Şimdi Ara

Tüm tabularımı burun kıvırdığımız genelde şirket aracı olan fiesta yıktı.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
2
Favori
3.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

Orijinalden alıntı: kelaynak33

Daha geçen hafta önce 3 günlüğüne yeni fiesta kiraladım, kiraladığıma kiralıyacağıma pişman oldum. Tek böyle düşünen benmiyim bilmiyorum ama sizlerin tam tersine araç bana hiç güven vermedi. Direksiyona sanki ben hakim değildimde direksiyon bana hakimdi. sanki city modunda gibi çok hassas geldi, buda bende güvensizlik oluşturdu. Hele o fren'i yokmu hiç alışamadım, o nedir arkadaş öyle baştan sert iken sonradan birden yumşuyo. Arabanın tek beğendiğim noktası ses sistemi oldu. Gerçekten paraya kıymışlar o konuda..

Kiralık araçların ayarı kaçıyor normaldir..

Daha 5.000 km'de araçtı ama belkide dediğiniz gibidir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

Daha geçen hafta önce 3 günlüğüne yeni fiesta kiraladım, kiraladığıma kiralıyacağıma pişman oldum. Tek böyle düşünen benmiyim bilmiyorum ama sizlerin tam tersine araç bana hiç güven vermedi. Direksiyona sanki ben hakim değildimde direksiyon bana hakimdi. sanki city modunda gibi çok hassas geldi, buda bende güvensizlik oluşturdu. Hele o fren'i yokmu hiç alışamadım, o nedir arkadaş öyle baştan sert iken sonradan birden yumşuyo. Arabanın tek beğendiğim noktası ses sistemi oldu. Gerçekten paraya kıymışlar o konuda..

Kiralık araçların ayarı kaçıyor normaldir..

Daha 5.000 km'de araçtı ama belkide dediğiniz gibidir.

5000'de birsey olmaz. O zaman haklısınız..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yakar ama gider hisli araba her kullanan bunu der bi kere. Fan boy değilse tabii.
    Benim favorim focus 1
  • uysall07 kullanıcısına yanıt
    2007 yılında 3 yaşında ve 70 000 km de dizel fiesta almıştım. 2011 sonlarında 145 000 km de sattım. Araca hala hayranım. Motor sesi hariç harikulade bir araçtı. Bir kez bile yolda bırakmadı. Hatta sattığımda hala üzerinde orijinal fabrika aküsü vardı. Fiestadan sonra vw veya toyota alayım dedim. Hem fiyatları uymadı hemde düşündüğüm araçların test sürüşünü yaptığımda beğenmedim. 2012 de dizel c-max aldım. Çoooooooook memnunum. Bu aracla muhakkak test sürüşü yapmanızı öneririm.
  • 2009 model Fiesta kullanıcısıydım. Fiestadan sonra kullandıgım bir çok araçta Fiestanın verdigi sürüş keyfini bulamadım. C segmentinde bile Fiestanın sürüş özelliklerini sunamayan bir çok model var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uysall07

Öncelikle selamlar. Foruma bir süredir girmiyorum ve bugün birşeyler karalamak istedim. Dün bir arkadaşın makyajlı kasa fiesta 1.5tdci kullandım yaklaşık 50-60 km. Araç yaklaşık 18bindeydi, çok biniliyor, hor kullanılıyor.

Şuanki aracım Golf 1.2 tsi, bir önceki aracım vw golf 5 ve caddy vardı. Şu zamana kadar 200km'den fazla sürdüğüm araçlar, Golf 4-5-7, jetta, yeni kasa passat, focus 1 ve 2, polo caddy, 206+, şirokko. Birkaç tane daha var da aklıma gelen bunlar. Aslında bir vw hayranıyım. Lakin herşey bu fiestayla değişti. Arabaya resmen aşık oldum. Özellikle direksiyonuna, sonra süspansiyonuna + yol tutuşuna. Fiestanın direksiyonunu hiçbir vw aracında görmedim. Birtek debriyajını yadırgadım ( o da alışmadıgımdandır ama fazla sertti), biraz da fazla sesli çalışan motorunu o kadar. Vitesi, direksiyonu, arabanın sürüş keyfi öyle güzeldi ki birisi bana fiestadan böyle bir haz alacan dese güler geçerdim.

Şimdi ciddi anlamda ford düşünmeye başladım sırf o direksiyon yüzünden. Lakin focus sedan yada mondeo alırım alırsam. Tecrübelilerden de bir yardım talebinde bulunayım hazır bu kadar yazmışken. Son kasa focusta ve mondeoda da durum bu şekilde mi? Fiestadaki direksiyon bu iki araçta da var mı? Özellikle ciddi anlamda 1.6 tdci mondeo düşünmeye başladım ve 2. eli düşük olduğu için çok uygun fiyata bulabilmek. Sizin görüşlerinizi bekliyorum tüm forum sakinleri :) Ayrıca konfor ve aracın sessizliği de benim için önemli.

Not: Kimse abarttığımı düşünmesin fiestadaki direksiyon scirocco'da yok.

