Şimdi Ara

TSI motor araçların yağ eksiltmesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
340
Cevap
0
Favori
19.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

Eş, ortak, baba, iş arkadaşı vs vs herkesi VAG'ci yapmışsın, ama abin halen S-60'a biniyor :)

Öncelikle gecmis olsun. Geçmişte Kullanmış oldugum araclardanmidir bilinmez ama 250 gr 300 gr sanki kabul edilebilir düzeyde gibi hissettiriyor. Fakat 2000 km.de 1 litre eksiliyorsa bir sorun var demektir.

Ailecek hepimiz VAG grubu araca biniyoruz

İnsanlar beni sadece vw'i övüyor savunuyor diye tanıyor aslında öyle birşey yok

Konuya gelirsek takibe aldım özelikle 1 litre yağ eksilten aracı sıkı takibe alıyorum

Gelişmelerden haberdar et bizi.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

Eş, ortak, baba, iş arkadaşı vs vs herkesi VAG'ci yapmışsın, ama abin halen S-60'a biniyor :)

Öncelikle gecmis olsun. Geçmişte Kullanmış oldugum araclardanmidir bilinmez ama 250 gr 300 gr sanki kabul edilebilir düzeyde gibi hissettiriyor. Fakat 2000 km.de 1 litre eksiliyorsa bir sorun var demektir.

Ailecek hepimiz VAG grubu araca biniyoruz

İnsanlar beni sadece vw'i övüyor savunuyor diye tanıyor aslında öyle birşey yok

Konuya gelirsek takibe aldım özelikle 1 litre yağ eksilten aracı sıkı takibe alıyorum

Gelişmelerden haberdar et bizi.

Tabiki memnuniyet ile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1.4 tsi 180 icin performans motoru sonuçta, normal diyenler 1.2 tsi için ne diyecek.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spinattimyalnizliga -- 23 Ekim 2013; 14:33:31 >
  • Yeni motor, silindir içinde yararlı kurumlar oluşana kadar bir miktar yağ eksiltebilir ve fazla yakar.
    10 bin km'den sonra yağ eksiltme normal şartlarda azalır. Araçları ondan sonra takip edin, daha belirleyici olur.
    Ondan sonra da kullanım tarzına göre (yüksek devirli kullanma durumunda) bir miktar eksiltebilir ancak yazdığınız miktarlardan az olması tercih sebebidir

Ancak o zaman da aynı eksiltme devam ederse, motor yağ eksiltiyor diyebiliriz.
  • bunlar 8V eski 1.2 mi, 16V yeni 1.2 tsi mi ?
  • eski rektefelik araç kullanır gibi bu nedir ya 2000 de 1 litre yağ. katelizör falan sorun yaratır ayrıca oksijen sensörü de erken bozulabilir.
  • Bu VW'nin aşırı besleme işini bırakması lazım valla. Arkadaş benim araba da aşırı beslemeli. 195.000km ve 13 yılını bitirecek hala yağ eksiltmiyor.
  • Yeni araba yağ eksiltir
    fazla telaşa gerek yok arada kontrol edin
  • 122 lik TSI var bende motor yağ eksiltmedi bir defa eksiltti sandım onda da meğer tam süzülmemiş aşağıya bilmeden 250 ml ekledim sonra sabah baktığımda üst çentiğe yakındı allahtan fazla koymamışım dedim.

bu dediğim olay 30000 KM bakımından sonra oldu heralde servis eksik koydu 250 ml kadar ondan böyle olduğunu tahmin ediyorum.

tavsiyem siz siz olun sarı yağ göstergesi yanmadan yağ eklemeyin.

kırmızı yağ göstergesi yani yağ basıncı ışığı yanarsa da kenara çekin çünkü yağ basıncı kaybı çok ciddi bir problemin işaretcisidir.
  • Konuyla alakası yok ama bu kadar ibizayı bir arada bulmak zor. Size zahmet ortalama hız ve yakıt tüketimlerini paylaşabilir misiniz?
  • Aracın yağ eksiltmesi normal olmadığı gibi yapılan km ile doğrudan ilişkisi yoktur. Şöyleki; kullanıcı vardır aracını minimum devirlerde sakin sakin kullanır; kullanıcı vardır her vites değişiminde devir kesiciyi zorlar. Kimisi şehirler arası yolda 6 ncı vites gider; kimisi köprü trafiğinde 1 nci vites. Yani km değil motorun kullanım şartları etkendir. Ama hiç bir koşulda verilen eksiltme değerleri normal değildir. Tempra lardan sonra bu kadar yağ yakan araç hiç duymamıştım. Atmosferi
    k 1.6 cordoba sahibiyim 140 bin km de 1 gr eksiltmedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gokhan G.

yağ eksiltme de normal karşılanır oldu ya...Gözünü seveyim atmosferik motorun.105 bin kilometredir gram yağ eksiltmedi

motor dediğin yağ eksiltir , yoksa çağ dışı motordur.

quote:

Orijinalden alıntı: C4_1400

Böyle eski benzinli arabalarda depo fulleyip yapılan tüketim hesaplamalarına dönmüş sizinki.

Bu kadar yağ eksiltiyorsa yol bilgisayarına bunu eklesinler. 0,1 lt/100 km gibi ekrandan bakılır, yapılan km ile çarpılır, eksilen yağ hesaplanır. yeni bir eğlence işte.

• quote:

Arkadaşlar merhaba sürekli ceza alıyorum vw konularından biraz geri kaldım kusura bakmayın

Kısaca olayı anlatmak istiyorum

Bu sene 4 adet 1.2 tsı dsg İbiza araç satın aldık

Bu araçlardan ilki eşimin aracı 2500 km'de 300 gram

Babamın aracı 4000 km'de 500 gram

Ortağımın babasının aracı 2000 km'de 1 litre

İş arkadaşımın aracı 3500 km'de 500 gram

Yağ eksiltti Servis normal dedi araçlar daha çok yeni

Bu sorunu yaşayan varmı başka aramızda ? daha doğrusu bu sorun mu ?

Cihan yine mi sen arkadaşım foruma heykelini dikecekler. Samimiyetle söylüyorum dalga amaçlı değil
    Yaşadığın olay için üzüldüm umarım sorun gerçekten yoktur
    Geçmiş olsun diyelim

• 600cc lik 17.000 devir çeviren motorsikletimde bile yağ eksiltme yoktu. Ama Honda mühendisliği akıyordu motorundan... 2000km'de 1 litre nedir?!
  • Yeni oldukları için olabilir dediyse servis sorun yok, ancak devam ederse o zaman sorun diyebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scan

Konuyla alakası yok ama bu kadar ibizayı bir arada bulmak zor. Size zahmet ortalama hız ve yakıt tüketimlerini paylaşabilir misiniz?

Araba esimde aksam ceker paylasirim

Ama sehir ici tas catlasa 7.5 istanbul

• Bence çok anormal bi durum hani 6 binde 200gr eksiltmeyi anlarımda gerisi anormal servise götürün bence
  • Gram ne ? Margarinle mi calisiyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: High Quality

Gram ne ? Margarinle mi calisiyor ?

Sanırım birimleri karıştırdı arkadaş
  • Esasen litre demek daha doğru tabi ama 1 litre motor yağı zaten yaklaşık 1 kg ye denk geliyor. 900 gram kadar 1 litre yağın ağırlığı.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.