5a uydusu, 31 derece doğu yörüngesine konuşlandı. Mevcut izlemeler için 42e'yi kullanmaya devam edeceğiz. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TRT 4K HDR Yayına başladı. (9. sayfa)
-
-
Selamlar,
4K yayında HDR+ modu aktif ise görüntü aşağıdaki gibi oluyor. Ama genel ayarlardan HDR modunu iptal edersem daha canlı bir görüntü elde ediyorum. Hangi görüntü gerçek?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
quote:
Orijinalden alıntı: xcage46Bu tür titreme veya ghosting yaşamadım. Daha çok karanlık bir perde varmış gibiydi, mevcut görüntü modlarından canlı ve spor modu arasında geçişler yaparak izledim ama keyifli değildi. Trt1'de bitirdim maçı.
Alıntıları GösterYayın 25 fps olduğundan mıdır nedendir bilmiyorum film modu hariç hepsinde atılan uzun ve hızlı toplarda sıkıntı vardı. Titreme engelleme özelliği ise aksine daha fazla titreme yapıyordu.
Film Moduna renk ayarları ince ayar vs yapıp izledim.
Samsung un 2015 serisi tv leri çok iyiydi günbegün geriye gittiler. 7binlik cihazları bile çöp. Değişim cihazı olarak vermeseler yüzüne bakmam cihazın :/
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arkadaşlar şunu anladım TRT 4K hdr modunda biraz karanlık yayın oluyor TRT 1 HD göre sizde de öyle mi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Philips tv lerde ayarlarda hdr canlı seçeneği var onu seçince renk, parlaklık, kontrast ı da manıel kendim düzeltince müthiş oldu.
4k maç yayını izleyince normal hd yayınlar çok sönük ve dandik görünüyor , hele trt1 i açıp aynı maçta ki farkı görünce izleyesim gelmedi , çok dandik geliyor hd yayın.
Kaç yıl geçti hala 4k yayın bir tek trt de var yazık
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Canlı seçeneği değilde filmde de oluyor aynı ayarlar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet, film, doğal, gibi seçenekler var ama onlarda bende dumanlı ve sönük bir görüntü oldu.
canlı yı seçip manuel ayar yapınca tam oldu ama tabi diğer seçenekler seçilip onun üzerinden de manuel ayar yapılabilir
Ayarları yazma şansın varmı
Görüntü tarzı: canlı
Renk:63
Kontrast:75
Keskinlik:7
Parlaklık: 48
Gelişmiş/Renk/Renk Sıcaklığı:Soğuk
”””””””””/“””””””””/Kontrast/Hdr Plus/ Maksimum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fantasticoo -- 14 Haziran 2021; 12:19:8 >
Geri kalan ayarları peki
quote:
Orijinalden alıntı: Emre7492
Geri kalan ayarları pekiBirde gelişmiş/ kontrast/ video kontrastı vardı 100…
Diğerleri çok önemli değil
Eyvallah
quote:
Orijinalden alıntı: Fantasticoo
Philips tv lerde ayarlarda hdr canlı seçeneği var onu seçince renk, parlaklık, kontrast ı da manıel kendim düzeltince müthiş oldu.
4k maç yayını izleyince normal hd yayınlar çok sönük ve dandik görünüyor , hele trt1 i açıp aynı maçta ki farkı görünce izleyesim gelmedi , çok dandik geliyor hd yayın.
Kaç yıl geçti hala 4k yayın bir tek trt de var yazıkSon paragrafta belirttiğiniz hususa değinmek gerekirse; "Prime Time"da yayın yapan kanal olarak, 4K yayının dünyada örneği yok.
Şuradaki mesajımda değinmiştim;
-
Cihaz Samsung'sa az önce fark ettim trt4k açınca görüntü renksiz kötü oluyordu ekran baya sönük kalıyordu meğersem hdr için cihaz tamamen 0 ayar kullanıyormuş genel ayarlardan eko çözüm açık kalmış trt4k geçince, onu kapattım muhteşem oldu goruntu sizde bir kurcalayin isterseniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kibo_23 -- 14 Haziran 2021; 17:32:23 >
Trt cozmus meseleyi. Yayinlar gayet iyi
Aynen ya ilk TV bozuldu sandım :)
-
Evet devam ediyor HDR
Merhaba hocam gigablue 4k uhd cihaz ayarlarını normale alıp denedim şuan görüntüde sıkıntı yok TRT 4k yayınından kaynaklı imiş insanların yüzleri kıp kırmızı oluyordu artık olmuyor sorun ortadan kalktıquote:
Orijinalden alıntı: serkanguzel_Son paragrafta belirttiğiniz hususa değinmek gerekirse; "Prime Time"da yayın yapan kanal olarak, 4K yayının dünyada örneği yok.
Şuradaki mesajımda değinmiştim;
Alıntıları Göster
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X