Şimdi Ara

TÜRKLER İŞSİZSE BANA NE !!! (SURİYELİ VATANDAŞ İLE RÖPORTAJ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
7.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
79 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Türkiye'de işsizlik diye bir şey yok. İş beğenmemezlik var.
    Bu konudan böyle bir tespit Gerçekten bravo diyorum başka bir şey dememek için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SinanEnginizm

Bu konudan böyle bir tespit Gerçekten bravo diyorum başka bir şey dememek için.

Alıntıları Göster
    İnsanlar kendilerini her zamanki gibi yanlış değerlendirme devam ederlerse, birilerine göre "işsizlik" devam edecektir elbette. Kişi önce kendine bakmalı, demek ki niteliksiz insansın ki kimse sana iş vermiyor. Bu kadar basit.
  • Yaaaa 3milyon suriyeliyi avrupaya kaptırmışız... Hemen diplomatik girişimlerde bulunup onları da kadroya katmalıyız.

• Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Hocam pek niteliklede alakası yok. Sömürü düzeni isteyen insanlar yüzünden kaynaklanıyor.

Fabrikaya her gün 4 tır mal geliyor. Her tır 18 ton yüklü.

2 hambal tır başına kişi basi 150 liradan toplam 300 liraya indiriyor.

Ancak patron 1603.TL'ye günde, 4 tır indirecek eleman arıyor. Ama bulamıyor. İş gerçekten ağır. Vasıf bu işin neresinde?

• ülkene dönnn--- döneceğüümmmm - ama Avrupa kapıları açsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Thanos

öyle bir dünya yok. işletmemizde 6 adet suriyeli işçi var bunlardan 4ü kalifiye oldu en düşüğü 2200 tl maaş alıyor. diğer ikisi asgari ücretten 100 200 lira düşük maaş alıyorlar ancak onlar işe yeni girdi biz gidiyoruz bu maaşa çalışmayız derlerse patron hemen asgari ücreti teklif eder maaşları yükselir.

geçen işçi ararken iki tane suriyeli işçi geldi öğleye kadar çalıştılar sonra çektiler gittiler üstelik patron sabah sizi beğenirsem 1500 lira maaşınız olur demişti. adamlar biz burada 1600a bile çalışmayız dediler ve öğleye kadar yaptıkları işin karşılığı olarakta bedava öğle yemeği yiyip gittiler.

yani eskisis gibi suriyeliler düşük ücrete çalışıyor diye bir dünya kalmadı. zaten çoğu suriyeli kalifiye oldu 2000 lira civarı ücret alıyor onun haricinde amelelik ücretleri ise neredeyse asgari ücretle aynı.

bizim işletmedeki sabit suriyelilerin hepsi doğalgazlı evde oturuyor aldıkları kömür yardımlarını da fakir türklere satıyor. üstelik memleketteki ailelerine de her ay düzenli olarak para yolluyorlar. hayat böyle işte türkler yakında suriyeylilerin ayak işlerini yapacaklar.

Alıntıları Göster
    Asgari altı teklif ettiğinize göre vergi kaçakçısı bir işletmesiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

İnsanlar kendilerini her zamanki gibi yanlış değerlendirme devam ederlerse, birilerine göre "işsizlik" devam edecektir elbette. Kişi önce kendine bakmalı, demek ki niteliksiz insansın ki kimse sana iş vermiyor. Bu kadar basit.

Alıntıları Göster
    Tekrar izle adam sigortasız çalışıyor.
  • Ümmetçiler düşünsün ama benana..

• En son da atar yapan kişinin ne sempatizanı olduğunu söylemeye gerek yok heralde

• quote:

Orijinalden alıntı: TITAN291

Asgari altı teklif ettiğinize göre vergi kaçakçısı bir işletmesiniz.

Alıntıları Göster
    onu bana değil patrona söyle arkadaşım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Thanos

onu bana değil patrona söyle arkadaşım.