Not2: Direksiyondan kastım netliği, dozajı, hissi, tepkileri, stabilitesi v.b.

direksiyon için alıyorsan birde puntoya bin öyle karar ver, ''city mode'' açık olsun ama ,, bu arada sessiz,ekonomik ve sorunsuzluk abidesi 1.3 multijet motor ve segmentinin en geniş iç hacmi, ön konsoldaki muhteşem evo dizaynı,çok yumuşak debrijajını saymıyorum bile

• His derken neden bahsediyorsunuz direksiyon hissi nedir biri bana anlatabilirmi

• Fiesta neymiş de haberimiz yokmuş
  • Fiesta'nın yol tutuşunu öven birini ilk defa görüyorum. Bende kullandım ama ne süspansiyonunu ne yol tutuşunu beğenmedim. Ayrıca aracın içi inanılmaz dar geldi bana.
  • City Mode'da direksiyon aşırı hissiz yahu.
  • ^trigger^ ^ kullanıcısına yanıt
    Bende fiestanın yol tutmadığını söyleyen birini ilk defa görüyorum. Belki sizin kullandığınız araçta lastikler falan kötüydü, aksi taktirde sınıfında en iyisidir bu konuda. Darlık konusunda haklısın
  • hasinist H kullanıcısına yanıt
    Ben 2 farklı fiesta kullandım 2 si de hiç güven vermedi açıkçası bana. Virajlarda kayma eğilimleri bana fazla geldi belkide ben sert kullanıyorum. Kullandığım güzergahta, lambalardan sonra bir viraj var ve eğimi ters. Millet hızlı geliyor ve esp olmayan araçlar orada kayıp ya orta refüje çıkıyor ya da sağdaki bariyerlere giriyor. 2 gün arayla 2 fiesta aynı yerde biri refüje çıkmış biri ise sağdaki bariyerlere bindirmiş bu kadar tesadüf olmaz herhalde.
  • Bu tarz yorumlar tamamen göreceli yorumlar. Kişiye ve beklentiye göre değişir. Ben de Fiesta kullandım yaklaşık 1000 km'lik bir test sürüşü diyelim. Araç 1500 km'de 1.4 Tcdi Titanium idi bana uzun yolda çok stabil bir sürüş keyfi vermedi, yol tutuşu söylenenin aksine çok güvenli gelmedi. Üstüne üstlük dönüşte sanırım üretimden kaynaklanan kronik bir arıza(servis yetkilisinin itirafı) yüzünden araç yolda kaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shuma II -- 5 Aralık 2013; 9:38:13 >
  • Ben bu aracın yol tutuşu testlerinde bulundum hocam ,o yüzden pek ihtimal vermiyorum .. Kullanıcı hatasıdır.. hatta o araçların şöförleri belki yol tutuşuna güvenip aracın limitlerini aştılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasinist

Bende fiestanın yol tutmadığını söyleyen birini ilk defa görüyorum. Belki sizin kullandığınız araçta lastikler falan kötüydü, aksi taktirde sınıfında en iyisidir bu konuda. Darlık konusunda haklısın

Hangi kriterlere göre sınıfında en iyi yol tutuş? Referans nedir ? Sadece oto dergileri mi? Sizin fikriniz mi? Şehir efsaneleri mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebani Bey

Ford iyidir... connect bagajinda nevsehirden kayseriye gitmistim

abi çok fena güldüm ya
  • Ben de connect i kullanmistim bir ara. Evet kamyonet ama yol tutusu bizim doblodan cok daha iyiydi. Ama debriyaj cok sertti. Frenlemeyi saglikli yapmak pedala cok iyi alismak gerekiyordu. Bir de bildigin traktor sesi vardi aracta.
    Eski kasa fiesta da kullanmistim. Bnda en cok memnun kaldigim mazotu adeta koklamasiydi.
    Yeni kasa fiesta kullabmadim ama yolculuk yaptim arkada oturdum ve kendimi tabuttaymisim gibi hissettim aman Allah' im o nasil bi darlik insanin icini karamsarlk kapliyor. Bilmiyorum tamam b sinifi arac ve bendeki boy 1.86 ama bu kadar da olmaz. Yapan muhendis hic mi arkaya oturup bakmadin. Artik bilmiyorum benim jazzin genisligine ve ferahligina alistigimdan bu kadar garip geldi belki de.
    ama konu sahibine vw konusunda katiliyorum 2013 model jetta kullandim ve direksiyonundan nefret ettim sanki bilgisayarda oyun oynuruz joystick gibi cok kucuk bir direksiyon koymuslar. Keskin ve dar donuslerde elim ister istemez direksiyon ustundeki tuslara gidip radyoya falan mudahale ediyordu.

• ilk çıktığında çok beğendiğim için test etmiştim Fiestayı . Teste 1.4 8v LPG 'li Clio Symbol ile gitmiştim . Fiesta 1.4 TDCI motora sahipti . Neyse test sonunda Fiesta dan Clio ya geçtiğimde Clio 'nun ne kadar atik ,çevik ve rahat olduğunu anladım. Hayranlık beslediğim dış ve iç dizaynı modern , yola oturan Fiesta benim için karizmayı çizmişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: onur801

quote:

Orijinalden alıntı: Zebani Bey

Ford iyidir... connect bagajinda nevsehirden kayseriye gitmistim

abi çok fena güldüm ya

Ben de koptum vallahi.arkadas bagajda anlamis arabanin kalitesini :)

• Öncelik kriterler sürüş zevki, direksiyon hissi ve yol tutuş üstünlüğü ise uzman Ford'tur.

VW, Seat, Skoda, Renault, Toyota gibi emsal markaların eşdeğer modellerinin karşılaştırılmasında genel çıkarım böyle.

Fakat öncelik kriterler örneğin iç mekanın basık olmaması ise Fiesta bunu karşılayamıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.