Şimdi Ara

Türkiye Haritaları [Başarsoft & TeleAtlas & Navteq] Karşılaştırma. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
8
Favori
43.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ana mesaj Başarsoft ve TomTom Harita verileri güncellemesiyle değiştirilmiştir
  • aslında haritaya katkı sağlıyabilme özelliği bu cihazı almamda etkili oldu. şimdi bulunduğum bölgede harita eksikliklerini bildiriyorum. ilk etapta 6 bildirim yaptım 1 kabul edildi 5 i rededildi. kabul edilen eksiklik haritada kendi oturduğum sokak yok. bu kabul edilmiş bu güncellemede gelmedi ama önümüzdeki güncellemelerde ekleyeceklerini umuyorum. rededilen 5 eksik bildirimimde içn eksikliği bilgisayar üzerinde yapmıştım ama rededilmiş. şimdi cihaz üzerinde bizzat eksik olan içn in önünde durup bulunduğum yer diyerek içn ekliyorum. chazımda eklediğim yer görünüyor ama bu sadece benim cihazımda mı görünüyor artık bilemiyorum...
  • Merhabalar

Sanırım bu noktada bir açıklama yapmamızda fayda var. Öncelikle Korhan bey tarafından gönderilen bilgilendirme için teşekkür etmek isterim. Diğer yandan haklı olarak burada bir takım bilgilerimize ulaşmakta zorluklar bulunması nedeniyle yazışmalarda eksik bilgilendirme olduğunu belirtmemiz gerekiyor.

Şu anda Türkiye içeriğimiz %100 seviyesindedir. Tamamı yolda araçlarımızla sürülerek gerçekleştirilen içeriğimiz bir süre sonra karşınıza çıkacak son derece farklı ve yüksek teknoloji kapsamlar ile geliştirilmeye devam etmektedir. HERE Maps olarak senede 4 adet versiyon yayınlamaktayız ve hali hazırda Q1 2013 haritamız kullanımdadır. Söz konusu haritanın içerik bilgisi ise aşağıdaki gibidir. Burada Prime olarak koyu renk ile gördüğünüz bölgelerdeki bütün bilgilerin A dan Z ye toplanmış olan alanları ifade etmektedir. Geriye kalan bölgelerde ise yol içeriği aynı şekilde sahadan toplanarak konfirme edilmiş yol bilgileridir ve Prime a göre farkı bir takım ikincil önemdeki POI ler gibi bilgilerin toplanmamış olmasıdır. Biz HERE Maps ( bilinen adıyla Navteq ) dünya üzerinde üretilen hemen hemen bütün oto markaları ile çalışmamız nedeniyle tamamen sahada yüksek teknoloji kullanarak bilgileri toplamaktayız. Araçlarımız ve toplanan dataların içeriği hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz aşağıdaki video eminim sizler için aydınlatıcı olacaktır.

https://www.youtube.com/watch?v=HJAk3gnfQDo

Saygılar
    Özgür Gerçek
     Türkiye Haritaları [Başarsoft & TeleAtlas & Navteq] Karşılaştırma. Türkiye Haritaları [Başarsoft & TeleAtlas & Navteq] Karşılaştırma. Türkiye Haritaları [Başarsoft & TeleAtlas & Navteq] Karşılaştırma.

• Bilgilendirme için teşekkürler Özgür. Bey.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel konu teşekkürler takibe alıyorum.
  • Bundan 2-3 hafta önce ilk defa bir başka üreticinin haritasının BAŞARSOFT haritalarından daha güncel olduğunu gördüm. Hangi üretici olduğuna yazılımdan bakamadım ancak altta dosyanın adı var (NT uzantısına bakarsak Navteq olma olasılığı var).

Türkiye Haritaları [Başarsoft & TeleAtlas & Navteq] Karşılaştırma.

Bir arkadaş güncellemem için "PiRANHA Stinger" model bir 4,3" navigasyon cihazı getirdi. Yaşadığı yerdeki önemli bir caddenin adının bizim işyerindeki iGO yazılımlı Başasroft haritalı cihazlarda halâ eski adıyla geçtiğini (Etimesgut'ta sanırım 1464.cd idi, halk arasındaki adıyla 14.Cd) söylemişti. O caddenin adı Necmettin Erbakan Bulvarı olarak değiştirilmiş. Güya güncelleyeceğimiz cihazda bile o cadde "Necmettin Erbakan Blv" olarak geçiyordu ve güncellemeye çalıştığımızda en yeni haritanın o olduğunu öğrendik, yani yeni güncelleme yoktu. Sadece yedeğini almakla yetindim.
    Bu güncelleme daha geçen hafta Başarsoft haritalarına yeni yansıdı.

