Şimdi Ara

Trafik kazası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar. Geçtiğimiz hafta kırmızı ışıkta durduğumda arkamdan gelen tır duramaması sonucu aracımın sağ yanına çarptı. Eksper raporunda %100 kusurlu bulundu. Bundan sonraki süreç nasıl işliyor. Aracım sanayide tavsiye üzerine gittiğim bir ustada. Usta bize karşı sigortanın parçaları göndereceğini söyledi. Tamir için şu an onu bekliyoruz. Merak ettiğim şeylerden bir tanesi şu : benden herhangi bir vekalet veya hesap numarası istenmedi sigorta şirketi tamir ücretini kime nasıl gönderecek? Bir diğeri kaza öncesi aracımın sağ yanı komple değişendi değer kaybı alabilecek miyim sonuçta tramerim şişecek. Bu süreçte sadece bekliyoruz ve ben sürece hakim olmadığım için tedirginim ve açıkçası mağdur olmaktan korkuyorum. Fikri ve deneyimi olanlar bana süreci detaylı anlatabilir mi? Teşekkür ederim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Geçmiş olsun öncelikle.

Sanayideki ustanın karşı tarafın sigortası ile anlaşması varsa ödemesini direkt ondan alır. Anlaşması yoksa parayı sizden alır veya tercihen paranın karşı tarafın sigortası tarafından size gönderilmesini bekleyip o şekilde sizden alır. Parçayı sigorta firması gönderiyorsa sadece işçilik ücreti kalır zaten. O fiyatı da sigorta firması belirliyor zaten.

Daha önce o bölgeden hasarı olunca değer kaybı alınamıyor.

• fractal design kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Peki hasar kaydı tramerime ne zaman yansır? Hangi parçaların değişeceği vb. Bilgiyi kim belirler usta mı yoksa sigorta mı? Usta sigortadan bekliyoruz dedi çünkü. Ve son olarak süreci onlıne takip edebileceğim bir yer var mı? Bilginiz var ise cevap verirseniz sevinirim. Teşekkürler 🤗

• Gzm3840 G kullanıcısına yanıt

Hangi parçanın değişip, onarılacağını sigorta eksperi belirler. Online olarak takip edeceğiniz bir yer yok malesef. Hasar kaydının tramere yansıması için dosyanın kapanması gerekir. Dosya kapandıktan sonra e-devlet üzerinde araç bilgilerinizin olduğu bölümden sigorta ve kasko sekmesinden hasar kaydınızı görebilirsiniz.

• fractal design kullanıcısına yanıt
    Tamamdır çok teşekkür ederim :)

• Geçmiş olsun...

Kaza durumlarında tamir için seçilen yerin sigorta şirketleri ile anlaşması olup olmaması eksper atamasında, parçaların tedarik ve tamir sürecinde önemli faktör.Bazı durumlarda kasko üzerinden işlemlerin başlatılması tamir sürecini daha da hızlandırabiliyor.

Değer kaybı talep başvurusu işlemler bittikten sonra olacak diye biliyorum.

Yaklaşık 7 yıl önceki yine kusurumun olmadığı bir kazada aracımın tamiri yetkili serviste kasko üzerinden başlatıldı ve ben hiç bir ödeme vs durumu ile ilgilenmemiştim.

Önceki gün park halinde benim araca da çarptıklarından benim de başımda benzer durum var.Ptesi edevletten polis tutanağını alıp bir özel servise tamir için bıraktım. Aracım kaskolu olduğu için işlemler kasko üzerinden yapılıp kasko şirketi tarafından karşı sigortaya rücu edecek.

Axa sigorta online işlemlere girip dosya takip sayfası var.Ben oradan takip edebiliyorum.

Tamir sonunda sigorta tarafından hasar bedeli benim hesap üzerinden mi yoksa doğrudan servise mi yapılacak o konuda kesin bilgim yok.

Trafik kazası

• Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ödeme sigorta ve Servis anlaşmalı ise servise yapılıyormuş.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.