Şimdi Ara

Türkiye'de App Store fiyatlarına 'Dijital Hizmet Vergisi' zammı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
2.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yazıp yazıp siliyorum, yazamıyorum şu an. Yazarsam ban yiycem.

• Sonra bekle ki peak gamesler ciksin

• Ortalama zekaya sahip her insan bu vergilerle çok rahat ülke yönetir. Prof olmaya gerek yok, bütçe açığı mı var dış güçler de halkı dizginle daya vergiyi bu kadar.

Ben hakkımı helal etmiyorum, gençliğim bunlarin zamanında heba oldu bunlarin yüzünden ülkemi sevmiyorum hatta nefret ediyorum.

• Sırf bunlara para vermemek için Jailbreak yaparım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkes vergiyi konuşuyor ama zaten para kazanan Apple ve Google gibi firmaların vergiden doğan farkı neden bize yansıttığını konuşmuyor?

• :) inşallah dalga geçiyorsundur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wolf0045

:) inşallah dalga geçiyorsundur.

Yok blokluyorum.

Alıntı

metni:
    Vergilerden dolayı App Store fiyatlarının artacağı ülkelere Türkiye de dahil. 

Demekki başka ülkelerde de aynı durum var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 2 Eylül 2020; 9:29:23 >
  • Ayıp harbiden bu ne ya, hükümet şirketlerden istiyor şirketler bizden... Hükümet düşünemiyor mu şirketler vatandaşı ezer diye...

• Devlet para kazanan şirketten payını iştiyor dünyanın her yerinde olduğu gibi.

• ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Tabiki bize yansıtacak, ürününe biçtiği bir değer var, devlet vergi koyarsa firma neden fiyatını düşürsün, halka yansıtır. sonuçta halk seçti bu vergiyi koyan yöneticileri. Firma hayır kurumumu devlete para lazım diye cebinden versin.

• 10ur kullanıcısına yanıt

Kardeşim yazdığımı okumuyormusunuz siz? Sadece bizde yok bu vergiler. Hayır kurumu değil ama yüzde 50 kazanacağına 42,5 kazansın? O yüzde de yaptığı yatırımdan dolayı yoksa yazılımda ne masrafı olacak hammadde mi var işin içinde? Büyük şirketler kapitalistler öpmeye çalıştımı e tabiki yapacak devlet yol okul altyapı silah sistemi yapmak için vergi alınca woooo. Bi bitin Allah aşkına ya, bi bitin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 2 Eylül 2020; 9:47:48 >
  • 10ur kullanıcısına yanıt
    zaten verginin amacı bu. siz bu vergiyi gelir vergisi ile karıştırıyorsunuz. bu vergi %18 KDV halktan satılan ürün karşılında sadece firma aracılığı ile alınan vergi mesela. türkiyede fiyata ekleniyor amerikada ürün fiyatı + vergi olarak kasaya gittiğinde çıkıyor. buradan %7.5 vergi de gene satılan ürün üzerinden alınan vergi. KDV gibi. dolayısıyla direkt halka yansıtılacak tabiki. firma devletin istediği vergiyi sizden fiyata koyarak tahsil ediyor yani olay bu. tabi siz gelir vergisi gibi baktığınız için devlet sanki firmalara vergi koymuş o da halka yansıtıyor gibi düşünüyorsunuz.

• Dijital hizmet vergisi KDV gibi birşey değil gelir vergisi zaten. Googleın bürosumu var da gerl vergisi alacaksın? Gelir vergisi alamadığı için böyle bir vergi getirdi devlet. Ama siziçinizdeki kin yüzünden doğru dürüst düşünemiyorsunuz bile. Elin senede milyar dolarlar kar edipğ servetine servet katan firmasını kendi devletinize koruyacak hale gelmişsiniz artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Spider_hip

Ülkemiz dünyanın en güzel topraklarına sahip, iklimiyle, doğal kaynaklarıyla süper bir yer. Sıkıntı yönetemeyen ya da kasti olarak kendi cebine ya da dış güçlere(bop projesi) çalışan hükümetlerde.

Asıl sıkıntı bu vergilere ses çıkrmayan halkta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama bizim borumuz var görürsünüz yarın borla çalışan telefon yapacaz (!)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öyle deme gardaşım 1 milyon yazılımcı yetiştiriyoruz gardaşım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dijital hizmet vergisi İngiltere ve Fransa uygulanıyor diye bu vergiyi meşrulaştırmaya çalışıyorlar

• ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    bir yazılımcı ağaçta mı yetişiyor. bu nasıl bir tespit.

• Yaptığı yatırım dedim okuma yazma öğrenin ondan sonra laf çakmaya çalışın bence.

• Gılışdar gelse daha mı eyi olacağ

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.