• sanıyorum ismi verilen cadde, 16. cadde
    garminin sitesindeki navteq haritada halen ismi 16. cadde (1466. cadde) görünüyor
    navteq, 3 büyük şehirde sıkı çalışıyor , keşke diğer iller de o seviyede olsa

• Selamlar,

Basarsoft'un 2013.3 istatistiklerini de paylasmakta fayda var diye dusunuyorum.
    Sanirim zaten konu basligi da bu yuzden acilmisti.

Saygilarimla,

Alim K.

Türkiye Haritaları [Başarsoft & TeleAtlas & Navteq] Karşılaştırma. Türkiye Haritaları [Başarsoft & TeleAtlas & Navteq] Karşılaştırma.

• Merhabalar,

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi, Q3 2012 versiyonumuzdan beri haritamızda bulunmaktadır. Aşağıdaki ekran görüntüsünden de kontrol edebilirsiniz. Haritamızdaki cadde ismi arazi gerçekliğiyle kontrol edilmiş olup cadde/bulvar çelişkisini netleştirmek adına Etimesgut Belediyesi ile iletişime geçilmiş ve cadde ismi teyid edilmiştir. Here Maps haritalarımızın en güncel haline aşağıdaki aşamaları takip ederek ulaşabilirsiniz.

http://here.com/ adresine girin.

Help menüsünün altındaki “Map view” menüsünü tıklayarak “community” seçeneğini seçin.

Daha once “map view” yazan kutucukta “community” yazacaktır. Bu durumda en son güncellemeleri görebilirsiniz.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Yolunuz da haritanız da hep açık olsun.

Özge Albayrak

Geographic Analyst II
    Nokia Here Maps Ankara Ofis

Türkiye Haritaları [Başarsoft & TeleAtlas & Navteq] Karşılaştırma. Türkiye Haritaları [Başarsoft & TeleAtlas & Navteq] Karşılaştırma.

• quote:

Orijinalden alıntı: Geo Analyst

Merhabalar,

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi, Q3 2012 versiyonumuzdan beri haritamızda bulunmaktadır. Aşağıdaki ekran görüntüsünden de kontrol edebilirsiniz. Haritamızdaki cadde ismi arazi gerçekliğiyle kontrol edilmiş olup cadde/bulvar çelişkisini netleştirmek adına Etimesgut Belediyesi ile iletişime geçilmiş ve cadde ismi teyid edilmiştir. Here Maps haritalarımızın en güncel haline aşağıdaki aşamaları takip ederek ulaşabilirsiniz.
    .....

2013-MART ayında arkadaş cihazı güncellemiş sanırım. Evine yakın olan caddenin adının 14.cd/1464.cd olduğunu ve yakın zamanda "Necmettin Erbakan" olarak değiştiğini ve bu güncellemeyi Piranha STINGER cihazında görebildiğini söylemişti garibime gitti. Biz daha bunu (Next YE-G 555 ve Navitech QXV-522 cihazlardaki haritalarımızda) geçen hafta görebildik. O zaman şu alttaki resimde görülen harita dosyası büyük olasılıkla NavTeq.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulaş-ım -- 23 Mayıs 2013; 17:59:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DD252Admin

Üstadım ilk mesajdaki verileri güncellemenin zamanı geldi sanırım. Bir de size bir tavsiyem olacak. Veri sağlayıcı firmaların altına bir de harita sürüm tarihlerini ekler misiniz? Başarsorf 2013.03, Navteq 2013.Q1 veye TA 2013.01 gibi...

(Konu dışı bir şey paylaşayım: Sanırım siz de benim gibi yeri geldikçe IGO8 cihaz kullanan birisiniz. IGO8 ile oluşturduğumuz kendimize ait özel POI bilgilerini IGO PRIMO'da ilgili klasöre yani IGO/Save/Profiles/01 altına atıp kullanabiliyorum. Büyük olasılıkla biliyorsunuzdur ama bilmeme olasılığına karşın hatırlatayım dedim)

• Sayın @Ulaş-ım

quote:

Üstadım ilk mesajdaki verileri güncellemenin zamanı geldi sanırım. Bir de size bir tavsiyem olacak. Veri sağlayıcı firmaların altına bir de harita sürüm tarihlerini ekler misiniz? Başarsorf 2013.03, Navteq 2013.Q1 veye TA 2013.01 gibi...

