Şimdi Ara

Türkiye Haritaları [Başarsoft & TeleAtlas & Navteq] Karşılaştırma. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
8
Favori
43.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DD252Admin

Selamlar Arkadaşlar;

Yaklaşık 1 aydır hem kendi konularıma, hem de destek vermeye çalıştığım firma konularına gereken ilgi ve özeni gösteremedim.
    Aile içindeki ciddi rahatsızlıklar, yakın büyüklerimizden ikisininin birer hafta arayla kaybetme sonucuyla noktalanan hastane/tedavi süreci sonrasında yine ailevi nedenlerle gereken hızlı ikamet değişikliği sonucu manevi olarak ancak toparlanıp düzene girme sürecine başladık.
    Bu gün evimi taşıdım ve PC başına oturabildim.,
    Önümüzdeki günlerde daha sık paylaşımlarda bulunacağımızı umuyorum.
    İhmal ettiğim dostlarımdan özür diliyorum; anlayışınız için teşekkürler.
    Sevgi ve saygılarımla.

Hocam başınız sağolsun, Allah sabır versin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Selamlar Arkadaşlar;

Yaklaşık 1 aydır hem kendi konularıma, hem de destek vermeye çalıştığım firma konularına gereken ilgi ve özeni gösteremedim.
    Aile içindeki ciddi rahatsızlıklar, yakın büyüklerimizden ikisininin birer hafta arayla kaybetme sonucuyla noktalanan hastane/tedavi süreci sonrasında yine ailevi nedenlerle gereken hızlı ikamet değişikliği sonucu manevi olarak ancak toparlanıp düzene girme sürecine başladık.
    Bu gün evimi taşıdım ve PC başına oturabildim.,
    Önümüzdeki günlerde daha sık paylaşımlarda bulunacağımızı umuyorum.
    İhmal ettiğim dostlarımdan özür diliyorum; anlayışınız için teşekkürler.
    Sevgi ve saygılarımla.

Sayin DD252Admin,

Başınız sağolsun. Allah rahmet eylesin kayıplarınıza, geride kalanlara da sabir versin.

Alim K.

• akucukpehlivan A kullanıcısına yanıt
    Selamlar,
    Teşekkür ederim Alim Bey. Başsağlığı dileyen Dostlar Sağolsun.
    Saygı ve sevgiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

1 Yıldan beridir antepe gelemediler onlarca yeni yol açıldı kapandı, ne bilim bir sürü değişiklik oldu halen tık yok, başarsoftta,

Sevgili Robinson Crusoe,

Sizin de aracılığınız ile çok ilginç bir projeden bilgi vereyim ve Antep için İftar Vakti diyeyim.. :-)) Şaka Şaka !!

5 Kasım 2014 tarihinde çok iyi bir fiyat vererek kazandığımız bir ihalede, Antep, Erzurum, Elazığ, Afyon ve Yalova illerinin köyleri dahil tüm beldeleri için (Sadece Erzurum Büyükşehir sınırılarında, köyleri çok fazlaymis!) tüm binaların Ulusal Adres Veritabanı bilgilerinin bina bina, bağımsız bölüm detayına kadar, işyeri, resmi, mesken kırılımlarında detayları ile hassas olarak koordinatlandırılması işine başladık. Proje 25 Kasım'da başladı. 25 Aralıkta teslim edildi. Şimdi de hataları ayıklıyor ve final kabullerin yapılmasına hazırlanıyoruz.
    Bu projenin adı: MAKS Mekansal Adres Kayıt Sistemi.

Bu sayede bu 5 ilde zaten var olan çalışmalarımız köylere kadar bina bazına inmiş olacak. Yani Navigasyonda büyük bir sıçrama yaratacağız.

Şanslısınız, 81 il merkezinden bu 5 il dışında henuz bu detayda çalışılmış yer yok. Biz firma olarak il ilce merkezlerinde bu calismalari yapıyorduk biliyorsunuz, ama hic bir zaman bu hassasiyette degildi. Mesela; Bina da kapı numarası yoksa sokaklarda, veri ekibimiz yok diyip girmeyebiliyordu. Ama şimbi bu şansımız yok, saha personelimiz tek tek bu bütün binaları girmek ve işlemek zorunda !

