Şimdi Ara

Türkiye-Azerbaycan Kardeşliği Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Türkiye-Azerbaycan Kardeşliği Hakkında

(En Son Oy Tarihi: 3.6.2009)
Giriş
  • evet Afgan ve Pakistan halkı da Türkiyeyi severler
  • quote:

Orjinalden alıntı: collegetunc

quote:

Orjinalden alıntı: fthbsrn

Onlardan Başka Bize Gerçek Dost Olan Bir ülke Bilmiyorum.

PAKİSTAN:Türkiyenin dış politikadaki tek dostu diyebiliriz adamlar Türkiye'nin alehine hiç bir karar almıyolar.Hatta anayasalarında bile Türkiye'nin Pakistanın dostu olduğunu gösteren madde var.

Ondan sonra AFGANİSTAN

Afganistan mı afganistanın kuzeyin biz Türklere göre Güney Türkistan bölgesi var buraya hiçbir şekilde eğitim vs götürülmüyor resmen baskı altında tutuluyor.
  • 1990 lı yıllarda azeriler bağımsızlığını kazanınca ne kadar it kopuk varsa oraya doldu çok dolandırıcılık olayları oldu, karabağ savaşında ermenilere buğday ve elektrik yardımında bulunuldu haliyle bizden fazla hoşlanmazlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: collegetunc

(conqueror1453) Hocam neden gazzedeki ve ıraktaki insanlara hiç acımıyosun?Yani dedelerinin yaptıkları hatayı torunları mı çeksin.Günlük hayatta herkesin cezaevinde bi yakını vardır o zaman bu insanlara suçlu gibi mi davranalım.Bence bu düşünce hiç etik değil.

her kim olursa olsun hangi milletten olursa olsun insan ölümüne,insanın ezilmesine ses çıkarmamak yada umrunda olmamak insanlık ayıbıdır. ancak kendi adıma konuşmak gerekirse,mesela bakıyorum ıraktaki türkmenleri nasıl evlerinde kovuyorlar nasıl öldürüyorlar ve ırakta bu kimsenin umrunda olmuyor arada diyorum ki o zaman ıraklı neden benim umrumda olsun? biz böyle olaylar yaşasak dünyada buna üzülen, ses çıkaran kaç ülke olur hiç bilmiyorum. bizim ezilmesine karşı çıktığımız bir çok ülkenin umrunda olamayacağımız kesin.
    dost ülke konusuna gelince güney koreliler derim. bir akrabam 2 sene kalmıştı orda türkleri türklerden daha çok seviyorlar demişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itachi84 -- 20 Mayıs 2009; 0:18:05 >

• quote:

Orjinalden alıntı: fthbsrn

Onlardan Başka Bize Gerçek Dost Olan Bir ülke Bilmiyorum.

KATILIYORUM
  • devletler arasında duygusal bağ olmaz ulusal cıkar olur...

iş başka aşk başka....
  • çok dürüst insanlar tandıklarım kadarıyla
  • quote:

Orjinalden alıntı: BaYDoGaN

quote:

Orjinalden alıntı: FearFroMe

quote:

Orjinalden alıntı: hakan64

bilmiyorum doğrumu sadece kulağıma geldi Azerbeycan KKTC yi tanımayan ülkeler arasındaymış eğer doğruysa nerde bunların kardeşliği ermenilerle iki temas kuruldu diye parlayanlar KKTC yi tanıma evresinde nerdeler düşündürücü

Azerbaycan KKTC'yi tanırsa Dünya Dağlık Karabağ'yı Ermeni toprağı olarak tanıyacak.
    Bu yüzden tanıyamıyorlar kktc'yi

O nasıl oluyor ya?

bu nasıl oluyor cidden anlatcak var mı

• quote:

Orjinalden alıntı: conqueror1453

Arkadaşlar konusu var ama anketi yok azerbaycan türkiye hakkındaki görüşlerinizi merak ettim tartışma yaratmadan efendi efendi konuşursak güzel bir konu olur diye düşünüyorum...

