Şimdi Ara

TRİGONOMETRİ VE TÜREV ! HELP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili DH geçen seneden kalma bir mezun olarak Trigonometri ve Türev gibi baba konulara girme zamanım geldi. Geçen seneden elbette ki bazı hatırladığım şeyler var lakin özellikle Trigonometri'de çok iyi bir kıvama gelememiştim. Bunun sebebi ise geometri de kötü olmuş olmamdı. Bu sene çelik gibi Trigo ve Türevim olsun istiyorum. Önerileriniz nelerdir ?

''TRİGONOMETRİYE BAŞLAMADAN ÖNCE HANGİ GEO KONULARINI HALLETMEM GEREKİR ? ''

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nefret58 -- 11 Ocak 2020; 9:12:48 >

• Adı üstünde trigo üçgenden türüyor ,analitik geodan birim çember üzerine tüm sistem kurulup gidiyor.sonrası biraz denklem(toplam fark trigo özdeşlikleri vs).Türevde fonksiyonlar üzerinden başlayıp aşşağı yukarı her konudan soru barındırabiliyor.Bide üstüne konular hafifletildiği için az konudan öz soru sormaları lazım benide endişelendirmiyor değil bu durum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Graduati G kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle cevabınız için teşekkürler. Bende Trigonometri konusunda üçgenlerin ağırlıklı olduğunun farkındayım fakat bazen karşıma çember,kare vs geometrik şekillerde çıkıyor.Bu durum sadece test kitaplarına has olan bir durumda değil Ösym neden 2020 de kare den sormasın ?. Bu durum beni endişelendiriyor çünkü üçgenler konusunda bile henüz bitmemiş ve istediğim seviyeye gelmemişken nasıl başlayacağım diye düşündürtmüyor değil. Geometri kasıp başlayayım diyorum fakat zaman denen bir etken var ve maalesef ki akıp giden bir şey.
  • Nefret58 N kullanıcısına yanıt
    geometride sıfır değilsen,temelin varsa trigonometriye başla.şekilli sorularda üst düzey geometri bilmeni istemiyor ve çoğunluğu da yine üçgenden çıkıyor.gözün korkmasın. zaman kaybetmeden başla hatta trigonometriyle geometriyi beraber de götürebilirsin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tamamdır teşekkür ederim hocam. Bazı tereddütlerim vardı fakat artık yapacak bir şey yok.
  • Ben teşekkür ederim ben mezunum ve hedeflediğim netlerden baya uzağım ama yapacak bir şey yok geometri bilmiyorum diye trigonometri çalışmıycaksın geoyu sevmiyorum diyip üstüne düşmiyceksin sonra 1 ay sonra bi bakıcaksın 4 ay kalmış trigo duruyor geoda aynı (burda kendimi anlattım sayılır) sonra en iyisi baba konuları başlayıp hepsini olmasada çoğunu yapıyor olman.Geometri biraz kaprisli bi ders üstüne çok düşmek ve bırakmamak lazım.Allah hepimize kolaylık versin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Graduati G kullanıcısına yanıt
    Çok haklısınız hocam. Az önce çok iyi bir sıralama yapmış arkadaşımla konuştum. O ise Trigonometri ve Geometriyi birlikte yürütmüş. Bu da demek oluyor ki isteyince yapılıyor. Başka çaremiz yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.