Şimdi Ara

Turk Telekom Upload bilmecesi ? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
7
Favori
14.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Modem arayüzünde görünen hızlar bunlar ;

Turk Telekom Upload bilmecesi ?

Ama aldığım upload hızı bu şekilde ;

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur_91

Şimdi ilçe müdürlüğünde görüşmeden geliyorum, sağolsun genç bir arkadaştı baya ilgilendi. Hatta 100 mbit tanımladılar gerçekten ulaşılabilir hız 70 mbite çıktı, tabi snr 7'ye kadar düştü tam sınır yani. Şuan aldığım hız 62 mbit, pek bir faydası olmadı. Ay başında tekrar 50 mbite düşüreceğim.

Upload konusunda ise ısrarla beni anlamadılar, daha önceki sayfalarda hızını 3'e yükselten arkadaştan bahsettim. Repertör denilen kısıma gittik birlikte. Orada da 4096 ne güzel işte daha yükseği yok zaten vs vs dediler. Ya arkadaş dedim ben 4 alamıyorum ki, Ankara'da Turksat kullanırken 97/3.97 gibi bi sonuç çıkıyordu dedim. Öyle deyince aradı bir yerleri, dediğine göre; sene başında Türk Telekom upload hızlarını 4096'ya çekmeye karar vermiş, bunlara mail falan gelmiş hatta. Fakat sonradan bu kararı durdurma kararı almışlar ve ne zaman tekrar aktif olacağı belli değilmiş. Şuan 4 mbit upload yok yani aslında dedi. 2'ye de şükredin falan filan...

Sonuç olarak elim boş döndüm, beklemekten başka çare yok. Bu arada 50 mbit kullanan arkadaşlar torrentte indirme yaparken stabil bir hız alabiliyor musunuz? Benim hız hem çok dalgalı ( 2.7-3.5-4.3-3.7 gibi saniyeler içinde sürekli değişiyor ), hem de 5-5.5 MB/sn hiç göremedim ( kaynak bol ve seederlarda hostlar var), ortalama 3-3.5 MB/sn max 4MB/sn oluyor. Ankara'daki Uydunet'ten sonra çok kalitesiz bir internet kullanıyorum hissine kapılıyorum :/

Arkadaşlar daha önce çok uğraşmış ve bir sonuç alamamıştım yukarıda alıntıladığım gibi. Şu an torrent'te 468 kb/s görünce gözlerime inanamadım. Düne kadar aynı şekilde 2 mbitti upload hızım. Şu an sanırım güncelleme yapılmış ve 4'e çıkmış. Sizler de kontrol eder misiniz?

• Bende de aynı upload 4 e çıkmış... 100/2 idi 100/4 olmuş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanyo -- 3 Mayıs 2018; 15:10:25 >
  • Aynen 2 gün önce 4'e çıktı benimde upload hızım, 100 Mb kullanıyorum.

Son bir-iki haftadır internet işkence çekiyordu yanlız, twitch'ten izlediğim yayınların hepsi buffer oluyordu. Oda düzeldi internet upload hızı artınca.

Ekstradan hiç bir şey yapmadım bu arada upload hızı artsın diye. Kendiliğinden yapmışlar. Yavaş yavaş bölgeleri geçiriyorlar yüksek upload'da başka birisinin daha önceden dediği gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goodmane -- 3 Mayıs 2018; 13:39:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Goodmane

Aynen 2 gün önce 4'e çıktı benimde upload hızım, 100 Mb kullanıyorum.

Son bir-iki haftadır internet işkence çekiyordu yanlız, twitch'ten izlediğim yayınların hepsi buffer oluyordu. Oda düzeldi internet upload hızı artınca.

Ekstradan hiç bir şey yapmadım bu arada upload hızı artsın diye. Kendiliğinden yapmışlar. Yavaş yavaş bölgeleri geçiriyorlar yüksek upload'da başka birisinin daha önceden dediği gibi.

İnşallah bize de gelir :) 35/2 daha güncelleme yok

• Bende 3 fakat 2 ye kısıtlı şu BTK nın başına forumdan akıllı birisini gecırseler cok güzel ollur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ay önce bütün mahalleye yeni fiber (Turuncu bir kablo) döşeyip, yeni beyaz ve içinden fan sesi gelen dolaplar yerleştirmişlerdi. Sanırım önce mevcut alt yapıyı düzeltip ona göre yükseltiyorlar. Bilgi alma formu olmadığı için, ve Türk Telekom bir devlet kurumu olmadığı için artık, sanırım bu yükseltme işlemi sessizce yapılıyor.

Çünkü alt yapının desteklemediği yerlerde hala daha sizinki gibi düşük hızlar veriliyor, ve yanlış reklam yapıp ceza yemek istemiyorlar. Bütün mevcut alt yapılarda 4Mbps upload vermeye / destekleme başladıklarından sonra tarifeler deki tanımı düzelteceklerini düşünüyorum.