Bana göre:
    iki devlette birbirini kandırıyor neden derseniz karabağda azerileri kestiler biz hiç bir şey yapamadık onlar da bize hiç doğal gazı veya petrolü (madem kardeş ülkeyiz) neden yarı fiyatına satmadı çünki ağızları açıldığında bizim ilişkilerimiz menfaat değil kardeşlik ilişkisidir denir ya benim bildiğim kardesin biri dayak yerse diğer kardeş de dayak yiyeceğini bile bile kavgaya girer ama bir kardeşin bir elması varsa onu kardesine parayla satmaz yarısını verir diye düşünüyorum...(tabi bunlar nacizhane benim görüşlerimdir)

İyi Akşamlar

dayak yiyeceğini bile bile kavgaya girer diye bir cümle kurmuşsun ama bu yaptığın şeyin bedeli keşke morarmış göz veya kanamış dudak filan olsa. Böyle bir şeyin bedeli çok ağır sonuçlar doğurur.

• quote:

Orjinalden alıntı: BlackEdition

En ufak bir anlaşmazlıkta bizi satarlar

Araplara da güvendik,sattılar.Azerbaycan da aynısını yapar.

araplar türk mü cahil adam! Azerbaycan Türkleri bizi asla satmaz! bu arada konuşulan konular devlet meselesidir problem çıkabilir ama 2 ülkenin kardeş halkları birbirine gönül bağları ile bağlıdır!

YAŞASIN TÜRK HALKLARININ KARDEŞLİĞİ!!!
  • Biz arkadaşlarla Eurovisionda 2000 kontörlük oy attık mesela Azerbaycana..

Hakketen Azerbaycan gibi dost olmaz..Dilimiz,örf adetlerimiz her şeyimiz aynı.Kopamayız onlardan..

Türkler orda asıl,bizim bu tarafta Türk kalmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::SadeceÖğrenci:: -- 20 Mayıs 2009; 0:41:14 >
  • şu 7 ülkeyi bi araya topluycak biri lazım topladıktan sonra AB gibi oluruz zaten. bi şekilde bu devletlerin toplanması lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: ::SadeceÖğrenci::

Biz arkadaşlarla Eurovisionda 2000 kontörlük oy attık mesela Azerbaycana..

Hakketen Azerbaycan gibi dost olmaz..Dilimiz,örf adetlerimiz her şeyimiz aynı.Kopamayız onlardan..

Türkler orda asıl,bizim bu tarafta Türk kalmadı

20-30 seneye Türkler bu ülkede azınlık olacak krolar çoğunluk..
  • quote:

Orjinalden alıntı: hamilton_palace

quote:

araplar türk mü cahil adam! Azerbaycan Türkleri bizi asla satmaz! bu arada konuşulan konular devlet meselesidir problem çıkabilir ama 2 ülkenin kardeş halkları birbirine gönül bağları ile bağlıdır!

İyide ben Araplar Türk demedimki

Not:İlk önce doğru okumayı öğrenin,öfkeyle yazı yazıp,cahil demekle bu işler olmuyor

• quote:

Orjinalden alıntı: conqueror1453

Arkadaşlar konusu var ama anketi yok azerbaycan türkiye hakkındaki görüşlerinizi merak ettim tartışma yaratmadan efendi efendi konuşursak güzel bir konu olur diye düşünüyorum...

