Şimdi Ara

TRİGER de ne TRİGERMİŞ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2005 Temmuz çıkışlı 2006 model benzinli ford fiesta 30100 km.de. Bakım yaptıracağım. Fiyat araştırması yaptım. Özel Ford servisi ve ford otosan servisleri arasında. Sıkı durun. fiyat aralığı triger kayışı dahil olmak üzere. 450 Tl ile 1300 TL arası. Çıldırmamak elde değil. Sizlerden ricam. Bakım Özel servislerde yaptırılsa (fiyat avantajından dolayı) Otosan servisinden farkı olur mu? Triger kayışı orjinal olması veya olmaması arabanın performansında ve diğer parçaları ile olan çalışma uyumunda ne derece etkilidir.
    Bir diğer konu 195*50*15 ebat lastiğe uygun olan Mıchelın veya brıdgstone mudur? İlgilene arkadaşlar yanıtlarsa memnun olurum.

• Triger kayisini 30 bin km De değiştirmenizin sebebi nedir. Daha çok erken aracınız için.
  • 450-500 lira özel servis için çok abartılı fazla değil aslında. zaten yağı, triger seti vs. baya bir tutacak. trigerin işçiliği de fazla oluyor fakat söylenildiği gibi 30000 km çok az triger için. öte yandan araç 4 senelik olduğu için zamana bağlı bir aşınma da oluşmuş olabilir tabi.
    sorunuza gelirsek otosanla özel servisin taktığı trigerin farkı olmaz benim bildiğim piyasada zaten 2-3 marka var herkes bunları kullanıyor. yalnız triger değişirken ayarını kaçırmamak gerekiyor, çok uyduruk bir ustaya elletmemenizi öneririm
  • öncelikle ilginiz için teşekkürler
    30000 km az, haklısınız ama 5yıl geçmiş durumda. Süre olarakda kitaptada da kullan veya kullanma 5 yıl yada 90000 km de değiştir diyor. Örneğin lastik gibi. Benim lastik Bridgstone. İnanın lastiği görseniz süper dersiniz. Diş derinliği muhteşem hiç aşınmamış fakat yanaklar derin denilebilecek
    çatlaklar içinde. triger içinde bu örneği veriyorlar . zaman içinde kullanmasanda sertleşir ve kopma riski artar diyorlar. Bu arada bugün otosandan 30000 bakım ve triger değişim komple 550 tl fiyat aldım. Devridaim hariç eğer onda problem varsa 250 daha binecek ama %90 olmaz diyor. Ne dersiniz? Teşekkürler
  • iyi bir usta bulup dışarıda değiştirin. sonuç olarak ben servisin ustalarınada çok güvenmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtulug

öncelikle ilginiz için teşekkürler
    30000 km az, haklısınız ama 5yıl geçmiş durumda. Süre olarakda kitaptada da kullan veya kullanma 5 yıl yada 90000 km de değiştir diyor. Örneğin lastik gibi. Benim lastik Bridgstone. İnanın lastiği görseniz süper dersiniz. Diş derinliği muhteşem hiç aşınmamış fakat yanaklar derin denilebilecek
    çatlaklar içinde. triger içinde bu örneği veriyorlar . zaman içinde kullanmasanda sertleşir ve kopma riski artar diyorlar. Bu arada bugün otosandan 30000 bakım ve triger değişim komple 550 tl fiyat aldım. Devridaim hariç eğer onda problem varsa 250 daha binecek ama %90 olmaz diyor. Ne dersiniz? Teşekkürler

aracınızın triger kayışını derhal değiştirin aynen verdiğiniz örnekteki gibidir hiç kullanılmasa bile zamanla kopmaya son derece müsait bir hal alır ve koptuğunda başınıza büyük iş açar.
    geçen sene 24 bin kmde 2004 model aracını arkadaşım trigeri değiştirmeden sattı alanlarda zaten 24000 kmde diye trigeri değiştirmediler ve sonuç hüsran 3. ayında araç trigeri kopardı.
    otosanın veridği fiyat ise bence makul bir fiyat böyle bir fiyat almışken yerinizde olsam özel servis şu bu demem götürür yaptırırım aracımı.

