Şimdi Ara

Tus başarı sıralamasının biraz garip olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yks sıralamalarından biraz farklı sıralama var hitit omüyü fln geçmiş sebepleri nelerdir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eski köklü fakültelerde 20 sene önce mezun olmuş adam keyfine giriyor. Ortalama düşüyor. Bu bir etken.

• çapa diplerde mesela

• damakcatlatan kullanıcısına yanıt

Ona ben de şaşırdım hitit üstlerde çapa sonlarda çok garip

• quote:

Orijinalden alıntı: thatisreal

Ona ben de şaşırdım hitit üstlerde çapa sonlarda çok garip

bizimki de iyi değil ama çapa kadar da kötü değiliz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İntern senesinin kolaylığı/öğrenci sayısı denkleminin sonucu az çok fikir veriyor. Büyük bir ihtimalle çapada internlük çok zor ve öğrenci sayısı yüksek. Hitit de tam tersi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmeturan -- 23 Ekim 2023; 17:21:32 >
  • thatisreal kullanıcısına yanıt

çapanın eski iyiliği kalmadı artık

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bizim çapadan daha zor olduğu kesin

en basitinden çapada 36 saat nöbet olayı yok ama ankarada nöbet sonrası diye bir şey yok nöbet tutarsın ertesi gün tekrar çalışmak zorundasın asistanlar evine gider ama intern çalışmak zorunda kalır

ankara adına tüm işler sizde rutin kan alma olsun, arter/venöz kan alma, sütür atma, sonda takma çıkarma, pansumanın her türlüsü zor da kolayı da, tüm vizitlere katılma orada hasta sunma, primer anamnez alma fm alma, kons atma gibi her şeyi intern yapar başını kaşıyacak vakti yok ankaranın internlüğünde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 23 Ekim 2023; 18:25:47 >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Diğerleri bir şekilde idare edilir de nöbet ertesinin olmaması çok saçma.

• Ahmeturan A kullanıcısına yanıt

biz de anlasak bakanlık asistanlarda kaldırmış asistanlar nöbet sonrası evlerine gidebilirken internlerin gidememesi saçmalık

Bizim hastanede nöbet ertesi var diye biliyorum. Ben eskide kaldı sanıyordum 36 saatleri.

• Hocam çünkü TUS biraz da bireysel bir sınav.Sadece sıralamaların ÖSYM sıralaması ile alakasız olduğunu değil,ayrıca geçmiş senelerin TUS ortalamaları ile alakasız olduğunu göreceksiniz.Sıralaması değişmeyen CTF ve HÜTF var.Bu ikisi çok kaliteli,zaten az buçuk çalışma disiplini oturtmuş öğrencileri alıyor ve zaten kaliteli bir eğitim veriyorlar.CTF biraz saldığı için denklerinin önüne geçiyor olabilir ama zaten iyi bir fakülte.

Ayrıca HÜTF’de okuyan bir öğrenciye sorduğumda intörnün zor veya kolay geçmesinin biraz da denk geldiğin prof ve asistanlara bağlı olduğunu söylemişti.

Yozgat gibi yerlerin öne geçme sebebi ise hem yeni kurulmaları(çünkü o TUS puanları ortalamasına 20 sene önce mezun olup yeniden TUS’a girenler olması) hem de öğrenci sayısı az olduğu için 1-2 kişi iyi yapsa bile ortalama çok yükseliyor.

Yani kısaca öğrenci kalitesi+intörn rahatlığı+öğrenci sayısı+eğitim kalitesinden oluşan bir kombinasyondan oluşuyor TUS başarısı.

Ama TUS başarısı bir kalite ölçütü olmayabilir her zaman,doktor amcam TUS ile hekimliğin alakasız olduğunu söylemişti.Konuştuğum çoğu doktor da hemfikirdi.Listenin altındaki Çapa,Marmara,Akdeniz üstteki pek çok fakülteden iyidir.

Çapa 1.sınıf olarak bu yorumunuzun sebebini öğrenebilir miyim?

• BaronVladimirHarkonnen kullanıcısına yanıt

Çok iyi açıklamışsınız hocam teşekkür ederim

• Ahmeturan A kullanıcısına yanıt

asistanlıkta var internlükte yok

aldığı iyi öğrenci bakımından 6 yıldan önceki senelerde çapa tıp cerrahpaşanın önünde sıralamada aldığı öğrencilerden olsun ilk 100den yazan öğrenciler olsun çapa hep ilk tercihlerde yer alırdı ve tustaki başarısı da ondan gelirdi o manada

Olabilir ama ÖSYM sıralaması kalite için bir ölçüt değil bence.Ayrıca sıralamalarda sürekli değişiyor.Belki Çapa geri yükselir ama çok zannetmiyorum.

hamidiyeye geç beğenmezsen 3 de

• Dolandirici33 D kullanıcısına yanıt

iyide bu köklü fakülteden mezun sayın pratisyenler o zamana kadar neredelermiş. mesela bi ankara hacettepe veya çapa cerrahpaşa mezunu olup pratisyen kalmak da nicedir. demezlermi adama evlat sen neden derece yapmak için öys(20 yıl önce öys vardı) de bukadar kastın kendini.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.