Şimdi Ara

Türknet Avcılar Kulübü (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
232
Cevap
2
Favori
6.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Turk Telekom VDSL'de sürünen ben ekrana ekmek bandım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bina dışındaki beyaz kutuları bilemem ama bina içindeki siyah kutular kesin süperonline. Nereden biliyorsun dediğinizi duyar gibiyim. Ekip kutuyu takarken babam ne bu diye sorunca hızlı internet amca Türkcell demişler babam da ne farkı var deyince sizin kullandığınız 3G bu 5G demişler :) Türknet baya geçikti çalışmalar da

• GupoBS kullanıcısına yanıt

Siyah kutuyu bizim binaya da takmışlar. SOL ise pek sevinemedim. Pek pozitif olduğum bir operatör değil. Hem fiyat yüksek hem verdikleri modemler kilitli saçma sapan modemler oluyor. Kendi routerını takmak istesen bin dereden su getiriyorlar. VPN gibi servisleri engellemek için özel çabaları var.

Telekom zaten pahalı... 100 mbit bi internet alalım desek ciddi üstüne para vermek gerekecek. Onun dışında gelse kullanırdım.

Kablo yada Turknet olsa bunları tercih etmek isterim. Hatta Turknet şu son bi iki aydır 50 mbitten 27'lere düşmese gayet memnundum. Şu an da idare ediyor ama biraz daha düşerse çarşı karışır.

Kablonet'i de sırf TV hizmeti de var diye tercih ederim. En azından belgesel filan izlenir arada.

• Quattro kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hat değerlerinizdeki düşüklüğü kontrol edebilmemiz için www.turk.net/oim sayfamızdan modem buluşması gereken hızda buluşmuyor statüsünde destek kaydı oluşturabilir misiniz?
  • Merhaba, Mustafa Kemal Paşa Mah. için çalışmalarınızda herhangi bir erteleme ya da iptal durumu söz konusu mu acaba?
    @TurkNetDestek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DemirKipi kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ilettiğiniz mahalle proje bölgelerimiz içerisindedir. Proje ekiplerimiz çalışmalarını tamamladığında gigafiber hizmeti vereceğiz.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

Merhaba 48427369 no ile destek kaydı açtım.

Merhaba, oluşturduğunuz destek kaydına istinaden teknik uzmanlarımız ve saha ekipleri gerekli kontrolleri ve çalışmaları yaparak size bilgi verecektir. Konuyu ben de yakından takip edeceğim.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

Arkadaşlar aradılar sağ olsunlar. Mahalledeki fiber dönüşüm kapsamında bu hız düşümü olmuş(burasını pek anlamadım ama üstelemedim fiber dönüşüm nasıl kötüye götürdü hızları?). Artması için bir aksiyon alınamazmış.

Boş port olsa VAE'ye geçirebilirlermiş o taktirde 75 mbit alabilecekmişim ama boş port da yokmuş.

Gigafiber için çalışmalar devam ediyormuş ancak net bir tarih verilemedi.

Sanırım birkaç ay daha böyle gidecek benim anladığım.

Bilgilendirme için teşekkürler. Aynı durumla ben de karşılaştığımda şansıma boş port vardı ve hemen taşıdılar. Tabi o zaman şanslı olduğumu düşünüyordum ki, ciddi sorunlarla boğuştum. Hattım hala yeterli düzeyde kararlı çalışmıyor ancak eskisine nazaran bir nebze daha iyi diyebilirim.

Dün akşam eve geldiğimde 78Mbit internetim olduğunu görüp 12 saattir kopma yaşanmadığını görüp sevindim. Test etmek istediğimde internetimin kullanılamaz halde olduğunu farkettim ve hat değerlerine baktığımda SNR (Noise Margin) değerinin -0,3 olduğunu gördüm. Saatlerdir eksi (-) değerde öyle takılıyormuş hattım. Kapattım açtım düzeldi. Böyle garip sorunlar mevcut oluyor bazen. Bazen, bazenden de sık.

Artık eskisi kadar kullanılamaz hale gelmediğinden dolayı üstüne düşmüyorum, düşmek için yeterince enerjim de yok. Fiber çalışmalarında bir aksama olmamasını ummaktan başka bir temennide bulunamıyorum şu aralar.

• Umarım sizde fibere kavuşursunuz hocam.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • wantar W kullanıcısına yanıt
    3G, 5G ile hiç alakası yok aslında ama neyse :)

İki cihan bir araya gelse,ben yine fibere kavuşamam hocam. Getirmezler iki katlı apartmana,anca bakırla yetiniriz. Sağol

Dedikleriniz hepsine katılıyorum, haklısınız hocam. Ama bir wifi 6 modemi ve 100 mbps üstü hızı için deneyimlenebilir diyede düşünmüyor değilim.
    (Türknet 1000/1000 gelirse hiç düşünmeden ona geçerim tabi ama gelmez ise superonline deneyebilirim.)

• DemirKipi kullanıcısına yanıt
    Hocam önceden türknetin sitesinde bizim binayı sorguladığımda çok şanslısınız çok hızlı interneti çok uygun fiyata kullanabileceksiniz bölgenize özel 4 ay boyunca alt yapımız aktif olana kadar indirimli kullanabilirsiniz gibi bir şey yazıyordu.

Şu an bu yazı kalkmış sanırım durduruldu çalışma.

Türknet Avcılar Kulübü

Bilgilendirme için teşekkürler hocam.

• Umutsuzluğa kapılmayın hocam. Mesela bizim sokak’da 2 adet 2 katlı apartman var ama 2 şirkette fiber çekmiş o binalara, Sizinde bölgesel fiber çalışması falan olur eski bina, yeni bina, 2 katlı, 30 katlı demeden hepsine çekerler.

