Şimdi Ara

Türkiye'de App Store fiyatlarına 'Dijital Hizmet Vergisi' zammı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
2.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ne demek hükümetlerde ?

Hükümetler gökten zembille basımıza mi iniyor ? Bu çoğrafyanın yetiştirmiş olduğu halkın suçu yok mu ?

Suç hükümetlerde filan degil arkadaşım. Suç halkta. Bir ülkeyi sevmemek için de yeterli bir sebeptir üstünde yaşayan insanları.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben şu verginin tamamının ürüne yansıtılmasını anlayamıyorum. Hizmet alan kişi olarak neden tamamını ben karşılıyorum? Bu mantıklar şirketler 1 gram vergi ödemiyor? Her sike güncelleme getirenler buna da belli bir yüzdeyle paylaştırma yapmayı neden akıl edemiyor acaba? :) Ya da işlerine mi gelmiyor :)))))

• 12 bin lira telefona veren cengaver yüzde 7,5 vergiyi de verir ver coşkuyu verrrrrr

• Epic konusunda Apple'ın %30 payını savunanlar mümkünse hiç konuşmasın.

• napolyon94 kullanıcısına yanıt
    Suriye sınırı kevgire dönmüş zaten kaç git orada yaşa.

• Bu vergi sadece Apple'a değil herkese gelecek

• Ha yani başka hükümet gelse dijital hizmet vergisi almayacak ve üstüne üstlük almazsa bu iyi bir şey?

• Bu vergi şirketler içinse ve bu şirketler bunu son kullanıcıya ayrı bir kalemde yansıtıyorsa bu yasa dışı olmuyor mu?

• Nasıl bir ülkeye düştük arkadaş çıldırmamak elde değil.

• 17Scorpion kullanıcısına yanıt
    galaxyg kullanıcısına yanıt

@galaxyg

Doğru halkta. Başımızdakileri seçen ya da seçilmeseler bile hileyle hurdayla başa geçmelerine göz yuman, eğitim engellense de, kasti bozulsa da kendilerini geliştirmeyen halkta. Yine de ülkeyi sevmemek için yeterli bir sebep değil bana göre.

1900'lerde de en az bu kadar belki daha fazla cahil bir halkımız vardı. Hainler şimdikinden daha beter göz göre göre ülkeyi veriyordu. Tamam şimdi de veriliyor da, yani İstanbulda İngiliz askerleri dolaşıyordu, ege de askerler dolaşıyordu. Ama Atatürk kalkıp ben bu cahil halkın nesini kurtaracağım, bu ülkeyi sevmiyorum deyip çekip gitmedi. Hain denmeyi göze aldı, doğru bildiğini yaptı. Ülkedeki halk popoyu nereye dayayacağını şaşırmıştı. Amerikan Mandacıları, Rusçular, tüccarlar, yobazlar, tarikatçılar, çiftçiler, %2-3 okuma yazma bilen kültürlü kesim. Bunların hepsini bir araya getirmenin yolunu buldu ve ülkeyi özgürlüğüne kavuşturdu. Şimdiki kadar kolay olsaydı eminim o zamanda imkanı olan ciddi bir kesim başka ülkelere göçün yollarına bakardı.

Ama kalkıp bu ülke için canını vermiş milyonlarca şehitlerimizin uğruna kalkıp ülkemi sevmiyorum demek bence hiç uygun değil, onlar bizim dedelerimiz, bizim atalarımız. Eskiden damarlarında son damla kanı kalan askere kadar yenildik saymazmışız ki çok şükür bizim hala şansımız var. Brezilya gibi henüz olmadık. Oradaki kaos 5 bin beter. 35 yaşına kadar vurulmadan gelebilene sen piyango almalısın deniyor.

• gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Sen ve senin gibilerden mi akıl alacak insanlar ? Sen o muhteşem zekanı kendine sakla

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Geçmişte verilen emekler, canlar ayrı. Hakları ödenmez. Ne güzel söylediniz Atatürk diye, ya da gazi ve şehitlerimiz diye... Bugun o insanlara edilmemiş hakaret, yapılmamış saygısızlık kaldı mı ? Ayyaş denilmedi mi ? Daha dün Anıtkabir’de tezahürat yapılmadı mi ? Anıtkabir ismine harf oyunu ile edepsizlik yapılmadı mi ? Daha niceleri... Bunların listesini buraya yazsak, bir ton paragraf çıkar.

Şimdi size soruyorum : Ne için ? Yarın bir gün torununuzun da başına, çok büyük bir şeymiş gibi bir kutu çay paketi fırlatılmasi icin mi ? Dön dolaş aynı yere geliniyor bu ülkede. 1 ileri 1 geri. Bu sefer 1 ilerinin ardına 3 geri gittik. Yoksa torununuza insani bir yaşam sunabilmek mi ?

1 defa geliniyor bu dünyaya. Ben de sizin gibi düşünürdüm, yıllar öncesine kadar. Ancak bu ülkenin gerçeklerini gördüğünüzde anlıyorsunuz ki, insan gibi yaşamak da var, tersi bir şekilde bir ömür sürünmekte.

Artık benim kanıma dokunuyor. Kalkmış utanmadan beğenmiyorsan şuraya git diyen pişkinler sağda solda. Dertleri çağdaş, güçlü, yaşanabilir bir Türkiye degil bunların. Bunların amacı farklı.

