Şimdi Ara

Türkiye Haritaları [Başarsoft & TeleAtlas & Navteq] Karşılaştırma. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
8
Favori
43.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aresefe

karayollarının sitesinde toplam karayolu uzunluğu 65 382km olarak gözüküyor, bu rakama stabilize ve toprak yollar eklenmiş
    harita firmalarının verilerine göre Türkiye'de 600.000 km civarı yol var
    gidiş geliş hesaplasan bile 600.000 yapmıyor
    burada bir hata olabilir mi?

Şehiriçi yollar, orman ve köy yolları o rakama dahil değil. O rakamda sadece karayollarının sorumluluk alanı var hocam.
    Harita sağlayıcılar arasında şehiriçi ulaşımda kalite-kapsam farkı ortaya çıkıyor. Yeni yerleşim alanlarının tanımlanması ve değişen sokak-cadde adlarının güncellenmesi önemli. Bunu en hızlı ve en kapsamlı yapan şu an için Başarsoft.

Düzenleme: @ogoksel adlı arkadaşımız da zaten Karayollarının sitesinden alıntı yapıp druma açıklık getirmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulaş-ım -- 18 Mart 2013; 14:55:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DD252Admin

quote:

Orijinalden alıntı: jetressive

....
    bu veriler daha sonradan artar dimi
    ben araştırma yapmadan teleatlasınkini şipariş verdim bakalım nasıl çıkacak :)

Tabii ki artacak; her güncellemede bu veriler artarak geliyor, sitelerine bakıp buraya aksettiriyoruz.

Teleatlas demek TomTom demektir; TomTom cihaz kullananlar aradıklarını bulabiliyor. Tabii TA haritalar Başarsoft kadar kapsamlı değil ama yolda kalanı da görmedim.

Aradığı yeri bulamayan Google Maps'den koordinatlarını bulup cihaza girip yolunu buluyor yani

Not: Özelden de farklı bir şey sormuşsunuz, yanıtladım.

Next ye-g 515 664 mhz. Atlas 5 igo Primo 2.0.1
    sonradan karar değiştirip bunu aldım
    saygılarla

• quote:

quote:

quote:

....

Tabii ki artacak; her güncellemede bu veriler artarak geliyor, sitelerine bakıp buraya aksettiriyoruz.

Teleatlas demek TomTom demektir; TomTom cihaz kullananlar aradıklarını bulabiliyor. Tabii TA haritalar Başarsoft kadar kapsamlı değil ama yolda kalanı da görmedim.

Aradığı yeri bulamayan Google Maps'den koordinatlarını bulup cihaza girip yolunu buluyor yani

Not: Özelden de farklı bir şey sormuşsunuz, yanıtladım.

Next ye-g 515 664 mhz. Atlas 5 igo Primo 2.0.1
    sonradan karar değiştirip bunu aldım
    saygılarla

Hayırlı olsun; Fiyat Performans oranı yüksek bir cihazdır

• quote:

......
    TomTom cihaz kullananlar aradıklarını bulabiliyor. Tabii TA haritalar Başarsoft kadar kapsamlı değil ama yolda kalanı da görmedim.
    ......

Evet haklısınız. Özellikle şehirlerarası yollarda neredeyse tüm harita sağlayıcılarda problem yok. Karayollarının sorumluluk alanlarında hemen her veri sağlayıcı başarılı.

Sadece şehiriçinde ve bazı belde-mezralarda sıkıntı oluyor. BaşarSoft sokak-cadde adlarında değişim olursa bunu genelde en hızlı olarak güncelleyen firma. Bir de büyükşehirlerde kapı numaralarına kadar işaretli olması önemli bir avantaj. Zira; Ankara-İstanbul gibi uzun cadde-sokaklara sahip ve tek yön uygulamanın çok olduğu yerlerde kapı numaraları çok çok önemli. Aradığınız sokağı buldunuz diyelim, kapı numarası işli değilse mecburen sokağın ortasını işaretliyorsunuz, ya da tahmin yürütüp işaretliyorsunuz. Eğer gitmeniz gereken kapı numarası işaretlediğiniz yerde değil de oraya uzakta bir yerse ve araya banket engelli cadde-tek yön yol giriyorsa yandınız. Büyükşehirde bu durum insanı çileden çıkartır.
    Büyükşehirlerde bazı önemli sitelerin adları da işlenmemişse adres bulmak yine zorlaşabiliyor.

