Şimdi Ara

Türkiye'de ve İzmir'de DvB-T(Dijital karasal yayın )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese mrb.Konuyu açmamın sebebini yazmakla başlamak istiyorum.Uzun zamandır Dvb-t modülatörlü cihaz alıp merakımı gidermek istiyordum.Nihayetinde, bir çok deneme yapmış ve bir türlü yayın alamamış Necoinside nickli arkadaşımdan bir tane dvb-t uyumlu usbli bir cihaz aldım. Bir kaç denemeden sonra(deneme dedimse öyle iki dakikada olmuyor haberniz olsun.Her bir tarama minimum 25-30 dakika alıyor.Sabırla beklemek lazım aksi takdir de P4 2.4 cihaz bile kasıyor.) İzmir Ballıkuyu'da TRT Turk kanalının sinyalini aldım.Üzerinde bir adını bilmediğim trt radyolarından biri. Bir yandan sevindin(Merakımın cevabını buldum) bir yandanda üzüldüm(Tam 2 senedir test yayını yapılan bir sistemin hala bir neticeye nihal bulmamıştı). Şimdi şunu sorarak bir tartışma başlatmak istiyorum.Bizim ülkemizde neden hep böyle abidik gubidik işler oluyor.Bir sistemin uygulanması iki sene alır mı? Sanki herkesin evine dijital karasal kanalın kendisini getiriyorlar yaw...Son olarak şu temennide bulunmak istiyorum; ne olur Allahım; bizi bizim insanımızdan koru..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MardinLion -- 22 Kasım 2008; 3:16:38 >

• Karasal Dijital yayın için verilen tarih 2012 ya da 2014
  • quote:

Orjinalden alıntı: fıratbozkurt

Karasal Dijital yayın için verilen tarih 2012 ya da 2014

Arkadaşım bu söyledinde küçükde olsa bir hata var. 2014 yılına kadar tamamen geçilceği söyleniyor. Yani şu anda en azından 6-7 kanalın bu sisteme geçmiş olması gerekir. Avrupada ise bir çok devlet nerdeyse tamamne geçişi sağlamış durumda.
  • Mardinlion arkadaşım hala ballıkuyu dan sinyal alabiliyormusun?Ben Bornova'dan alamıyorumda.
  • bu sistemin maliyetinin çok büyük paralar ettiği söyleniyor. Ülkemizde uygulanması muhtemelen çok ileride olacak, belki de vazgeçilecek..Millet artık IPTV gibi teknolojilere falan geçiyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: CΛRNIVΛLE

bu sistemin maliyetinin çok büyük paralar ettiği söyleniyor. Ülkemizde uygulanması muhtemelen çok ileride olacak, belki de vazgeçilecek..Millet artık IPTV gibi teknolojilere falan geçiyor..

Aynı fikirdeyim, ölü doğdu gibime geliyor.
  • Burası Türkiye kardeşim herşeyi enson biz kullanırız önce başkaları kullansın eskitsin ondan sonra bizede sıra gelir
    Millet yeni tecnolojiye geçsin hele biz önceki sisteme anca geçeriz
  • quote:

Orjinalden alıntı: engin1975

Burası Türkiye kardeşim herşeyi enson biz kullanırız önce başkaları kullansın eskitsin ondan sonra bizede sıra gelir
    Millet yeni tecnolojiye geçsin hele biz önceki sisteme anca geçeriz

• Express TV kartı (AVerMedia HC81R PCI-e Hybrid DVB-T) kullanıyorum.
    İzmir-Çiğli de 3 senedir DVB-T yayınına rastlamadım.
    İzmirde DVB-T yayınlarının son durumu hakkında bir bilgi de bulamıyorum.
    Sanıyorum senelerdir değişen birşey yok.

Türkiye'de ve İzmir'de DvB-T(Dijital karasal yayın )
  • dijital karasal yayın test yayınları ankarada başladı yıl sonu itibari ile de daha da yaygınlaşacak tüm bunlara rağmen neden millet yüksek rakamlar vererek receiver alıyor anlamıyorum 3,5 ay için değmez bence yazık verilen paralara ..
  • uydudaki özgürlüğğü ve kabnal sayısını karasal yayınlarda bulmayacaksınız. Elbette karasal yayınlarında bazı avantajları olacak. Tavsiyemiz bu sistemleri destekleyen uydu alıcısı almaktır. şu annda hem uydu hem karasal yayınları destekleyen uydu markaları var ( gigablue) Bunlar da ister uydu yayıonlşarını ister karasal vey kablolu yayınları izlemeniz mümkündür.
  • Hem uydu hem karasal yayınları destekleyen uydu cihazı almak için şuan erken. Zamanı gelince fiyatlar düşer. Gigablue gibi pahalı cihazlara sırf DVB-T2 desteği var diye para vermeyin. Gün gelecek 100TL'ye hibrid uydu alıcıları satılacak.
  • dx.com da 46 usd dvb-t2 karasal yayın alıcının siparişini vermeyi düşünüyorum,
    okuduğuma göre 13 ocak 2014 izmirde karasal yayına geçiş tarihiymiş.

geç kalmayayım dedim.

eğer olumulu olursa,
    aracımdaki dvd/navigasyonon/tv için mobil tuner (99usd) alacağım.

aslında pc için olan usb bağlanrılı t2 buldum, 26 usd,
    onu önce alıp ucuz deneme yapsam dahamı iyi olur?

bu akşam bir düşüneyim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.