• Otosanın verdiği fiyat çok iyi oraya yaptırın, hem garantili olur.
  • Bu trigerı servisler çok abartıyor. 30.000 km söylendiği gibi erken km. Trigeri alıp en iyisi dışarda değiştirtin. Geçtiğimiz yıl 150 tl ye değiştirdim. Tüm motoru indirdi adam değiştirdi. Servisler bazı olayları abartıp iyi para kazanıyor. Gelmeyin bu oyunlara ne diyim : )
  • sevgili arkadaşlar
    görüşleriniz için çok teşekkürler
    şimdi trojana arkadaş diyorki "ben servislere güvenmiyorum" ama onlarada güvenmezsek ne yapacağız en iyisi arabayı satıp kurtulmak. Aklımada gelmiyor hani. Benim birde park problemim var. arabayı park etmek sorun oluyor. Neyse sonuç olarak galiba servisde bu işi bitirip"paranoyolarımdan" kurtulacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thekoch

Triger kayisini 30 bin km De değiştirmenizin sebebi nedir. Daha çok erken aracınız için.

4 yıl sonra kaç km yaparsa yapsın isterse garajda yatsın, o triger ÇÖPTÜR
  • Evet artık zamanı gelmıs.Aynı dert bendede var arabam 2006 model.Servıs 2 kat pahalıya mal edıyor.aynı malzeme ıle dısarıda yarı parasına yaptırmak mumkun.orjınal kayıs ve bılyelerden vazgecmeyın ama sakın servısı zengın etmeyın
  • Trigeri 4 yılda bir değiştirmeyen gümler
  • büyük araçlardaki gibi triger i zincirden yapsalar sanki ölür bu firmalar. aracı sattıktan sonra para kazanmaya devam etmek için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar..
  • http://forum.donanimhaber.com/m_20500258/tm.htm

Triger zinciri kullanılan motorlar hakkında bilgilendirme amaçlı açılmış bir başlık,merak edenler,katkısı olacak arkadaşlar baksın. Zincir yerine kayış kullanılmasının nedeni sessizlikmiş,malum ne de olsa zincir,kauçuk karışımlı lastikten daha çok ses yapar.Buna rağmen bazı araçlarda triger zinciri kullanımından vazgeçilmiyor.

Ben aracın 60000 bakımı kapsamında triger setini değiştirdim,yetkili serviste yapıldı,biraz yüksek çıktı rakam fakat yapılan işlemler,takılan parçalar hem orjinal hem de garanti kapsamında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talatcaner -- 24 Haziran 2010; 10:28:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: talatcaner

http://forum.donanimhaber.com/m_20500258/tm.htm

Triger zinciri kullanılan motorlar hakkında bilgilendirme amaçlı açılmış bir başlık,merak edenler,katkısı olacak arkadaşlar baksın. Zincir yerine kayış kullanılmasının nedeni sessizlikmiş,malum ne de olsa zincir,kauçuk karışımlı lastikten daha çok ses yapar.Buna rağmen bazı araçlarda triger zinciri kullanımından vazgeçilmiyor.

Ben aracın 60000 bakımı kapsamında triger setini değiştirdim,yetkili serviste yapıldı,biraz yüksek çıktı rakam fakat yapılan işlemler,takılan parçalar hem orjinal hem de garanti kapsamında.

Aracım 2003 model Avensis ve trigeri zincirli.Çok essiz bir motoru var..

2 ay önce 2005 Astra H aracın trigeri işçilik dahil 350 TL tutmuştu özel serviste..

• açıkcası benim ford un motoru oldukça sesli zaten daha ne kadar ses çıkaracak ki ((: triger kayıştan az bişey sıyırsa motor pert e çıkacak. zincirde öyle bir sorun yok işte. bence ses olsada değebilecek bişey.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.