Portlar açık mı, kontrol ettiniz mi? En basitinden plex falan kullanıyorsanız oradan bir bakın bakalım public ip adresiniz ile sunucunuza erişebiliyor musunuz? |
Türknet Dinamik IP adresini Sabitliyor!(IP Adresi Değişmiyor!) (2. sayfa)
-
-
Başka bir forumda bir kullanıcının destek kaydına cgnat sistemlerinin daha stabil çalışması adına aynı kullanıcılara aynı ip verilecek diye bir cevap verilmiş.
-
hocam kaynak verebilme şansıınz varsa özel mesaj atabilirseniz sevinirim, teşekkür ederim
-
nasıl kontrol edebilirim? bu 80 li porttan bahsediyorsanız kapalı.
-
Açıkçası ben o port kontrol etme sitelerine güvenmiyorum. Bir tane plex hesabı oluşturup aşağıya eklediğim görseldeki gibi kontrol edebilirsiniz. CGNAT'ta bütün portlar kapalı oluyor diye biliyorum. Yani aldığınız IP adresi CGNAT'tan ise dışarıdan erişim sağlayamazsınız.
-
Tabi ben şirket yetkilisiyim :) Ya arkadaş, mantıklı olan ne ise onu söylüyorum. Ben türknet'e bu forumda en çok sövenlerden biriyim. Fiyat politikalarını değiştirdiklerinde kaçan müşterilerinden biriyim. 6 sene hizmet aldım ben bu firmadan sonra da kazıklandım. Bunu da her platformda dile getiriyorum. Ama burada sen haksızsın. Sadece türknet değil, herhangi bir iss'nin, müşterisine "her resette başka ip alacaksınız" şeklinde bir garanti verdiği yok. Böyle bir garanti yok. Daha önce de yazdım, "dinamik ip" denilen şey, "eğer statik ip isterseniz paralı, onun haricinde ip havuzumuzdan her bağlantıya otomatik bir ip veriyoruz, her bağlandığınızda aynı ip'yi almanız garanti değil" demenin sözleşme dilindeki ismidir. Başka bişey değildir. Hiç bir firma sana her bağlantında ip adresinin değişeceği garantisini vermedi vermez. Böyle bişey yok.
-
2 gündür TurkNET Gigafiber kullanıyorum. Gözlemlerime dayanarak modem WAN IP'si hep 100. ile başlayıp devam ediyor. (CGN)
Public IP ise 31. de oluyor, 122. de oluyor kafasına göre artık... Superonline Fiber'de router res yapılarak gerçek IP alabiliyordum. Anlıyorum ki TurkNET'de bu mümkün değil. WAN IP'nin 100. den başka değer aldığını görmedim.
Şuan bir problem yaşamadım sadece test etmek amacıyla kurcalıyorum. Ama olur da ileride problem yaşama ihtimaline göre artık havuzdan havuza hangi blok daha iyiyse tek çare bu gözüküyor. Gerçek IP yerine...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 12 Ocak 2023; 21:55:59 > -
Müsait olduğumda hemen yapacağım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Edit: Sorun giderildi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sorunun nasıl giderildiğini ve neler yaptığınızı da paylaşırsanız forum amacına ulaşmış olur.
-
Ben farklı bir işlem yapmadım. O yüzden yazmadım...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X