Şimdi Ara

Turknet yüksek kullanım nedeniyle yapılan iptaller - Turknet açıklaması eklendi. (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
686
Cevap
17
Favori
41.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
105 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Yanlış anlaşılmasın sadece meraktan soruyorum hocam. Ne indirdiniz hocam, nasıl bir kullanım sonrası bu rakamlara ulaştınız?

Ben açıklamıştım hocam arkadaşın ne yaptığını. Web scraping yöntemi ile phython kullanarak youtube üzerinden veri çekmiş

• claswan kullanıcısına yanıt

a kişisinin sürekli interneti %100 de kullanmasının size bir etkisi yoktur. Her kullanıcının portu ayrı ve her portun kapasitesi ne ise zaten o kadar hız alınabiliyor. Eğer ki ping sorunu bu yüzden oluşuyorsa ISS kaynaklı kapasite yetmediğinden olur bu da yine firmanın kapasite yükseltmemesi kaynaklıdır. Firma, abone sayısı arttıkça aynı oranda kapasitelerini yükselterek vaat ettiği hizmeti sunmakla yükümlüdür. Yani her halukarda a kişisinin internet kullanımı diğer abonelerin internet kalitesine olumsuz etki oluşturmaz.

• Cor3 kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler hocam.  

• quote:

Orijinalden alıntı: Gökkubbe

a kişisinin sürekli interneti %100 de kullanmasının size bir etkisi yoktur. Her kullanıcının portu ayrı ve her portun kapasitesi ne ise zaten o kadar hız alınabiliyor. Eğer ki ping sorunu bu yüzden oluşuyorsa ISS kaynaklı kapasite yetmediğinden olur bu da yine firmanın kapasite yükseltmemesi kaynaklıdır. Firma, abone sayısı arttıkça aynı oranda kapasitelerini yükselterek vaat ettiği hizmeti sunmakla yükümlüdür. Yani her halukarda a kişisinin internet kullanımı diğer abonelerin internet kalitesine olumsuz etki oluşturmaz.

Hocam a kişisinin tek başına tabii ki etkisi yoktur ama bu a kişileri çoğalır da sokağın yarısı a kişisi gibi olursa o zaman ne olur? Yoğun saatlerde, herkesin evde olduğu zamanlarda internet hızının düşmesi nedendir? Tek tek elle hızları düşürmüyorlar ya?

"Firma, abone sayısı arttıkça aynı oranda kapasitelerini yükselterek vaat ettiği hizmeti sunmakla yükümlüdür. "

İşte bunu yaptıklarını hiç sanmıyorum.

• Ttnet de aşırı kullanım olsa tahut cezası ödemeden kapatırlar mi aboneliği.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • claswan kullanıcısına yanıt

Hocam kullanıcı ister 7/24 hattı %100 kullanır ister hiç kullanmaz zaten %100 seviyeside o aboneye verilmiş portun desteklediği miktar kadardır. Hız düşmesi ya da farklı olumsuzluklar durumunda sorumlu herkese 100 mbite kadar internet satıp ama kapasitesi buna yetmeyen firma değil midir? Firma gerekli önlemi almış kapasitesini de buna göre ayarlamışsa zaten yavaşlama olmayacaktır. Bu gibi durumlarda kızılması gereken kişi kullanıcı değil firmadır.

• Düşünüyorum düşünüyorum 7tb nasıl doldurabilirim bulamadım haftada 2 adet 4k film açsam ayda 400gb e oyun yuklesem 5tane 100gb lik ihtiyacı karşılar iptv vb falan yoksa zor 7tb dolması

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aref6 kullanıcısına yanıt

Dostum normal değilim ben, kabul ediyorum ama ticari de değilim :)

