Şimdi Ara

TSI motor araçların yağ eksiltmesi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
340
Cevap
0
Favori
19.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: The Division Bell

quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

Eş, ortak, baba, iş arkadaşı vs vs herkesi VAG'ci yapmışsın, ama abin halen S-60'a biniyor :)

Öncelikle gecmis olsun. Geçmişte Kullanmış oldugum araclardanmidir bilinmez ama 250 gr 300 gr sanki kabul edilebilir düzeyde gibi hissettiriyor. Fakat 2000 km.de 1 litre eksiliyorsa bir sorun var demektir.

Ailecek hepimiz VAG grubu araca biniyoruz

İnsanlar beni sadece vw'i övüyor savunuyor diye tanıyor aslında öyle birşey yok

Konuya gelirsek takibe aldım özelikle 1 litre yağ eksilten aracı sıkı takibe alıyorum

Gelişmelerden haberdar et bizi.

Alacaksın sanki, patlat bir Accord da atmosferik benzinli motorun keyfini yaşa. Bu sene senden bir bomba bekliyorum zaten, var sende bir şeyler.

Alacağımdan değil yav, elimizde malzeme olsun.

Malzeme arıyorsan Polo GTI ya da CC bak, ondan daha sağlam malzeme olamaz. Tabi, 1.6 TDI 105 HP 7-DSG kombinasyonuna girmek istemiyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

1.4 TSI 160 HP seçeneğinin kaldırılacağı söyleniyordu, doğru mu? CC açısından kötü olur, performansı gayet iyiydi.

Bence kaldirilmasi yerinde olur;

160hp, 240nm, supercharger + turbo
    7-ileri kuru kavrama dsg

Saatli bomba gibi mubarek;)

Act'siz 140hp ve 6-ileri islak dsg konsa 10 numara olur bence

İlk nesil 1.4 140 çiftşarj gitti
    İlk Nesil 1.4 170 çiftşarj gitti
    İlk Nesil 1.2 105 gitti
    ilk nesil 1.4 122 gitti
    İkinci nesil 1.4 160 çiftşarj'da gidiyor

Bir türlü ayar tutmadı.

1.4 122hp ler hala saat gibi calisiyor ya cogu;)

Hitlerden sonrakı en tutarlı motor bence. Hele manuel vites dusunuluyorsa iyi bi kombinasyin bence, dsg ye girmiyorum hic

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

1.4 TSI 160 HP seçeneğinin kaldırılacağı söyleniyordu, doğru mu? CC açısından kötü olur, performansı gayet iyiydi.

7-ileri kuru kavrama dsg

Haklısın, zaten bu kombinasyonda ki CC'nin saatli bomba olduğunu defalarca konuşmuştuk, küçük hacimli motorların içine sıkıştırılmış beygirlere bende alışamadım.

Yahu cc önce o kaportasını düzeltsin,motoru şanzımanı sonra çözersiniz
    O motorlardan sorunsuz bu gücü alabilmenin tek yolu hibrit sistem,yoksa imkan yok yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 23 Ekim 2013; 19:17:55 >

• quote:

quote:

quote:

7-ileri kuru kavrama dsg

İlk Nesil 1.2 105 gitti
    ilk nesil 1.4 122 gitti

Bir türlü ayar tutmadı.

Alıntıları Göster
    2 yıldır 1.2 jetta kullanıyoruz 20.000de yağ eksiltmeyi şimdi okudum. Arkadaşımda eski kasa leon 1.2de var ona sordum oda ilk defa duyuyorum dedi. Çevremde 3-4 kişi daha var hepside çok memnunlar yağ yakması problemini onlara söylesem onlarda şaşırır herhalde.
    Ama eski corolla d-4d aracımda 5000de 1lt yağ eklemişti servis onlarda normal demişti sonrada öyle sık yağ ekleme durumu olmamıştı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

7-ileri kuru kavrama dsg

İlk Nesil 1.2 105 gitti
    ilk nesil 1.4 122 gitti

Bir türlü ayar tutmadı.

