Şimdi Ara

TÜRKLER İŞSİZSE BANA NE !!! (SURİYELİ VATANDAŞ İLE RÖPORTAJ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
7.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
79 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: SinanEnginizm

Bu topraklarda vasıfsız da olsa Türk vatandaşı daima öncelikli olmalıdır. Gelişmiş toplumlardaki yöneticiler milyonlarca mülteciyi ülkesine almaz, hadi aldı diyelim oturma ve çalışma izni vermez. Burada esas amaçlanan planı görmezlikten gelip insanımızı suçluyorsun. Yanlış yöne sapıyorsun.
    Yöneticiler zaten suçlu ona diyecek yok zaten. Ama şu da bir gerçek ki insanımız da hak etmediğin alma derdinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spirituals

Şu adamın sözleri seni rahatsız etmedi mi gerçekten?
    Yazdığımı anlamadınız sanrıım :) Suriyeli bir vatandaş nasıl Benim vatanımda oy kullanır. Bu ne cürret. Kendi ülkesi üçün karar veremeyenler burda el üstünde.
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    O da bir gercek ! Ornek vermek gerekirse : Cocugu var 6-7 yas alti anne esi de calisiyor ama toplam maaslari yetmiyor . Anne olan ben de calisayim maddi destegim olsun diye. Ama bu sefer bebek bakicilarina verecegi para ve masraflari kendi maasina yakin veya fazla ise kadin diyor ki ben niye calisayim evimde cocuguma bakarim diyor . Bu olay ozellikle dul annelerin cocuklarinda cok daha vahim ...

Yani dedigin aslinda is begenmeme de vardir ama emin ol isten cok hakkaniyetli bir maas verilmemesi sorundur .

Yabanci ulkelerde bazi islerde yuksek maas vardir Turkiye degeri yoktur ...

Yani kimse isten kasti mudurluk araba vs degil maastir. Maasi iyi olursa insanlar kariyer kaygisi veya is begenmeme meselesi olmaz ...

Bir de calisma ortamlari izinler ... Maaslarin sigortani gercek maas uzerindne yaptirilmamasi gibi sorunlardan oturu is begenmeme vardir ...

Bir gercekte vardir Suriye Afgan Pakistanli vs bunlar zaten razilar karin tokluguna veya cogu ailesi filan da yoktur ...

Kimse d ebak onlar is begenmemezlik derdi yok filan da diyemez ...

Turkiye de ucuz is gucu cok yaygindir lakin hayat alim gucu de onunla orantili ucuz degil aksine ciddi artmaktadir .

Devlet resmi kayitlarinda issizlik tanimi nedir hangi gruptakiler nasil issiz kabul edildigi veya edilmedigini ogrenseniz SOK olursunuz ... Turkiye de issizlik yuksektir ve ciddi orandadir ...

• OrQuN kullanıcısına yanıt
    Olayi cinsellik ise emin ol cocuk yasta gelinleri alan Turkiye Cumhuriyeti Vatandaslari da var Islam da 4 e kadar izin var ya !

Bir de cocuk yasta gebe kalanlar dogum yapanlar ...

Para ile Suriyeli kadinlari satin alan Turkler!

Olayin bir de bu yuzunu gorunuz !

Turkiye akil ve vicdan da pek iyi degildir . Uckuru icin Islamiyeti sonuna kadar kullanirlar. Yaptigi seyin yadirganmamasi icin Islamiyeti hatirlatirlar! MEvcut esleri de genelde cahil susmaktadir ses cikartamiyorlar ...

Bu rezalet Turkiye in heryerinde yayilmaktadir!

Aralarinda elbette katili hirisiz vs olacaktir sonucta hapishanelerden ayiklanmis bir goc degil . Ayrica Yerli Vatandaslar hukumete olan birikmisligi ucuz is gucu istihdami somuren kullana isveren patronlar vs Yerli Vatandasi daha az maliyetli Suriyeliler Afganlilar Pakistanlilari almaktadir issiz kalanlar da sucluyu bir basit olayda birikmisligini kusarken tepkisi beklene 1 oraninda iken 100 misli ile abartmakta linc girisiminde bulunmaktadir . Lakin Yerli Vatandaslari bu hale getiren kontrolsuz goc alimi ve nasil is verilecek entegre edilecek vs elini yuzune bulastiran AKP Devleti sucludur sorumludur ! Ama Vatandas gidiyor birikmisligini onune gelen Suriyeliye kusmakta ...