• 1 ayda 7 TB.. Ne indiriyorsunuz bu kadar hayret :)) Operatörler sözleşme şartlarında "yasal indirmeleri desktekler" hükmünü koyuyor. Sen 7 tb indirme yapmışsın ISS de dava açtı diyelim senin data incelendiğinde herhangi bir korsan içerik download etmiş olman halinde daha büyük cezalar ödeyebilirsiniz dikkatli olmak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: claswan

kullanabileceğinin 1/3'ü denince basit mi geliyor anlayamıyorum siz YouTube'dan Netflix'ten video izlerken her an %100 indirme hızına sahip olmuyorsunuz ki? 10mb/sn indirme hızınız var ise ara ara 6-7 ara ara 9-10 oluyordur. Ben 10mb/sn ile sürekli aynı sabit hızda indirdiğini varsayarak yani olabilecek en yüksek değere göre hesapladım ve bu değer ulaşılması güç... Evet altyapımız çok kötü ama TL'nin değersiz olması, araçlardaki vergiler gibi gibi sayısız sorunlardan sadece bir tanesi. Hangisine çözüm bulduk ki altyapı için üzülebilelim?

Alıntıları Göster

Seni anlıyorum arkadaşım ama bu yüzden linç yemeyi hak ediyor mu bu arkadaş? Sanki milletin GBlarını çalmış gibi konuşuyor birçok kişi.

• RElS kullanıcısına yanıt

İnceleseler bir kaç web sitesinden çektiğim veriler görünür. :)

Belki birkaç dizi izlemişimdir kaçak göçek dizilab falan fıstık. Millet inanmıyor ama tek bir yalanım yok şu an.

Turknet forumunda da saçma yorumlar yapan, olayı benden daha iyi biliyormuş gibi yazanlar falan var. Yok 1 tb dolduğunda aramışlar falan 

7tb çok fazla olduğu kabul ediyorum ama onlar imkansız olmadığını anlayamıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: TechVET

Seni anlıyorum arkadaşım ama bu yüzden linç yemeyi hak ediyor mu bu arkadaş? Sanki milletin GBlarını çalmış gibi konuşuyor birçok kişi.

Alıntıları Göster

Linç yapan kim bilmiyorum ben linçlemeye çalışmadım sadece yorum yaptım. Eski gibi her yorumu okuyabileceğim vaktim yok malesef. Sadece kullanımın abartı fazla olduğunu dile getirdim. Bilgisi olan arkadaşlar bu denli kullanımın diğer kişilere bir zararı olmayacağını söylüyor. Doğru olabilir ama neden yoğun saatlerde ping artıp hız düşüyor? Altyapımız kötü bunu biliyoruz. Demem şudur ki bilinçli olalım yeter... İş olsun diye her şeyi indiren, 4k bluray film izlerken "dur film izlerken arkada da şunu açayım o insin" ya da modeme taşınabilir disk bağlayayım 7/24 dosya indirsin gibi şeylere girişmezsek internet kalitemizin artacağına inanıyorum. Koskoca Türkiye'nin %80'inde düzgün altyapı olmadığını düşünüyorum. İstanbul Maltepe gibi bir yerde arkadaşım 8mbps internet kullanıyor.. Bilemiyorum artık nasıl olacak nasıl düzelecek bu durum ama en azından bari biz işleri yokuşa sürmeyelim. Sınırsız diye diye yaptık sonunda kısacası b*kunu çıkarmayalım diyorum. Daha düne kadar 250gb akn ile yetiniyorduk...

• TechVET kullanıcısına yanıt

Konuyu açtığım için herkes bana laf ediyor, dayanamıyorum cevap yazıyorum. Çünkü bazen çok alakasız şeyler yazıyorlar.

Konu sayesinde diğer mağdur arkadaşların sorunu da çözülecek gibi ama bütün lafı ben yedim forumdaşlardan  

Bu arada son arayan yetkili son 9 aylık kullanımımın toplam 21 tb olduğunu söyledi. Ortalama 2.3, son ay ise 3tb. Yani 7 tb çok kabul ediyorum ama ortlamam aşırı fazla değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GasiOr -- 4 Temmuz 2021; 17:38:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GasiOr

İnceleseler bir kaç web sitesinden çektiğim veriler görünür. :)

Belki birkaç dizi izlemişimdir kaçak göçek dizilab falan fıstık. Millet inanmıyor ama tek bir yalanım yok şu an.