Bir de bazı kestirme dağ yolları falan çok önemli olabiliyor. Ben bugüne kadar TA'da işli olmayan ve Başarsoft'ta görünen bazı dağ-orman yolları sayesinde çok rahat ettim. Bir de Denizli'ye gittiğim zamanları hiç unutmam, elimdeki cihazda 6 ay öncesine ait T.A. harita vardı ve beni öyle bir yere yönlendirdi ki az kalsın ceza yiyordum. Güya 6 ay önce güncellenen haritada gösterilen yol 1 yıldan biraz daha uzun süre önce tek yöne çevrilmişti. Bu güncellemeler sanki tüm Türkiye çapında yapılmıyor ya da bir şekilde aksıyor.

• Şimdi TA'ın tamam, çok eksikleri, çok yanlışları vardı

Vardı diyorum çünkü son bir yıldır yaşadığım şehir itibariyle veya seyahat ettiğim Adapazarı, İzmit, Yalova, İstanbul (Ümraniye, Üsküdar, kozyatağı, Taksim, Eminönü, Beylikdüzü ve Fatih) ve Bolu üzerinde her türlü düzenlemenin kısa sürede yenilendiğini gördüm.

Çok kısa 2 örnek vereyim;

1- Taksim Projesi başladığı gün ilk kazma Cumhuriyet Caddesinde vurulmuştu değil mi? Yanlışım varsa İstanbullu arkadaşlarım düzeltsinler. Bu işten 1 hafta sonra ben İstanbula gittim. Tam da o civara; Harbiye tarafına...
    Yanımda İgo Primo ve TomTom cihazlarım var. Yola çıkmadan evvel her zaman güncellemelerimi kontrol ederim. iGO'da güncelleme yok dedi. TomTom Mapshare güncellemesi vardı onu yükledim.
    Geldim Harbiye'ye ; iki cihaz da açık, zaten İgo Primolu cihaz konsola çakılı (Next 525) sökülmesi mümkün değil. TomTom da camda asılı. Cumhuriyet caddesinden taksime gelirken TomTom sağa sapmamı önerdi. iGO cihazıma baktım düz devam diyordu. Bu arada benim TBS/TMC'm yok, almadım. Düz devam ettim 200 mt. sonra kocaman bir beton blokla yol bitti Aferim sana TonTon dedim.

Ne anlam çıkarmamız gerekiyor; bir yol değişikliği gösterilen önem ile 1 hafta içinde (ki ben bir hafta sonra bağladım cihazımı; belki daha önce işlenmiştir bilemem) işlenmiş olarak karşıma çıktı.

Ne yaptım; TomTom'un sözünü dinleyerek Elmadağ'ın arkalarından Dolapdereye indim; sonra ver elini çevre yolu, köprü, oradan otoban...

Bu istanbul için örnekti...

Bir diğer örnek; bundan 10 gün önce Kayınpeder ameliyat olacak Bolu'ya gidiyoruz. Bu defa kendi arabamla değil babamın arabasıyla gidiyorum. TomTom yine camda asılı, iPhone üzerinde de iGO çalışıyor; o da konsolda asılı yine.

D100 den saptık şehir içine , 2 ışık geçtik (bilen bilir Boluyu) TonTon dedi ki sola !!! iPhone cihazım düz gidiyor. Düz gittik, göbeğe geldik karşımızda Alüminyum panelden bir duvar...

Eee; Atatürk bulvarı kapatılmış... Sorduk ne zaman oldu bu iş dedik 2-3 ay oldu dediler, bilmiyorum söyleyenin yalancısıyım

Yine TonTon 'un sözünü dinleyip soldan efendi gibi yolumuza devam edip aradığımız adresi bulduk

Şimdi ben yorum yapmayayım; siz bir güzel düşünün oturduğunuz yerde... Hangi harita daha iyi daha kullanışlı.

