Şimdi Ara

TV Tavsiyeleri [ANA KONU] (4632. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Turalyon Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 7 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
92.832
Cevap
1.496
Favori
4.950.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
233 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
17. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 46304631463246334634
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tv'nin merkez orta noktası duvara asılacağı zaman yerden ortalama kaç santim yüksekte olmalıdır peki?

• quote:

Orijinalden alıntı: pocemonmutlu

Tv'nin merkez orta noktası duvara asılacağı zaman yerden ortalama kaç santim yüksekte olmalıdır peki?

koltuga oturunca yerden göz seviyen tv merkezidir.

benim için ölçü budur.

• pocemonmutlu kullanıcısına yanıt
    Mutlu hocam bu konu birazda oturduğunuz koltuk yüksekliği ve kullandığınız TV ye göre değişir.

Örnek 75 inch bir TV de kabalama 100-110 cm yükseklik vardır. Bu TV nin orta noktası 55 cm kabul etsek 1.70 - 1.80 boylarında bir insan ortalama bir koltuğa oturduğunda göz hizzası 110-130 cm aralığında kalır. Biz göz hizzasını 120 kabul edersek TV nin yerden yüksekliği TV mizin 55 cm kabul ettiğimiz orta noktasına göre TV nin alt kenarının yerden yüksekliği 120-55= 65 cm olmalıdır.

Aynı koltuk aynı boylarda insan için 55inch TV yüksekliği için hesap yaparsak; TV boy en oranı
    140 x 80 cm baz aldığınızda TV nin 80 cm yüksekliğinin ortası 40 cm olacağına göre 120-40=80 cm olmalıdır.

İşin özeti TV boyutu küçüldükçe montaj yüksekliğinin artmasında sorun yoktur ama TV boyutu büyüdükçe TV yüksekliği yere doğru yaklaşması gerekir. Örneğin Projeksiyon perdelerini herkes düz mantık en tepeye dayar, perdeyi en alta indirir, görüntü yansıtma açısını alta indirse dahai perde üzerinde kocaman boş bir alan kalır. Bu yanlış bir uygulamadır, perdenin üst kısmı hesaplamaya göre gerekirse duvarın orta noktasına denk gelebilir.

Ama hatırlatmakta fayda var bu rakamları herkes kendi TV si için hesaplamalı çerçevesi kalın TVlerde hesabını görüntü alanına göre yapmalıdır.

Şunu hatırlatalım sabit bir TV sehpasında duran 42-55 inch TV yi yine aynı sehpaya koyarak 65-75;inch TV ile değiştirirseniz boyun ağrısı kaçınılmazdır. Bunun nedeni izleme mesafesi değişmemesine rağmen görüntüyü görmek için habiire boynunuzu oynatmaya çalışmanızdır.

• craver kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam. Vince kaldı demek işiniz. Hadi hayırlısı heyecanlı bi süreç. 98 gerçekten büyük bir tv 😁
    Bakalım benimde çarşamba kurulacak. Benimde 8 sene olmuş. Değiştirmeyebilirdim aslında ben daha ama babama maç yayını izlesin diye verme ve kendime yeni bir tv alma işine girdim. Oledi de umarım dikkatli kullanırlar 😊 8 senede çok dikkatli kullandım. Minik 2 tane yanığım oluştu.
  • arkadaşlar 42, 43inc fiyat performans ürünü önerir misiniz.. Android tv webos yada Googletv uzak kaldım biraz bunlara
  • Dostlar 40 bini çok geçmeyecek 55 veya üstü 1-2 öneri model var mı acaba
  • aykut.. kullanıcısına yanıt

Tcl 65c755 tavsiye ederim. Kasim indirimleri de bitti. Kolay gelsin

• escudo76 E kullanıcısına yanıt

Bende bu modeli diyorum hocam ama bu fiyat bandında bakılacak LG veya Samsung var mı? Bu TV'ye rakip olacak diyeyim en azından. Medimarkta bir bakacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut.. -- 1 Aralık 2024; 14:18:8 >
  • aykut.. kullanıcısına yanıt

Bu tv ye rakip samsun qn90 veya qn95 dir. Qn95 zaten gelmiyor. Qn90 da c755 ile yarışır ama altta kalir

• Arkadaşlar ps5 ve netfix vb platformlarda dizi film izlemek için hangi TLC tv yi önerirsiniz. 65 inch bakıyorum alacağım en iyi TLC ler hangileri acaba. C855 gözüme çarpıyor

• Hyponsoinage kullanıcısına yanıt

Tcl 65c755 bir bak derim

• escudo76 E kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim

• Hyponsoinage kullanıcısına yanıt

Hocam naçizane fikrim 75" almanız yönünde...

75c755

• tonmaister T kullanıcısına yanıt

Detaylı anlatımın için teşekkür ederim TV Tavsiyeleri [ANA KONU] 

Hayatımda hiç Tv'lerimi duvara asmadım ama çok Tv sehpası değiştirdim.

Tv duvara asma konusunda 0 tecrübem olduğu için sorularım oluyor haliyle.

Tv 65", Tv izleme mesafem 260cm, boyum 178cm, kanepede yükseklik göz hizam 110cm.

Bu ölçülerde ideal panelin orta merkez noktası yerden kaç santim olmalı tahminen?