Projede çalışan toplam personel sayısı, Başarsoft merkez personel hariç an an 750 kişiye kadar çıktı. Proje esnasında 90 civarinda personelin elindeki tablet, ya düştü kırıldı, ya da köpekten kaçarken kırıldı, ya da çalındı.. oradan hesap edin macerayi !

Dolayısı ile

Antep ve diğer 5 il için iftar vakti :-)))

Bu veriler sanırım yaz öncesi sizlerle buluşmak olacak.

Sevgil ve Saygılarımla,

Alim K.

• quote:

Selamlar,
    Teşekkür ederim Alim Bey. Başsağlığı dileyen Dostlar Sağolsun.
    Saygı ve sevgiler.

Selamlar DD252Admin,

Bir önceki mesajda da gördünüz, şirket olarak son iki aydır biz de çok yoğunuz. Bu yüzden 2014/10 verilerini sizlerle paylaşamadım.

Yeni istatistiklerden kısa bilgiler;

1. Biliyorsunuz, artık Türkiye Mart seçimlerinden beri, neredeyse bir yıldır, 31 Büyükşehir belediyesine ve 970 ilçe merkezine sahip, 957 değil artık.
    Uygun görürseniz karşılaştırma istatistiklerine ilçe sayılarını koyalım derim. Başarsoft olarak 970 ilçenin tamamı bizde mevcut. Sanırım rakiplerimizden birisi 550+ diğeri de 450+ idi.

2. Yola ağı toplam uzunluğumuz 673 bin KM.

3. POI sayımız ise 1.587.638 adet.

4. Önemli bir kaç indikatör, karşılaştırmada yok bunlar; Nüfusun %87'sinin yaşadığı yerler haritalandırılmış, %81'i için ise Navigasyon verisi mevcut, ileri seviyede detaylı harita var yani !

Ektehttp://www.basarsoft.com.tr/harita-kapsami/
    linkinde bulunabilecek 2014.10 verilerini anlatan dokumanin ikinci sayfasini da yükledim. Daha fazla bilgi oradan edinilebilir.

Saygılarımla,

Alim K.
     Türkiye Haritaları [Başarsoft & TeleAtlas & Navteq] Karşılaştırma.

• quote:

Orijinalden alıntı: akucukpehlivan

quote:

1 Yıldan beridir antepe gelemediler onlarca yeni yol açıldı kapandı, ne bilim bir sürü değişiklik oldu halen tık yok, başarsoftta,

Sevgili Robinson Crusoe,

Sizin de aracılığınız ile çok ilginç bir projeden bilgi vereyim ve Antep için İftar Vakti diyeyim.. :-)) Şaka Şaka !!

5 Kasım 2014 tarihinde çok iyi bir fiyat vererek kazandığımız bir ihalede, Antep, Erzurum, Elazığ, Afyon ve Yalova illerinin köyleri dahil tüm beldeleri için (Sadece Erzurum Büyükşehir sınırılarında, köyleri çok fazlaymis!) tüm binaların Ulusal Adres Veritabanı bilgilerinin bina bina, bağımsız bölüm detayına kadar, işyeri, resmi, mesken kırılımlarında detayları ile hassas olarak koordinatlandırılması işine başladık. Proje 25 Kasım'da başladı. 25 Aralıkta teslim edildi. Şimdi de hataları ayıklıyor ve final kabullerin yapılmasına hazırlanıyoruz.

Bu sayede bu 5 ilde zaten var olan çalışmalarımız köylere kadar bina bazına inmiş olacak. Yani Navigasyonda büyük bir sıçrama yaratacağız.

Şanslısınız, 81 il merkezinden bu 5 il dışında henuz bu detayda çalışılmış yer yok. Biz firma olarak il ilce merkezlerinde bu calismalari yapıyorduk biliyorsunuz, ama hic bir zaman bu hassasiyette degildi. Mesela; Bina da kapı numarası yoksa sokaklarda, veri ekibimiz yok diyip girmeyebiliyordu. Ama şimbi bu şansımız yok, saha personelimiz tek tek bu bütün binaları girmek ve işlemek zorunda !

Projede çalışan toplam personel sayısı, Başarsoft merkez personel hariç an an 750 kişiye kadar çıktı. Proje esnasında 90 civarinda personelin elindeki tablet, ya düştü kırıldı, ya da köpekten kaçarken kırıldı, ya da çalındı.. oradan hesap edin macerayi !