Eminim Denizliye gitmiş olsaydım yine aynı tür örneklemeler yapardım size...

Sevgiler, saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DD252Admin -- 18 Mart 2013; 21:35:16 >

• quote:

Şimdi TA'ın tamam, çok eksikleri, çok yanlışları vardı

Vardı diyorum çünkü son bir yıldır yaşadığım şehir itibariyle veya seyahat ettiğim Adapazarı, İzmit, Yalova, İstanbul (Ümraniye, Üsküdar, kozyatağı, Taksim, Eminönü, Beylikdüzü ve Fatih) ve Bolu üzerinde her türlü düzenlemenin kısa sürede yenilendiğini gördüm.
    ......

Siz bu örnekleri verdikten sonra TomTom cihaz alıp deneyesim geldi hocam.

Gerçi T.A. haritalarını IGO yazılımda denesem de aynı şey olabilir ne dersiniz? Ben Denizli örneğinde; IGO yazılımla (My Way 8.x.x) TA ve Başarsoft denemesi yapmıştım. Tomtom yazılım+TA harita ile IGO+TA harita arasında farklılık olur mu acaba? Arada değişen tek şey yazılım. Ya da şöyle sorayım: TomTom cihazla ilgili bahsettiğiniz "Mapshare güncellemesi" nedir? 3-4 ayda bir çıkan büyük harita dosyasını mı günceller yoksa her çeyrekte çıkan haritaya ek güncelleme mi yar? Ben bu cihazları sadece mağazada elime alıp her seferinde en fazla 10dk kadar denediğim için yazılım+harita güncellemeleri nasıldır ve ne sıklıkla çıkar bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

quote:

Şimdi TA'ın tamam, çok eksikleri, çok yanlışları vardı

......

Siz bu örnekleri verdikten sonra TomTom cihaz alıp deneyesim geldi hocam.

Gerçi T.A. haritalarını IGO yazılımda denesem de aynı şey olabilir ne dersiniz? Ben Denizli örneğinde; IGO yazılımla (My Way 8.x.x) TA ve Başarsoft denemesi yapmıştım. Tomtom yazılım+TA harita ile IGO+TA harita arasında farklılık olur mu acaba? Arada değişen tek şey yazılım. Ya da şöyle sorayım: TomTom cihazla ilgili bahsettiğiniz "Mapshare güncellemesi" nedir? 3-4 ayda bir çıkan büyük harita dosyasını mı günceller yoksa her çeyrekte çıkan haritaya ek güncelleme mi yar? Ben bu cihazları sadece mağazada elime alıp her seferinde en fazla 10dk kadar denediğim için yazılım+harita güncellemeleri nasıldır ve ne sıklıkla çıkar bilmiyorum.

MapShare ile ilgili açıklama burada;
    http://www.tomtom.com/tr_tr/maps/map-share/index.jsp?WT.Click_Link=home_quick_link

Tabii ki ara güncellemeler var.
    1- Herhangi bir TomTom kullanıcısı tarafından yapılmış güncellemeler.
    2- Herhangi bir TomTom kullanıcısı tarafından ve TomTom tarafından onaylanmış güncellemeler.
    3- TomTom tarafından onaylanmış güncellemeler.

Şeklinde 3 seçenek var Mapshare özellikleri arasında.

Ben
    1- Herhangi bir TomTom kullanıcısı tarafından yapılmış güncellemeler'i seçtim; Tomtom tarafından onaylanmasına gerek olmadan bir kişi tarafından yapılan ve sisteme aktarılan (sisteme aktarım için cihazı kısa bir süre bilgisayara bağlamak gerekiyor; kendi hallediyor) tüm değişiklikleri alıyor cihaz.

Bu işlemi haftada 1 yapmak şart (Bence)

Diğer konu; iGO üzerinde çalışan TA R3 haritalar data olarak aynı diğer TomTom Maps ile ama cihaz destekli çok özellik var datanın üzerine etki yapan. Örnek Mapshare.

