Şimdi Ara

TSI motor araçların yağ eksiltmesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
340
Cevap
0
Favori
19.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Selamlar..Aracımın 3800 km'de iken yağ seviyesi ikaz lambasının yandığı bilgisini paylaşmıştım..Serviste toplam 1 lt yağ eklenmişti..Aracım şu an 14300 km'de..O günden bu güne hiç sarı ikaz lambası yanmadı ama son benzin dolum esnasındaki ölçümde seviye düşük çıkınca 0.5 lt eklettim..Yani toplamda 1.5 lt yağ eklenmiş oldu..Yakında ilk bakım var, ordaki sevis elemanlarından durumun kronik veya normal olup olmadığı konusunda bilgi alabilirim sanırım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapist70 -- 23 Ekim 2013; 18:03:05 >
  • cihanair kullanıcısına yanıt
    vay be sen vw grubunu eleştirir miydin?
    üzgünüm golf 1.4 tsi kullanıyorum 1.2 elimde yok bilemiyorum
  • Yakar tabi minicik motorlara koyuyor turbo supercharger arabalar mübarek havayla yürüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: terapist70

Selamlar..Aracımın 3800 km'de iken yağ seviyesi ikaz lambasının yandığı bilgisini paylaşmıştım..Serviste toplam 1 lt yağ eklenmişti..Aracım şu an 14300 km'de..O günden bu güne hiç sarı ikaz lambası yanmadı ama son benzin dolum esnasındaki ölçümde seviye düşük çıkınca 0.5 lt eklettim..Yani toplamda 1.5 lt yağ eklenmiş oldu..Yakında ilk bakım var, ordaki sevis elemanlarından durumun kronik veya normal olup olmadığı konusunda bilgi alabilirim sanırım..

İlk bakım içib geç kalmışsınız bence 15.000 km beklemeseydiniz keşke

Ben 12.500'de girdim ilk bakıma
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

quote:

Orijinalden alıntı: High Quality

Gram ne ? Margarinle mi calisiyor ?

Sanırım birimleri karıştırdı arkadaş

0.3 litre eksilmiş 0.5 litre eksiltmiş oldumu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: John Shepard

Esasen litre demek daha doğru tabi ama 1 litre motor yağı zaten yaklaşık 1 kg ye denk geliyor. 900 gram kadar 1 litre yağın ağırlığı.

Dogruluk payi yok. Akarlardan sadece su icin gecerli olabilir kg=litre. O da yuvarlamalar ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Quality -- 23 Ekim 2013; 18:36:50 >
  • Acaba eski model TSİ'larda mı bu sorun var yoksa hepsi için geçerli bir sorun mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Bu sorunu yaşayan varmı başka aramızda ? daha doğrusu bu sorun mu ?

1-Hep 1.4 160-180 hp twincharge olanların yağ eksilttiğinden bahsediliyor ama daha nadir olsa da diğer TSI'larda da bu sorun var.
    1.4 125 hp TSI leon aracım 5000 km'de 1 lt eksiltiyordu.

2- Bu kesinlikle sorun. Beni çok beğendiğim aracımdan soğutmuştu. Şu anki aracım da 1.4 turbo beslemeli ama hiç yağ eksiltmiyor.
  • 1.2 TSİ için bir şey diyemem, ama Taner Göde'nin 1.4 TSİ 160 HP 7-DSG CC aracında da yağ eksiltme sorunu olmuştu diye hatırlıyorum, bu konuyu kendisine soracağım. TSİ motorda bu durumu daha öncede duymuştum, ama yaşanılan durumun normal olmadığı aşikar. Aynı sorunu Polo GTİ içinde görmüştük, sırf bu sebeple satılığa çıkartan birçok kişi bile var.

Hoş geldin bu arada, sensiz bu forumun tadı tuzu kalmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jour

vay be sen vw grubunu eleştirir miydin?
    üzgünüm golf 1.4 tsi kullanıyorum 1.2 elimde yok bilemiyorum

Aslında eleştiriyor, ama forumda yaşanan atışmalar ve sahte başlıklar arasında kaybolup gidiyor. Eski konulara bak mesela, Cihan'ın 1.6 TDI 105 HP 7-DSG Jetta ile yaşamış olduğu sorunlar ve servis ile arasında geçen diyaloglarda bu durumu kanıtlar nitelikte.
  • Selam.
    Beni davet etmişler de cihan efendinin konusu bu sefer patlamayacak onu söyleyeyim,yani yüksek ihtimalle
    tsi gibi turbo beslemeli motorlarda ilk dönemlerde yağ eksiltme görülebilir,zira aşırı beslemeli bir motorun atmosferik gibi bas açılsın muhabbetiyle kullanılamayacağı aşikar.
    TSI motorlarda kronik sorun yok,sadece 160lık ve üzerinde yağ yakma olayı var,ki zaten üretimden kaldıracak vw bu üniteleri.
    Cihandaki sıkıntının da araçla km yaptıkça geçeceği kanaatindeyim.
    TSI,lpg ye uyumsuzluğunu saymazsak şu anda piyasadaki en iyi benzinli motor ünitelerinden biri.
    Volkswagen alacak olsam ilk arayacağım model 1.2 tsi olur,ekonomi ve performansı gayet güzel harmanlıyor.
    Bu yağ yakma olayı için bekleyip görmek lazım,inşallah dsg gibi bu da kronik bir sorun haline gelmez,benim tahmin ettiğim gibi zamanla düzelir diyelim,yoksa bu cihanın işi çok zor forumda

