Şimdi Ara

Trafik cezası itirazım kabul oldu parayi nasil alıcam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar ekim ayinda isyeri sahibinin hatasından dolayı 650 tl ceza yemistim. Erken odeme ile 450 küşür odedim ve 2 kasim 2021 de itiraz ettim cünku hakliydim. Ocak ayinda uyaptan baktım 26 aralık 2021 de sonuclanmıs ve itirazım kabul edilmiş. Sorum şu ki parayi nasıl alıcam bugun 13 subat 2022 fakat hala eve kagıt falan gelmedi. Uyaptan çıkti alsam olur mu ? Birde merak ettigim olay şu devlet gec yatırınca faiziyle alıyor ben erken yatırdım ama 1 kasim 2021 deki 450 tlnin değeri 13 subat 2022 deki ile ayni değil aradaki fark ne olacak  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rahat_lnsan -- 13 Şubat 2022; 23:48:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• işte bu sebeple insanlar itiraz etmek yerine kuzu kuzu ödemeyi tercih ediyor malesef, bana da yıllar önce tüketici hakem heyeti para iadesi kararı verdi, 10 yıl geçti firma hala ödeme yapacak, hem eldeki tablet gitti, hem para... tablet de serviste kaldı.

ilgili vergi dairesini telefonla bir arayın derim

• Karar örneğiyle birlikte vergi dairesine gidip cezanın iadesi için banka bilgilerinizi verebilirsiniz. İnteraktif vergi dairesinden de işlem yapılabilir belki. İncelemeniz gerek.

Tutarın iadesine karar verildikten sonra da hangi kanuna göre işlem yapıldığına göre değişmekle birlikte karar tarihinden itibaren 3 ay içinde kişiye iadesi gerekir. Bu süre aşıldığında da kişinin faiz talebi hakkı doğar.

• Uyaptan bir çıktı alıp vergi dairesine gidip sorayım bakalım ne diyecekler.

• Genelde bir şey yapmanıza gerek yok. şöyle oluyor:

Eğer ceza ödenmemiş açıkta duruyorsa kapatıyorlar.

Eğer geçmişe veya geleceğe (aracın 2.taksidi, başka ceza vs) dair bir borcunuz varsa otomatik mahsup ediyorlar.

Aradan çok uzun zaman geçmesine rağmen hiçbir şey yapılmamışsa o zaman ümraniye motorlu taşıtlar vergi dairesine gidin durumu belirtin onlar yine mahsup edecekler.

İnteraktif vergi dairesinden yazsanda bakan/cevap veren yok zaman kaybı.

Kısaca geri ödeme ve faiz yok mahsup var.

(belki 15-20 kez başıma geldi)

Bir anı: eski aracımın 2 iptal cezası ücretleri için yeni aracamın vergi ve trafik cezalarından düşmüşlerdi.

• gercekbeko G kullanıcısına yanıt

Aslında hocam olay şöyle ben kurye olarak bir yere girmiştim. Kaza yaptim olay yerine ambulans geldi ben motoru yerde bıraktım ve ambulansla götürüldüm (zaten kalkacak durumda değildim) neyse olay yerine polisten once dukkan mudürü geliyor motoru alip dukkana götürmüş. Polis geliyor gorgü tanıklarıyla tutanak tutuyor tutanaktada "motoru dukkan calisanin olay yerinden uzaklaştırsığı görgü tanıklarınca beyan edilmiştir" yazıyor. Neyse ben hastanede sedyede sira beklerken dukkan mudürü yanima geldi 10 dakika sonrada trafik polisleri. T. Polisi bana motoru sordu "yerde bıraktım bilmiyorum ambulansla geldim" dedim o sırada müdür "he ben motoru dukkana cektim noldu ki" dedi. Poliste bunun cezası var ödersiniz dedi ve gitti. Ben rahatım tabi sonuçta ben cekmedim ve yanimda bizzat polise itiraf etti motoru ceken müdür. Neyse aksam hastaneden çiktim karakola ifade vermeye gittim iceri girsim polis memuru "al önce bunu bu senin cezan" dedi bir baktim olay yerinden polus gelmeden araç uzaklaştırma diye bana yazmıslar. Polis kulaklarıyla duyduğu halde cezayı bana yazmış. Dukkan müdürüde "çalışmaya devam ederim diyosan ben cezayı öderim" dedi bende "çalısmıcam bu senin hatan" dedim. Müdürde "ceza sana yazılmış beni ilgilendirmez" dedi. Bende ödedim itiraz ettim. Haliyle kabul edilmiş. Benim her turlü geri almam gerekmıyor mu tutarı ? Cünkü arac benim degil hatta dükkanında degil motorlar kiralık

• Öncelikle geçmiş olsun.

eğer ceza, plakaya değil senin tc ne yazılmışsa mahsup edilecek birşeyin yoksa (üzerine bir araba vs) o zaman geri ödemeleri gerekir ama o prosedürü bilmiyorum gidip sormak lazım

• Mahkeme kararı, Ödeme dekontu ve ceza tutanağı sureti
    ekleyip vergi dairesine dilekçe vermeniz gerekiyor. dilekçede iade edilecek iban da bildiriyorsunuz.

• Cuma iade işlemi için vergi dairesine gittim. Nahkeme sonucunu ve ceza dekontunu verdim. Form verdiler 2 seçenek vardı ya mansub yada nakit diye nakiti seçim iban yazdim memura verdim ama o da ne kullandığım araç 39 plaka olduğu için evraklar kırklareliye gidicekmiş iadeyide kırklareli vergi dairesi yapıcakmış. Yaşadığım ilin vergi dairesi yapmıyormuş.

• Rahat_lnsan R kullanıcısına yanıt

İadeli taahütlü postayla gönderebilirsiniz belge ve formu gitmeniz zorsa.

• Hocam vergi dairesindeki Memur evrakları aldı tamam ben gonderirim dedi. Umarım gider  

• Geçmiş olsun. Üzerinize kayıtlı araç olsaydı MTV'den mahsup edilirdi hemen. Araç olmadığı ve hesap numarasına gönderileceği için 1 ay süre geçebilir paranın gelmesi. Ben iademi alırken öyle demişlerdi, ben de MTV'den düşürmüştüm.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.