Vatandaşlar mi devlet icin var ? Yoksa devlet mi vatandaşları için ? Ya da buradaki gibi, bizler bazıları için mi varız ? Sadece soruyorum :)

• Gelsin zamlar ne güzel

• Apple'la bir işiniz var mı? Maaşınızı Apple'la mı alıyorsunuz?

• 17Scorpion kullanıcısına yanıt

Yani hepsinde haklısınız, diyecek bir şey bulamıyorum. Gerçekten çekilecek gibi değil. Sokak röportajlarını izliyorum içler acısı. Yani genelleme yapmak istemiyorum ama istatistikler de ister istemez çoğunluğu gösteriyor. Kazanana oy veren kesimle yapılan röportajlarda resmen 2 cümleyi düzgün kurmaktan aciz, ne dediği belli olmayan, kendi ile sürekli çelişen, edat, yüklem, zamir, tümleç hepsi birbirine girmiş ya da çoğunlukla kullanamayan insanlar konuşuyor. Resmen aklı yok fikri var hesabı. Ama diğer kesimin röportajlarında da ciddi bozulma var artık. Düzgün Türkçe kullanabilen insan sayısı çok ciddi azaldı. Bir sayfacık kompozisyon yaz desen ülkenin %80'i yazamaz durumda.

Sadece ülkemi sevmiyorum denilmesini kabul edemedim. Tamam cahil halkı sevmeyebiliriz, insanları sevmeyebiliriz ama vatanımızı sevmemek Atalarımıza hakaret olur.

Başka ülkelere de gidebiliriz. Örneğin yahudiler, dünyanın dört bir yanında kendilerini en yüksek mevkilere getirip yine birbirlerini kalkındırıyorlar. Ama bizde sözde vatan sevgisinde olan yurt dışına gidenlerin gözlerinde, kalplerinde sadece euro'lar var. Bu kadar namussuzluk olmaz. Dolar, euro daha da artsın, daha rahat tatil yapıyoruz, burada kral gibi yaşıyoruz, iyi ki bu hükümet var diyorlar. Resmen pisliğine, hükümetin ekonomiyi kötüleştirdiğini bildiklerinden destekliyorlar. Tek dertleri kendi rahatları.

Ben yurt dışında çok para kazanıyor olsam, inanın yine şimdi ki gibi keşke dolar euro tl ile eşit olsa derim. Sırf burada rahat yaşayayım diye hainlik yapıp vatanın ekonomisi batsın diye dört bakmam. Yine birikim yaparsam olabildiğince buradan toprak almaya, yatırım yapmaya çalışırım. Sonuçta yabancılara satılacağına yine biz de kalsın.

• Ben olsam Apple ülkeye sokmam. Herkes atıp tutuyor Amerika kahrolsun diye sonra dünya para veriyor apple a. Gösteriş ve hava başka bişey değil.

• Spider_hip kullanıcısına yanıt

Çok yanlış kişiye dert anlatmaya çalışıyorsun. Kuvayi Milliye zamanı olsa saraya olan nefreti yüzünden Teali İslam, Teali Kürt, Kıpçak cemiyeti olanlar gibi biri. Sen diyorsun Atatürk niye kaçıp gitmedi. Atatürkle alakası olmayan, Kuvayi Milliye ruhundan zerre haberi olmayan biri.

Tek dertleri ucuza elektronik almak. Yarın çıksın elektronik ucuzlasın (Arabistan gibi mesela) ama tam ABD mandası olunacak densin kabul edecek tipler bunlar. AKP nesli işte. Hayatları AKP'den ibaret. Dillerinde Atatürk var ama 3 tane Atatürk devrimi sayamazlar.

Dünya harbi sonunda sarayın yarısından fazlası Avrupa'ya kaçmıştı bile. İktidar ile devleti ayırt edemeyenler İngiliz mandacılığı peşinde koşarken Mustafa Kemal ve generalleri ve diğer sivil liderler saraya uyup vatanlarından nefret etmek yerine kurtarmayı seçti. Ama işte yanlış yapmışlar. Zira AKP nefreti yüzünden İngiliz mandacılığı çıktı 1 asır sonra, yeniden.

• Hepsi üst üste geliyor  

• gcb1903 kullanıcısına yanıt

Bırak da, o karar versin kime ne dert anlatacağını. Sen burada insanlara “beğenmiyorsan şuraya git” dediğinde, ben sana ne dedim :

O muhteşem aklını kendine sakla.

Sen kimsin ki insanların nerede yaşayacağına, kim ne derdini anlatacağına karar veriyorsun :)

Benim derdimin bir teknolojik ürünü uygun fiyata almak olmadığını, karşımdaki makul bir insana anlattım. Sana mı ? Sana gerek görmüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yabancı marka ülkeden niye çıksın arkadaş.
    Devlet, şirketin karşısına yeni yeni, çeşit çeşit vergilerle de çıksa adam (ek vergiyi) ürününün hizmetinin fiyatına yansıtıp -kazancından vereceği vergiyi- o ülkenin tüketicisinin cebinden ödemesini bilir.

Gün sonunda (yıl sonunda) istediği miktarda kârı kendi ülkesine yine götürüyor.

Tek zararı 100 satış yapacaksa 80-90 satış yapıyor. Adam başı karı azalmayıp satışları azalıyor olmalı. (çok kişiye ulaşıp aynı karı yapmaktansa az satıp aynı karı yaparım diyor)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.