Şimdi Ara

Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn beta sürümü indirmeye sunuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn beta sürümü indirmeye sunuldu

Teknoloji dünyası Microsoft'un bu hafta yapacağı etkinliğe odaklanırken, açık kaynağın en önemli temsilcilerinden Ubuntu sessiz sedasız yeni işletim sisteminin beta sürümünü dağıtmaya başladı. 

Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn sürümü uzun dönem desteğe sahip değil ve daha çok bazı hata gidermeleri ile küçük yeniliklere odaklanıyor. Sürüm ile gelen yeni Linux çekirdeği NVIDIA ve AMD yanında Intel Broadwell grafiklerine gelişmiş destek ve Intel Cherryview yongasetlerine de grafik desteği sunuyor. 

Bunun haricinde Firefox, Thunderbird ve LibreOffice gibi çekirdek uygulamaların yeni sürümleri de mevcut. Ancak arayüz veya duvar kağıdı gibi görsel unsurlarda herhangi bir değişiklik yok. Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn nihai sürümü ise 23 Ekim itibariyle kullanıcılarla buluşacak.  

Kaynak:https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-announce/2014-September/000190.html

• 14.04 ile devam etmek daha uygun zira desteği uzun.
  • acmayin unity
  • quote:

Orijinalden alıntı: positroN

acmayin unity

• Elementary'nin de yeni sürümünü görürüz umarım
  • şu arayüzü bir düzeltseler. bir de bende mi yavaş anlamadım.

aynı bilgisayara win 8 linux 14.04 kuruyorum ama genel anlamda win 8 çok daha hızlı. mesela firefoxa tıklıyorum 2 3 saniye sonra açılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

şu arayüzü bir düzeltseler. bir de bende mi yavaş anlamadım.

aynı bilgisayara win 8 linux 14.04 kuruyorum ama genel anlamda win 8 çok daha hızlı. mesela firefoxa tıklıyorum 2 3 saniye sonra açılıyor.

İyi sistemlerde maalesef Windows, Pentium 4 sistemlerde Ubuntu Windowstan bayağı hızlı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güzel sistem yakında kaldığım yerden devam ederim kullanmaya.

Komut yazmak kadar güzel birşey yok. sudo apt get gibi.
  • Elsa kullanıcısına yanıt
    Atom islemcili bilgisayarda da denedim win 7 daha hizli. hiZLİdir diye yukledim ama hic memnun degilim.

windows 7 yukleyecegim yeniden

• quote:

Atom islemcili bilgisayarda da denedim win 7 daha hizli. hiZLİdir diye yukledim ama hic memnun degilim.

windows 7 yukleyecegim yeniden

Windows ta aero açık mı? Hangi sürüm hangi uygulamalar yüklü? Başlangıçta hangi uygulamalar açılıyor?

Bence biraz daha denemelisiniz.

Windows'un ubuntu dan daha hızlı olduğunu duyunca ...
  • İkiside kurulduğu gibi. Özel bir şey açık yada kapalı değil.denemeye çalışıyorum açıkçası arayüz rezalet bence ama bu sefer uzun soluklu bir deneme yapma niyetindeyim.

eskiden gnome 2.x ile ne güzel kullanılıyordu. Unity bence çok gereksiz bir arayüz olmuş. Kade çok karışık.

• quote:

İkiside kurulduğu gibi. Özel bir şey açık yada kapalı değil.denemeye çalışıyorum açıkçası arayüz rezalet bence ama bu sefer uzun soluklu bir deneme yapma niyetindeyim.

eskiden gnome 2.x ile ne güzel kullanılıyordu. Unity bence çok gereksiz bir arayüz olmuş. Kade çok karışık.

Cinnamon kurun. Unity den cok daha hizli ve bana gore daha güzel.

• Ubuntuya gececem artik bende

• Sizde sistem settings de details de grafik kısımına dokununca benimkinde eksperinde kısmında standart yazıyor. Sürücü eksikliği mı var acaba

• Ubuntu 14.10 (Utopic Unicorn)

http://releases.ubuntu.com/14.10/
  • 14.10 serilerinde 14.04 LTS üzerine çok fazla bir fark yok. Sistemi stabil çalışanların kurmasına gerek yok.
    Bende eski Nvidia sürücüsünü yükleyememe sorunu çıktı. Eski trusty deposunu ekledim yazılım kaynaklarına, zorla sürücü görünüyor ama yükleyemiyorum. xorg-video-abi-11 diye bir şeyler istiyor ve bunu sağlayan paketler de Xorg sürümünü geçmişe götürüyor.
    Ben de kaldırdım 14.10'u kurdum 14.04 Trsuty'yi. Üzerine de Linux 3.16 çekirdeğini yükledim, bomba.... Linux 3.17 çekirdeğinde Bumblebee sorun çıkardı bende, ondan 3.17 kullanmıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.