• yağın 1 litresi 25 lira; varın hesabını yapın
    1.6 hitler bile rodajda eksiltiyordu ama sonra kesiyordu.. dayım 100binden fazla bindi octavia 1.6mpi araca; 0w40 mobil1 kullandı hep; eksiltmedi hiç..
    ama bu tsi bi harika dostum
    adac olması lazım; 100bin km sonra bir golfü demonte etmişlerdi; youtubeda vardı; tercümelisi olsa da anlasak; bu nedir ya wundebah şön mön
  • 1.4 TSI 160 HP seçeneğinin kaldırılacağı söyleniyordu, doğru mu? CC açısından kötü olur, performansı gayet iyiydi.
  • Polo Gti'daki 1.4 180hp lik motorlarin fazlaca yag eksilttigi herkesce biliniyordu.

Birde forumlardan yeni nesil 1.2 Tsi 105hp liklerin eksilttigini okumustum. Ibizalardaki eski nesil 1.2, ilk defa duydum ilgincime gitti.

Gecmis olsun cihan takipteyim, poloyu satmayacaktin ;) gram eksilme yok alindigindan beri 2yil-11ay ve 30,750km oldu:)

• quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

Eş, ortak, baba, iş arkadaşı vs vs herkesi VAG'ci yapmışsın, ama abin halen S-60'a biniyor :)

Öncelikle gecmis olsun. Geçmişte Kullanmış oldugum araclardanmidir bilinmez ama 250 gr 300 gr sanki kabul edilebilir düzeyde gibi hissettiriyor. Fakat 2000 km.de 1 litre eksiliyorsa bir sorun var demektir.

Ailecek hepimiz VAG grubu araca biniyoruz

İnsanlar beni sadece vw'i övüyor savunuyor diye tanıyor aslında öyle birşey yok

Konuya gelirsek takibe aldım özelikle 1 litre yağ eksilten aracı sıkı takibe alıyorum

Gelişmelerden haberdar et bizi.

Alacaksın sanki, patlat bir Accord da atmosferik benzinli motorun keyfini yaşa. Bu sene senden bir bomba bekliyorum zaten, var sende bir şeyler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

1.4 TSI 160 HP seçeneğinin kaldırılacağı söyleniyordu, doğru mu? CC açısından kötü olur, performansı gayet iyiydi.

Bence kaldirilmasi yerinde olur;

160hp, 240nm, supercharger + turbo
    7-ileri kuru kavrama dsg

Saatli bomba gibi mubarek;)

Act'siz 140hp ve 6-ileri islak dsg konsa 10 numara olur bence

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

Eş, ortak, baba, iş arkadaşı vs vs herkesi VAG'ci yapmışsın, ama abin halen S-60'a biniyor :)

Öncelikle gecmis olsun. Geçmişte Kullanmış oldugum araclardanmidir bilinmez ama 250 gr 300 gr sanki kabul edilebilir düzeyde gibi hissettiriyor. Fakat 2000 km.de 1 litre eksiliyorsa bir sorun var demektir.

Ailecek hepimiz VAG grubu araca biniyoruz

İnsanlar beni sadece vw'i övüyor savunuyor diye tanıyor aslında öyle birşey yok

Konuya gelirsek takibe aldım özelikle 1 litre yağ eksilten aracı sıkı takibe alıyorum

Gelişmelerden haberdar et bizi.

Alacaksın sanki, patlat bir Accord da atmosferik benzinli motorun keyfini yaşa. Bu sene senden bir bomba bekliyorum zaten, var sende bir şeyler.

Alacağımdan değil yav, elimizde malzeme olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

1.4 TSI 160 HP seçeneğinin kaldırılacağı söyleniyordu, doğru mu? CC açısından kötü olur, performansı gayet iyiydi.

7-ileri kuru kavrama dsg

Haklısın, zaten bu kombinasyonda ki CC'nin saatli bomba olduğunu defalarca konuşmuştuk, küçük hacimli motorların içine sıkıştırılmış beygirlere bende alışamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

7-ileri kuru kavrama dsg

İlk nesil 1.4 140 çiftşarj gitti
    İlk Nesil 1.4 170 çiftşarj gitti
    İlk Nesil 1.2 105 gitti
    ilk nesil 1.4 122 gitti
    İkinci nesil 1.4 160 çiftşarj'da gidiyor

Bir türlü ayar tutmadı.

• Nedense her şey senin başına geliyor, ne şanssız adamsız arkadaş.

Tanıdığım herkesin 1.2 tsi Golf'ü 5-6 litre yakarken seninki 11-12 litre yakıyor.

En yakın arkadaşımda 1.2 TSI Ibiza var, bir gün yağ eksitiyor dediğini duymadım.

Bence seni buluyor herhalde her şey.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.