmışız kürtleri, yaklaştırmak da yıllar sürer.

bu ve benzeri olumsuzluklara rağmen, yinede pkk nın halk tabanındaki itibarı, bence çok az.

• trabzonda banka soymaya çalışan 2 silahlı soyguncu 9 silahlı müşteri tarafından etkisiz hale getirildi (zaytung)
  • quote:

Orijinalden alıntı: onr4249

quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

quote:

Orijinalden alıntı: Orbjk

Bırakın allah aşkına kaç yıldır doğuda gönüllü koruculuk yapan yaparken şehit olan adamları kimse övmüyorda 40yılda bir böyle olay gören trabzonu övüyorsunuz.Sanki cepheye savaşmaya gidiyorlar.

40 yılda bir olur çünkü Karadeniz insanı adamdır. oraya teröristi sokmaz. Girenin de ne olduğu ortada. Dikkat edin yıllardır Karadeniz bölgesinde ufak tefek olaylar olur ama cevabını devletten önce halk verir. Kavrayamadığınız nokta bu. Kimisi ölen teröristin cesedini isteyip törenle uğurlarken, karadeniz insanı adamı öldürür, cesedi denize atar yine de vermez.

Pier hocanin bu yazisindan sonra mesaj atmamak gerekir.

Aslan karadeniz usaklari...

"Kavrayamadığınız nokta bu. Kimisi ölen teröristin cesedini isteyip törenle uğurlarken, karadeniz insanı adamı öldürür, cesedi denize atar yine de vermez."

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mehmetzn93

Türkiye'nin en delikanlı insanlarının bulunduğu şehir Trabzon'dur.

O yüzden hep kadınlar çalışır erkekler kahvede oyun oynar.

bu çok doğrudur. trabzonda kadınlar erkeklerden daha iyi iş yapar.kadınlar tarlada erkekler ise kahvededir.
  • Helal olsun Trabzona. Herkes bu kadar duyarlı olsa keşke..
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.