Şimdi Ara

Ubuntu nun eksikleri - artıları sizce neler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • /dev/sda1 /media/windows ntfs nls=utf8,umask=0222 0 0
    tamam işte bunu ekliyecen
  • dedıdını gırdım
    son olarak bu oldu
    yıne gormuyoo ama hata degıstı

mount: only root can mount /dev/sda1 on /media/windows

en azından gelısme var bende
  • şöle dene applications sistem araçları --> run as different user ---> orda nautilusu root olarak başlat
  • sistem araclarında run as different user bulamadım natilus da dogal olarak

ben daha ubuntu hakkında hıc bısey bılmıyomusum yaa
  • doanatılardan menü editörü aç ve ordan ekle
  • Varyaa harbıden buyuksun yaaaa ...
    sımdı oldu

Benım baska bır sorunum daha var hazır senı yakalamıskene musaıtsen eyer
    tv kartını nasıl tanıtabılırım ubuntuda

• Uçbirimden
    sudo nautilus
    komutu ile giriş yapabilirsin bence şuan ii durumda sadece root okuyor
    Ama diosan normal kullanıcıda okusun
    /dev/sda1 /media/windows ntfs nls=utf8,umask=000 0 0
    olarak kaydetsene bakalım nolucak

Tv ise bende yakındatv kartı alıcam ozaman deneyimlerimden bir makale yazarım,
  • dedıgın sekılde gedıt e kaydettım onu
    Tesekkur ederım yardıların ıcın
  • ya ubuntu da vcd -dvd ıslıyemıyıom yaaa

nekadar media oynatıcı varsa yukledım hala calıstıramıyomm... fılm oynuyooo ama sadece sıyah ekran ...

• vlc media playerı dene ve gerekli codecleri kurduğundan emin ol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxxxthompson -- 10 Haziran 2006; 18:47:07 >
  • http://wiki.linux-sevenler.org/index.php/Ubuntu_Dapper_Drake_6.06_Rehberi türkçe bir kaynak ve yeni başlayan birisi için bayağı yardımcı oluyor.
    https://wiki.ubuntu.com/ ubuntunun ingilizce wiki sayfaları. burada daha kapsamlı arama yaparak sorunlarınıza cevap bulabilirsiniz.
    ayrıca ubuntunun forum sayfaları diğer linux dağımtımlarının forumlarına göre daha büyük gibi geldi bana barındırdığı konu bakımından.http://www.ubuntuforums.org

sizin sorununuzun sorunu büyük ihtimallehttps://wiki.ubuntu.com/RestrictedFormats bu adresin içindedir. kolay gelsin.

quote:

Orjinalden alıntı: qultekin

ya ubuntu da vcd -dvd ıslıyemıyıom yaaa

nekadar media oynatıcı varsa yukledım hala calıstıramıyomm... fılm oynuyooo ama sadece sıyah ekran ...

ubuntunun sevmediğim yanı bu arada sistem anlam veremediğim bir şekilde geç tepki veriyor. cpu average değeri genel olarak 1.00 üzerinde ve indiremiyorum.

• Formları arastırıyorum ama burdakı aldıgım bıre bır desteklı yardım dah anlasıır

tesekkurler yınede..
  • quote:

Orjinalden alıntı: qultekin

Formları arastırıyorum ama burdakı aldıgım bıre bır desteklı yardım dah anlasıır

tesekkurler yınede..
    aslında bizim yaptığımız ubuntu'nun döküman geliştiricilerinin hazırladığı bilgileri Türkiye'ye uyarlamak ve bizim bildiğimiz bazı eklemeleri yapmak...
    Her zaman şuna inanıyorum ilk elden yani araştırıp bulduğun bir sorun çözümü sende daha kalıcı olur. Ama hazırdan aldığın yardım sana sadece o an faydası dokunur ilerde tekrar aynı sorunla karşılaşında çözüm bulman daha zorlaşır...Bu sebebler dolayı bu belgeyihttp://wiki.linux-sevenler.org/index.php/Ubuntu_Dapper_Drake_6.06_Rehberi hazırladık.Böylece bilgileri daha kolay ulaşabileceksiniz....
    Umarım hepinizin işine yarar

• ilgin için cok saol zaten o rehberi dokuman olarak yazıcıdan bıle cıkardım ama bazı takıldıgım konular oluyoo sadece onlar hakkında yardım alıyorum burdan ... amacı hazıra konmak değil kesinlikle...yardımlarınız için tesekkur ederım ..
  • linuxun en önemli özelliği çok güzel bir camiyaya sahip
    ian gibi geliştiricilerin linuxu tercih sebebide budur
  • ubunta daha önünde çook yol olan bir dağıtım ama gelecek vaad ediyor
    birkaç uyumsuzluk var ortadan kalkınca çok güzel olacağına inanıyorum
    ancak çok kızdığım yönü
    1- sistem optimizasyonu baya yüksek
    2- windows varileşmeden fazlasıyla nasiplenen bir dağıtım
    aynı anda 2.ci user i açmaya kalkınca saçmalayan linux linux değildir
  • linux acıkk kaynak olması ve herzaman geliştirilebilmesei cok ıyı bır avantaj bunun dışında lisan sorununun olmaması en cazip ve karlı tarafıı
  • lisans sorunu çok fazla linuxda
    dvd vs hala bunlar üzerinde tartışılıyor
  • ben yenı ve cok acemı olan bır ubuntu kullanıcısıyım zatı actıgım topıklerdende bunu anlayabılırsınız neyse....
    bence ubuntunun performası windowstan ıyı ve daha kullanıslı ama benım anlamadıgım daha dogrusu yapamadıgım bısı var flım ızlıyemıyom ya naptıysam olmuyo bende pes ettım.....
    arkadaslan yardım dıye actıgım topıge bır goz atarsanız sevınırım....

• Ne deniyorsunuz da olmuyor .. Mplayer Kaffeine elle derlemeyi denedinizmi? Win32 kodeklerini yüklediniz mi ? Ubuntu forumlarını kurcaladınız mı ? VS...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MURATSPLAT -- 12 Haziran 2006; 20:34:22 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.