Şimdi Ara

Türkiye 6 Avrupa ülkesine neden vizeleri kaldırdı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
71
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Avrupa Birliği ve Küresel Araştırmalar Derneği (ABKAD) Başkan Yardımcısı Can Baydarol, Türkiye'nin 6 Avrupa ülkesine vize serbestisi getirmesinde Çin ve Rusya faktörüne dikkat çekti.

Bilindiği üzere Türkiye, 1 Mart itibariyle Avusturya, Belçika, Hollanda, İspanya, Polonya ve Birleşik Krallık'a vize muafiyeti getirdi.

Türkiye'nin aldığı bu ani kararı değerlendiren Avrupa Birliği ve Küresel Araştırmalar Derneği (ABKAD) Başkan Yardımcısı Can Baydarol, koronavirüs nedeniyle Çin'de, bölgedeki gerilim nedeniyle de Rusya'da ya yaşanabilecek turist kaybına dikkat çekti.,

Sputnik'e konuşan Can Baydarol, şunları söyledi:

“Türkiye için bu yıl turizmde kötü sinyaller var. Corona virüsü sebebiyle Çin’den, bölgedeki gelişmeler sebebiyle Rusya’dan gelen turist sayısı azalabilir. Türkiye ciddi düzeyde turist kaybı olasılığı sebebiyle böyle bir adım atmıştır diye düşünüyorum. Ticaret kısmına gelince de, bu sene Avrupa ekonomisinde de bir daralma bekleniyor. Türkiye de Çin’deki Corona virüsünü de biraz fırsata çevirmek isteyen bir tutum içerisinde ve ‘tekstilde Çinlilerin yerine alabilir miyiz’ noktasında. Bu anlamda ticarette ‘adamların gelip gitmesine engel olmayalım, destek olalım’ tavrı benimsenmiş gibi gözüküyor.''

www.turizmguncel.com
    Türkiye 6 Avrupa ülkesine neden vizeleri kaldırdı? - Turizm Güncel - Turizm Haberleri - Turizm Gazetesi
    https://www.turizmguncel.com/haber/turkiye-6-avrupa-ulkesine-neden-vizeleri-kaldirdi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.