Tamam; elimden geldiğince güncel tutmaya çalışıyorum zaten. Başarsoft 2013.03, Navteg 2013.Q1 ama TA 2013.Q2 oldu bile; çünkü 2013 Şubat ilk güncelleme geldi, sonra bir düzeltme yayınlandı; sonrasında da 2013.Q2 oldu TeleAtlas.

Net ve doğru bilgileri geçen hafta itibariyle düzenlemiştim; sanırım şu an ek bir güncelleme yok Tablo üzerinde Harita sürümlerini belirtelim; iyi olur

Sayın @akucukpehlivan

Doğru ve güncel bilgiyi ivedilikle paylaştığınız için teşekkürler; son bilgileri de değiştirelim hemen tablomuzda.

Sevgiler, saygılar

• Ufak bır Sorunum Vardı.
    Eger yardım edebılırsenız cok mutlu olurum.

2011 jeep liberty 2.8crd my gig Aracım var.Aracın Turkıye Harıtasını guncellemek ıstıorum.kıme gıttıysem kımse olmlu bır cevap vermedi.
    Eger sızın tanııyıp yonlendırebılıcegınız kısıler varsa Sorunumu Cozmemde yardımcı Olursanız Cok Sevınırım

Saygılarımla Onur CAN.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xlince

Ufak bır Sorunum Vardı.

2011 jeep liberty 2.8crd my gig Aracım var.Aracın Turkıye Harıtasını guncellemek ıstıorum.kıme gıttıysem kımse olmlu bır cevap vermedi.
    Eger sızın tanııyıp yonlendırebılıcegınız kısıler varsa Sorunumu Cozmemde yardımcı Olursanız Cok Sevınırım

Saygılarımla Onur CAN.

Selamlar;

Haritalarınız Navteq sizin. Konuyu okuyan Navteq Türkiye'den yardım bekleyelim; mesajınızı görürlerse...
  • Berklıyelım Hocam.. Sabırsızlıkla beklıorz hemde :)
  • quote:

Berklıyelım Hocam.. Sabırsızlıkla beklıorz hemde :)

Beklemek yerine derdinizi su konuya yazarsaniz daha kisa surede tavsiye alirsiniz.
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=74620776

Aracinizdaki dahili multimedya sisteminin icindeki navigasyon haritasini guncellemek istiyorsunuz degil mi? Bunlara guncelleme genelde SD-CARD yuvasindan yapilir. Oncelikli aracinizdaki cihazin varsa marka-modelini yazarak internetten arama yapin ve kullanim kilavuzuna bakin. Kimi dahili sistemler sd kartta belirli bir klasore atilan haritalari kullanir, kimisi de ozel bir guncelleme paketi verir, onu SD karta acip cihaza takip ac-kapa yaparsiniz ve kendi gunceller.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Ufak bır Sorunum Vardı.

Saygılarımla Onur CAN.

Merhabalar

Maalesef sizin aracınızla ilgili olumlu bir bilgi veremeyeceğim. Aracınız üzerinde bulunan navigasyon sisteminin üreticisi tarafından Türkiye haritası derlenmemiştir. Tofaş bu konuda bizimle birlikte çalışmalarına devam ediyor fakat MyGig sistemleri için geriye dönük bir harita derlemesi henüz yayınlanmış değil. Bu konuda üzülerek çözümsüz kalacağınızı belirtmem gerekiyor.

Saygılar
    Özgür Gerçek

• Ana mesaj Navteq - Türkiye tarafından verilen doğru ve güncel bilgiler doğrultusunda güncellenmiştir.

Kendilerine teşekkürlerimi iletiyorum
  • Porblemımı Cozmem de Yardımcı oldugunuz ıcın tesekkur ederım .
    nabalım saglık olsun :) bunu da bole kullanıcaz artık :)
  • Selamlar,

Basarsoft 2013_07 haritalarini yayinlamaya hazirlaniyor.
    Yeni istatistikler ekte goruldugu gibi.

Temel yenilikler;
    100 binden fazla yeni POI (1 Milyon 153 bin POI var!)
    25 ilçe merkezinde güncelleme yapıldı.
    Balikesir, Adana, Osmaniye, Van, Yalova ve Çanakkale'de özellikle sahil beldeleri ve bazi onemli beldeler de navigasyon yapılabilen alanlar haline getirilmiş durumda.
    Yaklasik 9 bin KM de yeni yol eklenmis durumda.
    Kapı numarasi oranımız %2 artmış durumda.

Yeni haritanın kullanıcılar ile buluşması sanirim yine bir ayı bulacaktır.

Bilgilerinize,

Saygılarımla,

Alim K.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.