Tavsiye ederim tabii ki; bende Via serisi cihaz vardı (bilen bilir) satmıştım; şimdilerde Go 1005 kullanıyorum; yani yine vazgeçemedim TonTon'dan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Selam Arkadaşlar;

Üç büyük ve bilinen Harita Yazılımı için biraz araştırma yaptım. Elde ettiğim verileri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Not: Bazı bilgiler tam veya eksik olabilir; lütfen düzeltme için bilgilendirin. Araştıranlar için olabildiğince doğru bir paylaşım başlığı olsun.

Türkiye Haritaları [Başarsoft & TeleAtlas & Navteq] Karşılaştırma.

Selamlar,

Son istatistiklerimizi burada paylasayim istedim. IGO'ya gonderildi, yayina sanirim bir ay sonra ancak cikacaktir.
    Ana hatlari ile

Navigasyon verimiz Nüfusun neredeyse %81'ini kapsiyor artik. (Türkiye kentli nüfusu 2012 TUIK verilerine gore %75 civarinda)
    363 bin KM'si bizzat veri ekipleri ile üretilmiş ve güncellenmiş, 270 bin KM'si uydu ve GPS ler ile güncellenmiş toplam 633 bin KM akıllı yol ağımız var.
    Bir milyon 50 bin POI noktamiz var.

il ve ilce merkezlerinde kapsamamiz %99.97
    Belediyelerde kapsamamiz %95'e ulasmis durumda.

Artik yeni hedefimiz kapi numaralarinda aralik bilgisi vermek yerine, dogrudan kapinin onune getirmek olacak.

istatistik dokumanini da ayrica resim olarak paylasiyorum.

Saygilarimla,

Alim K.

• Bilgilendirme için teşekkürler Alim Bey;
    Diliyorum NNG tarafından tahmin ettiğiniz tarihte yayınlanır; yayınlandığı gün tablomuza verilerinizi güncelleyelim

Saygı ve sevgiler.

• quote:

Bilgilendirme için teşekkürler Alim Bey;
    Diliyorum NNG tarafından tahmin ettiğiniz tarihte yayınlanır; yayınlandığı gün tablomuza verilerinizi güncelleyelim

Saygı ve sevgiler.

Selamlar DD252Admin,

Arkadaslarim uyardi, henuz NNG'ye veriler gitmemis ve verilerin kodu 2012.3 degil, 2012.4 olacak dediler.
    Yayinlanma surecini tabiki paylasacagiz, tahminen Garmin kullanicilari bu verileri cok daha erken kullaniyor olacaklar.

Saygilar.

Alim K.
  • Arkadaşlar Navigasyon cihazlarında tek kriter içerideki yol km si değil. cihazın içindeki yazılım algoritma vb parametreler de önemli. bunun yanında cihazın kalitesi ve aksesuar olasılıklarını da göz önünde tutmak lazım.
    içeride yolların olmasının yanı sıra yollarda navigasyona ait verilerin olması da önemli dönüş yasakları alt üst geçişler vb.
    Tomtom türkiyeye ciddi anlamda yatırım yaptı ve sürekli güncelleme yapıyor. mapshare'in yanı sıra navigasyon cihazı kullanıp veri paylaşımına izin verenlerin datalarını isimsiz olarak toplayarak yeni açılan yolları vb otomatik olarak tesbit edebiliyorlar.
    Bunun yanı sıra türkiyede 2 tane tomtom Van geziyor ve yollardaki hız limitasyonu vb bilgileri topluyor.
    Tomtom van'ın nasıl birşey olduğu aşağıdaki linkten görebilirsiniz.
    http://www.youtube.com/watch?v=CuOkDEbsSCI
    işin özeti 3 firma da seve seve verilerini güncelleyecektir zira türkiye navigasyon pazarı açısından çok büyük bir lokma. beğendiğiniz kaliteli bir cihaza yatırım yapmakta fayda var tavsiyem çin işi aynı anda kırk işi yapan cihazlardan uzak durmanız.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemera

Arkadaşlar Navigasyon cihazlarında tek kriter içerideki yol km si değil.

tabiki değil, linkte garmin europe 2013.40 tan bir görüntü. km artıracağım diye kontrolsüz büyüdü, deniz üzerinden yol çizdiriyor son sürümde
     Türkiye Haritaları [Başarsoft & TeleAtlas & Navteq] Karşılaştırma.