TV Tavsiyeleri [ANA KONU]

Yada Lambaderlerin yükseklik hizasınamı göre üst çerçeveyi eşitlesem güzel durur bilmiyorum.

• craver kullanıcısına yanıt

Hocam hayırlı olsun 98P755 liler arasına hoş geldiniz.

10 gündür TV yi kullanan biri olarak şunu söyleyebilirim çok memnun kalacaksınız, iyi ki 98 almışım diyeceksiniz. Birkaç yerde yazmıştım TV kutusunun boyutu 239 cm, merdivenlerden geçip geçmediğine önceden bakin demiştim, bende aldıktan sonra bir yerde birinin 85 " le ilgili yorumunda okumuştum, sonra elime metreyi alıp merdivenlerde ölçüp biçmiştim, 98" kutusu tam silme geçiyordu,biraz daha kutu büyük olsaydı ben de içeri sokamayacaktim, oyle pencereden içeri sokma durumuda yok maalesef.

Umarim vinçle kazasız belasız içeri sokabilirsiniz.

Duvara montaj yapacaksınız arkadaki Hdmi yerlerine 1-2 varsa Hdmi kabloları takın, optik kablo varsa ,takın enetrnet kablosu varsa takın yoksa sonra oralara takmak için TV yi yerinden çıkarmak zorunda kalırsınız, duvarla TV arasına el girmiyor maalesef.

Gelen TV nin üzerindeki yazılım eski yazilim, 32Fat yapılmış flasa yeni yazılım olan v412 yi yükleyip TV nin sağ alt köşesinde olan mavi usb ye takıp oyle yazılımı yükleyin.

Sonra ekran görüntü ince ayarlarını yaparsınız.

Sormak istediğiniz bir şey olursa seve seve yardımcı olurum, tekrardan hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frekans76 -- 1 Aralık 2024; 15:27:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pocemonmutlu

Detaylı anlatımın için teşekkür ederim TV Tavsiyeleri [ANA KONU] 

Hayatımda hiç Tv'lerimi duvara asmadım ama çok Tv sehpası değiştirdim.

Tv duvara asma konusunda 0 tecrübem olduğu için sorularım oluyor haliyle.

Tv 65", Tv izleme mesafem 260cm, boyum 178cm, kanepede yükseklik göz hizam 110cm.

Bu ölçülerde ideal panelin orta merkez noktası yerden kaç santim olmalı tahminen?

TV Tavsiyeleri [ANA KONU]

Yada Lambaderlerin yükseklik hizasınamı göre üst çerçeveyi eşitlesem güzel durur bilmiyorum.

Yükseklik gayet iyi gibi geldi hocam.

• frekans76 kullanıcısına yanıt

Sehpa yüksekliği 50cm, panel merkez ölçüsü ise toplam yerden yüklekliği 100cm çıkıyor.

• pocemonmutlu kullanıcısına yanıt
    Cetvelle ölçülmüş kadar orta noktayı bulmuşsunuz sayılır . 8 -10 cm fark var gibi ama haliyle mobilya kullanılan durumlarda +-15 cm tolere edilebilir. Bence gayet makul bir yükseklikte izliyorsunuz. TV yi asmayacaksanız hiç ellemeyin asarsanız hesaplamanıza göre sizde belirtmişsiniz bir 10 cm daha kaldırırsanız iyi olur kaldırmazsanızda çok ciddi farklar olmaz. Burada benim bahsettiğim sizin ki gibi bir TV sehpası kullanmayıp duvara asıyor. TV önünde hanım baskısıyla bir koltuk ya da yemek masası dursun diye olması gerekenden en az 50 cm yukarı asanlara hele o TV gösterişli dursun diye büyük seçildiyse o zaman bu TV büyük oldu boynum ağrıdı muhabbeti başlıyor.

Verimli bir izleme mesafesi TV ölçüsü çarpı 1.2 kabul edilir. Yani 75 inch TV için 190 x 1.2 =2.30 metre 90 inch TV için 230 cm × 1.2 = 2.75 metre olsa da TV yüksekliği doğru seçilirse 1 çarpana hatta 0,9 çarpana kadar rahatsızlık hissetmezsiniz. Yani 190 ekran TV (75inch) 190 Cm mesafede izlenir ama optimumu 230 cm kabul edilir. O TV yi alıpfa saçma sapan bir yüksekliğe asarsanız o zaman izleme mesafenizi açmak zorundasınız.

İzleme mesafesinde 1.2 çarpanı bir teammül olarak kabul edilse de ,bu hesaplar rakamlar benim şahsi tecrübelerimden yola çıkarak yaptığım hesaplamalar. Örnek vereyim benim 55 inch TV olması gerekenden 30 cm yükseğe duvara asılı ama izleme mesafem 3.5 metre olduğu için sorun yaşamıyorum ama projeksiyon perdem 90 inch izleme mesafem 2.5 metre ve normalden yakın olduğum için milimi milimine doğru merkezi bulduğum için sorun yaşamıyorum.

• tonmaister T kullanıcısına yanıt

O zaman ben hiç kaşınmayayım şimdilik askı aparatı dursun.

Farklı bir kombinasyon düşünürsem o zaman duvara asma işine girişirim TV Tavsiyeleri [ANA KONU] 

• TCL 75C855 Media Markt Viaport 70.000 TL
  • 
Sayfa: önceki 46304631463246334634
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.