Alıntıları Göster
    Şikayet et o zaman patrona binsinler.
  • Ben bu TC vatandaşını haklı buluyorum. Gerçekçi düşünen birinin de bu sözlerden rahatsız olacağını sanmıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adam neden suriyeli gibi konuşuyor?
  • Suriyelilerin çoğu medeniyetten nasibini almamış malesef. Biz de mükemmel durumda değiliz ama bunlar ayrı bir çeşit. Yapılması gerekeni söylüyorum. Sosyal yardımların kesilmesi lazım. Eğitim yalnızca temel eğitim, sağlık hizmeti de sadece acil durumlarda verilmeli. Onun dışında kalanlar ya para harcayacak, ya da ucuza sigortasız çalışacak. Avrupa ya gitmek isteyen engellenmeyecek. 3 yıl içinde de hepsi sınırdışı edilecek.

• Sen ne idüğü belirsiz 4 milyon kişiyi sınırlarımızı adeta genelev kapısı gibi açıp içeri alırsan durum böyle olur. Ne kayıtları var ne kim oldukları belli, ne de orada sınırda özel bir bölgede tutulabildiler neredeyse tamamı şehir merkezlerine geldiler senin benim karımızı taciz ediyorlar, adam bıçaklayıp serbest geziyorlar kim oldukları belli değil kayıtı ismi yok sarı çizmeli memet ağa.. Bu insanlara din kardeşimiz gözüyle bakanlar alsınlar evlerine beslesinler bugüne dek benim maaşım elime daha geçmeden bu insanlar için kesilen ve harcanan paraların tamamı haram zıkkım olsun diğer dünyada iki elim ve kul hakkım bu iktidar ve oy verip destekleyen güçlenmesini sağlayan bunları yapabilmesine olanak veren tüm seçmenlerinde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrQuN -- 30 Temmuz 2018; 15:19:12 >
  • Son dònemin en nefret ettiğim kelimlerinden biri Arap sevici. Bunu diyenlere ağız burun dalasım geliyor. Ne fındık beyinli insanlar var

• Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Bu topraklarda vasıfsız da olsa Türk vatandaşı daima öncelikli olmalıdır. Gelişmiş toplumlardaki yöneticiler milyonlarca mülteciyi ülkesine almaz, hadi aldı diyelim oturma ve çalışma izni vermez. Burada esas amaçlanan planı görmezlikten gelip insanımızı suçluyorsun. Yanlış yöne sapıyorsun.

• Değerli arkadaşlar yabancı düşmanlığı yapmak göçmen karşıtı olmak faşizmden başka bir şey değildir, Suriyelilerin ülkesini abd ile birlikte biz karıştırdık ve bunun bedelini biz ödüyoruz hem ekonomik olarak ödüyoruz hem sosyo kültürel yozlaşma dezenformasyon olarak bedel ödüyoruz.suriyelilere değil oy verdiğiniz siyasi partilere hesap sormalısınız

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcwolf28

He ondan sonra burdan adımlarını atıp hiçbir yere gitmesinler

Alıntıları Göster
    Zaten gitmiyorlar. Gidecek olanlar çoktan şişme botlarla kaçtı gitti. Geriye dilenci kesim kaldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyazid84

Hocam pek niteliklede alakası yok. Sömürü düzeni isteyen insanlar yüzünden kaynaklanıyor.

Fabrikaya her gün 4 tır mal geliyor. Her tır 18 ton yüklü.

2 hambal tır başına kişi basi 150 liradan toplam 300 liraya indiriyor.

Ancak patron 1603.TL'ye günde, 4 tır indirecek eleman arıyor. Ama bulamıyor. İş gerçekten ağır. Vasıf bu işin neresinde?
    Vasıfsız insan çok olduğu için asgari ücrete çalıştıracak adam arıyordur. Vasıfsız insanın tercih seçeneği de yoktur.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.