Ayrica bu Suriyelere maasa baglanmasi ayricaliklar vs simartan kendilerini kanun ustunde algilatan hatta buna inanan uygulayan Suriyeliler kustahca bana kimse birsey yapama polis dahi diyorsa bunlari bu hale getiren Suriye den aldigi terbiye sabikasi vs degil bizzat Turkiye in bunlara asiri pozitif ayrimcilik kontrolsiz verilmesindendir ...

Gerci bunlarin arasinda maddi durum cok iyi olanlari da vardir onlar pek goze olumsuzluk kategorisince ele alinmaz ... Kendi birliklerini her alanda kurmuslardir Arapca kitap evi Araplara ozel ticaret odalari , ARapca kitapevleri Arap okullari Arap dayanismalar Arap hastaneleri vs epeydir var ... Holdinglesenleri de vardir ...

Devletin ayrica vergisiz desteklemeleri ile iskurma boyutunda da Devlet haksiz pozitif ayrimcilik yapmaktadir.

Tum bunlari goren Suriyeliler haliyle her acidan kendilerini el ustunde tutuldugunu idrak etmisler ki bir kismi veya cogu simarmaktalar !

Yasanan olaylar munferit filan diye ele alinamaz . Bu hale getiren AKP devleti yonetemeyisindendir ...

• ulan avrupaya biz gidemiyoruz,avurapya gitmek istiyormuş beyfendi
  • 15 yaşında ki çocukların Çanakkale'de ölüme koştuğunu düşününce...
  • Arap diyorsunuz da bu kişilerin çoğu Kürt gibi duruyor. ( Sağa sola çekmesin kimse sürekli Arap yazıldığı için yazdım )
  • Yahu suriyelilerin ülkesine gitmesini ben de istiyorum ama adam burda çalışıyosa suçu ne? Boş boş oturup devlete zarar mı versin akılsızlar. Almanda hiç mi işsiz alman yok? O zaman orfaki bütün türkleri kovacaklar mı? Böyle doğru düzgün üniversite etiğimi almamış vasıfsız bi yürk nesli yetişiyor malesef. Savaştan kaçan insanı ülkesine nasıl yollayacaksın? Hiç mi uluslararası hukuktan savaş hukukundan haberiniz yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklı abi. Türkler işsizse adama ne hakikaten.Adam işci bulma kurumu mu? Yav adamlar dil bilmiyor, nitelikli veya eğitimli değil biz gerçekten bu kişilere işimiz kaptırıyorsan suç bizde. Iki gün sonra çalıştığınız makineleşmeye gider yine kovulur işçi. Bence suriyeliye kızmak yerine bu kadar niteliksiz biri işimizi çalıyorsa belki de nitelikli olmalıyız. Bence çözüm burada. E nasıl nitelikli olacağız? kayseri gibi 3 büyük şehirden biri olmayan ilde büyüdüm orada sürekli ücretli (veya üzerine para vermeli) meslek edindirme kursları mevcut. Özellikle gençlerimiz. Ellerini başlarına koyup düşünmeli yeri kolay dolan birey olmamalı sorun suriyeli değil. Sorun rekabete hazır olmak. Bakın kayseride yatak fabrikasında 2.000 kişi çalışıyor. 20 kişinin yaptığı yay düzme operasyonunu italyadan alınacak bir makine komple yapıyor. Fabrika bu yatırımı yapma kararı alırsa 20 kişi bir anda işsiz. Suriyeli veya değil. Hükümete sövmek güzel. Bence de suriyeliler bir sorun. Ülkelerine de gitmeyecekler ancak bireyler olarak çözüm onları rekabette kolayca yenecek eğitimli "usta" çalışanlar olmakta.

• Bu ülkeden bir bok olmaz.
  • mcx kullanıcısına yanıt
    Mobil den giriyorum ve sanırım başka birini alıntılayacaktım hocam.

Kusura bakmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.