• SuperOnline son durum:

Türknet Avcılar Kulübü
    Yıldırm beyazıt cad. Ve beyoğlu caddesinde sadece 1,2 bina aktif iken geri kalan yerlerin hepsi aktif edilmiş.

İşin komik tarafı,çevrem 7-8-9 katlı lüks apartmanla dolu,hepsinde tsat-tt-tsol fiber alt yapısı dolu,ama benim sokak (müstakil) vdsl.

En bombasına geliyorum,karşıma yeni bina yapılacaktı bende o zaman başvurmuştum alt yapı gelsin adsl bile yoktu. Aradan 1 yıl geçti,bina dayandı döşendi 1 ay içinde sahiplerine satıldı,telekom'da bina satıldıktan 2 ay sonra direkt fiberi getirdi. Bana hala adsl gelecekti. Özetlersem,karşı binaya 2 ayda fiber geldi,benim müstakil eve 1.5 yılda adsl gelmedi.

Aklıma gelir hep,ciddi ciddi şu olayı yaşamıştım ; Artık ciddi ciddi rüyalarıma giriyordu,telekom ekipleri görüyordum rüyamda.

Yine bir gün rüyamda telekom ekibi gördüm gelmiş,kapının önünde ki kutudan portlarla uğraşıyorlardı. Bir uyandım,kafayı yiyecektim bu telekom yüzünden. Psikolojimi bozdu firma,neyse uyandım elimi yüzümü yıkamaya gittim,kendime gelmek için camdan bir baktım koskoca transit üstünde de Türk Telekom yazıyor.

İki tane eleman aşağıda,bir tanesi kutuya çıkmış kutudan bir şeyler yapıyor.

Koştum dışarı,sordum boş port ayarlıyoruz internet isteyenlere dedi bende istiyorum dedim tamam ayarlarız yahu dedi. Çünkü çocuklar gibi sevinmiştim sonunda adsl geldi diye.

İşleri bitti,kahve ikram ettik. Meğer yanlış bilmiyorsam 4-5 boş port varmış, önce ki telekom elemanları kutuyu berbat etmiş uğraşmamış direkt altyapı yok diye sisteme girmişler dedi.

Başvurdum 16 Mbps adsl'e,kurdular sonrası vdsl felan,biliyorsundur çoğu açtığım konuma geldin destek cıktın, çok sağol.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9A0BECBC3

İşin komik tarafı,çevrem 7-8-9 katlı lüks apartmanla dolu,hepsinde tsat-tt-tsol fiber alt yapısı dolu,ama benim sokak (müstakil) vdsl.

En bombasına geliyorum,karşıma yeni bina yapılacaktı bende o zaman başvurmuştum alt yapı gelsin adsl bile yoktu. Aradan 1 yıl geçti,bina dayandı döşendi 1 ay içinde sahiplerine satıldı,telekom'da bina satıldıktan 2 ay sonra direkt fiberi getirdi. Bana hala adsl gelecekti. Özetlersem,karşı binaya 2 ayda fiber geldi,benim müstakil eve 1.5 yılda adsl gelmedi.

Aklıma gelir hep,ciddi ciddi şu olayı yaşamıştım ; Artık ciddi ciddi rüyalarıma giriyordu,telekom ekipleri görüyordum rüyamda.

Yine bir gün rüyamda telekom ekibi gördüm gelmiş,kapının önünde ki kutudan portlarla uğraşıyorlardı. Bir uyandım,kafayı yiyecektim bu telekom yüzünden. Psikolojimi bozdu firma,neyse uyandım elimi yüzümü yıkamaya gittim,kendime gelmek için camdan bir baktım koskoca transit üstünde de Türk Telekom yazıyor.

İki tane eleman aşağıda,bir tanesi kutuya çıkmış kutudan bir şeyler yapıyor.

Koştum dışarı,sordum boş port ayarlıyoruz internet isteyenlere dedi bende istiyorum dedim tamam ayarlarız yahu dedi. Çünkü çocuklar gibi sevinmiştim sonunda adsl geldi diye.

İşleri bitti,kahve ikram ettik. Meğer yanlış bilmiyorsam 4-5 boş port varmış, önce ki telekom elemanları kutuyu berbat etmiş uğraşmamış direkt altyapı yok diye sisteme girmişler dedi.

Başvurdum 16 Mbps adsl'e,kurdular sonrası vdsl felan,biliyorsundur çoğu açtığım konuma geldin destek cıktın, çok sağol.
    -müstakil eve 1.5 yılda adsl gelmedi.
    - [sm=icon_smile_sad.

-Artık ciddi ciddi rüyalarıma giriyordu,telekom ekipleri görüyordum rüyamda.
    ya hocam ahahahah.
    -İyi bari en azından kavuşmuşsunuz internete benim gibi vdsl/adsl i geç, port yüzünden 2 sene internetsiz kalanlar var halen daha.

-destek cıktın, çok sağol.
    - Ne demek hocam, rica ederim.

Bu arada tüm sağlayıcıları twitter üzerinden darlama taktiğini deneyin hocam. İşe yarıyor ben de bir ara takmıştım hepsine tek tek yazdım işte telekomun bölgede port sorunu var sadece bizim binada bile 4 kişi port sorunu yüzünden internet bağlatamıyor sokaklarda en az kaç kişidir siz düşünün şeklinde mesaj attığımda hepsinden olumlu sonuç almıştım çünkü onlarda biliyor abone kazabileneceğini. Ve sonuç olarak hepsi yatırım yapmaya başladı.
    Sizin zaten etrafınızda bulunuyormuş çoğu sağlayıcının altyapısı bir ek fiber kablosu ile tamamlanbilecek iş asılında :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GupoBS -- 27 Kasım 2021; 23:7:37 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.