Geçenlerde yerini değiştirdim bilgisayarın. Önce 1. ramı sonra da 2 ramı görmeyerek, açılmayacak hale geldi, her ram slotunu denedim, nafile, ardından ide kablolarını ve diğer sürücülerin kablolarını tek tek denedim, sonunda ide kablolarını değiştirdim ve ramları saydı. Tüm komponentler çalışır hale geldi, ancak pc'i de korkunç bir ağırlık var şu an, normal açılma süresini 1 dk iken şu an 5 dk'da açıyor, aynı zamanda pc açıldıktan sonra da felaket denecek şekilde ağır. Format da attım ama çözümleyemedim. Şu mümkün mü?, elektriksel bir hata yüzünden anakart üzerinde bir sorun meydana gelse, bu halde açılıp yavaşlık meydana getirir mi? yoksa direkt gitse gider mi? Dnemelerim sırasında yaptığı tüm hataları tekrarlamadı hiç hep başka sorunlar meydana getirdi, mesela, ramları saydı, ancak dvd-romu da bağlayınca ramları saymadı, ide kablosunu değiştirinde hem ramları hemda dvd-romu çalıştırdı, ancal bu sefer de dvd-writer da sorun yarattı. yani stabil bir hata yok, değişken bi durum ve sorunu çözemedim. Dediğim gibi şu an tüm parçalar takılı çalışıyor ama korkunç yavaş, fikirlerinizi bekliyorum.
Saygılarımla.
dostum son zamanlarda bios la oynadın mı o olabilir eğer oynamadıysan geçmiş olsun yeni bi anakart alırsın olur biter..
Bu tuhaflıklardan sonra bios'u default yaptım bikaç kere, tekrar orjinal ayarlarına getirdim. Yani problem anakart diyebilsem hemen değiştiricem, bana anakart gibi geliyo ama emin değilim.
valla garip bi sorun yerini mi sevmedi acaba eski yerine bi al yeniden
Düşünmedim desem yalan olur
dostum bencede anakartta sorun ben olsam teknik servise gösterir öyle hareket ederdim
Piyasada socket A anakart bulmak da mesele şimdi, komple revizyonda bizi aşacak, bakalım bulacaz bi çaresini, teşekkürler dostlar.
bence sorun senin ramlerle alakalı gibi geliyo sen herşeyi sök tekrardan ama herşeyi cıkar iyi bi tosunu al ramlerin o metal kısımlarını altın rengi olan yerleri silgi bildigimiz silgi ile temizle yuvaların da tosunu al ankartında tozunu al.
Ha bide sunu unutma biostan hdd nin smart sekmesine bak onun enable olmaması cok yawaşlatır. Bunun yanında 16 bit 32 bit diye de bir seçenek olması lazım onu da düzelt 32 yap. Bende cevbap bekliyeyim senden bakalım ne oldu?
İlk once su bios ayarlarını bi yap b işe yazamazsa temizlik yaparsın
** aspedisca arkadaşın dediklerinin yanında birde bunları dene...! Anakartını inceledim "http://www.darkhardware.com/st.php?u=reviews/msi-kt4v " hdd ide kablolarını ata 100 destekli olup olmadıgını soracam eger ata 80 ide kablosu veya anakarta takılası gereken mavi uclu bölümü hdd ya takarsan bu tip sorunlar verir ve sistemde bir yavaşlamana neden olur. "http://www.gittigidiyor.com/item_images/207/2077647_0.jpg " mavi kısmı anakarta siyah kısımları ise hdd ye tkarsan sorun cözülür gene olmazsa Anakart ile beraberinde gelen CD içerisinde MSI'ın kendi anakartları için geliştirdiği bir dizi programı bu anakartla kullanmabilmeniz olası. Bunlar arasında PC Alert 4 ile tüm sistemin ısı ve voltaj değerlerini kontrol edebilmeniz sağlanırken, Live BIOS/Live Driver programı Windows ortamında internet aracılığı ile en son sürücü ve BIOS güncellemelerini yapmanıza olanak tanıyor. Yine gelen bir başka program Fuzzy Logic 4 Windows ortamında biraz önce BIOS için söylediğim ayarları yapabilmenize olanak tanıyan bir program. Fakat bu noktada overclock işlemlerinizi her zaman için BIOS'dan yapmanızı öneririm beliki işe yarar
Pc; MSI KT4V anakart, AMD 2400 256*2 DDRAM
Aspesdisca arkadaşa yanıt yazayım; SMART sekmesi enable, 16,32 biti akşam kontrol edeceğim. Temizlik konusunda gelince, ben de yıllardan beri batıl inanç gibi eletronik bi cihazım bozulduğunda ilk başta herşeyi söker, güzel bi temizliğini yaparım.
Bahto arkadaşın dedikleri hiç manasız gelmiyo neden derseniz; ide kablolarını sök tak sırasında, bir çalışıp bir çalışmama durumları oluyordu, açıkçası elime gelen kısmını soktum, hiç dikkat etmedim. Bu olasılık üzerine gitmek lazım, yeni ide kablo aldım çarşamba günü, hdd çalışmadı, sonra eski ama kaliteli bir ide kablom vardı rounded onunla bağladım hdd çalıştı, demek ide kablosu oldukça önemliymiş bilmiyordum.
Ayrıca tüm arkadaşlara da paylaşımlarından dolayı tek tek teşekkür ederim.
ne oldu son durum nedir?
biosu default yapmayı dene olmassa büyük bir ihtimalle donanımsal yani anakartta bir sorun olabilir
quote:
Orjinalden alıntı: Framcis_Ryan
biosu default yapmayı dene olmassa büyük bir ihtimalle donanımsal yani anakartta bir sorun olabilir
bunu da denedikten sonra bir düzelme söz konusu değilse bence garanti kapsamındaysa teknik servise götür pek bir şansın yok gibi
Biosu da default yaptım, ancak sorun hala sürüyor, anakart pili yapmaz dimi? Biosa yerleşen virüsler duymuştum, formatla falan gitmeyen, öyle bir sorun olabilir mi acaba? Olabilirse en kolay nasıl kurtulabilirim.
yavaşlamadan önce ne yaptın elektrik bağlantını değiştir ne olur ne olmaz sistemin tüm parçalarını everestle kontrol et kablo söküp taktıysan pinlerini kontrol et sık sık bilmediğin programları yükleyip siliyorsan bios'a virüs yazmış olabilirsin son olarak power supply voltajlarını kontrol et, voltaj problemi hertürlü hatayı verir öncelikle kolayca değiştirebileceğin, ram harddisk ekran kartı gibi şeyleri başka bir bilgisayardan alarak denemeler yap, cd süsrücüyü tamamen çıkar bu aşamada lazım değil zaten, halen olmadıysa anakart işlemci kombinasyonu denemesi yapacaksın enson bye
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme