Hacı oğlanlar, sütte maya çalanlar ve burada nezih statüsüne geçmiş çalışkan, değerlerini bilen sayın arkadaşlarım. Kafayı taşa vurdum ve çok az bir zaman kaldığını görerek çalışmalarıma başlamak istiyorum. Yan gelip yattım, şimdi g*tümü tırmıklıyorlar. Kısası kısa, netlerimi arttırmak istiyorum ve netlerim şu şekilde: - TYT: 32.5 net + Türkçe: 20-28 net (paragrafta ortanın üstünde, dil bilgisinde ise taşa sürülecek aklı olmayan kişilerdenim, farklı bir ilgim var) + Matematik: 0.00 (hiçbir temelim yok, bana bilinmeyen denklem versen günlerce bakarım, problemler de ayrı bir mesele) + Sosyal Bilimler: 5-10 net (tarihe ayrı bir ilgim var, genellikle 3-4 net arası. coğrafyada bilgi eksiğim çok fazla, yorumlama kapasitem az. felsefe ve dine gelecek olursam socrates desen salatalık derim) + Fen Bilimler: 0.00 (oha!?!? diyeceksen artık bi' dur kardeşim. bilgiler eski konulara göre kafamda ancak son 9 ve 10. sınıf olmadığından dolayı yapamıyorum. biyolojiye çok ilgiliyim, yapabileceğimi düşünüyorum, kimyada formülleri ezberleyerek ilerletebileceğimi bilirken fizikte optiğe bela okuyarak "allah allah" diyerek kafamı okşayacak kadar bilgisizim) - YDT: 12.5 net (evet bilader, daktilo olacağım, işsiz olacağım) "Bu konuda çok sağlam ilerleyebilirim ki tek eksiğim Türkçe dersindeki gibi dil bilgisidir. Burada da grammer (1) alanını yapamıyorum. Ancak diğer bir bölüm olan skills (2) yerlerini rahatlıkla yapabilecek birisiyim. Dershanem üzerinden de eksik bilgilerimi kapatabilir, güzel hocalarımızla bu açığı kapatabilirim) Şimdi buraya gelip derece öğrencileri veyahut farklı nezih arkadaşların yazmasını beklemiyorum. Ben yapabileceğimi biliyorum ancak şöyle bir şey var. Hacı bir insan piyasayı, zorluk derecelerini bilir bu kaynaklarda ama bana sorsan hız ve renk yayınlarına bile kolay diyemeyecek adamım. Birden fazla -yaklaşık 3 gündür- kaynakların bilgilerini, zorluk derecelerini, derece öğrencilerin yaptığı sıralamaları inceliyorum ancak bazı kaynaklardan emin olamadım. Neden mi? Şimdi ben yukarıda gördüğün üzere kapkaççı olmaya daha da yakın saygın bir evladım. O yüzden saf gibi gidip orta-zor kaynak alıp temelim olmayan alanda altıma etmek istemiyorum. Sonrasında çekinirim o dersten ve temel atmadan direkt gider en zorunu çözerim. O yüzden beyler, bayanlar -kadın pardon- yardımınıza ihtiyacım var. Aşağıdaki listede kendime göre -emin değilim çok fazla, çünkü zorlukları ve temelimi hangi kaynakla atacağım bilmiyorum- bir liste hazırladım. Bana yol göster sayın nezih, hırsız, sınıfın yaramaz çocuğu "heyp mi". TURKCE: KAYNAK LISTEM - Paragraf: 3D YAYINLARI SB -sb yazınca havalı oluyormuş öyle dediler- - Dil Bilgisi Soru Bankası: LIMIT YAYINLARI -emin değilim, zor gibi geliyor- - Türkçe Branş Denemesi: BILGI SARMAL - Konu Özet Kitabı: LIMIT YAYINLARI MATEMATIK: KAYNAK LISTEM - Soru Bankası: AKTIF MATEMATIK - Problemler Soru Bankası: BILGI SARMAL PROBLEM YADA HIZ VE RENK PROBLEMLER SOSYAL BILIMLER: KAYNAK LISTEM Dört (4) adet farklı alt ders için tek tek ayrı soru bankası almadım, gerek duymadım. Konu anlatımı, konu özeti + sosyal bilimler denemesi ile ilerleyeceğim. - Sosyal Bilimler Konu Özeti: APOTEMI OZET - Sosyal Bilimler SB: -tavsiye istiyorum, yukarıda sosyal netimi yazdım- - Sosyal Bilimler Branş Denemesi: BILGI SARMAL FEN BILIMLER: KAYNAK LISTEM Fizik: OKYANUS YAYINLARI -temelim olmadığı için bundan başlamak istedim ama bilmiyorum, öneride bulunmuşlardı- Kimya: sb tavsiyesi arıyorum -temelim yine yok ek olarak limit yayınlarının el kitabını almak istiyorum- Biyoloji: BIYOTIK -dedim hacı bana bir öneri ver adam tak diyerek biyotik dedi, vardır bir bildiği dedim- YDT KAYNAK LISTEM - Dershanenin verdikleri mevcut, ekstra olarak more to read alabilirim yada grammer test book bakacağız.... Yukarıda gördüğün gibi bilader, aman yanlış anlaşılma olmasın hiçbirini satın almadım sepetimde bekletiyorum. Ne zaman "ha, tamam oldu bu iş" dersem o zaman tak diye basarım parasını. PDF veyahut diğer internetten çözülecek kaynakları sevmiyorum bana adam akıllı nesne lazım ahbap. Varsa bir bildiğin göster, yoksa bir fikrin sus ve izle. Haydi bismillahirahmenirrahim. Tavsiyeleriniz benim için birer birer bir baş tacıdır. Saygılarımla shitposter. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sh6ke -- 28 Aralık 2023; 18:48:48 > |
Bildirim