1.4 122hp ler hala saat gibi calisiyor ya cogu;)

Hitlerden sonrakı en tutarlı motor bence. Hele manuel vites dusunuluyorsa iyi bi kombinasyin bence, dsg ye girmiyorum hic

Hayır değiştirdiler. Golf7 lerde ki 1.4 tsi 122 tamamen yeni, eski 1.4 122 ile alakası yok.

Kullanıcıya çaktırmadan değiştiriyorlar. Olan eski versiyona sahip gariplere oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

quote:

quote:

7-ileri kuru kavrama dsg

Haklısın, zaten bu kombinasyonda ki CC'nin saatli bomba olduğunu defalarca konuşmuştuk, küçük hacimli motorların içine sıkıştırılmış beygirlere bende alışamadım.

O motorlardan sorunsuz bu gücü alabilmenin tek yolu hibrit sistem,yoksa imkan yok yani.

Mevzusu geçen CC makyajdan önceki olandı, belki makyajlı CC için bir şeyler yapmışlardır da bizim haberimiz yoktur.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

7-ileri kuru kavrama dsg

Mevzusu geçen CC makyajdan önceki olandı, belki makyajlı CC için bir şeyler yapmışlardır da bizim haberimiz yoktur.

Alıntıları Göster
    makyaj kaportayı değiştirmiyor ki kardeşim,zaten kaportası sorunlu arabayı bir de tasarım olarak rezil ettiler

• quote:

Selam.
    Beni davet etmişler de cihan efendinin konusu bu sefer patlamayacak onu söyleyeyim,yani yüksek ihtimalle
    tsi gibi turbo beslemeli motorlarda ilk dönemlerde yağ eksiltme görülebilir,zira aşırı beslemeli bir motorun atmosferik gibi bas açılsın muhabbetiyle kullanılamayacağı aşikar.
    TSI motorlarda kronik sorun yok,sadece 160lık ve üzerinde yağ yakma olayı var,ki zaten üretimden kaldıracak vw bu üniteleri.
    Cihandaki sıkıntının da araçla km yaptıkça geçeceği kanaatindeyim.
    TSI,lpg ye uyumsuzluğunu saymazsak şu anda piyasadaki en iyi benzinli motor ünitelerinden biri.
    Volkswagen alacak olsam ilk arayacağım model 1.2 tsi olur,ekonomi ve performansı gayet güzel harmanlıyor.
    Bu yağ yakma olayı için bekleyip görmek lazım,inşallah dsg gibi bu da kronik bir sorun haline gelmez,benim tahmin ettiğim gibi zamanla düzelir diyelim,yoksa bu cihanın işi çok zor forumda

Bugun avek'e gittim durumu anlattim yeni arabada olur yag eksiltme onemli olan yag lambasi yanmamasi dediler

Simdilik sorun yok olmadi hamimla araclari degistircez ben daha cok yol yapiyorum daha net bilgim olur bu konuda

Konuya gelirsek patlayacak birsey yok ortada

• quote:

Polo Gti'daki 1.4 180hp lik motorlarin fazlaca yag eksilttigi herkesce biliniyordu.

Birde forumlardan yeni nesil 1.2 Tsi 105hp liklerin eksilttigini okumustum. Ibizalardaki eski nesil 1.2, ilk defa duydum ilgincime gitti.

Gecmis olsun cihan takipteyim, poloyu satmayacaktin ;) gram eksilme yok alindigindan beri 2yil-11ay ve 30,750km oldu:)

Atmosferik motor benim icin bitti kardes almam daha yag eksiltme kronik bir sorunmu degilmi 1.2 tsi aracta emin degilim gorucez

• quote:

quote:

Selam.
    Beni davet etmişler de cihan efendinin konusu bu sefer patlamayacak onu söyleyeyim,yani yüksek ihtimalle
    tsi gibi turbo beslemeli motorlarda ilk dönemlerde yağ eksiltme görülebilir,zira aşırı beslemeli bir motorun atmosferik gibi bas açılsın muhabbetiyle kullanılamayacağı aşikar.
    TSI motorlarda kronik sorun yok,sadece 160lık ve üzerinde yağ yakma olayı var,ki zaten üretimden kaldıracak vw bu üniteleri.
    Cihandaki sıkıntının da araçla km yaptıkça geçeceği kanaatindeyim.
    TSI,lpg ye uyumsuzluğunu saymazsak şu anda piyasadaki en iyi benzinli motor ünitelerinden biri.
    Volkswagen alacak olsam ilk arayacağım model 1.2 tsi olur,ekonomi ve performansı gayet güzel harmanlıyor.
    Bu yağ yakma olayı için bekleyip görmek lazım,inşallah dsg gibi bu da kronik bir sorun haline gelmez,benim tahmin ettiğim gibi zamanla düzelir diyelim,yoksa bu cihanın işi çok zor forumda

Bugun avek'e gittim durumu anlattim yeni arabada olur yag eksiltme onemli olan yag lambasi yanmamasi dediler

Simdilik sorun yok olmadi hamimla araclari degistircez ben daha cok yol yapiyorum daha net bilgim olur bu konuda

Konuya gelirsek patlayacak birsey yok ortada

Alıntıları Göster
    cihancım,doğal olarak sana tepki gösteriyor insanlar,her söylenen lafı dikkate alacak olsaydık dsg artık sorunsuzdu,golf v40tan kaliteliydi,volvoda da liste fiyatından araba yoktu hatırlarsan,ama 2.5 ayda istediğin arabayı teslim ediyor adamlar
    Güle güle kullan arabanı,1.2 tsi vag grubunun en iyi seçeneği.

• quote:

makyaj kaportayı değiştirmiyor ki kardeşim,zaten kaportası sorunlu arabayı bir de tasarım olarak rezil ettiler

Bizimkisi de boşa ümit etmek işte, neyse.
  • E adamlar motoru degistirmese adi Hitler'e cikiyor

Bu arada sapik gibi takip ettigimden soyliyim, 1 tane major, 3 tane minor oynama yedi 122lik motor.

Ama manuel vitesli olup bakim harici servis yuzu gormeyen 2008 model passat-golf ler mevcut.

Twincharger ve dsg ler icin ayni seyi soylemem imkansiz tabiundefinedundefinedundefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Janjan -- 23 Ekim 2013; 19:25:17 >
  • quote:

cihancım,doğal olarak sana tepki gösteriyor insanlar,her söylenen lafı dikkate alacak olsaydık dsg artık sorunsuzdu,golf v40tan kaliteliydi,volvoda da liste fiyatından araba yoktu hatırlarsan,ama 2.5 ayda istediğin arabayı teslim ediyor adamlar
    Güle güle kullan arabanı,1.2 tsi vag grubunun en iyi seçeneği.

1) golf v40'dan daha iyi demedim hic bir zaman

2)dsg sorunsuz demedim forumda ilk Dsg ariza konusunu ben actim

3)volvoya gelirsek hala olayi anlamadin buna yaniyorum

Aractan cok memnunuz polodan daha iyi bir arac hem ustunde tsi motor var hem vergi avantaji var hemde daha dolu

• quote:

Twincharger ve dsg ler icin ayni seyi soylemem imkansiz tabiundefinedundefinedundefined

buradaki asıl sıkıntı 160 ve 180likteki kronik problemleri saymazsak volkswagenin korkunç araç satışı yapması ve alan insanların tsi motorları atmosferik gibi kullanmaya kalkmasından çıkıyor aslında.
    dsg kronik bir problem o ayrı bir şey üreticiden kaynaklı yani.
    ama 1.2 ve 1.4te çıkan tsi sorunlarının temeline bakarsak genelinin kullanıcıların turbo karakteristiğini bilmediğinden kaynaklandığını söyleyebiliriz.
    Turbo motorları kullanmanın belli başlı kriterleri var,bu kriterlere uymazsanız ecoboost da adamın başına iş açar,opeldeki turbo sistemi de adamın başına iş açar.
    Cihancım zaten sen demedin onu,alman sempatizanı başka bir üyemiz önce c sınıfını çok kaliteli etti,a serisine girince kanırtma videolarını verdim öyleyse golf v40tan kaliteli dedi,sonrası malum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 23 Ekim 2013; 19:27:53 >

• quote:

E adamlar motoru degistirmese adi Hitler'e cikiyor

Bu arada sapik gibi takip ettigimden soyliyim, 1 tane major, 3 tane minor oynama yedi 122lik motor.