• cihazınızdaki Base map eski versiyona benziyor Garmin sitesinden güncelleyin

• TOMTOM'daki MAP SHARE benzeri bir sistemin bence BASARSOFT'un ya da cihaz uretici firmalarin IGO icin gelistirmesi lazim.

Yoksa yakin zamanda Tomtom verileri guclu hale gelirse sirf "map share" icin Tomtom'a gecilir. Sahsen yerli firmalarimiza para kazandirmayi tercih ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

TOMTOM'daki MAP SHARE benzeri bir sistemin bence BASARSOFT'un ya da cihaz uretici firmalarin IGO icin gelistirmesi lazim.

Yoksa yakin zamanda Tomtom verileri guclu hale gelirse sirf "map share" icin Tomtom'a gecilir. Sahsen yerli firmalarimiza para kazandirmayi tercih ederim.

aynen katılıyorum
    özellikle türkiyede yollardaki değişiklikler takip edilemeyecek kadar hızlı oluyor.
    başarsofta böyle bir sistem mutlaka gerekiyor, tomtom türkiye haritaları giderek iyileşiyor.
  • Başarsoftlu bir navigasyon, Next almayı düşünürken yukardaki bazı yorumlardan sonra TomTom almak konusunda ikileme düştüm, Ankara şehir içi kullanım için TBS li bir cihaz almak istiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: slim73

Başarsoftlu bir navigasyon, Next almayı düşünürken yukardaki bazı yorumlardan sonra TomTom almak konusunda ikileme düştüm, Ankara şehir içi kullanım için TBS li bir cihaz almak istiyorum.

Hiç tavsiye etmem.

Tomtom yazılım ve cihaz kalitesi ve avrupa haritaları ile ciddi anlamda güçlü bir navigasyon devidir. Ancak Başarsoft bugünden itibaren uykuya yatsa bile en yakın rakibin Türkiye içeriğinde aynı veriyi yakalaması iki seneden önce olamaz.
    Garmin ise donanım konusundaki gücünü Başarsoft verisi ile birleştirirken yazılım ayağını ihmal ediyor.
    Bu nedenle, zaten ömrü iki seneden fazla olmayan çin üretimi ama arkasında Türkiyede marka olan firmaları tercih ediyorum.

Ana kurallar.

Harita Başarsoft Olmazsa olmaz.
    Yazılım IGO Primo yada myway ama asla amigo olmaz (kişisel tercih :-))

Servis ve Forumda muhatabı olan kullanıcıya saygılı çözüm üreten bir yerli marka.

Başarsoft harita verdiğinde piranha kullandım, sonrasında ise artık kişisel tercihim Navtech, son derece yakın ve güçlü destek aldım. Ama next kullanıcıları da memnun. Ben hiç kullanmadım

• Anlıyorum, bu görüşler faydalı. Next 5015 Haziran'da çıkacak, beklemeyip 555'i alsam diye düşünüyorum. Fakat Başarsoft'un büyüyen haritalarının Next 5015'de daha verimli çalışacağını düşünüyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slim73 -- 15 Nisan 2013; 16:22:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: slim73

Anlıyorum, bu görüşler faydalı. Next 5015 Haziran'da çıkacak, beklemeyip 555'i alsam diye düşünüyorum. Fakat Başarsoft'un büyüyen haritalarının Next 5015'de daha verimli çalışacağını düşünüyorum..

Next'in reklamı gibi mesaj olmuş
    İnşallah günlünüzden geçen cihazı alırsınız kısa zamanda...
  • Umarim artik birileri 1 ghz ve 800x480 HD ekran cihaz cikartir.
    Yeni Next te ekran ne acaba?

Herkese iyi aksamlar. Simdilik hoscakalin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulaş-ım -- 15 Nisan 2013; 20:40:01 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.