Şimdi Ara

TÜRKLER İŞSİZSE BANA NE !!! (SURİYELİ VATANDAŞ İLE RÖPORTAJ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
7.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
79 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30 yıl sonra bu araplar bu ülkede çoğunluk elde edecek.

Türkler esir düşecek bunlara.

Batı yazacak 2 bin yıllık ulus içerden çökertildi diye.

• Türkiye'de işsizlik diye bir şey yok. İş beğenmemezlik var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackGhost12

İnşallah kriz veya savaş çıkarda, bunlar gider. Başka türlü gitmeyecekler.
    ahahaha ppye bak
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-023BD6D30 -- 31 Ocak 2019; 14:33:29 >
  • Röportaji yapan parayı verip bunları söyle zaten seni sansürleyecez denmiş olabilir mi? Bana fazla anormal geldi konuşma şekli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arap milleti sadece kendini dusunup baskasina kazik atmaya devam ettigi surece daha cok ezilip surgunleri yasicak

• ultralisan kullanıcısına yanıt
    Öyle bir şey olmayacak çünkü doğanlar arap değil Türk olacak gitmelerini bende istiyorum ama bunlara esir değil teslim bile olmayız çünkü kendi ülkesindeki savaştan kaçan bizimi esir edecek. Kısa süreliğine gelenlere bir şey demiyorum ama ülkesini tam bırakıp burada keyif yapan adamdan fazla bir şey çıkmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joyned -- 29 Temmuz 2018; 5:44:15 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lord Joker. kullanıcısına yanıt
    Ensarız biz hocam karşılıksız iyilik yapıp savaşta olan Arap kardeşlerimize yardım ediyoruz. Hani şu kurtuluş savaşında arkadan bıçaklayan halk var ya. Hah işte onlar. Üstelik 30 milyar TL harcadık. Bu parayı tarıma harcamayız. Ancak suriyeli,saray,mercedes, gemicikler. Halk ne ki. Yolunacak kaz.

• Son secimden sonra bunların gitmeyeceği kesinleşti

8 yıl kalan zaten Türk vatandaşı oluyor

4 yıl daha hükümetle devam.edilecegine göre hepimize geçmiş olsun

Ekonomi kötü olur daha düşük marka arabaya binersin geçer gider vs

Ama bu suriyeli politikasını asla unutmayacağım

Hakkımın zerresini helal etmiyorum

• Adamın haklı olduğu konu şu: Neden bizim aptallar , Avrupa'ya geçmek isteyenleri tutmaya çalışıyor?

Ege kıyılarında gece mülteci avına neden çıkılıyor?

Neden bunun için "Geri kabul anlaşması " imzalandı?

• Adamın dediklerine bakmadım ama doğru drmiş.Türklerin işsiz olması onun sorunu değil ki...Baştakiler ne yapıyor?

• Suriyeli nasıl oy kullanıyor ? Vatandaşlık verilmiş mi yani hani doktor mühendis alacaklardı ????????????? BU NE !!

• At hırsızları ülkenin anasını bellediler. Sokağa çıkıyorum bir tane mi Türk olmaz. Hep bu at kafalılar.
  • Izledim. Otel de calisiyorum demis universite okumus Suriyeliler dalgasi gelmedne once yillardir Turkiye de imis .

Su da bir gercek : VASIFLI elemanlara oncelik var ... Bu kisiler zaten Turkcesi var baska bir dil Arapca ve Ingilizcesi de vardir . Turkiye de malum Arap Iran li cok Arapca Farsca bilenleri alacaklardir .

Otellerde bile artik Turki Cumhuriyetlerden gelen ogrenci olan vs Turkiye Turkcesini de ogrenmis iyi kotu de olsa bunlar da calismakta neden mi Rusca ve Ingilizceleri cok iyi de ondan ...

Sahsen farkli otellerde bircok kere denk gelmisligim vardir ayakustu Resepsiyoncularla muhabbetlerimden ...

Turkiye de dogru duzgun Ingilizce bilen azdir varsa mevcut olanlarin cogu da yarim yamalak ... Arapca Rusca hatta Cince bilenler kapis kapis ...

Onlar dusuk maaslara da razilar bazilari part time bazilari yasal vizelerini uzatmak icin calismakta katlaniyor gecici de olsa veya surekli ...

Isverenler de ucuz hem de vasiflari bol bu tur insanlari calistirmasi cok dogaldir . Aci bir gercek var adam diyorki saglik sigortam yok ! ....

Yani onlari bu halde calistirian isverenleri yoneticileri de sorunlu ...

Tum dunyada bu isler kabaca boyledir ... Yasal statun ne kadarsa kazancin da vasfinla orantili hakini verenler de vardir .

• Ona iş verenler uzaydan gelmiyor. " Türk'e vereceğimden daha azını Suriyeliye veririm onu çalıştırırım " diyenler yine Türk senin benim içimizden çıkan insanlar yani.

Suriyeli ye ne adamlar iş verdikten sonra çalışır tabi. " Yok abi sen dururken ben mi çalışıcam " deyip yerini verecek hali yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Ona iş verenler uzaydan gelmiyor. " Türk'e vereceğimden daha azını Suriyeliye veririm onu çalıştırırım " diyenler yine Türk senin benim içimizden çıkan insanlar yani.

Suriyeli ye ne adamlar iş verdikten sonra çalışır tabi. " Yok abi sen dururken ben mi çalışıcam " deyip yerini verecek hali yok.
    öyle bir dünya yok. işletmemizde 6 adet suriyeli işçi var bunlardan 4ü kalifiye oldu en düşüğü 2200 tl maaş alıyor. diğer ikisi asgari ücretten 100 200 lira düşük maaş alıyorlar ancak onlar işe yeni girdi biz gidiyoruz bu maaşa çalışmayız derlerse patron hemen asgari ücreti teklif eder maaşları yükselir.

geçen işçi ararken iki tane suriyeli işçi geldi öğleye kadar çalıştılar sonra çektiler gittiler üstelik patron sabah sizi beğenirsem 1500 lira maaşınız olur demişti. adamlar biz burada 1600a bile çalışmayız dediler ve öğleye kadar yaptıkları işin karşılığı olarakta bedava öğle yemeği yiyip gittiler.

yani eskisis gibi suriyeliler düşük ücrete çalışıyor diye bir dünya kalmadı. zaten çoğu suriyeli kalifiye oldu 2000 lira civarı ücret alıyor onun haricinde amelelik ücretleri ise neredeyse asgari ücretle aynı.

bizim işletmedeki sabit suriyelilerin hepsi doğalgazlı evde oturuyor aldıkları kömür yardımlarını da fakir türklere satıyor. üstelik memleketteki ailelerine de her ay düzenli olarak para yolluyorlar. hayat böyle işte türkler yakında suriyeylilerin ayak işlerini yapacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Thanos -- 29 Temmuz 2018; 12:43:19 >

• Almanyadaki Türk gurbetçilere de almanlar işsiz desen bana ne der normal değil mi? Adama ne yani kendi yaşamına bakıyor, bu ülkeyi daha ne kadar güzel yolabilirim onun peşinde
  • Son secimler gosterdi ki gelen suriyeli sayisi cok az insallah bi 5 milyon daha gelir.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.