Şimdi Ara

Ubuntu'yu Windows 7 üzerinden sildim (error:no such a device 630c...) Grub rescue

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 3 gün önce bilgisayarıma linux (ubuntu 14.04)ü kurdum.Sonra bunu windows disk yönetim bölümünden linux için ayırdığım 7Gb'lık partüsyonu biçimlendirip diğer partüsyonumla birleştirdim sonra açtığımda bu hatayı verdi windows a giremiyorum.Bir kaç yerde araştırdım Mbr ile ilgili bir şey olabileceğini söylediler ne yapmalıyım

Ubuntu'yu Windows 7 üzerinden sildim (error:no such a device 630c...) Grub rescue

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arveron -- 21 Kasım 2016; 22:43:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Soru aslında yanlış bölümde, bu bir Windows sorusu/sorunu. Bir Windows DVD'sine ihtiyacınız var, sorunu Windows kurtarma ortamında komut satırıyla çözmeniz gerekiyor. İlgili Windows belgeleri şurada:
    http://support.microsoft.com/kb/927392/tr
    Windows dvd'sini takın, Bilgisayarı onar'ı seçin, komut satırını seçin ve

bootrec /RebuildBcd
    bootrec /fixMbr
    bootrec /fixboot

komutlarını girin, exit ile çıkın, bilgisayar yeniden başlayınca win7 açılacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _memet

Soru aslında yanlış bölümde, bu bir Windows sorusu/sorunu. Bir Windows DVD'sine ihtiyacınız var, sorunu Windows kurtarma ortamında komut satırıyla çözmeniz gerekiyor. İlgili Windows belgeleri şurada:

bootrec /RebuildBcd
    bootrec /fixMbr
    bootrec /fixboot

komutlarını girin, exit ile çıkın, bilgisayar yeniden başlayınca win7 açılacaktır.

Teşekkür ediyorum çok sağolun deniyeceğim.

• quote:

Soru aslında yanlış bölümde, bu bir Windows sorusu/sorunu. Bir Windows DVD'sine ihtiyacınız var, sorunu Windows kurtarma ortamında komut satırıyla çözmeniz gerekiyor. İlgili Windows belgeleri şurada:

bootrec /RebuildBcd
    bootrec /fixMbr
    bootrec /fixboot

bunun başka çözümü yok mudur ne kurtarma cdsi nede usbsi var başkada bilgisayar yok

• quote:

Orijinalden alıntı: alperenxx
    bunun başka çözümü yok mudur ne kurtarma cdsi nede usbsi var başkada bilgisayar yok

Var, ancak çok daha uzun. Öncelikle açılacak ve Windows'a ulaşmanızı sağlayacak bir sistem kurmalısınız (yani Windows'u silmeden Ubuntu'yu ya da başka bir dağıtımı tekrar kurmalısınız). Bunu yaptıktan sonra Windows'a girip easybcd adlı programı indirerek windows bootloader'ını tekrar kurmalısınız:
    http://neosmart.net/dl.php?id=1
    Bunu yaptıktan sonra Linux'un bulunduğu disk bölümünü silebilirsiniz. Eğer elinizde Linux'a ait bir kurulum cd'si de yok ise bildiğim başka bir çare yok. Böyle bir durumda ne yapın edin, bir şekilde bir Windows 7 DVD edinin derim.

• quote:

quote:

Var, ancak çok daha uzun. Öncelikle açılacak ve Windows'a ulaşmanızı sağlayacak bir sistem kurmalısınız (yani Windows'u silmeden Ubuntu'yu ya da başka bir dağıtımı tekrar kurmalısınız). Bunu yaptıktan sonra Windows'a girip easybcd adlı programı indirerek windows bootloader'ını tekrar kurmalısınız:
    http://neosmart.net/dl.php?id=1
    Bunu yaptıktan sonra Linux'un bulunduğu disk bölümünü silebilirsiniz. Eğer elinizde Linux'a ait bir kurulum cd'si de yok ise bildiğim başka bir çare yok. Böyle bir durumda ne yapın edin, bir şekilde bir Windows 7 DVD edinin derim.

sıkıntı orda sistemi indirebileceğim bilgisayar yok xpyide usbden kurdum onunda cd yok başka çare yok diyosunuz biyerden indirip usbye kurucaz artık

• Bu arada not düşeyim, işletim sisteminiz XP ise prosedür biraz değişiyor. Windows cd'sini taktıktan sonra Kurtarma Konsolu için (miydi, Otomatik Kurtarma için miydi) R'ye basınız diye bir seçenek çıkacak, R'ye basacaksınız, sonra çıkan komut saatırında şu komutu gireceksiniz:
    fixmbr
    Onaylamak için "y" yazın diyecek, onaylayın ve sonra "exit" komutu ile çıkın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    unknown device windows 7 hatası
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bu arada not düşeyim, işletim sisteminiz XP ise prosedür biraz değişiyor. Windows cd'sini taktıktan sonra Kurtarma Konsolu için (miydi, Otomatik Kurtarma için miydi) R'ye basınız diye bir seçenek çıkacak, R'ye basacaksınız, sonra çıkan komut saatırında şu komutu gireceksiniz:
    fixmbr
    Onaylamak için "y" yazın diyecek, onaylayın ve sonra "exit" komutu ile çıkın.

xpnin isosu yok ubuntuyu tekrar kursam sıkıntı olmaz heralde

• quote:

xpnin isosu yok ubuntuyu tekrar kursam sıkıntı olmaz heralde

Sıkıntı olmaz, yukarıdaki mesajda belirttiğim şekilde, windows'a girip easybcd programıyla halledersiniz bu durumda.
  • _memet _ kullanıcısına yanıt
    teşekkürle

• quote:

bootrec /RebuildBcd
    bootrec /fixMbr
    bootrec /fixboot

bios'a erişimimiz yok, cd ya da usb'den başlatamıyoruz maalesef açar açmaz lenovo ekranından sonra ilk mesajdaki ekran gelmekte

• Arif kullanıcısına yanıt
    Boot logo gösterilirken del,F2,F10 gibi tuşları dene. Bios'a girmesi lazım. Yoksa bios açılış şifresi mi konulmuş?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetdagli1

Boot logo gösterilirken del,F2,F10 gibi tuşları dene. Bios'a girmesi lazım. Yoksa bios açılış şifresi mi konulmuş?

şifreden değil de açılırken altta f2 biosa giriyor, f12 multiboot seçeneklerini açar yazıyordu şimdi yazmıyor

windows 8 cd'si takınca boot edebildik, teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.