Ama manuel vitesli olup bakim harici servis yuzu gormeyen 2008 model passat-golf ler mevcut.

vag ın civatası bile konu oluyor arkadaş
    müdavimler online

• quote:

E adamlar motoru degistirmese adi Hitler'e cikiyor

Golf7 lerle çıkan yeni 1.4 122'nin motor hacmi de farklı eski 122 lere göre.

@19can84 iyi bilir bu mevzuları.

Zaten beni de o ayıktırmıştı mevzuya.

• Birde bu castrol yag cenabet mi nedir anlamadim

Ben almiyorum artik castrol edge yag

Mobil 1 5-30 esp aliyorum eksilme daha az oluyormus castrola gore

• quote:

quote:

buradaki asıl sıkıntı 160 ve 180likteki kronik problemleri saymazsak volkswagenin korkunç araç satışı yapması ve alan insanların tsi motorları atmosferik gibi kullanmaya kalkmasından çıkıyor aslında.
    ama 1.2 ve 1.4te çıkan tsi sorunlarının temeline bakarsak genelinin kullanıcıların turbo karakteristiğini bilmediğinden kaynaklandığını söyleyebiliriz.
    Turbo motorları kullanmanın belli başlı kriterleri var,bu kriterlere uymazsanız ecoboost da adamın başına iş açar,opeldeki turbo sistemi de adamın başına iş açar.
    Cihancım zaten sen demedin onu,alman sempatizanı başka bir üyemiz önce c sınıfını çok kaliteli etti,a serisine girince kanırtma videolarını verdim öyleyse golf v40tan kaliteli dedi,sonrası malum

+1923

Ben zaten kullanim proseduruyle ugrasamam diyen herkesi Toyota ve Honda bayiilerine yonlendiriyorum

Daha yeni arkadasimi Jetta dsg den vazgecirip corolla cvt ye ikna ettim

• quote:

quote:

Arkadaş yağ eksiltiyor da niye gittin 4 tane aldın

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: insideman

Yav Cihan kaç tane konuda yazdım Tsi motorlar yağ eksiltiyor.

Dsg şanzımanlar patlıyor bunu kabul edin almayın şu araçları dedim.

Her seferinde bizimle kavgaya tutuştun. Yok dsg yapılıyor yok tsi yağ eksiltmez savundun durdun beynine, gözlerine, ellerine yazık be kardeşim bu araçlar için yormaya değmez.
    Çıkar şu vosvosları elinden bak şirvan bizi dinledi mutlu mesut takılıyor corollasıyla.

2000 kmde 1 lt yağ eksiltmesi hiç ama hiç normal değil. 6000 kmde araçta yağ kalmayacak sonra yatak saracak.

Garantiden mi yaptırıyorsun nereden bilemem ama bu konunun üzerine yoğunlaş derim.

Geçmiş olsun bu arada.

Arkadaşları da çağıralım.

@shadowgeist
    @HondAta
    @umutsirvan
    @avensis42
    @cihanair

Araç yağ lambası yakıyor fazka yağ eksiltir ise yatak falan sarmaz

Sadece 1 araç 1 litre yağ eksiltti

Hanımın ve babamın aracı 300 gram ve 500 gram yağ eksiltti

Toyota konusuna hiç girmeyelim istersen

300 ve 500 gram yağ kaç km'de eksildi ?

Benim lpg'li ve 85.000'i geçmiş aracım 10.000'de bi 500 gram civarı yağ eksiltiyor artık. Bunun normal olmadığını biliyorum , ama bence aşırı yağ yakımı dışında , bi aracın yağ yakması büyük bi problem değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondAta -- 23 Ekim 2013; 19:33:22 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.