Dolayısı ile

Sevgil ve Saygılarımla,

Alim K.

Gerçekten harika bir haber, uzun süredir bu konudan muzdariptim, artık dile bile getirmiyorumdum ama şimdi böyle bir haber veriyorsunuz,

Umarım bu sıçrama diğer illerede yansır,

Ayrıca 750 kişi çok büyük rakam kolay değil o kadar insanı yönetmek yönlendirmek çalıştırmak, ne kadar emek verildiğinin bir göstergesi bu şimdi daha iyi anlıyorum sizi saha ekiplerinin işi gerçekten kolay değilmiş,

Eğer Gaziantep e siz gelirseniz buyrun misafirim olun,

• Alim bey merhaba
    Çalışmalarınızdan dolayı sizleri kutluyorum çok teşekkürler biz kullanıcılarda bu nimetlerden fazlasıyla yararlanıyoruz.
    sizin anlatmış olduğunuz Maks çalışmaları bazı belediyelerdede var sanırım bende Kayseri'de yaşıyorum ve belediyenin
    Coğrafi bilgi sistemleri diye bir sitesi var http://cbs.kayseri.bel.tr/Rehber.aspx burdan çok yararlanıyorum sadece
    bina ismi ve mahalle ismi ile adresi bulabiliyorum ve Eczane gibi önemli yerleride çok basit şekilde bulabiliyorum.
    Ayrıca Androit uygulaması ile telefondanda yararlana biliniyor.
    Böyle hayatı kolaylaştıran şeyleriçin çalışan sizlerede kolaylıklar dilyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: akucukpehlivan

quote:

Sevgili Robinson Crusoe,

Dolayısı ile

Sevgil ve Saygılarımla,

Alim K.

Gerçekten harika bir haber, uzun süredir bu konudan muzdariptim, artık dile bile getirmiyorumdum ama şimdi böyle bir haber veriyorsunuz,

Umarım bu sıçrama diğer illerede yansır,

Ayrıca 750 kişi çok büyük rakam kolay değil o kadar insanı yönetmek yönlendirmek çalıştırmak, ne kadar emek verildiğinin bir göstergesi bu şimdi daha iyi anlıyorum sizi saha ekiplerinin işi gerçekten kolay değilmiş,

Eğer Gaziantep e siz gelirseniz buyrun misafirim olun,

Evet Sevgili Robinson_Crusoe,

Davetiniz için çok teşekkürler ! Gelirsem bir kaç gün öncesinden haber veririm mutlaka, ama kisa süre içinde epey zor.

Ek bilgi vereyim:
    Projenin merkez tarafında yaklaşık 150-200 kişi çalışmakta. Her binanın yakından, uzaktan ve yandan üç resmi çekiliyor, bazı binalarda ziller çekiliyor.. (Basıp kaçma yok.. basıp açın diyoruz.. içerde bağımsız bölüm adet kontrolü yapılıyor, bunlar Navigasyona girilmez tabi :-))

Gerçekten zor bir iş, maalesef bu 750 kişiyi bizim merkez ofisinden kimse tanımıyor. Hepsi yerel personel, yani o illerde yaşayan kişiler, dolayısı ile proje bu sayede çok daha etkin, hizli yapılabiliyor.

Navigasyonda en büyük kalite göstergesi biliyorsunuz güncelleme sıklığı aslında, bunu da büyükşehirlerde yılda bir en az yapmaya çalışyoruz (artık 30 büyük şehir var!) Ama köyler ve tüm binalar dediğiniz zaman artık akan sular duruyor..

Bakalım, daha bu proje Türkiye'nin %5'i ve pilot proje. Devlet baba ek bütçe çıkartır ve diğer illeri de ihale etmeye devam ederse, bizler de kazanabilirsek yine devam etmeye çalışacağız.

Hayırlısı diyelim !

Saygılarımla,

Alim K.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakanblackrock

Arkadaşlar Piranha Infiniti HD cihazıma IGO dosyalarını kopyaladım.başarsoft harita ve poi ler çok iyi gerçekten. fakat şehir içlerinde hata veriyor. Bununla ilgili bilgisi olan varmı?

