Şimdi Ara

Türksat Kablo internet altyapısına geçtim 2 modemim var birini router olarak kullanmak istiyorum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni modemim *Netmaster CBW-383ZN Docsis 3.0 Kablosuz Modem bugün kurulum yapıldı ama diğer odalarda kullanırken sinyal zayıflıyor hızım düşüyor, eski modemimde *Airties Air 5453 adsl2 4 ethernet ve usb portlu bir modem, internette araştırdım ama anlayamadım çok karışık anlatılmış benim istediğim Airties modemi kullanarak içerdeki odalara sinyal ve hızı arttırmak kablosuz bir şekilde bunu çok basit, madde madde anlatabilirseniz sevinirim.

• Her modemin arayüzü farklı olduğu için doğrudan yol göstermek zor olabilir.

Birinci seçenekte netmaster'ı bridge moda alarak kullanmanız olabilir. Bu durumda netmaster modeminizin kablosuz özelliğini kapatmış olursunuz ve sadece eve gelen anten kablosunu ethernet kablosuna çeviren bir karakutuya dönüşür. Bu ethernet kablosunu da airties modeminizin Wan portuna takarsınız, airties modeminiz ile hem kablolu hem kablosuz dağıtım yapabilirsiniz. Eğer Airties destekliyorsa Access Point olarak da kullanabilirsiniz. Netmaster'dan çıkan herhangi bir ethernet kablosunu, Airties'a takıp modemi AP olarak konfigüre etmelisiniz. Bu durumda routing işini Netmaster, Wireless işini de Airties yapmış olur. Netmaster'ın wireless'ını kapatıp kapatmamak size kalmış, iki modemin de wireless ını aynı anda kullanabilirsiniz yani. Daha fazla detaya giremeyeceğim çünkü iki modeme de sahip değilim. Üçüncü bir yol daha var. Daha önce airties modem ile zyxel modemi kablo kullanmadan haberleştirmiş ve ağ alanımı genişletmiştim ama bu yolu hiç tavsiye etmiyorum, sık sık kopmalar yaşanabilir, özellikle üreticiler farklı ise.

Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olacaktır.

• Netmasterı bridge moda alıp wi fi ı kapatın, air 5453 un wan portuna bağlayın. En sağlıklı yontem budur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.