Sanırım BTK vaat edilenin yerine getirilmez ise ceza kesecek onlara. O yüzden mevcut alt yapıları güncelleyip, yavaş yavaş hızları yükseltiyorlar. Tabi şununda altını çizmek lazım; Ben oranın bir çalışanı değilim, bu söylediklerim sadece işlerin nasıl işlediğine dair yürüttüğüm varsayım.

Edit: Yazım hataları düzeltmeleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goodmane -- 4 Mayıs 2018; 10:9:24 >

• Arkadaşlar selamlar,

Dün akşam internetimde oluşan inanılmaz ping yükselmeleri sırasında yaptığım hız testlerinde fark ettim ki upload'lar tekrardan yükseltilmiş. 50 Mbps kullanıcısıyım ve İstanbul' dayım 1.7-1.8 Mbps olan upload hızım şuan güncel olarak 3.98-4.15 Mbps civarlarında çıkmaktadır, hatta dün yaptığım testte 5.57 Mbps gördüm. Ping değerleri yerlerde, acaba arkada bir yönlendirme yapıldı ve hızlar bundan mı böyle diye düşündüm. Hemen TT kullanan arkadaşlarıma sordum ve biri İstanbul/Kartal diğeride de istanbul/Sütlüce tarafında olan 2 farklı paket kullanıcısındada 24/3 , 35/3 hızlarını gördüklerini söylediler. Benim yüksek hızlar görmem gayet normal çünkü saha dolabı kapımın önünde hat desteğim neredeyse 200 Mbps fakat durup dururken upload hızlarını yükselten HELE Kİ TÜRKNET UPLAODLARI YÜKSELTTİKTEN SONRA baan çok garip geldi. Herhangi bir arama sorma arıza kaydı açmadan bunlar oldu. Fark ettiğim birşey daha var o da TP-LINK TD-W9970 model modemde artık "root" erişimi kısıtlanmış ayrıca WAN ayarlarında MTU gibi değerleri değiştirdiğimiz ekranlar da kaldırılmış duruyor. Türk telekom tarafından gelen bariz büyük bir güncelleme var modeme fakat bu güncelleme geçici mi? (pinglerden dolayı böyle düşünüyorum, normalde 40 olan ping bu günlerde 120-180) Sizlerden de geri dönüş bekliyorum, test edip değişiklik görmüş olan varsa lütfen paylaşsın gene bir anda 1-2 Mbps' lere düşen saçma hızlar görmeyelim.

İyi forumlar.

• Bende download 35 mbps, upload hala 2 mbps. :(
  • Benim son testim böyle ve mobilde yaptım testi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Upload 4 olanlar hangi tarifeyi kullanıyorlar hangi Firma yazarlarsa iyi olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: byJuck

Upload 4 olanlar hangi tarifeyi kullanıyorlar hangi Firma yazarlarsa iyi olur
    Türk Telekom 50 Mbps ye kadar 100 GB kotalı paket VDSL saha dolabı uzaklık 25 metre, hat desteği 198.732 Mbps/92.442 Mbps, ama bu aralar nedense inanılmaz yüksek ping değerleri gibi aptal sorunlarım var.
  • byJuck kullanıcısına yanıt
    galiba 100 mbitlik fiber ve hiper tarifeleri bu şekilde.ben de 35 mbit var ve 3 mbit uploadı var.
  • 35/3 görünüyor ama upload 2'yi geçmiyor, kağıt üstünde 3 işte.
  • arkadaşlar sizin hızlar yeni mi arttı daha 2 gün önce aradım ttneti 2mb upload hızından daha yüksek hızda bir tarife yok dedi
  • Benim upload hızımda dün gece arttı.

• FTTH 50 Mbps telefondan yaptıgım son test. Keşke hep böyle kalsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmans95 -- 9 Mayıs 2018; 16:35:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.speedtest.net/ bu siteden hız testi yapıyorum upload 1,8-2.0mb çıkıyor

https://www.hiztesti.com.tr/ bu siteden hız testi yaptığımda ise upload 2,7-3.0mb çıkıyor

hiztesti sitesinde neden böyle farklı çıkıyor? başka başına gelen var mı?
  • osmans95 O kullanıcısına yanıt
    değerler güzel ancak BTK sağolsun metro ethernet satışı yapın diyor. 4 mbit bile verilmesini istemiyor. bu kadar tuhaf bir ülkede yaşıyoruz.
  • osmans95 O kullanıcısına yanıt
    bu değerler keşke gerçek olsa ama hatalı boşuna sevinmeyin çünkü modem arayüzünde 4 olan değerin üzerinde hız almanız teknik olarak mümkün değil. Şu anda telekom 4 ten fazla hiçkimseye hız vermiyor. 50 ve 100 kullananlar 4 megabit upload kullanıyor. 35 kullananlar 3 ve 24 kullananlar 2 megabit upload hızına sahip. Normalde benim görüşüm şöyle paketler olmalı; 24/8 - 35/12 - 50/16 - 100/20 şeklinde paketleri çok rahat müşterilere sunabilirler isteseler. Adsl kullananlar maalesef max 1 megabit upload alabilir onları hariç tutuyorum.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.