Şimdi Ara

tt'de bu dolaplar varken superonline'da yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • garibime giden birşey bu olay turkcell superonline türk telekom gibi saha dolabı koymuyor rögar kapaği koyuyor sadece nerde sol altyapısı görsem beyaz kapak dişinda bir dolap vs görmedim henüz sebebini bilen var mıdır ? merakımdan soruyorum acaba maliyet falan düşürsünler diye mi yapiyolar bunu benim aklıma farklı birşey gelmiyor sizinde fikriniz varsa ve ne olduğunu açıklarsanız güzel olur beni meraktan kurtarırsınız

• Koyacak alanı yok. Alana para vereceğine direk daireye kadar fiber çekiyorlar böylece aradaki router ayarlanmasından ve masrafından kaçmış oluyorlar.
    Turk Telekom eskiden devlet kurumu olduğundan istediği yere istediği gibi altyapı çekebiliyordu.
  • mantıklıymış düşündüğüm gibi maliyetten kaçınmak amaçlıymış saolasın düşünüp durmam her superonline kapağini gördükçe
  • Bende hep dusunurdum ama koysa ne degisebilirdi mesela

Birde bu kablolarin en basdaki cikisi nasil biyer acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkcell'in de fiber toplama kabinleri var. Ama Turkcell'in lokal altyapısı Türk Telekom'dan çok farklı bildiğim kadarıyla veri merkezinden bir ring hattı çıkıyor bütün ili dolaşıp yine veri merkezine dönüyor. Biraz da bu sebepten saha dolabı koymaları gerekmiyor. Türk Telekom'da ise durum daha farklı her bir saha dolabına santralden/fiberNAS'tan ayrı ayrı hat gidiyor.

Turkcell'in fiber toplama kabinleri şunlardandı sanırım.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Anladim ben daha cok ana cikis merkezi merak ediyordum

Bu kabinlerden mersinde denk geldimmk bilmiyorum ama eskisehirde tramvay hattina yakin bir iki yerde gormusdum bakarim tekrardan hafta ici yazi vs varmi uzerinde

• Ana çıkış merkezi veri mekrezi tabi ki. Yani bu dolaplar veri merkeizne bağlı.

Vallahi ben kendi gözlerimde göremedim daha Turkcell'in fiber toplama kabinşlerini onun için detaylı inceleme şansım olmadı hiç ama fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla üzerinde yazı, sembol vs. bulunmuyor. Ama tahminnen çıkartabiliyorsunuz zira Türk Teleom'un kabinleri belli, elektrik idaresine ait kabinler de belli o zaman muhtemelen bu Turkcellîn olabilir diyorsunuz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • turkcell vdsl kullanmıyor ki neden kabin koysun.

turkcell in kabinleri ev içinde
    bunlar toplama kabini değil, fiber kablolara ek yapmak için menhollere konulan siyah kubbemsi kutular yerine dolaplar yerleştiriliyor. Herhangi bir elektrik bağlantısı olmuyor, kabloyla alakalı bir arıza durumunda daha kolay müdahale edilebiliyor.
  • LGR9 kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam zira pek bilgim yok o konuda.

• mcrew kullanıcısına yanıt
    Hocam saha dolapları sqdece DSLAM değl ki. Fiber toplama kabinleri, NAS kabinleri de var bu cihazları Turkcell ilaki bir yere koyuyordur kabin olarak değil de büyük Turkcell bayilerine falan koyuyor olabilir.

Onun da muhtemelen bir sürü prosedürü vardır. Dünyanın parasını istiyordur belediyeler.

Ben üç tane tip 7 görmüştüm yan yana. Türk Telekom neden daha büyük saha dolabı koymak yerine yanyana üç tane koyuyor. Bu şekilde daha maliyetli olmaz mı

Zincirlikuyu da çekmiştim

• quote:

Orijinalden alıntı: mcrew

Onun da muhtemelen bir sürü prosedürü vardır. Dünyanın parasını istiyordur belediyeler.

Ben üç tane tip 7 görmüştüm yan yana. Türk Telekom neden daha büyük saha dolabı koymak yerine yanyana üç tane koyuyor. Bu şekilde daha maliyetli olmaz mı

Zincirlikuyu da çekmiştim

Bunu bende merak ediyodum o 3 kabini belli aralıklarla hiç değilse 200-300 metre aralıklarla koysalar daha fazla kişiye daha yüksek hızda hizmet verebilirler ama neden gidip yan yana kuruyorlar

• mcrew kullanıcısına yanıt
    Hocam bu fotoğrafı nerede çektiniz ?

Eğer birden fazla Tip serisi kabini yan yana g9rürseniz bilinki ciddi kapasiteye ihtiyaç vard8r ve tek dolap yetmiyordur kapasite olarak yani ya dolaplar ful yükte herkes 50 - 100Mbps kullanıyor ve çok fazla abone var ya da deneme amaçlı dolapları fiber toplama kabini gibi kullanıyorlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 10 Ekim 2017; 0:4:39 >
  • bence kapasite ve abone sayısıyla alakalı bir şeydir ayrıca hepsinin aynı yere bağlı olduğunu sanmıyorum
    İşaretli Yer

Esentepe Mahallesi, 34394 Şişli/İstanbul yakınında

https://goo.gl/maps/E2VD8cYsC3D2

Tam burası Google Street view de de güncel fotoğraf var

• quote:

Orijinalden alıntı: Ö1f1

Hocam bu fotoğrafı nerede çektiniz ?

Eğer birden fazla Tip serisi kabini yan yana g9rürseniz bilinki ciddi kapasiteye ihtiyaç vard8r ve tek dolap yetmiyordur kapasite olarak yani ya dolaplar ful yükte herkes 50 - 100Mbps kullanıyor ve çok fazla abone var ya da deneme amaçlı dolapları fiber toplama kabini gibi kullanıyorlardır.

Birden fazla kez bu tarz durumla karşılaştım hadi bu atılan resimdeki bölge ciddi anlamda kalabalık fakat bizim burdada benzer durum söz konusu tüm daireler müstakil ve abone sayısı az olmasına rağmen 2 adet tip7 iki adet t23 kabin birbirlerine çok yakın mesafede konumlu bina sayısı az olmasına rağmen birbirine çok yakın konumlu bikaç tane t23 kabinede rastlamıştım pek mantıklı gelmedi bu yaptıkları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C0F8243CD -- 10 Ekim 2017; 1:4:9 >
  • Şimdi bazı kurumlumlarda ilk başta çift Tip7 konulur birine aboneler bağlan8r diğeri abine bağlanan kabine gerekirse kapasite takviyesi yapar. T23'ler ise genel olarak deneme maksatlı konuluyor. Zaten prosedürler oturana kadar çok farkl8 işlr yapıldı 2010'lara kadar.

Bizim oradaki Türk Telekom kabinine benziyor. @LGR9 'un ifade ettiği gibi bizim buradaki bu dolabında bir elektrik bağlantısı yok.

Biz bu kabinden hizmet alıyoruz. Ama Telekom'un normalde kullandığı Tip serisi kabinlere, DSLAM'lara ya da OFTK lara benzemiyor.

• Olay basit o kabinlerde fiber vdsl bakıra dönüşüp evlere gidiyor turkcell bu bakır hatlara dolaplardan baglantı yapma hakkına sahip degıl bu yüzden evlere fiber getirip oraya koyuyor sonrada dağıtıyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.