Şimdi Ara

Türkiye, hızlı trenin en ucuz olduğu ülke konumunda (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
354
Cevap
1
Favori
6.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Marmaraya hiç bindiniz mi? Her gün yüzlerce sefer yapılıyor binlerce insan yolculuk ediyor hiç bir sıkıntı çıkarmıyor da 3 sene sonra tren raydan kayınca kötü mü yapılmış oluyor? Marmaray bir kaç saat devre dışı kalınca diğer ulaşım yollarındaki (vapur metrobüs vs.) yoğunluğu gördükten sonra insanlar nasıl hala böyle eleştirilerde bulunabiliyor anlamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: interwap

Şimdi bu haberden sonra zam gelir.

İzmir metro çok yavaş. Hızlı tren vaad edilen hızları sunuyor mu?

Hızlı tren vaad edilen hızı bir tek Ankara-Eskişehir arası sunuyor. Onun dışında ortalama 90-100km'de seyir yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Marmaraya hiç bindiniz mi? Her gün yüzlerce sefer yapılıyor binlerce insan yolculuk ediyor hiç bir sıkıntı çıkarmıyor da 3 sene sonra tren raydan kayınca kötü mü yapılmış oluyor? Marmaray bir kaç saat devre dışı kalınca diğer ulaşım yollarındaki (vapur metrobüs vs.) yoğunluğu gördükten sonra insanlar nasıl hala böyle eleştirilerde bulunabiliyor anlamıyorum.

Geçen haftaki arızadan bahsetmedim ki ben, düz yola ray döşeyemiyorlar derken Halkalı-Kazlıçeşme / Ayrılıkçeşmesi-Gebze aralarını kasdettim. Eski rayları kaldırdılar, dümdüz yol duruyor kaç senedir tek bir ray bile döşeyemediler onu söylüyorum. Banliyo trenleri Haydarpaşa'da çürüyor.
  • Şuan ankara istanbul arası hızlı tren ücreti nedir acaba??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sirkadyen

quote:

Geçen haftaki arızadan bahsetmedim ki ben, düz yola ray döşeyemiyorlar derken Halkalı-Kazlıçeşme / Ayrılıkçeşmesi-Gebze aralarını kasdettim. Eski rayları kaldırdılar, dümdüz yol duruyor kaç senedir tek bir ray bile döşeyemediler onu söylüyorum. Banliyo trenleri Haydarpaşa'da çürüyor.

Halihazırdaki marmarayla bütünleşik bir hat yapılmak istendiği için uzun sürecek olması doğal. Ama 2013'ten beri rayları sökmekten başka hiçbir şey yapmadılar haklısınız. Ben 2018'te biteceğini de sanmıyorum. Madem yapmayacaksınız niye kapattınız? En sevdiğim ulaşım aracıydı valla güzergahı sebebiyle. Aldılar elimizden.

• quote:

Orijinalden alıntı: St. Dupont

quote:

Orijinalden alıntı: Sirkadyen

quote:

Halihazırdaki marmarayla bütünleşik bir hat yapılmak istendiği için uzun sürecek olması doğal. Ama 2013'ten beri rayları sökmekten başka hiçbir şey yapmadılar haklısınız. Ben 2018'te biteceğini de sanmıyorum. Madem yapmayacaksınız niye kapattınız? En sevdiğim ulaşım aracıydı valla güzergahı sebebiyle. Aldılar elimizden.

Cevap da alınamıyor işin kötüsü o. Soruyorsun nerede tren diye bilen eden yok. Demiryolu hattı bomboş duruyor öyle en son biryerlere beton felan döküyorlardı anca. Tek bir milletvekili de çıkıp bakmıyor koskoca dünya metropolünün tren sistemi neden kapatıldı da açılmıyor diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 14 Nisan 2016; 21:30:06 >

• Bakın bizim toplumumuz makineyi techizatı seven yeniliği seven bir toplumdur. Yapın hızlı treni deli gibi talep olur yapın ucağı deli gibi talep olur. Sivasa havaalanı yapıldı orası dahi işliyor. Yani biz hollanda gibi ufak değiliz amerika kadar da büyük değiliz ondan hızlı tren tam bize göre.

Zaten eskiden kalma bi tren sevdası var milletimizde saolsun cumhuriyet döneminde tren halkın aracı oldu fiyatları sayesinde tabi bunun dez avantajlarıda oldu. Ancak bu fiyat politikası trene rağbeti artırdı şimdi bundan sonra uçuk fiyatlı tren yaparsan halkın mecburen gücü yetmez

E nolacak peki? Devlet geleneğini devam ettirip tren yoluna yaptığı masrafı biletten değil vatandaşın vergisinden yapacak. Böylece bilet fiyatı muadillerine göe çok çok ucuz olur.

Bunun dezavantajı var mıdır? Tabii ki var nedir yatırım süreci uzar sürekli bütçe sıkıntısı yaşanır yeni gelişmelere adapte olmakta zorlanılır vs.

Çözüm işletmeyi özel sektöre devretmek . Fiyatlar biraz artar ama güncelliğini daha fazla korur ve yaygınlaşır.

• Hocam a yi buyuk yazinca 2x sevap falan mi geliyor ve allah katinda resmi alfabe latin alfabesi mi? Sadece merak ettim bu aralar cok rastliyorum da

• Olum susun ayıktırmayın gözden kaçırmışlardır illa 30 euromu olsun istiyonuz bi şeyide ucuz kullanın işte çaktırmayınn şşşş
  • Sirkadyen S kullanıcısına yanıt
    hızlı tren dedikleri sadece göz boyama... oy için...
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    seçimi nasıl kazanıyorlar sanıyorsun? internetten adam toplayarak...
  • gun kullanıcısına yanıt
    ben kendi kullandığım hat adına yazdım diğer yerleri bilmiyorum...
  • olmayan bir altyapıyla saçma salak bir hızlı tren olayına nasıl böyle bir yorum yapabiliyorsun? hani nerde ne kadar aktif ve kullanılıyor?

• ben o hızlı trenin hiç 250 ile gittiği görmedim ve duymadım nerenizden uyduruyonuz acaba bi iki yerde 230 filan yapıyo o kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

AKP'nin sonu gelmeye başladıkça...

15 yıl aynı tatava
  • Elestırecegınıze bu kadarını bile siz yapın ayakta alkışlamayan şerefsiz olsun buyurun yapın daha iyisini SIZI ENGELLEYEN MI VAR? Boş laf konuşmasını iyi biliyorsunuz.

Bilirler herşeyi doğru ama niye yürüyüp dururlar eğri?...

• herşey pahalı bari bu ucuz olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç kullanmadım ama güzel bir iş gibi görünüyor

• Ülkede hiçbir şeyin iyi olamayacağını düşünen grup yine iş başında, valla sıktınız artık şu boş muhalefetlikten

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.