Turknet forumunda da saçma yorumlar yapan, olayı benden daha iyi biliyormuş gibi yazanlar falan var. Yok 1 tb dolduğunda aramışlar falan 

7tb çok fazla olduğu kabul ediyorum ama onlar imkansız olmadığını anlayamıyorlar.

Hocam merak ettim sürekli açıık mı bıraktınız bilgisayarı? Bu kadar veriyi çekerken sizin interneti normal bir şekilde kullanmanız olası görünmüyor misal ben son hız IDM'den indirme yaptığımda YouTube videosu dahi açamıyorum yani.

7Tb imkansız değil ama dediğin gibi çok fazla. imkansız olan 25Tb ve üzeri 100mbps internet ile. Ama tek başınıza bu değere ulaşmanızı anlamak güç.

• LittleEinstein L kullanıcısına yanıt

vodafone güncellemiş olabilir, her ay 500 600gb'ı görüyorum ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: claswan

Linç yapan kim bilmiyorum ben linçlemeye çalışmadım sadece yorum yaptım. Eski gibi her yorumu okuyabileceğim vaktim yok malesef. Sadece kullanımın abartı fazla olduğunu dile getirdim. Bilgisi olan arkadaşlar bu denli kullanımın diğer kişilere bir zararı olmayacağını söylüyor. Doğru olabilir ama neden yoğun saatlerde ping artıp hız düşüyor? Altyapımız kötü bunu biliyoruz. Demem şudur ki bilinçli olalım yeter... İş olsun diye her şeyi indiren, 4k bluray film izlerken "dur film izlerken arkada da şunu açayım o insin" ya da modeme taşınabilir disk bağlayayım 7/24 dosya indirsin gibi şeylere girişmezsek internet kalitemizin artacağına inanıyorum. Koskoca Türkiye'nin %80'inde düzgün altyapı olmadığını düşünüyorum. İstanbul Maltepe gibi bir yerde arkadaşım 8mbps internet kullanıyor.. Bilemiyorum artık nasıl olacak nasıl düzelecek bu durum ama en azından bari biz işleri yokuşa sürmeyelim. Sınırsız diye diye yaptık sonunda kısacası b*kunu çıkarmayalım diyorum. Daha düne kadar 250gb akn ile yetiniyorduk...

Alıntıları Göster

Konuda çok fazla linç girişimi var. Ping olayının onunla alakası yok aslında.

• quote:

Konuyu açtığım için herkes bana laf ediyor, dayanamıyorum cevap yazıyorum. Çünkü bazen çok alakasız şeyler yazıyorlar.

Konu sayesinde diğer mağdur arkadaşların sorunu da çözülecek gibi ama bütün lafı ben yedim forumdaşlardan  

Bu arada son arayan yetkili son 9 aylık kullanımımın toplam 21 tb olduğunu söyledi. Ortalama 2.3, son ay ise 3tb. Yani 7 tb çok kabul ediyorum ama ortlamam aşırı fazla değil.

Bazen işimiz çok zor.

• quote:

Bu mesaj silindi.

tebrikler diyelim o zaman hocam ne diyeyim. Umarım başarılı olmuşsunuzdur ben de girişmek istiyorum Python'a ama vakit bulamıyorum :(

Benim kafama takılan farklı bir nokta var.

Örneğin benim internet hızım 75 mbps

Steam maks. indirme hızı 8-8.5mb/sn

Idm maks. indirme hızı 9.5-10mb/sn

Yani Idm benim hızımın üzerine çıkmama olanak sağlıyor. Kullandığınız yöntemler farklı bir şekilde çalışıp aynı anda kapasitenizin üzerinde bir boyut çekebilmenize olanak sağlamış olabilir mi?

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.