Sevgili HakanBlackrok,

Cihazinizda önceden orijinal yüklü gelen navigasyon Ndrive mi idi? Lisanslı ürün farklı ise şu an yaptığınız yükleme kanuni ve haklı bir yükleme değil demektir.
    Eğer bu tür bir yükleme yaptıysanız bize harita ve yazılım lisansı borcunuz bulunmaktadır :-)

Bu borcu ödemek isterseniz sizden ricam, 50 TL'lik giysi veya ayakkabı türü bir giyeceği temin edip, Başarsoft adı geçmeden bile olur!, kendi adınıza, en yakın yetiştirme yurduna iletmenizi rica edeceğiz.

Bu karda kışta çok sevineceklerdir !

:-)))

Yok zaten orijinalinde Başarsoft IGO yuklu idiyse, yine de yapabilirsiniz bunu :-)))))

Saygılarımla,

Alim K.

• Başarsoft valla hep yoğun :) her soruna bir yanıtta var bende çok yazdım ama sıkıntı geldi,başka illlere gerek bile yok bir yolunuz düşsün ikitelliye veya pendik bostancıya bulun bakalım adresi E5 te bile hala yan yol hataları var,tmc deseniz işe yaramıyor maalesef. Tıkanık yere gelince biliyor tıkandığını Onlarda olur inşallah ama çok sık rakiplerin araçlarını görüyoruz artık.

• Ben tmc için yandex kullanıyorum tmc verileri başarsoft tan kat kat üstün.herkeslere de tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmkansız -- 14 Ocak 2015; 20:23:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gps.navigation

Başarsoft valla hep yoğun :) her soruna bir yanıtta var bende çok yazdım ama sıkıntı geldi,başka illlere gerek bile yok bir yolunuz düşsün ikitelliye veya pendik bostancıya bulun bakalım adresi E5 te bile hala yan yol hataları var,tmc deseniz işe yaramıyor maalesef. Tıkanık yere gelince biliyor tıkandığını Onlarda olur inşallah ama çok sık rakiplerin araçlarını görüyoruz artık.

Merhaba gps.navigation;

her şeye yanit derken neyi kastettiniz anlamadim dogrusu. Forumda sorulara cevap vermemiz mi iyi bir seydi ? Yoksa vermemek mi? Detaylı cevap vermek mi iyi bir seydi, yoksa detayları vermemek mi??

Ama ben yine de ileteyim detayli cevaplari, ki yillardir yaptigimiz seyi degistirmeyelim...

Ekibimizden gelen bilgiler aşağıdaki gibi;
    Pendik ilçesi son Saha gezmesi: 29.05.2014 / yayın data seti 2014 07
    Yani eger 2014.7 veya 10 yuklu ise Pendikte sorun yaşamamalısınız.

Bostancı(Kadıköy)
    son saha gezmesi : 24.10.2014 / yayın data seti 2015 03 / Haritalarımızda yayına henüz çıkmadı
    Eğer onumuzdeki aylarda güncelleme yaparsanız, Bostancı'da sorunların giderilmiş oldugunu göreceksiniz.
    İkitelli (Küçükçekmece ) son saha gezmesi : 30.08.2013 / yayın data seti 2013 10 / Planlanan saha gezmesi 2015 Nisan-Mayıs aylarında
    Bunun icin de 2 sonraki harita güncellemesini beklemeniz gerekiyor.

TMC:
    RDS TMC konusunda Radyo kapsamasının limitlerinden dolayi oncelikli olarak buyuk arterler yayınlanabiliyor. Kaldı ki, bu ozel bir algoritma ile calisildi. (tum istanbulda 300-400 arter ve event bilgisi)
    Online TMC deniyor iseniz, (Akıllı Telefonlarınız ve tabletleriniz için) burada da TMC location table dedigimiz teknolojinin harita üzerindeki limitleri ile sınırlıyız (Tüm istanbulda 900-1200 arter ve event bilgisi)
    Eger daha hassas bir trafik beklentiniz varsa,yine Akıllı Telefon ve Tabletler için;

1. BaşarTrafik (Ücretsiz)
    2. Yandex (Ücretsiz) öneririz. Malum artık Yandex haritaları da, aslında 2014 yılı başından beri, Başarsoft haritalarını kullanıyor.

Rakiplerin araçları ile ilgili bari yorum yapmayayim, yoksa yine her şeye bir cevap var dersiniz :-)

Saygılarımla,

Alim K.

