Şimdi Ara

TVS Apache RTR 150 nasıl motor ve nasıl daha güçlü yapılabilir..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
14.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben motor alacağım önce 250 cc dülşünüyordum ama bi aksilik çıktı bütçem kısıtlandı 6000 tl den 3000 e düştü daha da arttıramam yakın zamanda.
    neyse ben 2011-2012 model apache almayı düşünüyorum ama aklımda bazı soru işaretleri var.
    öncelikle motoru internet üzerinden olabildiğince çok inceledim ve ybr olsun cbf olsun bunlardan daha çok hoşuma gitti.
    ama şu var bire birde görmediğim ve binmediğim için ne desem boş şuan.

motor hakkında bilgisi olan arkadaşlarıma sorularım şunlar:

1) motorda vibrasyon var diyorlar bu ne derecede, azaltılabilir mi?

2) motorun orjinal lastikleri iyi değil diyorlar yol tutuşu kötüymüş değiştirmeli miyim? değiştirirsem en iyi hangi lastiği takmalıyım?
    3) motor uzun yola çıkınca rahatlığı nasıl?

4) motorun hızını arttırmak istiyorum ama bunu motorun parçalarına zarar vermeden yapmak istiyorum örneğin ön ve arka dişlileri değiştirmek isteyince eski dişli takılabilecek mesela. bunun gibi yöntemler var mı?

5) motorun kendi egzozu motoru biraz boğuyor denildiğini duydum motora bi performans egzozu takacak olsam fazla sesi çıkmayan cinsten olmasını istiyorum ne takılmalı ne işime yarar?

6) bide şunu duydum motorda fren sıkınca ön amortisörler pek yerinde durmuyormuş yani o cüssedeki bi motora ufak kalıyor diyorlar.
    ön gidon mu amortisör mü nesi değişir bilmem ama onları değiştirip adam gibi bi ön takım yapma şansımız var mı?

Not: 1.80 boyunda 70 kiloyum motor kendime göre orantılı olmalı yani emanet mal gibi dursun istemem altımda :)

saygılar...

• hort !!

Bende merak ediyorum
  • güçlü lazım ise eski model güçlü almalısın sonradan çevirme işi tat vermez

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fabrika çıkış lastikler cidden çok kötü. Aldığı gibi yol yapmadan değiştireni gördüm. Michelin city grip öneriyorum. Yumuşak lastik. Çabuk erir ama çok iyi yol tutar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xxaglotxx X kullanıcısına yanıt
    Mayıs sonunda sıfır aldım 7000 km oldu uzun yola gidiyorum.
    1. Bu paraya aldığın bütün motorlarda vibrasyon olur. 8 saat yol gittiğim oldu hiç rahatsızlık duymadım vibrasyondan.
    2. Orjinal lastikleri kötü diye bende çok okudum. Şuana kadar hiç bi sıkıntı yapmadı. Kötü diyenler genelde sadece arka freni asılıp durmaya çalışanlar. Yaz boyunca kullandım lastiklerden hep korktum yorumlardan dolayı ama herhangi bir kayma vs yaşamadım. Islak yolda hassas ama !
    3. Bodrumda çalışıyorum Kütahya Simavlıyım. Mesafe 550 km. 2 kez gittim geldim hiç birinde yorgunluktan yığılıp kalmadım üstüne düğünde oynadım bile (: Bir depo doldurup arkama bakmadan gidiyorum.
    4. Bu motor hız motoru değil. Max 120-130 görüyorsun zaten üstü motor için tehlikeli. Dişli değiştirerek 140 falan yapanları izledik videolarda ama 10 km için değermi bence değmez bana yeterli geliyor.
    5. Motoru boğmak deyimini anlayamadım. Sıfır motor olduğu için değiştirme ihtiyacı duymuyorum. Garanti bittikten sonrada değiştireceğimi pek sanmıyorum.
    6. Pistonlar bence gayet güzel. Sert yağ koyulup biraz sertleştirilebileceği söyleniyor ama bence gereksiz. İlk aldığımda 100 civarı hızda hata ile ön freni kökledim ve anında geri bıraktım bi sıkıntı yaşamadım şükür dendiği gibi kendini kaybetmiyor.

179 65 im şekil bu

• egesukru kullanıcısına yanıt
    Kütahya simav? Hocam irtibata gecebilirmiyiz bende Simavliyim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.