Bana göre:
    iki devlette birbirini kandırıyor neden derseniz karabağda azerileri kestiler biz hiç bir şey yapamadık onlar da bize hiç doğal gazı veya petrolü (madem kardeş ülkeyiz) neden yarı fiyatına satmadı çünki ağızları açıldığında bizim ilişkilerimiz menfaat değil kardeşlik ilişkisidir denir ya benim bildiğim kardesin biri dayak yerse diğer kardeş de dayak yiyeceğini bile bile kavgaya girer ama bir kardeşin bir elması varsa onu kardesine parayla satmaz yarısını verir diye düşünüyorum...(tabi bunlar nacizhane benim görüşlerimdir)

İyi Akşamlar

Yo bakın Türkiye zaten azeri doğal gazını yarı fiyatına satın alıyor azerbaycandan... Rusyadan 1000 metreküpü 250 dolara alırken azerbaycandan 120 dolara alıyor....hatta erdoğanın son azerbaycan ziyaretinde zam istediler azeri doğal gazına

• Türklere karşı bi sağ duyu oluşturmaya çalışıyorlar..

Örn:Türkler için çok önemli olan "Ergenekon" u bu gün bir terör örgütü olarak gösteriyorlar..Cahillikte inat eden bir insan "Ergenekon" lafını duyunca nefret edecek.. Yazık..
  • quote:

Orjinalden alıntı: aLiM KaFKeF

şu 7 ülkeyi bi araya topluycak biri lazım topladıktan sonra AB gibi oluruz zaten. bi şekilde bu devletlerin toplanması lazım

O dediğinin olması için mhp veya demokrat partinin iktidarda olması lazımki demokrat parti sadece azerbaycanla birleşmek istiyor. Ayrıca diğer ülkeler bağımsızlığını kazansada şuan kızıl ordu, doğal olarak rusya tarafından baskı altındalar. Bu yüzden bu dediğini yapmak için rusyayada kafa tutmak gerekiyor. Üstelik rusyanın özerk topraklarında daha hala bağımsızlıgını kazanamamış bir sürü Türki cumhuriyetleri var, 7 ile sınırlı değil. Uzun iş yani bu dediğin.
  • quote:

quote:

quote:

Not:İlk önce doğru okumayı öğrenin,öfkeyle yazı yazıp,cahil demekle bu işler olmuyor

ATATÜRK'ün bi lafı var.. Kanını taşıyandan başkasına güvenme diye! Azerbaycanlı kardeşlerimiz bizim kanımızı taşıyor ama araplar değil! Araplarla Azerbaycan Türklerini aynı kefeye koyamazsın cahil!!

• quote:

Orjinalden alıntı: peleanor

quote:

Orjinalden alıntı: aLiM KaFKeF

şu 7 ülkeyi bi araya topluycak biri lazım topladıktan sonra AB gibi oluruz zaten. bi şekilde bu devletlerin toplanması lazım

O dediğinin olması için mhp veya demokrat partinin iktidarda olması lazımki demokrat parti sadece azerbaycanla birleşmek istiyor. Ayrıca diğer ülkeler bağımsızlığını kazansada şuan kızıl ordu, doğal olarak rusya tarafından baskı altındalar. Bu yüzden bu dediğini yapmak için rusyayada kafa tutmak gerekiyor. Üstelik rusyanın özerk topraklarında daha hala bağımsızlıgını kazanamamış bir sürü Türki cumhuriyetleri var, 7 ile sınırlı değil. Uzun iş yani bu dediğin.

Öncelikler Türki değil Türk,-i- eki hem arapça bir ektir hemde o olmadığı halde o gibi gözüken anlamına gelir.

Mhp mi Dp mi bunlarmı başa gelirse Türk Birliği olurmuş peh güldürme beni.Senin sihnindekiler gariMüslim Türkleri Türk soymayan bir mantıktakileri yapacak.Eğer böyle bir ülkü gerçekleşecekse bu Türkçülük ile olur sentezcilik ile değil.

• quote:

quote:

quote:

quote:

ATATÜRK'ün bi lafı var.. Kanını taşıyandan başkasına güvenme diye! Azerbaycanlı kardeşlerimiz bizim kanımızı taşıyor ama araplar değil! Araplarla Azerbaycan Türklerini aynı kefeye koyamazsın cahil!!

görüşüne katılıyorum ama hakaret ederek anca haklı olduğun yerde haksız duruma düşersin bunu bil.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.