Şimdi Ara

Türkiye'de çok pahalı olduğu için Yurtdışından NİKON D90 aldım.. Deneyimlerimi paylaştım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ebay'dan ben de arada sırada alışveriş yapıyorum ama dslr almak ciddi cesaret işi. Aldığınız cihazda bir sorun çıkarsa iade etmeniz çok meşakketli olabilir hatta gümrük bedelini geri alabilirmisiniz bilmiyorum.

Bu arada ebaydan alışveriş yapanlar posta yolunu kullansınlar derim. FedEx, UPS, DHL vs. ile getirirseniz çok güzel sürprizlerle karşılabilirsiniz

@hakan456
    d90 alanların video çekimi ile ilgilendiklerini sanmıyorum. Ben ilk aldığımda bir defa meraktan çekmiştim O paraya full frame makine alman imkansız. d90'ın eksi olarak gördüğüm tek yanı manuel lensler ile poz ölçümü yapmaması. Bunun dışında ilk çıktığı günden bu yana sorunsuz olması, iso performansının iyi olması, AF lensler ile AF yapabilmesi(gövde af motoru), üst bilgi ekranı olması, flash commander olması, vizörü ve gövde yapısı ile oldukça yeterli bir cihaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: cwr

quote:

Orijinalden alıntı: Hakan456

beyler bu alet neden bu kadar pahalı? fullframe bile değil.. 12mp 720p vide çekiyor.. daha iyi 5100 ve 3200 den bile pahalı.. nerdeyse 5200 le aynı fiyat.. hb de 2.200tl.. bilmediğim nesi var bu aletin?

d90 u tuttuktan sonra 5100 ü tutunca verdiği his hiç iyi olmayacaktır sanırım. Üstelik 3100-5100de af motoru da mevcut değil, üst ekranları yok

anladım sırf tipi için kazanıyor

3200 a battery grip takınca da aynı zevki verir kanımca.. ama af motoru d90 da tümleşik 3200 de de lensin içinde..bu da pek bir getiri sağlamıyor neticede..

2 cihazın sensörüde aynı ama d90 da az megapixel olması ışığın daha iyi girmesini sağlıyor.. ancak d3200 de de mp yi düşürürsek yine d90 nın avantajı kalmıyor..

yanlış mıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

beyler bu alet neden bu kadar pahalı? fullframe bile değil.. 12mp 720p vide çekiyor.. daha iyi 5100 ve 3200 den bile pahalı.. nerdeyse 5200 le aynı fiyat.. hb de 2.200tl.. bilmediğim nesi var bu aletin?

d90 u tuttuktan sonra 5100 ü tutunca verdiği his hiç iyi olmayacaktır sanırım. Üstelik 3100-5100de af motoru da mevcut değil, üst ekranları yok

3200 a battery grip takınca da aynı zevki verir kanımca.. ama af motoru d90 da tümleşik 3200 de de lensin içinde..bu da pek bir getiri sağlamıyor neticede..

2 cihazın sensörüde aynı ama d90 da az megapixel olması ışığın daha iyi girmesini sağlıyor.. ancak d3200 de de mp yi düşürürsek yine d90 nın avantajı kalmıyor..

yanlış mıyım?

Yanlışsın dostum

mp değiştirerek aynı etkiyi elde edemezsin. Makineden mp düşürmekle bilisayarda resize etmenin bir farkı yoktur.

Gövdede Af motoru olmayınca Af-s harici lensler ile otomatik odaklama yapamazsın. Af-s lenslerin fiyatı yüksektir.

Gövdede flash commander olmayınca ekstra ekipman kullanmadan harici flaşı uzaktan tetikleyemezsin.

Bilgi ekranıda baya işe yarıyor.

D90'ın yerine alıcak makine D7000'dir d3200 değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenGiDeR -- 29 Aralık 2012; 19:52:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

quote:

quote:

quote:

yanlış mıyım?

Yanlışsın dostum

mp değiştirerek aynı etkiyi elde edemezsin. Makineden mp düşürmekle bilisayarda resize etmenin bir farkı yoktur.

Gövdede Af motoru olmayınca Af-s harici lensler ile otomatik odaklama yapamazsın. Af-s lenslerin fiyatı yüksektir.

Gövdede flash commander olmayınca ekstra ekipman kullanmadan harici flaşı uzaktan tetikleyemezsin.

Bilgi ekranıda baya işe yarıyor.

D90'ın yerine alıcak makine D7000'dir d3200 değil.

Anladim sagol ama hala o kadar parayi haketmedigini dusunuyorum

• Ne kadar para?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

Ne kadar para?

Hb de 2.200 gibi birseydi

• O kadar değil :) Nerdeyse hiçkimse resmi-garantili dslr almıyor.
  • Arkadaşlar konu açılalı 3 sene olmuş, dikkat edelim :)
  • quote:

http://www.hepsiburada.com/liste/nikon-dslr-d90-kit-18-105mm-vr-123mp-30-slr-dijital-fotograf-makinesi/productDetails.aspx?productId=bd96116&categoryId=1100301

distribütör fiyatları her marka/model için yüksek zaten. Yanlız d3200 ile kıyaslamak pek mantıklı değil. Zaten yurtdışındada d90 daha pahalı. Eğer video vs. gibi özellikler ile ilgilenmeyen sadece fotoğraf çekmek isteyen birisi için d90'ın çok daha avantajlı olduğunu düşünüyorum.

-pentaprism vizör (d3200 pentamirror)
    -daha büyük vizör
    -daha hızlı seri çekim
    -auto-bracketing
    -üst bilgi ekranı
    -gövde üzerinde daha fazla tuş (daha hızlı ayar değişikliği)
    -daha ergonomik gövde
    -gövde üzerinde af motoru (bir çok af lensi kullanabilme imkanı)
    -gövde üzerinde flash commander ( uzaktan flash tetikleyebilme, özellikle makro için ring flashda bütçe dostu olur)

ben 4 yılda bir yada iki tane video çektim mesela. Hatta evde video kamerada var 7-8 senedir bir tane kaset doldurmadı :) Şimdi benim gibi adamın neyine gerek video kaydı, harici mikrofon girişi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenGiDeR -- 31 Aralık 2012; 0:31:22 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.