• quote:

Orijinalden alıntı: İmkansız

Ben tmc için yandex kullanıyorum tmc verileri başarsoft tan kat kat üstün.herkeslere de tavsiye ederim.

Merhabalar Sayin İmkansız,

Bir önceki mesajda ilettiğim gibi aslında;

Online XML Traffic, Yandex'teki Trafigin tam adi bu, en ust seviye detayda trafik bilgisi sunabilme yetenegine sahip.
    Bu bilgi, alttaki haritanin da iyi olmasi ile en yuksek degere ulasir. Yandex'in tedarik etmis oldugu trafik bilgileri (Arac Takip Sistemi Sirketlerinden) bizim haritaları kullanan sirketlerdir. Gelen bilgiler de yine Başarsoft haritası uyumlu gelir. Yani mesela altta açılmış bir bulvar var, sizin altlık haritanızda yok, ama oradan tonla araba geciyor, trafik bilgisi geliyor.. Kullanamaz harita şirketi.

Yandex, şu anda altlık ve teknoloji olarak Başarsoft haritalarını sunmaktadır. 2014 Mart ayı civarında haritalarımız yayına çıktı. Bunu resmi olarak duyurmadık aslında ama, artık harita.yandex.com.tr ekranında altta Başarsoft yazısı çıkınca bunu yüksek sesle telaffuz etmekte sorun kalmadı.

Demem şu ki;

1. Bizi hem bizim haritalarımızla karşılaştırıyorsunuz, altlık olarak..
    2. Hem de Fiber internet ile ADSL baglantısını karşılaştırır gibi iki farklı teknolojiyi karşılaştırıyorsunuz.

Kendi içinde bakarsak; akıllı telefon kullanıp, internet paketine sahipseniz, Yandex veya BaşarTrafikte gördüğünüz trafik ve rotalama kalitesini PND dediğimiz El GPS'leri ve TMC kablolu teknoloji ile karşılaştırmak uygun değildir diyebiliriz.

Sizlere Başarsoft haritalı, keyifli navigasyonlar dilerim..

Saygılarımla,

Alim K.

• Zaten sağlıklı olarak çalışan yandexin tmc verilerinde neden aylardır dengesizlik yaşıyoruz belli oldu sanki

• quote:

Orijinalden alıntı: gps.navigation

Zaten sağlıklı olarak çalışan yandexin tmc verilerinde neden aylardır dengesizlik yaşıyoruz belli oldu sanki

iyiymiş bu ... hep kullanayım ben de

• Selamlar,

Başarsoft'tan bildirilen son bilgilere göre Ana Mesaj içerisindeki Karşılaştırma Tablomuz Güncellenmiştir.

Kendilerine Teşekkür ederiz
  • Konuya uzak kaldım, yeni haritamı çıktı yakın zaman da?
  • Merhaba arkadaşlar Megane 2 aracımda Navigold cihazı var fakat navigasyon (SD KART )kartı yok İnternetten indirdiğim Başarsoft yazılımını yüklesem bu cihazda çalışır mı teşekkür ederim.
     Türkiye Haritaları [Başarsoft & TeleAtlas & Navteq] Karşılaştırma.
  • başarsoft haritasını kullanan navigasyon cihazım, bir de here drive+ yüklü nokia lumia telefonum var. ankara'da bazı yeni yollar yüklenmiş mi diye denemek istedim..kontrol ettiklerim malazgirt bulvarı (odtü yolu), cumhurbaşkanlığı sarayının olduğu cadde ankara bulvarı ve batı bulvarı..

başarsoft'ta hepsi yüklüyken here drive'da sadece batı bulvarında eksiklik gördüm..tabi poi konusunda hale eksikliği var here maps'in..

benim sormak istediğim ilerde almayı planladığım tomtom cihazlarının kullandığı tele atlas haritasını kontrol edebileceğim bir link var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerbuga -- 7 Şubat 2015; 14:04:26 >
  • Ben artık sadece here kullanıyorum İzmirde, gayet yeterli. Başarsoft poi bakımından iyi olmasına rağmen, izmire yeterli destek sağlamıyor, hele garmin cihazlar çok gezdiriyor, cihazı söktüm, kenara koydum, geçen baktım, açılmıyor bile, napalım, açılmasın. Eşrefpaşadan konaka indirmiyordu

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.