Şimdi Ara

ubuntu kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Flash belleğe ubuntu kurdum ama bi sorum var. Simdi ben başlangıçta usbden bootu secersem flash bellek takılı olmadığında windows acilmayacak mi yoksa direk windowsu mu acar? (Windows harddiske kurulu)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Boot manager'ı flash belleğe değil HDD nin mbr bölümüne yazarsan flash takılı olmasa bile grub ekranı gelir ve HDD den Windows'u boot eder diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 3 Ekim 2014; 12:41:01 >
  • Master Boot Record eğer harddiske yazılmışsa GRUB seçenekleri flash disk takılı olmasa bile gelir... Eğer flash diske yazılı ise sadece usb den başlatırsan GRUB seçenekleri gelir...Aksi takdirde direkt windows başlar...
  • İlk etapta flash bellekten sistem acilir zaten install yapinca kuracagin hddyi sec hdd ye yukleyince boot manageride kurmus olursun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cylender

Flash belleğe ubuntu kurdum ama bi sorum var. Simdi ben başlangıçta usbden bootu secersem flash bellek takılı olmadığında windows acilmayacak mi yoksa direk windowsu mu acar? (Windows harddiske kurulu)

Şu fıkra aklıma geldi:
    ----------------------------------------------------
    Hasta: doktor kolumu şöyle yapınca acıyor.
    Doktor: Öyle yapma o zaman.
    ----------------------------------------------------
    Madem flash belleği takmadın, biosdan usb'den boot'u seçme arkadaşım. Bu kadar basit.

Bios boot order'dan bahsediyorsan: Usb'yi en üste alabilirsin. Usb'ye bir şey takılı değilse, bios bir sonraki boot device'a geçer otomatikman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetdagli1 -- 4 Ekim 2014; 14:34:34 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Kali linux vs Ubuntu ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.